"Отговорността е на Кирил Петков": Митрофанова се обръща към Москва за закриване на посолството

Посланикът на Русия обяви, че действията са в отговор на това, че ултиматумът от вчера е игнориран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами сегааа..... кой ще ни даде париии... ?Кой ще ни издържа...? Позорно мълчите налии.

Кой ще ни даде париииии? КажетИ мИИИ?

Тая не е нормална на ситуацията. В момент на санкции и изолация Русия да загуби външна дипломатическа служба е поражение на дипломатическия им фронт от всякъде. И то в момент когато Путин призова за икономически шпионаж. Тая най вероятно ще я уволнят за не справяне с работата.

Фани ме за митрата, Нора нова

Русия мисли, че българите са русофили, а това е заблуда.

Е видяхме няколко дебили които и ръкопляскаха.

Чудесно, зкривайте АЕЦ Козлудуй , затворете Лукойл. Ще ходим пеша и ще стоим на тъмно. Тия идиоти ( Киро и Кокорчо) ще ни върнат 50 години назад

Преди повече от 50г. е започнала руската окупация на България, сега тече процес на освобождение.

Ще се върнем 50г. назад , няма проблем.

Това тяма са ни направи по- млади.

Ток има откъде да купуваме, нефт и газ също, така че спокойно, 21 век е.

А с какво ще купуваме ? С поредния зеам ? Нали житото щеше да се изкупи ? Нема пари. Само планове без покритие. Рефинансиране до дупка.

Слушай бе глупак! И без Аец и Лукойл ще съмне! България ще я бъде и без Митрофанова и Русия. Ама свободна и различна. Да, може и да е по-трудно. Ама свободата цена няма!

Глупак ще викаш на баща си, изтърсак си в нечии задник.

Странно, ако има толкова много ток защо тия тъпанари от Германия му внигнаха цената, Холандия го закъса.., Турция купуваше от нас доста ток.. Та от къде ще го внесем малко не ми е ясно, ама щом казваш.. АЕЦ-а що да не го затворим? При цената на новото гориво, вероятно по две спрямо старото, тотална липса на място за съхранение у нас.. То и специалисти няма вече с умения да работят в АЕЦ-а та май вероятно най-добре е да минаваме на депутатски фотоволтаици и перки. Сигурен съм, че 30-40ст на киловат ще са напълно поносими за за българите. Дали трябват алтернативи - разбира се! Не може да имаме под никаква форма зависимост от Русия а пазарни отношения. Въпроса е, че ако аз имам едно старо зимно палто и нямам пари за ново все още, не го късам смело защото един чичо Сам е с кожено палто на топло в бара и ми се усмихва през прозореца.. Ако пък си въобразяваш, че сме "независими" ама много жестоко си се объркал!!!!

Досвиданя. Пача

Закрий си оная работа! Антидипломатка-патка!

Колкото по малко контакти с тия диваци, толкова по добре.

Време е да закрият Митрофанова.

FuCK off проста руска лайнарка!

Гнусь...

Кога летеше самолета-да отидем да ги изпратим с хляб и сол....Ой г-жа Митрофанова безработна! С черна точка в биографията-с една България не можа да се оправи...Ужас..

Това отдавна трябваше да стане. Това е единствения начин да се откачим от руските диваци

Явно много го е намразила Петков тази. Много лично ги поставя нещата. Това не е професионално като цяло...

Оказва се, че и чешкото правителство е изгонило 70 руски дипломати в първия ден на чешкото председателство на ЕС!!!

тетка Ограничена и досадна жена на средна (или малко над средна) възраст, с грозна, обикновено късо подстригана прическа и с не особено стройна фигура.

Може да е досадна грозна и с не особено стройна фигура но за сметка на това е тъпа

Тази да не забрави да си вземе и съветските паметници за масква.

Какво стана , с оня у-нец дето заповядваше в Парламента ни и извади военните ни тайни , дали е изгонен и дали заловиха шпионите му ?

Тая гнус още ли е тук?

