Отец Кортези, който приюти бежанци: Тръгвам си от България

Католическият свещеник на Белене Паоло Кортези, който преди дни беше заплашен със смърт заради помощта си към бежанци, обяви, че си тръгва от България.

Обратно в новината

Коментари - Отец Кортези, който приюти бежанци: Тръгвам си от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Писна ми да губя на тфт в лигата пичагите имат 5 героя на левел 3 преди златен аитъм. Прости ми за думите които им наговорих

Докато има български пенсионери, които ядат само хляб и кисело мляко, тъй като пенсията им не стига за друго и умират от студ поради спрети сметки за ток такива новини за бежанци не могат да ме трогнат ни най-малко.Между другото тия от нелегитимния БХК, ако искат могат да ме наракът расист, фашист и нацист - дреме ми !

католицизма и англосаксоксата каста е враг на Православието! Бог да пази България от такива като теб. Католицизма е измислена религия от юдеите за да разделя православните Християни. Анатема.

Вземи си и бежанците! Много е лесно да трупаш актив на чужд гръб. А на българските католици бих препоръчал български свещеници./хубави примери- много/

Всички църкви и вери трябва да с обединят, за да не се получава това разделение на религиите с което се получава разделение на народите - за нищо! Верно има много ниско образовани нации но това, че им е промит мозъка за да бъдат лесно контролирани не означава, че това трябва да продължава до безкрай!

А като си отиде от България - ще вземе ли със себе си бежанците в Италия ? Нека там да ги приютява и храни, за да се множат, пък да видим дали Италианците ще го харесват после !

Шило

Много ти здраве, Кортези!

Защо ми се струва,че ЕС пробва най-различни методи,за да накара българите да приемат пришълците!Този път използва католическата църква,като заплашва,че ще спрат помощите за Белене!Явно хората от Белене не се продават толкова лесно!Вчера чух от устата на ген.Атанасов,че след като Европа ни храни ние сме длъжни да слушаме!!!!

кортези, да изпеем химна на мафията! "No refuge could save the hireling and slave From the terror of flight or the gloom of the grave: And the star-spangled banner in triumph doth wave O'er the land of the free and the home of the brave. " :-)))

ебати рашистите! минус на най-демократите? ужасен съм, плевенлиев!

Само едно въпросче имам? Дали ще бъдат поканени в Рим на 24 май наши политици (нали си спомняте тези ежегодни излагации на нашенски политици)????? Знаят ли нашите политици какво е да си нарушиш отношенията с Ватикана???? Е, ще го научат!

да издигнем паметник на педалската цензура в белене! прас-прес ще събере парите. :-)))

та, кортези, ти къде беше, когато църквата ти се гавреше с деца и переше пари на мафията? в миша дупка се беше заврял! това е истината за мишките и хората, които ходят изправени!

на отец кортези му харесва цензурата в дира. и ще ѝ издигне паметник в итали :-)))

Очаквам коментар от този жалостив католик на ноовината за запаленият жив бездомник в Палермо!!! Да запалиш и уиеш човек е много по-голямо престъпление и липса на морал и човечност в сравнение да не искаш да напълниш страната си с мюслита! Италията не само е пред фалит от корупция и кражби на жалостиви католици като този от снимката. Там очевидно могат и да те запалят жив! Важното е,че падрето критикува БГ без да погледне собствената си напълно деградирла страна! Живях в Италия за 10 месеца по работа и мога да кажа, че италианското общество е дотса болно-идеалите им са да краднат и да се накичат с маркови парцалки! Срам Кортези!

Ми, това са си глобалните идеали- да се накичем с маркови парцалки и да изплащаме заеми. Но, въпрос на личен избор и и обобщенията са неуместни, все едно да заявя, че българите само гледат да се нацепят с ракия и да вилнеят по чалгарниците. Хората са различни, има си свине, има си и бисери - и не хвърляте бисерите си на свинете.

Очаквам Държавническа позиция: От: Румен Радев, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Георги Първанов, Плевенлиев, Бойко Борисов. По събитията в Козлодуй, Елин Пелин, Чепеларе. Прокураската позиция на глвния пракура.!?

