От Северна Македония: България постави ново условие за ЕС - Гоце Делчев

Гоце Делчев се е самоопределял като българин, но се е борил за македонската независимост, каза президентът Пендаровски

Обратно в новината

Коментари - От Северна Македония: България постави ново условие за ЕС - Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На българите все някой друг им е виновен,а нещата са кристално ясни,но няма смели и прозорливи хора да ги видят и признаят.Хората,населяващи тази територия,та и по-насам дори, имат предпочитание и афинитет към сърбите и сръбското, със или без сръбската пропаганда,чийто най-силен коз е живота в бивша Югоославия,част от която бе и Македония.Освен това,не желаят да се идентифицират с България,по много причини,както,исторически,така в днешно време и икономически. Виждат и зтаят,че самостоятелни ще са по-добре,а и то е факт,пенсиите им са по-високи от тези на българските пенсионери.Днес България може да е атрактивна за Македония не с исторически факти,а с икономически аргументи,каквито за жалост липсват от най-бедната държава в ЕС.

Тъкмо трима работника има в Македония! Средната работна заплата в Македония е около 17000 денара. 1 лев е 31,5 денара! Каква икономика в пробитата икономика??? Половината държава е с албански знамена, другата е умряла от глад!

И след 100 години, не можем да изтрием злините извършени от сръбския башибозук по нашите земи. Откраднати територии, избито население, войни, нож в гърба ни на всяка крачка. В Македония е извършено престъпление срещу цял народ. Днес трябва да доказваме, че сме един народ в 2 държави. Сърбия е вай-голямото зло в новата ни история.

Най-голямото зло в най-новата българска история са собствените ни български политици!

"Автономия, независима държава, дори накрая е оставил завет неговите кости да почиват в независима Македония", каза Пендаровски в интервюто. Македонска курвичка е този Пендаровски. Гоце Делчев се е борил за независима от Османската империя Македония, но не и за отделна от България Македония! През 1903 г., когато загива Гоце Делчев, самата България - Княжество България е зависима от Османската империя като васална държава, а българският княз е бил и генерал-губернатор на Източна Румелия чак до 1908 г., когато на 22 септември се самообявява за цар, а Княжество България+Източна Румелия - за Царство България. Курвичка македонска - Пендаровски - не пояснява това на българския народ с македонско самосъзнание в Република Северна Македония. Когато българинът Гоце Делчев се е борил за освобождението на българската област Македония от турско робство той се е борил за свободна, независима Македония без да я противопоставя на България, която все още е била зависима от султана. Първата държава в света, при това велика държава, която през 1908 г. признава и защитава независимостта на Царство България е Царство Русия!!! Руският цар Николай Втори признава княз Фердинанд за Цар на българите и за равен на себе си по ранг, като го кани в Петербург, където го посреща с почести. Руският цар става кръстник на принц Борис, по-късно - цар Борис Трети. Русия защитава новото Царство България от Османската империя, която се готви да анексира Източна Румелия - формално част от Империята до 1908 г., като компенсира Османската империя с прехвърляне на дължимите от Руско-турската война остатъчни репарации от от Империята върху новото Царство България. България плаща само две вноски от остатъчните репарации на Османската империя към Русия, като през 1918 г. болшевишкото правителство на Ленин анулира всички задължения и вземания на Руската империя към останалия свят.

КАПИТАН ПЕТКО ВОЕВОДА СЕ Е БОРИЛ ЗА СВОБОДНА ИТАЛИЯ И ГЪРЦИЯ, НО Е БЪЛГАРИН!!!!! И ГОЦЕ И ВАПЦАРОВ СА БЪЛГАРИ!!! ДОКУМЕНТИРАНО, ДРУГОТО Е АЛА БАЛА!!!! ....А ЗА САМУИЛ ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ТАМ ВСИЧКО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО!!! ГЪРЦИТЕ ГО ПОТВЪРЖДАВАТ КАТЕГОРИЧНО!!!!!

Спасе научи се да пишеш като хората.

защо слагаш минус синхронизирано с моя плюс

ХААААААААААА, СЛАГАМ КАКТО ПРЕЦЕНЯ ЗА ДОБРЕ!:))))))) АКО МИ КАЖЕТЕ КАК ТРЯБВА, МОЖЕ И ДА СЕ ПОСМЕЯ ПО-ДЪЛГО!:)))

НЕЩО ИЗЧЕЗНА ВЪПРОСЪТ МИ????? ПОВТАРЯМ ГО, НО С РАЗЯСНЕНИЕ! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА В МОЕТО ПИСАНЕ? АКО ИМАМ ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ, ПОСОЧЕТЕ ГИ, ЗА ДА ГИ КОРИГИРАМ!!!!:)))))

И каква обща история,още по-малко настояще и бъдеще могат да имат България и Македония при тия разногласия,караници и взаимни обиди,като се почне от ниво политици,през историци и се стигне до форумни кибици,отговорът може да бъде само един-никаква!