То е лесно да скъсаш дипломатическите отношения с всяка държава, Русия най вече. Нали така . А сега да видим кво ще следва от това: 1. Руските туристи ще ходят в Турция. България губи, ама това е добре. 2. Внос на суровини ,газ , петрол и т.н. Забрави. Ще внасяме същите ама на двойна и тройна цена. А това е добре за България и хората. Ще сме ощеееее по бедни. 3. Продукцията направена в БГ за Русия вече няма да се изнася. О супер . Ама и никой друг не ни иска продукцията . България губи ама важното е Русия да не получава нашта продукция. Супер яко нали. Мога и още да изброя ама стига толкоз. Затъваме още повече. Ама това е добре за БГ. Иииии садомазохизма е голема работа

Входни визи за България се издават не от руското посолство, а от български посолство или консулство.

Като се сетя за готвача в българското посолство от произведението с г-н А Попов " Мисия Лондон", то не бих се изненадал, ако нашите служби са открили нерегаментирани продажби на руска водка и хайвер без акциз от руския готвач или градинар. Все пак нивото на тези индивиди е сходно.

Затваряйте руската кочина и мършите да си ходят в Сибир. Пропаднала нация - тъпа, бедна и агресивна. Европа и САЩ трябва да вдигнем 100 метрова стена по границата с тези изостанали орки.

За изпроводяк С добро ще ни спомина слоницата ;))

Стига бе! Представих си го. Сега не мога да си го отпредставя, ще ме преследва дълго време...

Се оказа много по силна и преобърна света. Така, че кире и Асен е по кротко с Русия. Не трябва да се рушат старите мостове а да се градят нови.

Кат стар масквич в редки лайна

Петков не го интересува вече нали е добре вече сЕС и НАТО

Махаъ си бе курво долнопробна, смърдяща на анал и дэржаща с едната ръка босилека. Бегай направо в тайгата и там си остани дърта пачавра грозна и проскубана! Изобщо не ни трябва посолство на рашата! На който му се налага, да заминава с мърлата за лилипутия и да се установява там!!!!

Когато сме слушали Русия, сме били най-зле. Така че, руснаци, приберете си дебелата крава и не досаждайте поне, сволочи.

Не знам дали се усещаш, но СЕГА си най-зле и сега сме в НАТО. Така че провери си информацията

Ще поставя ултиматуми?Дипломация и ултиматуми?!От десет години казвам че трябва да има паритет за всички дипломатически мисии не само руската.И правилно ги гонят.чистачката и шофьора от ФСБ.Айде бе!

Марш от тук съветска мишка!

Или да се махат или да пуснат 70 наши шпиони - дипломати. Нищо сложно :)

Време е за Изхождане! Гласувайте за господин Копейкин!

Прилича на лични нападки между Киро и Митрофанова. Всеки използва държавата си като параван.

Сериозно ли разбираш международните отношения като лични? Отчайващо тъп си, деби!

Квичат проруските пачаври! Ебати кефа! Съжалявам за всичко негативно което написах срещу Кирил Петков , когато отказа оръжие за Украйна! С тази си постъпка се нареди до Стамболов и Костов, а това са БЪЛГАРИ на които България ще е признателна винаги!

Пачавра е майка ти, изсрала е говедо.

Не е бял байрак а разум ,който нашите политици нямат

Митрофанова каквото повикало такова се обадило

Не забравяйте - интернет помни всичко. Скоро ще има мрънкане като в украйна - " а нас-то за что ? "

Веднага да се прати един доброволец да уважи другарката Митрофанова.

Ще пратим теб по потури и фес да ти хвърлят един як бой по казашки човек да станеш.

Аз бих я праснал тази дърта бангия

Госпожа "Нула"! Ако посланик направи прдложение за махане на дипломатическата мисия веднага ще го махнат и накажат. А тя предлага ли прелага! Интелект на лебед...

Русия може и без нас.Да видим ние докъде ще я докараме.

И без родоотстъпници като тебе.

Скоро ще гледаме къде серат измръзнали гладни дебили-фашизоиди. После, като преминат руснаците оттук, ще пратим фашизоидите да работят на магистралите за благото на родината докато станат хора.

Към Някой! Виж какво пич- От студа можеш да се спасиш , но от прототия не можеш!

марш от тука окупатори мръсни

Американците нали? С базите бабабар!