Довиждане Кортензи!Няма страшно ,че са те викнали началниците в Италия.Страшно е оня отгоре да не те викне

окей! Има нещо сбъркано ( нерегистриран ) 11.03.2017 23:59 разбрахме те, цензурата от итали! даже не смеем да се обадим пред кортези-мафиозо педерасуум! вие си се подкрепяте и чрез цензурата на сорос и клинтън! :-)))

на отец кортези не му стигнаха дечицата, които бяха осквернени от църквата на попето у ватикана. ми аре чао! лека и доходна, попе, кортези. аривидерчи и майната ти! аман от педали!

тихо! отец кортези спразва на цензурирани мнения!

отец кортези е доволен от цензурата на дира! педераска им работа!

горките педалчета, техните чувства са все накърнени и за това ни цензурират от итали.

да кажем така: къде беше отец кортези, когато цензурата на меркел ни мачка, като за световно? къде беше отец кортези, когато деца стреляха с калашник по свободните ни мнения? къде е отец кортези, когато ние защитавахме Божието Слово дори откъм Корана, а дебилата неграмотна и на социалка от итали триеше?

дълбоко в душата на нас българите.И за това сме и толкова бездушни към страданията на другите.Дори и по-между ни.Та тия бежанци са хора,семейство търсещо спасение и в никакъв случай не са джихадисти.Трябва да се научим ,да отсяваме истината от неистината.И за това се лутаме ,като слепи котета.До като сме такива,ние сме врагове на самите себе си.Народ без бъдеще!

говори от свое име бе педал-цензуре!

Всички сирийци, които идват за да останат в БГ трябва да подпишат клетвен лист, че до края на живота си ще спазват БГ закони и ако ги нарушат минават през затвора и депортация. Освен това за всеки един трябва да има българин гарант. Ако нещо стане гарантът отговаря с имуществото си. Точно така е в САЩ с новите законни американци минали през Зелена карта. Защо Могъща Америка държи контрола над Процеса, а бедна БГ пуска хора на доверие? Защото тези пришълци имат задача да променят състава на местното население и да станат проводник на Новия ред . За да не реагират народите им се подклаждат граждански войни. така както е в Ливан...по заповед на ГеоАдвокатите зад Източна река даващи акъл, а саудитските пари, които са безплатни от нефта захранват процеса. Сауд акъл няма, но има пари. ГеоАдвок дават акъл и програми. Катол отец играе по свирката на ГеоАд, прикривайки се зад милосърдие. Не е изключено и да не съзнава какво прави.

Като го гледам тоя ,много ми прилича на тези дето имат ценностна система за устройване на гей паради!!!

Отче не ни давай ценни съвети, а ходи да спасяваш твоите съграждани италианци, да не ги горят живи по улиците, че ценностната ви система не става и за кенефа дори!!!

Гледам продължава червената национално-болшевишка повърня по името на един свят човек - отец Кортези ! Гнусните "българчета" плюят и мажат, но повечето дори и не знаят къде точно се намира Белеене, а дори и да го намерят на картата, ще разберат, че всъщност това било някъде в презряната "провинция" ... Ами защо да не се заселват хора и други народи, след като в "провинцията" не е престижно да живеят българи и след като от 60 години се инвестира основно в София ?! Нека да си дойдат хората, нека си направят селища - за българите нали е най яко да си в София ???

Ники

Пак възпитано е постъпил отеца, като е разбрал, че не е постъпил съвсем правилно. То един негов полски събрат Йежи Попелушко дето много си беше отварял устата полските спецслужби предсрочно го изпратиха при Свети Петър.

Но първо да беше попитал населението, и второ, да прояви същото състрадание и към изгорения нещастник-клошар в родината му, пък тогава другото, а? Що ли не вземем да се вдигнем дружно и да им се изтърсим там пред тях, да видим как ще реагират, като свършим подаянията и не си тръгнем.