ти кой си какъв си я си виж името само претенции без покритие

Във всеки случай, това, което Гоце и съратниците му са разбирали под "македонска независимост" е доста далеч от това, което г-н Пендаровски се опитва да внушава, че трябва да мислим, преиначавайки фактите. За Гоце Делчев "независима Македония" е означавало освободена от властта на султана. Г-н Педаревски е забравил, че ВМОРО е водела борба не просто за свобода, а против клаузите на Берлинския договор и разкъсването на България. Това са фактите, те се знаят и всяко друго тълкувание е опит за поредната кражба на история, за прокарване на теорията и практиката на македонизма.

Тя затова се нарича ВМОРО, защото е вътрешна за България, а при основаването си БМОРО, защото е българска.

Професор Пл. Павлов го казва много добре: ВМОРО е "вътрешна в неосвободените земи, а не спрямо някакв си центрове отвън". ВМОРО е национално-освободителна организация на българите в Османската империя. Организацията е активна в Солунския, Битолския, Скопския, Одринския и Цариградския вилает в края на XIX век и началото на XX век. Създадена е по модела на Вътрешната организация на В. Левски. В различни периоди от своето съществуване е носела различни имена. Първото ѝ име при създаването ѝ през 1893 г. не е известно със сигурност. Съществува предположение, че то е било Македонска революционна организация (МРО) или по-скоро Македонски революционни комитети (МРК). Според първия запазен устав, името ѝ е Български македоно-одрински революционен комитет. Някои приемат, че това всъщност е първото официално име на организацията от 1894 г., а други изследователи датират този устав от 1896 г. Вероятно през 1902 г. с цел привличането и на другите народности в Македония тя е наречена Тайна македоно-одринска революционна организация (ТМОРО), макар че съществуват и предположения, че това име датира още от 1896 г. През 1905 г., за да се демонстрира по-голяма самостоятелност, името е променено на Вътрешна македоно-одринска революционна организация (ВМОРО). така или иначе всички нейни дейци са възприемали дейността ѝ като продължение на дейността на Левски и апостолите на Априлската епопея.

В европейския съюз няма скрита истина, всичко е на масата и никой не може да се перчи както му изнася.

Аз виждам перчене от страна на Територията .... и това няма да свърши добре ... Македония е 1000 г по-стара от БГ. Факт!

какъв факт? Не бъркай държавата, основана от Пердика I, която престава да съществува през 148 г. пр. Хр.с римските завоевания на Балканите с днешната Македония. Нямат нищо общо, освен името, което днешните земи са наследили от римската провинция Македония.

Няма Македония поне от 2200 години преди Христа, я няма тая държава. Вземи се малко в ръце и хубаво прецени коя територия визираш.

Както е факт, че макетата мякат на български. Факт.

Ми той и Желю Желев се бореше за независима Македония, но не съм чувал да се е самоопределял като македонец. Мутрата от СИК и тя, ама си е от Банкя.

Къде ви стяга чепика фанатиците, не мога да разбера?! Нали и сегашният македонски президент казва, че Гоце се е самоопределял като българин, но се е борел за независима Македония, но в същото время няма никакви доказателства, че се е борил за "Велика БГ"! Какво повече искаш от макетата?! Да кажат, че са бълагри? Ами не са. И изобщо какво значи "българи" ... или "гърци", или "турци" ... или "руснаци" ... и т.н... това са разтегливи понятия. По паспорт ли са едикакави си, по самооределяне ли са едикакви си, по териториално обитаване ли са едикакви си...?!?!? Виждаш ли колко е разтегливо това понятие!

Най-правдивия и независим нито от българска, нито от сръбска, нито от гръцка страна анализ на ситуацията на Балканите в началото на 20 век можете да видите в Карнегиевата анкета. Слава богу я има на български и то с превод много близък до оригинала без патрЕотични редакции като в много други документи. В него както може да стане ясно македонци и македонска нация или народ няма. Това става по заръка на Рассия и ние българите имаме най голям дял в израждането на този народ, за това сега следва да се извиним първо към себе си и после и на македонците.

А бе не знам за Рассия, ама Македония е била освободена от турско робство и включена в Санстефанска България. И после изведнъж Македония е била изключена от Берлинска България и отново върната на Турция. Не знам кой трябва да се извинява, пич.

