Коментари - Отбелязваме 142-рата годишнина от Априлското въстание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пръв път при честване на Великата Априлска епопея бяха произнесени прочувствени, искренни и силни слова за героизма и саможертвата на АПРИЛЦИ. С това, Кметът на Панагюрище и Председателят на Народното Събрание завладяха сърцата и душите на хората и ние наистина почувствахме високият дух на българите през тези страдални дни на Априлското въстание. Имаше и гафове. На такива големи чествания всички военни чинове трябва да бъдат със стегнати и здрави физически тела. Българската национална телевизия не се посвени веднага след предаването на тържествата да пусне рекламата за хазарта. И на всичкото отгоре ни сюрпризира и с "класическа" музика. Високият БЪЛГАРСКИ ДУХ през вековете турско робство не се е поддържал от цигу-мигу "класика", а от тъжните и от веселите БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ И ОТ КРЪШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ХОРА.

Поклон пред делото и Паметта на всички Българи,дръзнали да се борят тогава! Хиляди Българи,изпълзяли изпод юргана,за да има друга България. Отдали младост и живот за да има България. Поклон.

ПОКЛОН пред Делото и Паметта на Априлци!!!! Слава на героите дали живота си за Родината ни! ВЕЧЕН ПОЗОР на всички български политици докарали майка БЪЛГАРИЯ до днешното й състояние!!!!!!

Никой от апастолите не е предполагал, че в Пловдивско и Пазарджишко, където са разположени големи турски гарнизони ще се вдигне въстание. Благодарение на Волов и Бенковски, разделили властта на политическа и военна, хората се въоръжават и вдигат. В основата е пакбългарското предателство. Батак е определен за център на въстанието в Западните Родопи, но нито от Пещера, Брацигово, Неврокоп, Драма и пр. не идва нито един човек. В Брацигово, членовете на комитета обвиняват само Каблешков и се измъкват. Дори и в огъня, този веик българин не издава никого и крещи" САМ СЪМ, ДРУГИ НЯМА ! Думите на Бенковски-" Аз забих ръждясалия ятаган в гърлото на прогнилата Османска империя" се оправдават. Каквито и интреси да е имала Турция, те съвпадат с Българския национален интерес. Западът е на страната на турците, защото е владял империята и е нямал за цел пазарът да се разпокъса. Както и да манипулират това разни инджевци и пр. продажници, това просто е факт !!!

О, аз в дир.бг ли съм. Веднага разбрах след като коментарите ми изчезват. Местим се в блица.

Повода за Руско-Турската война е възтанието и кланетата в Босна и Херцеговина както и Сръбско-Турската война избухнали преди Априлската епопея. Година преди Априлското възтание Русия води преговори и съглашиния с западните страни за война с Турция и разпределение на територий.-- Поклон пред саможертвата на Априлци от 1876.

а на година по туй време да празнуваме успехът на първото анти-европейско въстание! И изгонването на европата от континента! а на здраве за победата!

Дълбок поклон пред героизма на АПРИЛЦИ, дръзнали да се опълчат срещу петвековното турско робство и тирания за освобождението на България. Тяхното себеотрицание и полагане на живота им за ОТЕЧЕСТВОТО потресе народите на Европа, за да дойде Руско-турската война и реалното ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ! Дълбок поклон в памет на невинно загиналите мъже, жени, старци и деца от озверелите турски пълчища.

Нима е добре да тръгваш с насилие срещу законовата власт? Нима е добре да убиваш хора? Да си припомним с какво е известен Бенковски например - с това, че е убил турски полицаи и написал писмо с кръвта им. Защо тогава трябва да се почитат бунтовници и хора, които объркват живота на мнозинството българи, които никак не са водили лош живот в Османската империя. Знаете добре какво е написал Достоевски при влизането си в България - бил е сащисан от стандарта на българите под османска власт. Е на места тези разбойници са били озаптени и предадени вързани на властите - ето това е за честване. А не терористични прояви на проруски агенти изпълняващи задачите на руските служби за да си намерят повод за поредната завоевателна и грабителска война с Османската империя

Кой и кога избра властта насултана за законна ? Власт наложена със сила се разкарва само със сила. В случая с руската сила и мощ.

Човек който дори не знае кой е авторът на Кървавото писмо няма право да коментира събитията от онова време...

Живеещите по тези земи не са искали промяна. Било е добре. Въстанието е потушено от помаци, турците нямаме нищо общо

Не разбрах от тази статиика срещу кого е било това въстание, ама карай...Иначе нашите "историци"-дебили го определят , като "неуспешно"!?? По същият начин дебилите в България се отнасят и към блестящата операция на Христо Ботев и целенасоченото отвличане на гордостта на Австро-Унгария кораба Радецки, така че да разбере цяла Европа , че българите не се отказват! Някой "умници" в държавата ни мислят, че Руско-турската война е можело да почне и без повод !??...просто така ?