Отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

В 12:00 часа сирените в цялата страна ще се включат за две минути в памет на революционера и всички, дали живота си за свободата на Родината

Обратно в новината

Коментари - Отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бг Америка спасил къкъф Ботеф или левски

Много е важно да се помнят нашите герои. Ако днесе Хр. Ботев беше жив, щеше активно да подкрепя ЛГБТ общността, нея я има благодарение именно на личностите Раковски, Ботев, Презвитер Козма, цар Петър 1 но също и на хановете.

Престани да досаждаш с простотиите точно днес. Аман от идиотизми! Седни си на стола и се смири поне от кумова срама!!!

Сирените нямат общо с Ботев. Всъщност са като песен от минаре на джамия. Трябва да ги махнат веднъжзавинаги.

Айде, още един "патрЕот", да си каже компетентното мнение

Едно и също нон-стоп, вият сирени, този се родил, другия умрял, а кое е истина никой не знае. Даже не се знае дали Ботев е застрелян от своите.

И не се знае колко ти е акълът. Поне ти не знаеш. Но го показваш. Интелигентните знаят достатъчно за Ботев. На теб явно нищо не ти е влязло в празната чутора. Келеш.

Дано да ни докосне плама на героите, отчайваща нужда имаме. Превърнали сме се в потребители, търсещи облаги. Сещаме се по задължение веднъж в годината за една минута и то не всички. Орисия българска....

От коя БЪЛГАРИЯ днес отдавате чест за загиналите българи????? Та ние нямаме държава нямаме НС нямаме народен съд нямаме свободно мислене бедни сме ограбени и продадени на чужди интереси за предателите и крадците на лъжливата демократична България ли е този 2 юни???????? Та бг българите не стоят дори и 1минута за чест и презнателносткъм вилики те паднали за свободата българи ОООО МАЙКО БЪЛГАРИООКОЙ В ТАЗИ ЛЪЖЛИВА ДЕМОКРАТИЧНА РОБСКА ЛЮЛКА ЛЮЛЕЕ

А днес всеки дращи в социалките, всъщност същото е правил и Ботев ама накрая поне е фанал пушката

...пред героите и тяхното дело. За съжаление нито у нас, нито по света има яснота за техния край, предателства, завист, интриги и др. ниски човешки страсти. Като почнеш от Христос, пък и преди него...до сега.

Ако знаеха България и другите държави в какво се превърнаха и продължават да се превръщат, изобщо нямаше да си дават зор. Щяха да си пият по едно турско кафе, да пишат разкази и да ходят по вечеринки

Поклон пред всичките ни велики революционери и герои, дали живота си в името на родината!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!! НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ВЕЧЕ РАЗДЕЛЕНИ ЕДНИТЕ ИСКАТ ДА ИЗЕВЯВАТ МИСЛОВНИТЕ ВИЖДАНИЯ КЪМ РУСИЯ А ДРУГИТЕ ЛЪЖЛИВО ДЕМОКРАТИЧНО ИСКАТ ДА СЕ НАЛОЖАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕМАХНАТ ОТ ДУШИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВСИЧКО РУСКО ЕЕЕЕЕЙЙЙЙ АМЕРИКОФИЛИ ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е НАПОЕНА С БЪЛГАРОРУСКА КРЪВ И НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА НАКАРА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ОБИЧАТ РУСИЯ

Никой не говари против руснаците и Русия. Путин не е Русия и който обича руснаците, трябва да е против Путин, който ги превърна в нищожества, изгони ги от родината им, а тези, които останаха, ги праща на заколение в Украйна.

Такъв като тебе... Левски щеше да извади револвера... и на място, така са правили с предателите.

Велик българин! Не си забравен, великане! Докато съществува България, ще си изписан със златни букви в паметта ни!

Русофилите хич не обичат българските революционери, защото пречат на опитите им за заличаване на българската идентичност. Много ги е страх от истинския български национализъм, затова финансират фалшиви националистически партии.

Да! Всъщност в момента двете, уж нациналистически формации, Батака и Израждане, са руски проекти с антибългарски цели. На Костадинов, ако му слушате изказванията, повече споменава Русия от България, обърнете внимание, това не е случайно. За всяка ключова дума в българския ефир, се плаща дебело и то в евро.

