Откриха африканска чума в свинеферма в Пловдивско

Огнището е второ в индустриален обект през 2021 година и пето при домашни свине

Обратно в новината

Коментари - Откриха африканска чума в свинеферма в Пловдивско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам да оставим прасетата на мира. Ако умрат ветеринарят, поставил диагнозата си заминава с една ръчна количка пачки по стотачки, ако обаче не умрат ветеринарят получала по 100 камшика за всеки ден, в който прасетата са живи. И така докато не пукясат от нещо друго или бъдат заколени за месо.

Ужким само свинефермите може ли да отглеждат прасета без риск от такива зарази поради мерките си за сигурност и хигиена! От друга странна е забавно как е наложително да се поставя "предпазна зона", въпреки че това са животни на които не им се налага да ходят на паша, реално НЕ напускат фермите си и не се пускат да търчат свободно из фермите!? А иначе фермите които отказваха да убиват животните си поради сто процента сигурната чума все още са живи и напълно здрави. Като продукцията им е също сигурна за консумация без риск от разни заболявания!? Въпреки твръденията на БАБХ, че са смъртно болни.

Абе, ко стана? Нали Африканската чума беше измислена от ГЕРБ и Баце. Лично Корнелия защитаваше тезата... Сега, защо не е измислена от Радев??

Пак открили Ей! Откриватели на века са това, толкова много да откриват- пандемии, чуми, мутации…. Докато не изтребят свободата на човека във всяко едно отношение. Това е цялата работа…Да ви дам една добра идея, може да се намали пък чумата… вземете да им слагате маски на прасенцата…

Ветеринарите да се стягат!

Африканската чума не е болест, която може да се самоизмисли. Африканската чума не е болест, която може да се разнася от домашни свине. Във всички учебници ясно, точно и категорично е записано, че африканската чума се разнася от ДИВИ ПРАСЕТА! Да де, ама тази болест е супер заразна - над 95%. ПРИ ТОВА Е 100% СМЪРТОНОСНА. Ако прасе /даже диво/ се зарази, до три дни е мъртво... И сега простичкия въпрос: КЪДЕ СА УМРЕЛИТЕ ДИВИ ПРАСЕТА ПО ГОРИТЕ????? Само преди две седмици ловджиите откриха сезона и напълниха фейса със снимки на трофеи. А ако си спомняте, съвсем скоро ИЗТРЕПАХА всички домашни свине по домовете... Ако имаше африканска чума, горите щяха да са пълни с трупове, а трябваше да минат поне 20-30 години, за да се възстанови популацията. ПОРЕДНАТА ЛЪЖА, за да ни избиват животните. Поредните дупедавци, които за няколко сребърника продават род и отечество. КОГА ЩЕ СЕ СПРЕТЕ, ИЗРОДИ???? Няма да се учудя, ако скоро започнат да намират африканска чума по вече убити диви прасета от ловците. Но труп на умряло диво животно пак няма да има, защото АФРИКАНСКА ЧУМА В БЪЛГАРИЯ НЯМА! Нито овцете ни бяха болни, нито кравите, нито кокошките. Важното беше да ги избивате, за да превърнете народ, който се самозадоволява с храна в ПОТРЕБИТЕЛ на холандски, полски, английски и всякакви други боклуци. Същото е и с ковида. ЛЪЖЕТЕ, а искате да ви вярваме. Майната ви!

Това да го смятаме ли като част от задружните усилия за предизвикване на придоволствена криза тази зима или пак е конспиративна теория като задължителната “ваксинация” или “Papers, please”? Май зададох риторичен въпрос