Съществува - 1000 г преди да се появи на картата името БГ. Ооо, само не ми казвай, че Оная Македония и тая, нямат нищо общо! Че защо считаш, че Оная БГ, с конските опашки, имат нещо общо със сегашната, появила се след като 200 г е било под гръчко робство и после 500 г под турско! Не си ли много заслепено фанатизиран?

Няма Македония поне от 2200 години преди Христа, я няма тая държава.

Бих попитал македонските политици как е възможно в техните изявления, когато изброяват живеещите там етноси, да не споменават българи и в същото време там да има толкова много хора с български лични документи? Разбирам го само по един начин - като признание, че македонците са българи, както аз, роден в Пловдив, съм тракиец.

Какви са тия македонци??????? Смесица от българи и сърби!!!! И тия идиоти както едни други са създали света !!!!

Само евреите са крали и изопачавали историята повече от макетата.

Братя българи, не пишете дълги изречения. Те са непосилни за увредените мозъци. Нащата сила е истината. Нащият лозунг: Кръвта вода не става!

Да но за съжаление промиването на мозъци няколко десетки години си казва своето.

Само при слабите

Къде се скри Скритата истина ? Ако се скрил в манастир нека знае, че и по този въпрос българите имат какво да кажат.

На вниманието на Стево Пендаревски: Щом Гоце Делчев се е борил за Македония значи ли това, че автоматично се превръща в правий македонец ? Или по скоро трябва да се запитаме, абе защо аджеба този българин се е загрижил за Македония ? Пък и много други българи както ще се разбере в идните месеци. Мислете, ако можете.

Целта на македонските драскачи тук и в други форуми е да се потопи всичко в многословие, да се разводни темата, да се повдигнат всякакви паралелни дискусии и т.н. По този начин се надяват да се отклони вниманието от най-главното, че досега народа в Македония е заблуждаван и манипулиран. Но истината бавно и сигурно излиза на бял свят. Великото търпение на българите свърши.

Щом Гоце Делчев е българин, защо ги лъгахте хората толкова години. Може ли "идентитетот" да се гради на лъжи?

Без компромиси да не се злъгваме повече няма македония нито северна нито западна има само БЪЛГАРИЯ

Както е тръгнало по-скоро българия няма да я има.

Човече, нещо не си разбрал

Македония е с 1000 г по-стара от Бг! Исторически факт! Друг абсолютен факт е, че дефкато от т.н. 1300 годишна история, повече от 700 г БГ НЕ е съществувала физически на картата - нито като име, нито като територия. Всичко е било претопено и асимилирано от Византия, а след това и от турците. И изведнъж хоп...пръква се отново БГ през 1878 и започва да има претенции за териториите населявани ... едва ли не от Адам и Ева! Имало е някога, някаква "Стара Бг" - изчезнала е Имало е някога някаква "Волжска БГ" - изчезнала е Имало е Аспарухова БГ - изчезнала е Имало е Шишманова Бг - изчезнала е ... 500 г Появява се извенъж нова БГ, която е била десетки пъти променяна след "появяването" си и видите ли тази Нова БГ има претенции "наляво и надясно"! Някой ще обясни ли как след 700 години визическо отсътвие от картата, може да имаш някакви дълбинни исторически претенции за територии? Айде малко по-скромно! Нито Украйна е раССия, нито Македония е БГ ... териториите са разтегливо понятие в цялата световна история ... народите - също! пп. Защо да не обявим, че тук са наследниците на Древна Тракия, което няма как да се изключи като хипотеза, и да се прекръстим на Тракия, в която Тракия навремето е влизала териториално и Македония и старите Българии на Аспарух и Шишман, преди да изчезнат. Ето как може да стане пресечната точка, още повече, че Тракия е била преди Македония и преди България, т.е. тя обединява и двете!

Пич, ти ако си сериозен - моля, не се занимавай с история и не мисли твърде много.. бекграунда ти липсва, усет ти липсва, пристрастен си. Ако си българин си долен нихилист, ако си платен си низък и прост. Понеже си провокативен няма друг да ти отговаря освен мен и то щот' съм пил 2 ракии. Накратко - ти си издънка на човешкия род без образ и подобие. Тебе природата те е забравила, когато си се родил и майка ти е изхвърлила плацентата заедно с теб на боклука и я е заровила, за да не я ядат кучетата, там се е излюпил торен червей който ще се превърне в овод.. само един въпрос ще ти задам- я ми кажи коя е охридската архиепископия?

Ти явно имаш много да учиш. Но нищо, пътя до Европската Уния е дълъг, дълъг... Има време дори и за най-дебелите кратуни

Исторически факт е държавата на Филип и Александър, наричани Македонски, но те не са говорели на западен български диалект. Сегашните македонци са от славянските племена, пристигнали на Балканите векове след изчезването на онази македонска държава и не са нейни наследници.