Вечна слава на българските герой загинали за свободата на българия ! Лошото е, че скоро ще паднем пак под турско робство без бой !

Човек, с име КПСС БКП, който пише множествено число с "й" и България с малка буква, който плаши с ново турско робство, е или путински трол, или безнадежден случай.

Вечна му памет! И да се помнят думите му, за враговете на БЪЛГАРИЯ!: "Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то¬ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор (гемия) и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е „да са не раздражават духовете.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“ Хр. Ботев

Преместих го, боли ме чепа за ботев и тем подобни “револиционери”.

Ако имаше чеп, щеше да те боли, а сега само те сърби катерицата за турски шпек.

Безродник нещастен. Ботев е велик герой, а ти си никой

Дори дните на почит към Левски и Ботев не можем правилно да отбележим, а те са съответно 18 февруари и 1 юни по простата причина, че събитията са се случили 19 век. От известно време има наченки това да се промени и тезата, че хората така били свикнали не може да е оправдание за погрешните дни на възпоменание!

А Дните на Съединението през 1885 и Независимостта през 1908 ги отбелязваме незнайно по каква причина по стар стил. Единствено 3 март честваме на правилната дата!

goose

БАЛАДИЧНО ПИСМО | Балчо Балчев Не сколасахме с четата, байо. Залудо затрихме момчетата. Залудо измряхме, Българио. Като псета ни клаха. И нека. Робува си роба робията. че що са за роба пет века? Щом овчари стадата си криеха и ни сочеха подли пътеки. Затуй ли главите ни горди анадолски дервиши побиваха. И цяла нощ клета Околчица мълчалива кръвта ни попиваше. Че ден бе! Кънтяха челата ни. Дълба ги оловото жежко. Из урвите псуваше вятърът. Орлици се виеха тежко. И сбъднах молитвата. Спяха телата ни - парцаливи, низвергнати, диви. И ние кълняхме и плачехме, Дяконе: - Ще възкръснат ли в Българско живите! Ветровете са нашите мисли и тъмна вода е скръбта ни. Като мътно небе сме надвиснали - двеста неми зловещи камбани. По мъртви от мъртвите, мили народе, по-живи от живите, робе и скоте, ний пак ще превземем със гръм парахода и пак ще загинем! Подписвам се: Ботев.

На двама български граждани с турско самосъзнание стихотворението не им хареса.

анадолски дервиши побиваха...

аз може млад да загина... Но... стига ми тая награда - да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода.. ( "На прощаване" - Христо Ботев)

ще ти извадя хомо-очето и ще те накарам да го изядеш по случай паметта на Ботев

позорна държава, срамна и грешна, тези хора напразно са си дали животите, жалко Дълбок ПОКЛОН пред Ботев!

Дето по цял ден заработваш като платен руски трол имаш изписани хиляди коментари във възхвала на путин и русия. Коя година по-точно е създадена комунистическата доктрина? Или това ти пречи на платената пропаганда? Според малоумното ти писание излиза че някой доста преди маркс енгелс ленин и така нататък е формулирал постулатите на порословутиеви комунизъм. Но пък нещо не можах да разбера- комунистите доколкото си спомням не живееха в комуни.

ИСУС ХРИСТОС НИ Е ДАЛ 5 МОРАЛНИ ПРИНЦИПА .. СВОБОДА - НЕ Е КАЗАЛ КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ И Е БИЛ ПРОТИВ РИМСКАТА ИМПЕТИВ ... РАВЕНСТВО - МЪЖЕ И ЖЕНИ СА РАВНИ .. БРАТСТВО - КАЗАЛ Е ДА СЕ ОБИЧАМЕ И ДА ОБИЧАМЕ БЛИЖНИЯ СИ И ВСИЧКО ЖИВО И ДА ГРИЖИМ ЗА ТЯХ .... СПРАВЕДЛИВОСТ - СПАСИЛ ГРЕШНИЦАТА МАРИЯ МАГДАЛЕНА , ИЗГОНИЛ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА ..... И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАШ ДА УМРЕШ В ЗАЩИТА НА ГОРНИТЕ ПРИНЦИПИ - РАЗПЪНАЛИ СА ГО БА КРЪСТА ЗАРАДИ ТЯХ ..... ТАКА ЧЕ ТОЙ Е ПЪРВИЯ КОМУНИСТ ... ДРУГ Е ВЪПРОСА ЧЕ ЦЪРКВИТЕ ПО СВЕТА СА ИЗВРАТИЛИ УЧЕНИЕТО МУ И СА ИЗВЪРШИЛИ ЧУДОВИЩНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