След като си отива в Италия ще има възможност да приютява колкото си иска бежанци, но в неговата родина.

Не си тръгва, а си го прибират. Уволняват го, защото е позволил да изгонят сирийците. Не е овладял тълпата. Грубичко звучи, ама така ми изглежда.

Прав ти път отче, сега вече ще можеш да си каниш незаконни имигранти , но във вас а не по чуждите къщи.

Матолици, мърсуващи тук не ни трябват!!! Тоя добре, че си тръгна доброволно, инак хората щяха с шутове да го извърлят в Дунава! Да си ходи при папата и там да се прави на умен и милосърден, лицемеринът долен!

само дето народът ни казва "прав ти път, криви ти колена" в смисъл, че да си тръгва пешком по-най-бързият начин!

1. Католическата църква е раково образувание ,което чрез "доброта"е завладяло и изсмукало богатствата на голяма част от света.Можем да минем и без тяхното лицемерие.А този отец не може да кани някой си в чужда къща. 2. Toва не са мигранти, това е нашествие в боен ред на петата колона, до 2020 по план трябва да са превзели Европа, включително и Русия и да се обяви НОВ СВЕТОВЕН РЕД със еднолично управление на света и столица Вашингтон. Това не са измишльотини на Дейвид Айк, това е действителността и всички вторични признаци са налице. 3. Ако българите станат бежанци в ислямска страна: българките - в харемите да дават приплод за Исляма, с фереджета, българите - на дръвника.

Лицемерен си ти, защото истинската ти причина да пишеш тези простотии е че не ти харесва Америка и Вашингтон. Харесва ти Путин и неговите "тези" за чужденците в Русия.

Вярвай си ти платен андрешко, но това не променя нито историческите факи, нито местните, а само стотинките дето ти плащат за тъпи коментари ще се умвеличат с още 50. От как евреите-ционисти-кабалисти-талмудисти скроиха шапка за целия свят и я налагат чрез медиини, военни, разузнавателни, финансови и религиозни лостове всичко се промени и изврати в това число и аз и ти. Сега нямаме повод да си имаме доверие защото промитие с ислям мозъци на твоите събратя се използват за да сеят смут и безредия сред моите и това докато едни хитри и подли евреичета потриват доволно ръчички за моята и твоята земя и всичко което е на нея. Така, че ако се посъбудим и насочим вниманието си към тези подмолните ръчички няма да е лошо и за двама ни.

Novae

Бъди благословен.И друг си тръгна от България и стана Папа!!

Ъъъъ, кой е тоя че нещо не се сещам?

Отеца може да покани в Белене четиричленно семейство легални сирийски бежанци,когато Белене е негово...

А на кого е Белене ??? Нали българите не желаят да живеят в България и изпращат децата си в чужбина с пожелания да не се връщат повече, щото "тук" нямало да се оправят нещата ... Ако не успееш да се реализираш в чужбина, то поне гарантирано отиваш в София . На кого казваш е Белене - на пенсионерите ???

Българите бяха и продължават да заминават в чужбина поради разрухата и безизходицата, която създадоха тези, за които тролиш. Каква наглост и цинизъм, след като си поставил една нация в невъзможност да оцелее и си я подложил на геноцид, да я обвиняваш, че изоставя държавата си. И ти тролиш тук в полза на тази наглост и на този цинизъм. Въпреки всичко не ви пожелавам Бог да ви въздаде според мерзостите ви, защото явно сте крайно заблудени и не разбирате какви ги вършите, но поне малко да разсее помрачението и злобата, от които сте обсебени, защото така и ще си погинете в тях.

Така е, прост си. Дори не съзнаваш колко. Добре, че повечето българи не са като теб

За себе си говориш, нали ? Защото повечето българи не са псевдопатриотите на малоумният Волен Нека дойдат сирийците !!! Никой не е виновен на българите, че си изоставиха държавата и хукнаха да се заселват по Америка, Испания, Германия , но само не и в България !

Сирийците са бяла раса и са християни. Тук идват съвсем други, прикривайки се зад това, че били сирийци и затова сме против заселването. Пасмина налазва.