Ти от къде знаеш, на какъв диалект са говорили? Чу ли ги сам как говорят? Сегашните макета били "славяни". Че то и ние сме славяни частично, поне така се говори... Или искаш да кажеш, че тук няма никаква славянска жилка? или няма турска или каквато искаш, защото който не е минал, не се е изхвърлил тук... Много сте сбъркани и побъркани фанатиците "националисти"! Тотални комплексари!

Да, явно за такива като тебе Паисий е писал: "О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин...".

Пораженците и победителите.Българите от край време са обречени да губят,има нещо сбъркано в мисленето и правилната им преценка оттам и оценка както на историята така и на дневния ред на деня.И този казус го пишете победа на македонците,гаранция 100%.

Я да те питам колко са българите на опашка за македонски паспирти и колко македонци доказват български корени, за да вземат български? То е ясно, че мотивът е свободно шетане из ЕС, но фактът си остава.

За Гоце не знам,но за граф Влад Дракула съм сигурен,че е е бил българин.

Е, па да им беше пийнал кръвчицата на макетата, та сега да не се правяят на французи, както се казва:)

Гоце Делчев е бил български кадет,но ИЗГОНЕН заради левите си убеждения,както бяха изгонени и прокудени от държавата хиляди българи,а няма по-мразещ от онеправдания ближен.Нормално е да се е настроил негативно към България,много познато чувство днес у мнозина българи,а в миналото и на мнозина македонци.В този ред на мисли,България не го заслужава и няма моралното право да го сака.

Язе те исто сакам

Е би си майката.

Глупост от горе до долу

...Вътрешната македоно-одринска революционна организация е национално-освободителна организация на българите в Османската империя. Организацията е активна в Солунския, Битолския, Скопския, Одринския и Цариградския вилает в края на XIX век и началото на XX век. В програмните документи на организацията се изтъква, че тя ще се бори по революционен път за осъществяване на член 23-ти от Берлинския договор, за предоставяне на политическа автономия на Македония и Одринско.  Структура, организация, териториален обхватAAПрез 1896 г. на Солунския конгрес са взети важни решения. Териториите, в които действа организацията, са поделени на революционни окръзи и околии. Проектирани са седем революционни окръга: Солунски, Битолски, Скопски, Одрински, Струмишки, Щипски и Серски. Така на практика територията, която организацията обхваща, се простира от Черно море на изток до Охридското езеро на запад и от границата на Княжество България на север до Бяло море на юг. Тази зона обхваща днешните географски области Източна Тракия, Западна Тракия, южната периферия на Северна Тракия и Македония. По-специален статут е имала столицата Цариград, където Димитър Ляпов изгражда автономен революционен комитет, получил правото да общува директно с Централния комитет. След Солунския конгрес Цариградският комитет губи самостоятелността си и се влива в състава на Одринския революционен окръг. Предвиденият Щипски окръг не се сформира, а територията му впоследствие е придадена към съседните окръзи....... С надеждата, някой ден да се обединят в единна държава - България(Княжество България, област имаща някаква автономия и Източна Румелия, изцяло васална - КАТО И ДВЕТЕ ОБЛАСТИ СА В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ).

Не пиши глупостииииииииииии!!!!

Не сме ги спрели ние те сами си пречат защото не показват необходимата толерантност по въпросите на дневния ред на Европейския съюз, който се основава на принципи, които изключват биенето в гърдите и самоизтъкването още по малко и е много жалко.

изключват биенето в гърдите и самоизтъкването --- За БГ говориш, нали ?

БГ е член на Европейския съюз от повече от десет години и забележката се отнася за кандидатите за кандидати на ЕС, а те трябва да споделят неговите ценности. Това в известен смисъл е отказ от някой национални приоритети а търсене на взаимност и толерантност, споделяне на общото и актуалното.