А В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН .... ИСУС Е ВЗЕЛ НЯКОИ ОТ ИДЕИТЕ СИ ОТ БРАТОВЧЕД СИ ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ... И ФИЛОСОФИТЕ БУНТОВНИЦИ ОТ ПУСТИНЯТА :))

А в по-исторически план какво ще кажеш за орфизма и атлантите :-D

Защо предателите като тебе слуги на комунистите избиваха свещеници взривяваха и затваряха църкви? Според твоята логика като руски слуга трябва да покажеш че обичаш руснаците като почнеш собственоръчно да ги избиваш.

СИМВОЛ-ВЕРУЮ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНА! Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство. И в светия животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция. И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти. Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото. Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят. Галац, 20 април 1871 г. Хр. Ботйов .... СЛАВА НА УЧИТЕЛЯ !

ХА-ХА-ХА ... ТОВА Е ЗА ТИЯ КОИТО КАЗВАТ ЧЕ БОТЕВ НЕ Е КОМУНИСТ :))

Че живеещите в наркомански комуни са комунисти.

А НА КОЛЕДА , ВЕЛИКДЕН, ИВАНОВДЕН И ЕНЬОВДЕН ... ФАШИСТИТЕ ПРАЗНУВАТЕ .. ЖИВОТА И САМОЖЕРТВАТА НА ПЪРВИТЕ КОМУНИСТИ ИСУС ОТ НАЗАРЕТ И БРАТОВЧЕД МУ ЙОАН :))

Какъв исус бе предателю-нали вие твърдяхте че бог няма? Нали затова предателите като тебе избиваха свещениците и затваряха църквите в България.

Как така, какъв? Този си проституира публично и заработва копейки. При статии за умрели червени ДС- ари не разрешават коментари а при Ботев е пълно.

„Кажете ни, виждате ли вие край на българ-ските страдания? В Турция ни мъчаха и предаваха едно време като скотове, а днес душат сяко едно стремление кам човечески живот… А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожела¬хме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то¬ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!… Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор (гемия) и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ¬на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е „да са не раздражават духове¬те.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“ На което Ботев сам отговаря: „Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си. Кой ни е крив когато ние със своето воловско търпение в сяко едно отношение са стараем да докажем, че сме родени за тояга. „Трай душо, черней кожо!“ е девизата на нашият живот.” Един от потомците на тези българи, за които Ботев пише, преселени в Бесарабия от пловдивските села още през 1820 г. след поредното нахлуване на руски войски по нашите земи, ще се завърне в България, ще се сражава срещу Сърбия през 1885 г., а по-късно ще стане известен като знаменитият ген. Колев, който през 1916 г. ще разбие в Добруджа руските войски, ще плени цялата Оренбургска девизия барабар с командира и бойното й знаме, за да се случи най-сетне една историческа справедливост – на 3 март 1918 г. Русия ще капитулира пред България с най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския)

Ботев е убит от четниците си. Тъжна истина.

ли е най-важното днес бе безродник такъв

УМИШЛЕНО ПРЕМЪЛЧАВАТ ... ЧЕ ОТ 19123 ГОДИНА ДО 1944 ГОДИНА ... ФАШИСТИТЕ НЕ СА ПРАЗНУВАЛИ ТОЗИ ДЕН ... ЗАБРАНИЛИ СА ГО .... ЗАЩОТО БОТЕВ Е ОТ НАШИТЕ -ПЪРВИЯ СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТ :))

На продажник, водещ руска пропаганда Ако те чуе Ботев, че го наричаш комунист- щеше да те застреля веднага.

За какво ли са умрели да може днес отново да сме колония в която американския посланик да реди правителство от марионетки

Които такива като вас американски колонии живеят в пъти по-добре от нас. Я припомни, как продадохте държавата на съветския съюз и избихте десетки хиляди българи 45 година?