От първо лице за Царичина: Журналистът, разкрил секретния обект, пред Dir.bg

Димитър Статков от бившия "Нощен труд" разказа митичната история и предостави непубликувани снимки от личния си архив

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Senator1

И преди и сега в главите на седесарчетата има дупки.

френски журналисти ли? тия е Коиловци ги познават добре . явно е имало нещо щом франсета са пратили журналисти от службите

Тоа човек от селото е Иван. Он не види с едното око.Ама иначе, тоа джорналис, бая сте му го подали за да тралалайка и да взима място..

Познавах генерал Минчев.Истински военен-принципен и точен.По това време там не са вземани еднолични решения-това не беше възможно.На обекта са работили само кадрови военни, без наборни войници.Имаше по това време коментар на Ванга,че това което ще намерят в Царичина не е мъж и не жена, не е маймуна и не е човек и не им трябва да го търсят.И това което се направи не е довършено, за което недовършване има намеса от друга страна,но този журналист толкова занае и толкова е написал.

На обекта са вадили пръст и камъни наборни войници от 1--ви и 2-ри батальони от Първа българска армия. Охраната на обекта се осъществяваше от войници от охранителните роти на същите батальони. Страшни (старши) лейтенанта на снимката е бивш зводен командир от рота РПУ на на 2-ри батальон. А всичко това го знам, защото съм пряк участник в събитията, тъй като през този период отбивах наборната си военна служба в един от въпросните батальони и най-умразно ни беше, когато ни пращаха да копаем в съботите, защото пропадаха градските отпуски.

Научи се да пишеш!

Е сега и ти - той може дупки да копае... Ти пък си много убав

Защо сме винаги последни сред белите... Тъпи, селски цървули, клатени 6 века от кой и какво ли не, тъжно, жалко и трагично

Отвличат вниманието от истинските ороблеми. А проблемите са много сериозни. Днес нямаше информация за протестите. Имаше само инфо, тип биг брадър или дори ище по-зле. Никому не нужна информация. Т.е. тотална ДЕЗИНФОРМАЦИЯ.

Тръгнали селянчетата да търсят "великото имане". Копали, копали и нищо не намерили. То какво и да намерят, те простите хора не могат да намерят истински ценното. За това си трябва акъл, силна воля и духовност. Напълно отсъстващи в горепосочените. А този е доста смешен човечец.

Винаги през вековете в безпътица и отчаяние на всички народи им е трябвало чудо! Така се случва и днес. Жалкото е ,че човечеството продължава да е толкова тъпо

Малко хора знаят,че там се намира средновековна крепост в която е живял Арон ,брат на Самуил.

На практика само ти и онзи в главата ти, дето ти нашепва истини от друго измерение, уау-уау

Това е било в зората на "Демонокрацията" и не са знаели, а и ги е било шубе да крадат. Сега, само Тиквата и ОПГ-то му "усвоиха" над 2 милиарда лева с лепенето на стиропор сградите, наричано "саниране", а да не говорим за "усвояването" на Еврофондовете. В тая дупка, наричаща се ОПГ ГЕРБ, потънали МИЛИАРДИ Евро.

В последните няколко години ми прави впечатление, че се появяват множество статии, публикации, репортажи и какво ли още не с цел да се компроментира Царичина. Едно единствено нещо знам за случая от военен с висок чин бил на място в този период. И то е, че след откриване на камера, вътре с изследователският екип влиза и военен с чин генерал заедно с щерка си. След няколко минути всички излизат пребледнели и моментално излиза заповед да се запечата с бетон входа. Знам от първа ръка за още 2 подобни случая - един в Родопите и един в Странджа. В Родопите говорих с възрастни хора живели в селото цял живот. По техни думи, немалък район е бил отцепен от военните, телени огради, караули с калашници, конвои с камиони извозващи пръст. Старецът ми каза, че след като си тръгнали след 2-3 години не е могъл да познае терена въобще - махали са цели хълмове, въобще изцяло променен ландшафт. Не се наемам да кажа какво са открили, но съм сигурен на 100% в думите на хората, понеже ги познавам и лично.

И къде са тези села в Родопите и Странджа?

"тогава видях какво значи да си журналист на запад"....."в кръчмата извадиха една пачка с пари"..... и истината остана някъде там - около 128-164 метра, напред, в ляво или в дясно.....

www.cherenpetak.info - Вижте всички участващи магазини за предстоящия черен петък тази седмица 23 ноември

Вместо да си изпише веждите , си извади очите тоя псевдосписвач :))) Четенето на тая " статия " си е пълна загуба на време . Неграмотно и профански , и най-вече неподготвено . Уж от първо лице , ама не съвсем . Казусът Царичина , както и храмът на Бастет в Странджа , са изключително интересни обекти , истината за тях се знае от малцина . Рано или късно ще излезе наяве , без съмнение . Древната ни земя е цяла съкровищница на древни артефакти . Нашата задача е първо да ги опазим , Знанието ще ни се разкрие , когато му дойде времето. П.С. Изключително интересни предмети и проби от скали и почва от Царичина и Перперек са поели в посока изсраел . Както и цялото Марково тепе в Пловдив .... Дълга и крадлива е ръката на мосад . На това безобразие трябва да се сложи край . Пустинните плъхове - да се свират по прашните кибуци . Със здраве :)))

Танасе рус, ти ли си?

