Изборът на банки за държавните пари ще е публичен

Марин Райков издаде заповед за сформиране на работна група, която трябва да създаде правила за публичност при избора на банки за парите на държавните ведомства и фирми. Целта е да се приемат универсални указания на правителството, които да бъдат спазвани от всички министри и всички държавни фирми.

Обратно в новината

Коментари - Изборът на банки за държавните пари ще е публичен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега дали може тази новина да се свърже със случаят с бюлетините в Костинброд и истерично раздуханият скандал от ТВ7, дъщерна компания на КТБ?

Крайно време е този надут пуяк Василев да получи един хубав шут отзад.

Преди време излезнаха потресаващи факти: В Корпоративна Банка на изглеждащият като ромски бос Цветан Василев, държавните фирми държат около от 800 мил до 1 милиард лв при лихва около 1.5% Същите тези пари после се отпускат пак на държавни фирми срещу лихва от 12-16%??? Представете си за какви печалби и далавери става дума и защо всички държавни фирми са на загуба!

Ето защо е ревал самозвания ДС - бизнесмен. Спират му кранчето. Времето ви идва. Пей бек ис а бич.

Лапачи алчни,леко като им спрат кранчето реват.Но на нас Хак да ние,ние докарахме мутрите и лапачите,СПЯХМЕ,ГЛЕДАХМЕ,ГОВОРИХМЕ СИ МЕЖДУ НАС И ТОЛКОЗ.-Народе СЪБУДЕ СЕ ТЕ ПАК КРАДАТ,АНИЕ МИЗЕРСТВАМЕ!!!

Пребит бивш собственик разказва как малката Корпоративна банка станала голямааа.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това, че двете банки имат нещо общо е абсолютна идиотщина. Банкер съм от 40 години, не говоря наизуст врели - некипели. Познавам банковата система, това ми е професия. И възмущението ми в момента не е профанско, а искрено, защото ми писна да се пишат лъжи по форумите от хора, които си нямат идея от материята. Предлагам да пишете по въпроси, за които поне малко сте се информирали предварително. Поздрав и приятна вечер.

Банкер си от както ти платиха да спамваш форума. Я да чуем компетентното ти мнение по въпроса за решаван от премиера и какв те възмущава публичнстта и прзрачността. Я кажи какво не верно за КТБ и Цецо?

Няма две банки бе експерте многогодишен има една КТБ!

Уважаеми колега, Бихте ли ни осветлили относно вашите познания по материята във връзка с конкретния случай и кои твърдения ви възмущават и ви се струват неверни или преувеличени. Апропо колега с тази дълга кариера бихте ли ми припомнили какво се случи с Литекс банк в Ливан и кой беше последният и български директор.

това не са хора това са уроди които само алчнеят за пари и власт.те сас нищо не допринасят за благото на народа.

Хахаха, де що неграмотни глупаци се намериха да пишат по форумите. Банката на Мултигруп е Кредитна Банка, тази е Корпоративна, двете нямат АБСОЛЮТНО нищо общо. Ама давай да се изказваме "компетентно". Иначе вълната да плюем всички и всеки е похвална. Много ми е интересно обаче къде са доказателствата за всички обвинения, които се разменят и от двете страни - всеки плюе както му падне и глупаците вярват на всичко написано. А истината е съвсем различна и сигурен съм - няма да я публикуват в дир-а :-Р

А случайно да знаеш, че след продажбата на Кредитна банка и смениха името и стана Корпоративна търговска банка поради лош имидж и заради такива будали многознайковци като тебе!

Пешоо голема си будала...не знам кой е неграмотен глупак, ама май този път те сложиха на място, а? :) без лоши чувства приятел. Просто е хубаво да си знаеш интереса, ако не си на хранилка в КТБ или в БСП, или ГЕРБ, по-добре не се опитвай да манипулираш толкова евтино...

Цветан Василев е долен шмекер и лъжец,освен това е и неблагодарен тарикат с голяма уста,която ръси глупост след глупост.Нека държавата да изтегли всички пари от измислената банка,да го видим как откъде ще намира пари за другите си фирми-БТК,предприятията за опаковки,медийните си отрочета.Щото така да вземаш на готово и да лаеш по тези дето ти го дават е лесно,ама айде да те видим сега.Ей мошеници-научете ,че ако срещу държавата не се рита и не се реже клон,на който седиш.Айде много здраве

няма да може да намери пари от нийде. Повечето фирми, които са близки до властта биха останали гладни и без работа, ако не са техните приятели политиците да им подават търгове, държавни предприятия и прочие. Разбира се, те правят всичко това за наша сметка...Така, че БУДАлите, стига сте се заблуждавали. Мислете бе хора, тия глави за какво са...

така беше при герб - номер едно - ктб,а номер 2 - ckb/банката на тим/ .

Приятели не се ли сеща никой, че КТБ преди това имаше друго име и беше банката на Мултигруп! И какво се промени, Доган назначи Цецо да му управлява парите, аферим и берекет версим аркадаши.