Чаооо Кортези! Лицемерието при теб взе връх!!!

Много интересно какво е правил в БГ този господин?

Вършил е църковни работи. Не ти ли е ясно какво е правил?!

Наистина ли си толкова прост или само платен? Или пък и двете?

Прав ти път.

Нито католически свещеници, нито продажни журналисти, нито наведени политици, могат да накарат православният българин да заобича "бежанците"....

прав си, много омраза има в България.

Трети ден сте мобилизирани под тази новина соросоидните тролове да плюете православието, защо ли?

Българинът е правослвен, само по празници и бедствия.

Българите, дори не обичат другите българи. Не чувам често, някой да помага на ближните. Такива добросъвестни, им се смеят.

Т.е. щом ТИ не чуваш значи не се случва? Ето го типичното чалгарско (не)мислене.

Стига бе, с тия лъжи само си вредим. Аз пък един чужденец (особено от класическа капиталистическа държава) не съм видял да помага, ей така, без нищо, на някого. Светът се изроди и България най-малко има вина за това.

заплахи за смърт, простотия и предразсъдъци - това са истинските самородни терористи. И вие които стоите зад подобни действия сте същите долни боклуци.

Нямам думи. Това семейство в Белене престъпници ли са ? Крадци или проповядващи исляма ? Или хора избягали от войната и търсейки закрила ? Хора, опомнете се. Насочете своята християнска сила срещу циганите приемащи исляма и носещи бурки заради пари, но не и срещу онези, родили се в ислямска държава. Всяка една религия, само по себе си е както бич, така и упования за вярващите. Нима комунизма , нацизма не понесоха повече злини на човечеството през миналия век ? Съдете по хората според делата им.

Ако беше малко умен, щеше да си смениш ника. Защото точно такива, като тези, които защитаваш - мюсюлмани бежанци в Италия искат премахването на Данте и неговата Божествена комедия, а също и събарянето на паметниците му... Обиждали ги, бил ислямофоб, сложил бил пророка им Мохамед в Ада...

Данте е просто име. Никъде няма препратка към споменатия от теб автор.

По-лесно е да се мрази, генерализира и отрича, отколкото да се мисли.

Знаете ли какво е войната ? Да бягаш от куршумите и да спасяваш децата си ? Бил съм на такива места след войната Танзания, Мозамбик, Йемен, Ирак, Виетнам. Страшно е, да не можеш да обещаеш бъдеще на близките си. Дано не ви се случва !

А ти знаеш ли какво е да си беден. Да няма какво да ядеш, да те сочат с пръст че сам си си бил виновен и да нямаш перспективи? И то хора които живеят на твоя гръб без да си мрднат пръста. Защо карат бедните да помагат на страдалците, докато богатите (хора и държави) си веят байрака? Това е все едно да съдиш един просяк че не е приютил друг просяк, а да не забелязваш богаташа който през това време плюска на една трапеза и се хили на цялата ситуация.

Кога?!? ... да дойда да хвърля един камък след теб, по стара БЪЛГАРСКА традиция, да не се връщаш!!!!!

Католическата църква е раково образувание ,което чрез "доброта"е завладяло и изсмукало богатствата на голяма част от света.Можем да минем и без тяхното лицемерие.А този отец не може да кани някой си в чужда къща

Отец Кортези е слуга на Сатаната. Да не си мислите, че Сатаната ще се появи с рога и копита, че всички да го разпознаят, неее такива като него има много , те са с лъскави костюми , часовници Ролекс и коли Ровър. Когато Христос срещнал Сатаната в пустинята във вид на пътуващ просяк го попитал "Ти кой си", а той му отговорил "Аз съм Легион и сме много".

Toва не са мигранти, това е нашествие в боен ред на петата колона, до 2020 по план трябва да са превзели Европа, включително и Русия и да се обяви НОВ СВЕТОВЕН РЕД със еднолично управление на света и столица Вашингтон. Това не са измишльотини на Дейвид Айк, това е действителността и всички вторични признаци са налице.