един кандидат за слава!

екстрасенската Ели Лонгинова успяла да убеди воените в пьклените си измишльтини с цел печалба в момента се занимава и практикува усилено ЧЕРНА тибетска МАГИЯ БОН ПО контакт с демони духове дяволи джинове от низшия астрал, класическа вешица оплела в мрежите си висши военни от ГЩ БА

Господин журналист губили сте си времето с това разследване.Трябвало е да хванете някой случай,като за Вас - нещо по-елементарно!

Нищо не е ясно, само това е ясно. Нито разкопките в Царичина, нито тези в Странджа дават еднозначни отговори, просто не сме на такова цивилизационно развитие, че да проумеем за какво става дума. Очевидно инициаторите на разкопките са стигнали до този извод и са ги замразили, като са направили всичко възможно да препречат входовете максимално добре - с динамит и бетон.

Много бездарен журналист,жалко ,че е писал за в.Труд!

Тази статия още повече затвърди убеждението ми,че е имало нещо голямо в царичина. Този псевдо журналист,който уж незнае нищо, а първото му заглавие по темата удря в десятката със сигурност е от ДС. Изключително тенденциозно написана статия,която не споменава някой от ключовите моменти в тази операция. Или журналиста е мега прост или изпълнява поредната платена поръчка. Или просто търси свойте 5 минутки слава с този разказ от първо лице, в който всъщност не се казва нищо непознато досега!!!

Трима министри и един президент? Ама така е, няма спасение. След бай Тошо - само идиоти!

Поредната журналистическа простотия! Поредното доказателство за посредствеността и неграмотността . Това е , когато всички са на служба като агенти .

Статията е пълна с правописни грешки. Пише се рент-а-кар, ден днешен, а думата отдел се пише с малка буква. Много дразнещо! Не я дочетох.

Май са намерили тайнствената диплома на Цвък от помощното у-ще или на Боко шланга

Даде ни пълна свобода на действие - в демократичен и либерален дух. ... Борехме се за пазар, в конкуренция с "Часовете" и "Вечерна Дума" на в. "Дума"... РАЗБИРАЙ, "ДАДЕ НИ ПЪЛНА СВОБОДА ДА СИ ИЗМИСЛЯМЕ СЕНЗАЦИИ", ЗА ДА СИ НАМЕРИМ МЯСТО НА ПАЗАРА ...

значи никой нищо не знаел, а изведнъж още в първата статия сложил заглавие: "Под дулото на калашници висши фуражки копаят в село Царичина и търсят извънземен разум". КОЙ МУ КАЗА, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ?

Бойко Яшаров не е замесен!По това време е вардил автопарка на СИК.

Търсили са дипломите и нАучните трудове на Желю.

Очевидно се пише някаква пиар статия за въпросния журналист, написана от самия него, но защо плюе Логинова...

Iskate istinata togava trijabva da popitate njakoi kojto e sluzil na 4km v sofia Po to4no podrazkovija bataljon na ministerstvoto na otbranata nie kopahme dupkata ! Za nagrada Imasche blagodarnosti az li4no sam bivsh beteerist ot tova modelenie .Dupkata e mnogo Po dalboka ot kolkoto se pische v repotaza ! Po pleite njakoi nabor 1972,1973,1974,

Колега, ще е хубаво ако се научиш да пишеш на Кирилица ! Че с това писане, си останал в набор 74

Хайде разкажете ни малко повече. Има хора които им е наистина итересно, а не само да се заяждат пп форумите.

в .. 070 или .. 920 си бил...., ако си бил в .. 070 и си бил бетеерист, значи си бил или в РПУ или в ОХР ;)

А какъв туризъм можеше да се развие...

И след това се почна копане на Биткойни. Няма кой да копае по Царичина вече.

Във всяка такава история има по един журналист, който показва и разказва как няма нищо интересно и всичко е пълна лъжа. Снимките му са от горните слоеве на цялата дейност и обяснението му как точно е влезнал там е доста смешно, няма сила която да те вкара там без заповед. Интересно защо са го запечатали това "нищо" с цимент, а не с пръст, би излезнало по евтино и бързо.

Новината е нещо като снимки от старите ленти в близкото минало. В случаят се касае се за класичиски идиотизъм с примес на дебилност типично по нашенски. Имаше една поговорка че човешката глупост и вселената са безкрайни ...

Чак пък за първи път. Доста преди тях имаше в-к Вечерни новини.

