От мястото на инцидента: Каска на главата е можела да спаси живота на загиналия пилот

Георги Влайков е бил с много сериозен летателен опит, но отскоро е тренирал акробатични фигури, стана ясно от думите на зам.-министъра на транспорта Николай Найденов

Обратно в новината

Коментари - От мястото на инцидента: Каска на главата е можела да спаси живота на загиналия пилот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каска на главата на пилота можела да го спаси , е нали пратихте каските в Украйна ?!?!

АКо баба беше мъжка, щеше да има дръжка! Та и тук ако бил с каска, ами не е сложил каска, сега вече дава отчет на свети Петър.

Е, ако Левски е бил с ботуши, а Ботев с каска ...

100 пъти повториха, че имал всякакви лицензи и разрешителни и т.н. и т.н., все едно те карат самолета. В БГ всичко е на обратно заради боклучавата ни администрация и синекурниците, които работят там.

Ако всички имаха маталитета да седят удобно и да пишат в чата, още щяхме да ходим с препаски! Вечна му памет и да лети все по-високо!

Ния сме безсмъртни...колани не ползваме па камо ли каски...

В тази държава всичко е порно. Как може да сядаш зад волана на самолет и да не сложиш каска. Или аз съм велик пилот и нямам нужда от предпазни мерки. Ами то си има правила. В белите държави колело не можеш без каска да караш, иначе глоба. Псевдо държава. Защо да се спазват законите? RiP

Перфектна детайлизация. Браво ! …и Е добре когато Се изказват Фигури по Такива инциденти - Махнете локвите (барем от снимките/видео) и Дивите храстализации. ——— …та Казвате - И авиоотряд Варна. …Достатъчно. Въпросите - Изяснени.

Значи за колело искат каски за самолет не ?

…но едва ли Опитен Ас (като Младежа), и то при очевидно Тестов за Реклама полет - Би пилотирал (Включая но НЕсамо каска/екипировка) ала като на балканче из БорисоватаГрадина…

Как ша носи какска ве? За Ганьо каската и колана са лапешки истории. Ганьо мре кат мъж!

Мир на душата му! ГВА трябва да следи за това какво се случва на малките летища, за да бъдат предотвратени такива инциденти. За страна като нашата подобен род случки взеха да стават доста често. Летателната годност и сертифицирането и е друг голям проблем. Не говоря за конкретния случай, но има хора, които летят със сериозни медицински проблеми, и то не летят за удоволствие.

ако беше с каска ще го пишат посмъртно умрял каскаскадьор, акп беше с каскат, посмъртно каскетьор...

Ти па щото все едно слагаш.

от толко много повторения на едно и също нищо не разбрах ,само дето не е носил каска.

Абе списвача, какъв е тоя самолет тип "голф" бе?

А бе за мотор искат каска, пък за самолет не. Що така. Аз като летя с Уиз винаги си слагам каска.

4-ка къв да е Пернишки

Самолетите “тип голф” да се дават на Украйна!

Дето се вика "наиграл се"

Ето затова не искам да си купя самолет.

Наскоро наше приятелско семейство загубиха момченцето си ,което караше скейтборд без каска! Но явно този пилот се е имал за безсмъртен!

Правил тренировъчен полет, пък операторът записвал акробатичен полет. Да не би да става дума за различни полети?

Самоувереност и надценяване на възможностите! Същото става и по пътищата на страна та....... Няма "Велики водачи" на превозни средст- ва(по въздух, суша и вода), но винаги има "Големи недоразумения".... За съжаление...

Защо просто не приемем, че такива неща се случват ? И да го приемем и да не го те пак ще се случват ! Затова трябва да направим живота си УДОБЕН, което означава да разкараме всякакви администрации и правилниците им, налагащи правила, които никой никога не е гласувал на демократичен избор.

По едно време се бях меракландисал за малък витлов самолет, че даже и по бутални хеликоптерчета се заглеждах - тип R22. Говорих и с пилоти, които такива страхотии ми наприказваха за тия малки неинертни хвърчалки, че не просто се отказах, ами се ядосвах по какви тъпотии съм се бил литнал. От тогава що народ се изпотрепа с такива неща, че някои и със семействата си - мани, мани. Пък, оня гол охлюв Иво със шперплатовите стени за катерене как се изджаса преди няколко години, кацайки по посока на вятъра - егати фиаското.

ЛЕКА ТИ ПРЪСТ ЖОРЕ ПОЧИВАЙ В МИР ВЕЧНО ! За некомпетентните малоумници да обясня Жоро е инструктор лети на всички видове самолети и джетове просто имаше страст към екстремното и си взе самолет за акробатика … Относно моторите караше Сузуки 750 Това го пиша в Негова памет да знаете за какво прекрасно момче беше и супер професионалист А вие злобари само може да мечтаете да изпитате и частица от насладата да управлявате сами самолет камоли за Виш Пилотаж…:((((

В който тренира акробатика. Бил е сам, не е имало пасажер или публика, затова е тренировъчен

Да почива в мир!

ГВА не е слънце. Човек ако няма самодисциплина на земята и във въздуха...

Границата, пилоте, границата...

Тези правила с кръв са писани. И който не ги знае, който ги подценява и който не ги спазва, продължава да ги пише.

Те са задължителни и всяко разследване почва от тях.

Всеки има право да коментира , виждайки материала от инцидента за мен Той е влязъл в плосък свредел , при тази фигура е трудно излизане дори на 800м. ,той се получава при загуба на скорост / срив на малка височина / завъртането е по напречна ос,още през времето е абсолютно забранено фигури под 800 м.дс се изпълняват ,в авиацията има едно правило " скорост по височина е равно на Живот" написано е с кръв .