Ако някой подкрепя закриването на посолството на исторически най-близката ни държава, при това сме първи в света в това отношение,трябва сериозно да анализира последствията от това! Ние подарихме за 3 дни в оставка езика и историята си на македонците, от най-зависимите в европа от руска газ ,първи с полша отказахме да платим в рубли, и се наредихме в списъка на най-неприятелските държави на русия! Впзамяна

Шенген в това време е недостъпен за нас,но за хърватия не е проблем! Американските визи остават за нас,за разлика от поляци и другите европейци! Даването на газ не помогна дори за неща което са длъжни да ни осигурят ,след като са изпълнени критериите

"Дипломатите, които застрашават България, трябва да бъдат гонени, независимо дали са от Русия или друга държава. Не може един посланик да диктува на държавата, това е недопустимо", добави лидерът на ДПС.

Идеялноооо. Не се връщайте никога

Пиле сладко......., иди нахуй ......

Не пиле, кокошка. Да перифразирам - кокошко умряла, иди на майка си на пОтката...

И за закриването излъга както и за всичко останало.

България обявява война на Румъния, за да си върне откъснатите територии. Трета българска армия, командвана от ген. Стефан Тошев, разгръща масирано настъпление срещу окопалите се в Добруджа румънските войски, подсилени с руски полкове и сърбо-хърватски доброволци. Само за два дни – 5 и 6 септември, българските войници превземат укрепения като цитадела Тутракан, а след тридневни тежки битки родният трибагреник се развява над Добрич. На 9 септември без бой българската армия влиза в Силистра. Хиляди българи посрещат с цветя и сълзи войниците- освободители. Румънските и руските дивизии отстъпват, но българската армия продължава преследването и разгрома им и настъпва към Букурещ. На 23 октомври 1916 година конната дивизия на ген. Иван Колев излиза от село Канара – северно от Кюстенджа, и поема към село Кара Мурад (днес Златия). В предната линия са 2-ри и 9-и конни полкове. От близките хълмове румънски и руски войски обстрелват ескадроните, но подкрепени от артилерийски огън, те прогонват противника. Генерал Колев нарежда отстъпващите чужди части да се атакуват и двата конни полка тръгват напред с мощно „Ура!” и извадени саби. В започналата свирепа битка ескадронът на ротмистър Добрилов от Втори ломски конен полк помита румънците и атакува друга, отстъпваща към морето военна част. Това е руската 265 Оренбургска дружина. „Русите останаха няколко мига като вкаменени. Те виждаха каква страшна буря ги застига и потърсиха спасение. Някои хвърлиха оръжието и вдигнаха ръце, други се разбягаха, а трети насочиха пушките и започнаха да стрелят. Конните групи като чукове се стовариха върху тях и ги прегазиха. Саблени удари, стрелба, дрезгави викове. Русите загубиха кураж, захвърлиха оръжието и вдигнаха ръце!”, разказва офицерът Мавродинов в списание „Нашата конница” 15 години след боя. Ломските кавалеристи пленяват около 300 руснаци, но една рота успява да се измъкне и от близка височина открива огън срещу атакуващите ги конници. Първият залп поваля ротмистър Добрилов и кавалеристите, смутени, забавят галопа си. Но макар и ранен, от земята офицерът командва „Напред!”. Окуражени, кавалеристите влитат сред руснаците и започват сеч. „Всеки изправил се руснак мигновено е повалян на земята. Ранени и убити коне падат, притискайки живи хора. Червени струи текат по лицата на ранените, кървави локви блестят по земята!”, описва страшния бой Мавродинов. Подофицерът Ставри Младенов вижда група руснаци да крият дружинното си знаме, стига до тях и го сграбчва, но няколко куршума го събарят от коня. Българите обаче вече са забелязали флага на противника и се хвърлят в битка за него. Знамето минава от ръка на ръка, но всеки хванал го руснак е повалян със саблен удар. Кандидат подофицерът Величко Митев си пробива с бой път до флага, грабва го и охраняван от подофицера Георги Христов го изнася от полесражението. Видели, че знамето им е пленено, руските войници се пръскат, а мнозина се предават. Битката на Втори ломски конен полк, в която се включват и няколко конника от 9-и конен полк, започва в 7.30 часа на 23 октомври 1916 г. и свършва в 9 часа. В нея са съсечени 400 души, пленени са 10 офицери и 1000 войници заедно със знамето на 265-а Оренбургска дружина. На мястото на сражението ломският полк оставя 22 убити войници, ранени са двама офицери и 14 конници. Храбростта на българските кавалеристи в боя край селата Кара Мурад и Чикракчи е пресъздадена в картина от художника на Първа конна дивизия Н. Кожухаров. Според историци от онова време някои генерали се бояли, че българските войници ще откажат да воюват при сблъсък с руснаците, приемани за освободители и братя от народа. Нито един войник и офицер обаче не сваля оръжието си при среща с руските части. Самият ген. Иван Колев – син на преселници от България в Бесарабия, обича голямата славянската страна и се възхищава и учи от казашката конница. Но изправен пред руските войски заявява на войниците си: „Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм благодарен на Русия, че ни освободи. Но какво търсят казаците сега в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи за обединението на България!”. През 1930 г. кавалеристите от Втори конен полк със собствени средства издигат в казармата си в Лом паметник на падналите по фронтовете другари. След 1944 г., с идването на комунистите на власт обаче, подвизите на българските войници в Добруджа са изпратени в забрава. Победите и жертвите на българската армия в боевете с руските войски са задраскани в историята, за да не се руши българо-съветската дружба и „братските връзки” между комунистическите партии. На паметника на кавалеристите в Лом не се отдава почит близо половин век. 27 години след падането на комунизма в Добрич бе издигнат паметник на генерал Иван Колев. Но обелискът в Лом остава скрит сред храсти и бурени в затворената и запустяла от години казарма.