Скритата Истина, не знам тук тези дискусии които ги водим каква им е крайната цел? Сигурно ще си пишем в Дир-а докато се изморим и не отидем да си лягаме по леглата. Това нашето е загубена работа да спорим. Аз не мисля, че от страна на България има някаква провокация. При положение, че именно България първа призна Македония (вече Северна Македония) като независима държава, при положение, че като цяло 99% от гражданите на Българите имат положителни мнение за гражданите на Македония (за обраното не мога да говоря), при положение, че хиляди пъти е казано, че няма никакви претенции за прекрояване на граници и т.н. За какво спорим точно? Виж, в Косово говорят албански език и въпреки, че са албанци, те са си Косовари и навсякъде в чужбина се представят като Косовари, а не албанци. Имат си техен албански диалект и т.н. Гражданите на Македония също имат техния диалект и навсякъде се представят като Македонци (което е вярно от географска гледна точка както в случая с Косово). Факт е, че са минали 80 години и манталитета и навиците на хората е напълно нормално да се различават. Тук никой не иска да претопява, отнема и налага нещо на гражданите на Северна Македония. Говори се за един факт, който сам по себе си няма да промени нищо в ежедневието на хората. На знам защо, но ако направиш един анализ на страните от СФР Югославия, ще забележиш следния синдром. Синдрома на т.нар. "веееелиКи" . Всички от СФРЮ изригнаха като вулкан след 1991 година да се делят, да се правят на велики и уникални. Посочи ми една част от бивша СФРЮ където това не е станало с изключение на област Войводина. За мен е непонятен този комплекс наречен още - комплекса на малкия брат. Всички изведнъж започнаха да говорят на свои езици. Хърватски, Сръбски, Черногорски, Босненски и т.н. Време е малко да разсъждаваме като големи хора. Аз напълно разбирам защо в Северна Македония политиците няма да кажат това, което мислят. Да, ще е политическо самоубийство да се признаят някои неща, но в крайна сметка, нека веднъж за винаги тази работа да приключи и от там насетне само позитиви. Никой в САЩ и Канада не отрича от къде са тръгнали, нито в Австралия. Това не ги прави по-малко независими държави. Просто на балканите не сме дорасли и за това мислене и сме все на опашката. Лека вечер от мен.

Скритата Истина, не знам тук тези дискусии които ги водим каква им е крайната цел? Сигурно ще си пишем в Дир-а докато се изморим и не отидем да си лягаме по леглата. Това нашето е загубена работа да спорим. Аз не мисля, че от страна на България има някаква провокация. При положение, че именно България първа призна Македония (вече Северна Македония) като независима държава, при положение, че като цяло 99% от гражданите на Българите имат положителни мнение за гражданите на Македония (за обраното не мога да говоря), при положение, че хиляди пъти е казано, че няма никакви претенции за прекрояване на граници и т.н. За какво спорим точно? Виж, в Косово говорят албански език и въпреки, че са албанци, те са си Косовари и навсякъде в чужбина се представят като Косовари, а не албанци. Имат си техен албански диалект и т.н. Гражданите на Македония също имат техния диалект и навсякъде се представят като Македонци (което е вярно от географска гледна точка както в случая с Косово). Факт е, че са минали 80 години и манталитета и навиците на хората е напълно нормално да се различават. Тук никой не иска да претопява, отнема и налага нещо на гражданите на Северна Македония. Говори се за един факт, който сам по себе си няма да промени нищо в ежедневието на хората. На знам защо, но ако направиш един анализ на страните от СФР Югославия, ще забележиш следния синдром. Синдрома на т.нар. "веееелиКи" . Всички от СФРЮ изригнаха като вулкан след 1991 година да се делят, да се правят на велики и уникални. Посочи ми една част от бивша СФРЮ където това не е станало с изключение на област Войводина. За мен е непонятен този комплекс наречен още - комплекса на малкия брат. Всички изведнъж започнаха да говорят на свои езици. Хърватски, Сръбски, Черногорски, Босненски и т.н. Време е малко да разсъждаваме като големи хора. Аз напълно разбирам защо в Северна Македония политиците няма да кажат това, което мислят. Да, ще е политическо самоубийство да се признаят някои неща, но в крайна сметка, нека веднъж за винаги тази работа да приключи и от там насетне само позитиви. Никой в САЩ и Канада не отрича от къде са тръгнали, нито в Австралия. Това не ги прави по-малко независими държави. Просто на балканите не сме дорасли и за това мислене и сме все на опашката. Лека вечер от мен.

Не разбрах какво искаш да ти "признават" македонците? По-долу съм дали цитат на сегашният македонски президент, който подчертава, че гоце се е считал за българин, но се е борел за независима Македония, като в същото време няма нито едно доказателство, че се е борил за "Велика" България. Какво повече трябва да ти признават македонзите? Аман от исторически комплексари, дето все някой нещо и откраднал, все някой нещо има да им дава ... абсолютното същото явление на "братушкащо задушаване" се наблюдава и при най- големият исторически комплексар - вашата любима асвабадителка раССия!

За какаво се напъвате толкова за доказване на "българщината", като то държавата ви е е вече ЧАСТНА ! След 50 г в учебниците ще пише - "държавата на Сокола", с автономви области: на "Прасето", на Черепа, на Свинаря, на Гела, и сът ток на "Гинка-2" Амин!

