Откриха баба и внуче, изгубили се в гората край Батак

Районът бил труден за претърсване заради гъстата горска растителност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

e, слава Богу, добра новина

Яз. Широка поляна доста условно е "край Батак" при положение, че е на 40мин път с кола. Тая част от Родопите сигурно е най-откъсната в цялата страна - няма села - само по някой горски кантон, терена е доста сложен за ориентиране - високопланинско плато с невисоки обли връхчета и всичко покрито с гъста борова гора - няма по какво да разбереш къде и горе и къде е долу - те местните се губят там какво остава за някакви летовници от полето.

По точно Митака №2

Да успокоят внучето и да ударят десет сопи на бабата!

Хубаво е някои хора , ако имат мозък да го използуват, а не само да го разнасят сред природата

"...И старата баба, що едва се клати, приведена носи патрони в полата..."!

Сигурен бях че ще е пълно с прости коментари

В момента съм на Широка поляна.От доста години съм тук на почивки.Не е много сложно,пълно е гъбари.Има много горски пътища.Но при лошо време,мъгла,човек може да се обърка.Особено,ако си възрастен.

В България (май) вече е в действие AML - автоматична услуга, която при обаждане към 112 автоматично кара смартфоните да предават към 112 възможно най-точни GPS координати. Бабата е трябвало да звъни на 112, а не на познати и роднини. Така нямаше да се налага да ги търсят.

нерзе батак, нерде доспат? те навремето наистина доспатчани изклали батак, ама разтоянието си е доста голямо за баба и внуче!

На всички включили се в търсенето!