Oчаквах да науча нещо ново, а то нищо. Впрочем лично познавам Ели Логинова и мисля, че сте прекалили с плюенето по нея. То някои неща не са за прост журналистически акъл.

Αпък великият вестник за който още 'по-великият журналист' списва, по онова време го наричахме 'Нощен труп', което доста добре описва съдържанието, амбициите, нивото и качеството на журналистиката в него.

Според мен трябва да се открие отново обекта и да се продължи работата, само че без военни този път. Ненужно усложняват нещата. Всичко ще е финансирано чрез доброволни вноски. Няма никакво значение дали има нещо там, важното е да се копае. Нека хората да имат цел в живота.

а може би е имало радиоактивна зона там в отвора

Я се разровете драги мои да видите скали с червен цвят от коя епоха са.Тя не е продължила много-няколко милиона ,но не милиарди.Тя е загадка защото тогава е имало развити същества ,които после изчезват.

Любопитно защо не споменава за руските офицери, които са били на място през цялото време. И защо не споменава за отказалата да работи тежка техника. Не, че нещо...

Имам вила там , и почти през цялото време на изкопните работи съм присъствал от любопитство, но руски офицери не видях.

Абсолютно сигурно е, че е било много важно това, което е имало в Царичината дупка. И според мен парите, които са "наливани" там със сигурност са идвали от чужда държава. Истината е, че ние хората вероятно няма да разберем и понесем една ИСТИНА, която всички просветени крият от нас.

истината е някъде там..

най големия майтап ще е ако пак се разкопае дупката.

е що да не се разкопае, народът се забавлява най-искрено, мое да копа, мое и да не копа, все ще се намери кой да продава лопати и да тури сергии за безалкохолни наоколо

нали трябва да пишат за нещо, хората харесват да четат уфология, бабите ванги, хиромантия, дрън дрън

Така представено е доста логично. Притеснява ме само финала - елате всички и вижте - там няма нищо.

Рязано е с диамантови дискове, а те са много скъпи.На журналиста не му вярвам защото не ни показва снимки от дупката-нали е влизал вътре,къде са му фото апаратите.

Dir-а, някой мааааалко по-грамотен да беше проверил статията за правописни грешки.

Има си спел-чекер вграден в браузъра, ако пишат през браучър... Автоматично подчертава с червено всяка неправилно написана дума. От 10 години им го разправям. НИЩО НЕ СТРУВА, освен 5 минути да се инсталира. Но не и не! Дирнкът си е дирник - колкото и да го парфюмираш, в букет рози няма да се превърне...

F7

Какво по-точно имаш предвид, щото аз не забелязах такива грешки...Я да видим дали не си някакъв полуграмотен злобар, дето търси под вола теле? Кажи кои са грешките?

По-добре кажи къде отиде безплатния програмен редактор на български език от БАН? Някаква неработеща версия последно намерих и толкоз.

Бог съществува! за какво копаете.

Ако съществуваше нямаше да обръща бабички с внучетата им с автобуса в пропаста, докато озверели убийци,изнасилвачи и депутати си вилнеят и живуркат до 90 годишна възраст по тропически курорти!Съществува господ но само в болното въображение на отчаяни болни хора или неудачници чакащи помощ от небитието!

така ще да е, докато има такива които си представят бог като някакъв човек на небето ще има обръщане на колички и с бабички и бебета богати крадци на каймановите остоври, защото Бог не е това за което и ти си мислиш , поради което искаш някаква сраведливост тук на земята.Защото БОГ е вътре в ума, душата и сърцето на всеки човек на земята.

petrovito

звучиш красиво, ама да те питам, чий бог е в ума, сърцето и душата на крадци, убийци и крадливи политици ?

Кой бог съществува бе ? :Д На колко богове са се кланяли хората до сега през историята? Кой по-точно? Само в момента колко богове има дето им се кланяме? А на Динозаврите кой им е бога? Аз лично вярвам, че има тип енергия или някаква сила, но не и както ни го представят. Вселената е бог!

Всяка религия се крепи на невежеството на мнозина и хитростта на малцина.

Богът не ги интересува. Искали са да познаят творенията му.

Ако е баш журналист нека открие изчезналите мисмени материали с шрифта на Логинова. Последно в Израел ли са или другаде?

Нарязах ги за тоалетна хартия за нужника на село. Що, бяха ли важни?

След тая статия, може да очакваме измамени с нов метод - ако хвърлиш 10000лв през прозореца, ще ти кажа истината за Царичина?!

Разбира се че всяка, дори и минимална заплаха за унищожаването на най-великият бизнес на всички времена РЕЛИГИЯТА ще бъде осмяна и окарикатурена от кукловодите,в това не бива да има дори минимално съмнение!А фактът кой е измислил този бизнес, и го ръководи и до днес, ще даде отговор на акълимащите за всичко случило се впоследствие по случаят Царичина!