Аз

щерефке, за комплекси ще приказваш след като осветлиш връзката между съвременна македония и Александър македонски.

Ти па върви доказвай, че Територията ти е на Ханку брат, а не е на "брат Сокол & Ко" и че тока ти не е от "студеният резерв" на Тец Варна, докато адресната регистрация ти се води в автономна област "Прасето4, но живееш дефакто в област "Гела" Амин!

Аз

Да, да... Точно тъй... Само дето за Александър не каза...

Македонският президент: "Исторически факт е, че Гоце Делчев се е определял като българин и се е борел за автономна Македония, но няма нито един исторически факт, доказващ че се е борел за Велика България!" Край на цитата пп. Нека избиването на комплекси от страна на "велика БГ" започнат сега!

Аз

Аре, ма, кажи нещо за Александър!

Истината е в детайлите,а те показват тенденция за обособяване на Македонска независимост още през 19-ти век,когато още няма Коминтерн,който да е виновен за всички български злини.Погрешно е да се сравнява историята на Източна Румелия и Македония или желанието на северозападна България да стане част от Румъния.

Миналата седмица минах през прохода Папаз Чаир от гр.Гоце Делчев до гр.Мелник.На върха на прохода в местността Попови ливади срещу едно малко параклисче има паметник на Гоце Делчев.Градът долу в равнината също се казва Гоце Делчев.Защо в Македония няма такъв град ? Кога разбраха ,че Гоце Делчев е македонец ? Сега ли ? И какъв е проблема да признаят ,че българския революционер Гоце Делчев се е борил за автономия и дори за независимост на Македония.България не оспорва ,че се е борил за Македония.Последното не е новост.И други исторически личности от онзи период смятат ,че Македония е трябвало да получи независимост , ако не се присъедини към България. Но да лишиш Гоце Делчев от правото да се самоопредели етнически като българин е липса на уважение към един революционер.

Навремето бяха казали на Тодор Живков да налива пари в югозапада,че ще го загуби.Така Благоевград се сдоби с модерен център.Разбра ли отговора на въпроса си?

що не си .....майката македонска...писна ми от лайнари като вас!

Нямат място в цивилизования свят Бил българин Гоцев Делчев,,но видите ли нямал какво да прави и затова дал живота си за друга държава или за друга кауза или някой мъти непрестанно конфликти срещу няколко незначетелни "спебърника".

И Калрлес Пучдемон по паспорт e испанец,но се бори за независимост на Каталуния.Как мислите,след време къде ще му издигнат паметник,в Мадрид,или в Барселона?

Аз

Не е испанец по паспорт. Има испански паспорт. Съвсем различни неща.

Ти виждал ли си испански паспорт и какво пише в него,защото аз съм държал такъв.

Аз

И какво пише там?

Фалшивите новини и твърдения като вашата подменят истината. Македония е била в рамките на османската империя, не е била суверенна държава. Испания е независима и суверенна държава. Сравнявате ги за да заблудите с фалшивата си новина.

БГ , по отношение на Македония, копира раССия по отношение на Украйна. Това няма да свърши добре ... ама не се знае за кого ...

Никой нищо не копира. Това, че има едни 1000 човека, които нямат по цял ден какво да правят и бръщолевят в интернет нищо не значи. Хората в България си имат хиляди проблеми на главата, та да мислят за Македония и какво македонските политици и историци имат да кажат. Отношенията между България и Македония трябва да си останат приятелски, а не като онези варвари Хърватите и Сърбите, които ги видяхме що за стока са.

Аз

Вярно е, че Македония за България е същото, като усрайна за Русия. Разликата е, че... внимавай са, кирливанец: НИКОЙ НЕ ВИ ЩЕ В БЪЛГАРИЯ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМАМЕ ОБЩА ИСТОРИЯ, НО ПОВЕЧЕ НЕ ЩЕМ ДА ИМАМЕ НИЩО ОБЩО С ВАС. МАКЕДОНИЯ Е НАЙ-МРЪСНАТА И НАСИТЕНА С ПРЕДАТЕЛИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. ВЗЕМАЙТЕ СИ, КАТО ИСКАТЕ, ПРЕДАТЕЛЯ ЯНЕ САНДАНСКИ, НО ЗА ГОЦЕ НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ. Имам и други неща да ти напиша, ама няма да минат цензурата. Ама пък ти брой, че съм ти ги написал!

