Коментари - Ананиев въвежда нов механизъм за отчитане на болниците | dnes.dir.bg
назад

Ананиев въвежда нов механизъм за отчитане на болниците

От първи април се въвежда единен стандарт за финансово управление на държавни болници, съобщи в парламента министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Обратно в новината

Коментари - Ананиев въвежда нов механизъм за отчитане на болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бавно, бавно нещата си отиват на мястото .

Бавно,но сигурно нещата отиват към доплащане в болниците.

Пазете си здравето, защото няма кой да ви го пази...

САМО ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА И ДАЛАВЕРИ СЮЛЕЙМАНОВ НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ - ТЕ ПОЛЗВАТ БЪРЗА ПОМОЩ :))

До колкото разбирам в областта на здравеопазването е имало свободно договаряне причинило пълен произвол. 29 години след демократичните промени се намират хора, които да въведат ред в системата. Що, им подрежда финансовата година и ограничава сключването на договори, значи има нередности, които издават практика на злоупотреби. Този модел ако проработи, ще е сериозна заслуга на ГЕРБ и МФ.

Може би е добре за някой държави. Но как ще се прогнозира ток, вода,? Или специализанти, или напуснали или дошли лекари? Частните болници са и ще бъдат добре, можели по брой да се увеличат за сметка на държавните. Той е икономист и може да разбира по-добре, кое е добро, кое не.

1. Кои точно болници? Има държавни, общински, ведомствени, частни? 2. Как няма да поемат задължения по нови договори за три години? Кой може да предвиди? Що за идиотизъм? 3. Остават ли търговски дружества? Защото ако да - този закон не се връзва със Търговския кодекс???? 4. А хапчетата пи ли си?

хапчета? Санитарите пак са те изтървали докато си пият кафето и като си се докопал до интернет се правиш на специалист по здравни финанси. Аман от доморасли специалисти по всичко!

Не е ли по-лесно и нормално да се направи следното - Да се изработят Стандарти за Лекарска Практика , да се наложат Добри Практики , да се Наложат какви Кабинети да има и с каква апаратура ? Така написано от Министъра е Пълна Глупост и Непрофесионализъм от негова страна . Пожелателни Неща е писал завалията .

Какво точно и как е написал министъра не може да прецениш от тази кратка статия, в която са обобщени накратко принципните идеи. Апропо това дето си написал ти също е пожелателно, така че пълни глупости си писал ти, при това без да имаш грам понятие от тази материя. Много сте силни да коментирате от комповете в къщи и всичките сте специалисти по всичко. Затова и дращите пълни глупости под всяка една тема.

"За мен това е законът за публичните финанси в лечебните заведения, в болнична помощ." Финансистът Ананиев е ясен - ще гледа да му излязат сметките. Дано не е за сметка на достъпа до здравеопазване! Вместо да прескат веднъж завинаги мега печелившата схема "болница в болницата", при която десетки години частните болници източват НЗОК, скачат от промяна в промяна, болниците задлъжняват, смъртността расте и забатачват още повече здравеопзавено. И България не отстъпва първото място по смъртност. Абонирана е :(

Бананиев, глупако, 1.5 млн. българи не се осигуряват!!! Плюс още толкова държавни безделници, за които държавата само прелива някакви мизерни суми от единия джоб в другия! Гарантирано от герб..

Това сигурно е нещо писано 1965 в големия сняг!!!

Поредната простотия която ще обърка всичко. Докато има безброй болници, Никакви планове не могат да променят здравеопазването. Просто все повече ще бягат навън

С пръдня боя не става, Кирчо.

прекалено много се краде,та ако секнат кражбите боята може и да стане.

ЗАЩО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ СТАНЕ БЕЗПХЛАТНО И НА НИВО КАКТО Е В ЧАСТНИТЕ КЛИНИКИ?!

Безплатно и на ниво са в различни магазини.

Стига с тия глупави коментари. Кога ще разберете, че частните болници си избират пациентите. Тези, които са много болни или увредени и ще трябва да се лекуват дълго ги отпращат с думите "бягай еди къде си, защото там е техниката". Случвало ми се е много пъти да чувам такива неща. Какво им е нивото. Частни очни, кардиологични болници - там са най-скъпите пътеки. Не може да препращат бабата с лайняния перитонит от няколко дни към друга болница като е закарана първо при тях, защото не можели да и помогнат. Напротив, могат, ама ще трябва да я гледат 1 месец и да хвърлят един куп пари заради това. Касата не я интересува, че си вътре с 5 хиляди. Като има перитонит тя ти плаща за 5 дни само 2 хиляди лева. Ето това ви е касата, здравеопазването и държавата.

А здравен ред кога?

През 2037г.

Подкрепям!