Едно време парадите на Гергьовден на 6 май са започвали със знамето на Ломския полк. За един единствен път това се повтори и впо-ново време.

Не е лошо да споменеш и за крайния резултат от всички тези геройства - Втора Национална катастрофа , окончателна загуба на македония , загуба на излаза на бяло море , никакъв успех в Добруджа ! Страхотно геройство , няма що ! Между другото , сегашната ситуация е доста подобна. Лошото е , че наближаващата трета национална катастрофа може да е последна.

Май бая ще и набиват канчето на таз свиня, че се оправдава с Петков. Ама то на високоточните ракети винаги жилищните сгради (или търговски центрове) им пречат.

Не ти трябва посолство на комунистите, нашите младежи вече имат поглед към Запад!

Май ще иам Специална военна операция и в други държави. Засега ние сме най-сериозният кандидат

бъзльо !

Зеленски ти ли си? Храбрец!

Ватенките нищо друго освен да изнудват и да заплшват не могат . Да си ходят. Колкото и да съм против Петков в този случей има право и това е правилнот решение за България. В България има няколко консулства и послоства. Ние сме малка държава и послоство с 10-15 човека е ок, но не 800 . Закриването на послосвтото е решение на Митрофонова в опита да извива лакти. От Русия никога не е дошло нищо добро , изнесли са ни златото, изнесли са ни урана... едно варврско и необразовано и крадливо племе са където човека е нищо. Да си намалява бройката или да се махат. България не им закрива послството това е техен избор!

.

е била прът в колелата на България и огромна спирачка на развитието на страната ни! Колкото сме по-далоче и по НЕ близки с тая упадъчна държава, толкова по-добре ще е за България и българите! Да затварят посолства и консулства и да се омита цялата руска агентура от България.

съгласен на 100%

Последните 33 години никак не са в подкрепа на тези твърдения

Принципно си прав.. Сега Французите с американците ще ни направят АЕЦ Белене. НОв хубав, модерен.. Може и японци да повикаме. Италианци с Гърци ще барнат магистралите под австрийски надзор. Нашата земеделска продукция, консерви, зеленчуци замианват директно за Брюксел. Никаква Русия! Американците, ще ни включат в новата си космическа програма. Ще имаме ново въоражение, а Саудитците сами ще ни направят нова рафинерия и продават евтин петрол.. Идилия! Радвам се, че това време дойде..Освободихме се от игото.. Но то пък Унгария се освободиха и те с нас, и Чехите, и Словаците..Нищо че им вървеше стокооборота с руснаците. Диванета прости! Виж една Полша се оказа препъни камък. Хем в центъра на Европата, хем нагли и безотговорни, хем мразят руснаците и .. нещо пак при тях се закучиха нещата.. Потъват евро гондове, вечни гастърбайтери.. ама важното е че ние сме свободни! Дано си наясно, че на нас НИКОГА няма и не са ни били приятели НИТО руснаците, още по-малко англосаксонците! Всичко е интерес.