като ти гледам аватарчето, че и "ника" ми се струваш, че си от тия "богоизбраното" племе, ходещи с малките такенцавърху темето. Къде си тръгнал тогава да се пишеш "булгар", а Шаломов?! )

Аз

Плоско, щереф, плоско и тъпо. Не, не съм евреин. Българин съм. 1/8 македонец - майката на майката на баща ми е македонка. Иначе съм от Мизия. Миз, демек. Или мизиец. Балиго... А този на снимката е канадец. Родителите му са били членове на англиканската църква. Той е атеист. Гей. Но не и педераст.

Поредните безмислени спорове. Абе хора, я слагайте кебапчетата на грила, бирата в хладилника и се веселете. Българин, Македонец... Всички сме балканци. Ето общата допирна точка. Всякакво друго чесане на езиците е избиване на комплекс. Ако толкова ви вълнува историята, хайда да направим генетичен тест. Там ще се види кой какъв е. По време на Османската империя такава чорба са забъркали с гените на хората, че сега няма и не може да се намери "чиста нация". Тук всичко е смесица. Ей ви я истината и стига препирни за глупости като малки дечица на площадката.

Всички сме балканци. Ето общата допирна точка. -- Ето това вече е друга приказка ...

Аз

Правиха генетични тестове. Няколко пъти. Оказа се, че Българските гени са изненадващо хомогенни, за историята, през която са минали. Но не е толкова странно - има и по-драстични примери. Евреите, например - от хиляди години живеят сред чужди, а не се месят. САЩ - американските негри, ирландци, шотлаяндци, поляци и пр. са си все още ясно разграничени популации. Така че кръчмарската мъдрост не води нито до знания, нито до мир. Точно обратното - заравя конфликта, за да може да гнояса.

Държава без история, нация без народност, език с чужди корени

влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци. Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти. Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!

Тебе кой те пита какво позволяваш,за ЕС решават Меркел и Макрон,а бабата каза ДА на Македония

Признаваме,че Гоце е етнически българин и после какво?Капитан Петко Киряков се е сражавал при Гарибалди за свободата на Италия,там нямате ли претенции, българин е и Кристо Яхашев,нищо че отказва да комуникира на български и не е посетил България откакто я напуснал на младини.Това не пречи да му издигнете паметник един ден в центъра на Габрово,откъдето е родом.

За тия двамата никой нахалник с 3 реда история не твърди, че не са българи по произход, включително и те самите. За Гоце, той самият се самоопределя като българин, а някакви измислени Коминтерновски копелдаци твърдят, че не е

Има единствено условие да не ни присвояват историята и историческите ни личности.

Каква историческа личност за българската история е Гоце Делчев бе ?Какво е направил в България и за България? Бил е кадет във Военното училище в София,изключен е за леви идеи и оттогава не е стъпил тук.

За да учиш за български офицер и да преподаваш в български училища, това става единствено с твърдото убеждение, че си българин

И Румен Радев е учил в щатска военна академия,но никой не го определя като американски военен. Гоце е учителствал в Щип,което показва свързаност Македония,а на какво ги е учил,едва ли знаеш.

Не ни трябва да си присъединяваме Македония. Нека да се учим от чуждите грешки,.... ДА СИ СПОМНИМ, КОЙ, ЗАЩО И КОГА БЕ ПУСНАТА ТУРСКАТА АРМИЯ В КИПЪР? Гоце Делчев е бил гениален пророк...!!!

Не ни трябва да си присъединяваме Македония --- Тя пък гледам се е засилила да се "братушка" с история с 1000 години по-голяма от тази на БГ Ха ха ...

Аз

Ако ще броиш и перията на Александър и Филип за Македония, не забравяй да добавиш Българските държави Бактрия, Согдиана, Куш (азиатската Куш, не Нубия) и пр. И понеже историята има чувство за хумор, жената на Александър, Роксана, е бактрийска, тоест Българска принцеса. Демек... върти, сучи, в корените ви пак Българи са се нанесли.

"Македония" същестува на картата като държава през 341 г пр.н.е. а БГ - 1000 години след това! Това слага точка на спора! пп. На Територията кореняците са траки! Тук е дефакто древна Тракия (990 пр. н.е. и след това от 299 до 46 г пр.н.е.) ... БГ се появява 900 години след това!

Аз

Писах ли ти: Отдека си въртя гъзо, се че ти е отзад! Бактрия=Балхика=Балхара=България Източна цивилизация, водеща началото си от преди около 4000 години. В залеза си, през 3 век пр. н.е. се сблъсква с нашествието на гръка Александър Македонски и го спира. Александър се жени за Българската принцеса Роксана, която му ражда дете и скоро след това му светява маслото, без гърците да разберат как - няма и как да разберат - гръцката цивилизация е на хилядолетия след Българската. След смъртта на Александър държавата се нарича Гръко-Бактрийска империя. Никъде не се споменават никакви македонци.

Преди 15тина години шиптърите като ги напънаха , тичаха като обезумели към България да спасяват децата си .

Факт е, че Гоце Делчев е българин. Факт е също, че след всички години промиване на мозъци за македонците е много трудно да го признаят, но все пак го правят. Чак е невероятно.

Чакай малко сега - какво значение има това, ако ще и да е турчин?! Теб те интересува негова ентическа самоидентификация, или неговите дела ? Щото ми се струва, че от делата не се интересуваш, но искаш да станеш "по-висок", стъпвайки върху "самоидентификацията" му! Че ти си комплексар бе!

Аз

Не знам кой построи 200 метра паметник на един грък на площада си, щото да се пише и той грък.

Аз

Той че е тъпак, то ясно. Работата е там, че таквас тъпня рядко се среща. Явн о тоя идиот, щереф, 145 и още не помня вече кои са или един и същ идиот или един и същ офис, щото е трудно да се повярва, че толкоз идиотизъм може да се побере в една глава.

Гоце Делчев е етнически българин,който обаче се е борил за независимостта на Македония и е пожелал костите му да почиват не в България,а в независима Македония.Македонците е ясно защо го тачат като национален герой,но българите го използват като индулгенция за обсебване на чужда държава и история.лч

Когато Гоце Делчев се е борел за независимостта на Македония, България вече е била независима. Естествено, че за Македония ще се бори, като още неосвободената част от Родината му. Защо решихте, че се е борил за независимостта на Македония от България? Верно за свобода и независимост се е борил. На Македонско от Османците.Къде видягте тук противоречие с България???

усети ли какте прекара зайко ,а? дано ти дойде акъл и проумееш що Гърция ги правеше на маймуни тези за наглостта им да карадат чужда история! Жалко ,че винамериха теби ципрас, предатели на народите си и се уредиха.

Талев се обръща в гроба... бил се борил за "независима македонска държава"... Не, драги промити тъпи мозъци. Всички след Освобождението са се борили цитирам "да върнат в границите на родината България забравените земи "... а вместо Тракия, както казваше Б.Димитров, са се юрнали да си дават кръвта за тоя пущпущинак...

Kalin

Нищо условно няма в нещо безспорно.Това че те неискат да признаят нещо очебийно си е тяхен проблем.

БокУ наляво и надясно обясняваше колко велик дипломат бил и как "западните балкани" ги оправил с "Ангела" и "Донлад". Сега се усети че го минаха.

Факте, че "Македония" физически е съществувала по тези земи, близо 1000 г преди на тези земи да се появи БГ. Факт! Колкото сегашна Македония е "истинска" спрямо историческата, толкова и сегашната БГ е "истинка" спрямо "историческата"! Също факт! Това което най-дълго историческо време е съществувало по тези земи е Гърция в различнвите и форми и наименования със изчезване само по време на турското роБство. Всички други "наименования" вкл. и БГ са били епизодични - БГ като име НЕ съществува почти 700 г!!! Спрете с тия исторически комплекси, че заприличватне на раССия, която е с физиченска история като "име" само от няма и 500 години.

Тя и от теб е скрита истината! Гърците са най-големите крадци на българската история. Когато излезне наяве истинската история на България, тогава гърчетата трябва да се самозакрият.

"истинската история на България" --- истинска, истинска ... колко ще да е истинска, след като е писана през лето две хиляди деветнадесето ... Всяка "истина" е полуистина, всяка "лъжа" също е полуистина..

Никакви Гърци не са съществували. Гърци е название дадено на определена територия в по ново време. Има Елада (Елини) Спарта (спартанци) Препратка Рим (римляни) Византион (виьантиици) има десетки градове по цяла Евразия още живи и отдавна затрупани под руините на историята БЕЛград, Балх, Балк, Балхана, Балбек, Балхаш и други които водят до нещо повече от място което е било прието да се наричат разните групи от хора. Българин е нещо много специално. Нещо като да кажеш в наше време че си християнин или мюсюлманин. Българин е начин на живот(религия)

Според теб коминтернът е съществувал преди 1000 години?!? И ти се мислиш за оригинален?

Факт е, че българският календар е най-старият и най-точният календар в човешката история! Факт! И и световно признат от Юнеско! Факт!

Оф, аре стига с тая глупост.. никой дори не знае кой е тоя Гоце Делчев.. свързвам го единствено с град с това име, в който живеят основно турци.. да ви имам глупавата тема за спорене..

Това,че ти си невеж и неграмотен не означава, че Българите не си знаем Историята !

Аз

Това е щото си тъпа kypва. Ти не знаеш, други знаем.

Аз

ДИРник, я пак ме банни за тоя коментар!