Това мръсно л.йно Цветан Василев ограби държавата. Изкупи всички предприятия с техните пари. Налапа виваком и сега с гнусните си медии се опитава да фалира другите доставчици като булсат , близу и т.н. Ако успее нали се сещате колко ще струват услугите - в пъти по-високи. Такива като него са за разстрел. От един чиновник за 5 години стана велик собственик и бил направил милиард и отгоре. Само разстрел и конфискация за такива изроди.

Луд изяжда и два зелника, но по-луд е този, който му ги дава.

Държавата дори и банки не може да си избере! Инересно този Цветан Василев на кой точно е близък или познат от държавата, че да му правят такива услуги.

Идва ред и на Цецовото мекере, другаря Николов изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй, бивш /за един месец дока се уреди/ зам. министър на икономиката и бивш зам. кмет на Габрово, от където е родом Василев. Тъп но изпълителен и предан!!! За това реве Цецоооо!

Познавам Калин Христов от работата ми в БНБ - Рисърч. Притежаващ чар на ромче, той напълно го оправдава като малоумно приправяше графики за Европейската Комисия, за да прекрие създадения от него и БНБ балон, които причини загуби на фондовата борса от 20 млрд, 10 млрд лоши кредити и десетки млрд на жилищния пазар, от което печели картелът на банките и негови приятели спекуланти.

А Цветан Василев познаваш ли с чар на турче и харакер на еничарче?

Пич, иди по-далеч и публикувай в специален интернет сайт всяко плащане, направено с публични пари. Платежно, причини, към кого, от кого, с чий подпис, по кой договор. В същия сайт сложи и всички договори. Няма търговска тайна за договори, изплащани с публични пари.

Айде-е, Цветан Василев смукна вода и отнесе плувката! След него и Барек Дудуков и тв7 отнасят хурката а измамените камилчета дето избягаха там - на улицата. Браво на Райков!

Това сме го виждали и преди - уж конкуси, търгове, обществени поръчки и накрая цъфва някакъв таен договор с огромни неустйки. И никога няма виновни. Ако някой се чуди защо е имало народен съд и защо храта се борят за комунизъм, то сега трябва да му е ясно.

Обикновените хора ги интересува къде са държавните пари, тоест в чии офшорки и частни сметки в чужбина на нашите държавници са източени парите от обществени поръчки, комисионни и други начини, чрез които депутати и приближени до тях хора източват хазната.Цяла българия знае, че това се случва, но явно няма воля да се докаже

По-добре ще е да се направят публични "мръсните" пари в банките. Независимо в кои банки са те!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Браво,г-н Райков!Виждаме най -сетне смислени и целенасочени действия на правителството.Продължавайте така ,а защо не и след изборите!

Не сме далеч от подобен сценарий - още повече, че в Бг вече се е случвало опоскването на влоговете на хората!

Браво, г-н Райков.

Цял ден от вчера се чудя защо беше тази истерия на великия банкер, медиен магнат и футболен бащица Цветан Василев, а то ето защо било! Браво, г-н Райков!

Да, но нека всички фирми да излязат на светло, по всякакъв начин. Щото там има какво да се види ... Или никой не знае, че у часната фирма се дават пари под масата!?

Колега, ако стигнеш до отговор на въпроса си, драсни един мейл на link , т.к. явно тук няма да получим :)

ахааа затова ли Цветан Василев изведнъж стана словоохотлив пред "Дер Щандарт"!! Щото си беше странно, мастити банкери като него, които по незнайни пътища са докопали едни огромни държавни пари и които по принцип стоят далеч от прожекторите, изведнъж започва да дават интервюта. Най-вероятно е да е знаел за намеренията на премиера да осветли дейността му и е заел защитна позиция. Странното е (или пък не) как се използват чужди медии като имаш да казваш нещо у дома си. Това се казва във вода да газиш а жаден да ходиш :) Управляваш огромна медийна групировка в България и накрая, ако искаш да изглежда достоверно написаното, търсиш чужда медия, щото твоите собствени са известни с това, че не може да им се има доверие :) Леко е унизително.

Коментарите по-долу ме карат да си спомня 2008 г., как една банка, чиито собственик и шеф, зимен спортист, даже шеф на федерация, се направи на строителен предприемач в един много проспериращ зимен български курорт, дето не му стигат лифтовете... Та същата тая банка, когато 2008 г се СПУКА имотния балон, се оказа с милиардни недвижимости! И когато цената им за един ден се стопи наполовина, се оказа, че няма пари, кеш, така да се каже. Та тогава СерГея и Орешарски извадиха 2 млрд. от парите на данъкоплатците и ги дадоха на тая същата банка... Та и тая банка беше спрягана, че е на Боко, също като банката на Василев... Дали ще се намери кой да даде и на Василев пари, ако стане някоя бела? Ако закъса за кеш... Апропо, какво стана с ония 2 млрд. Цеко върна ли ги? Прокуратурата може ли да ме успокои, че се вълнувам на тая тема...

О-о-о,не само ти.

Гарантираните депозити са на стойност 40 милиарда лева , във Фонда има 1 милиард лева, правете сметката.....

И още, говори се, че са гарантирани само ОБИКНОВЕНИТЕ депозити, без бонуси... доколкото знам такива няма, всичките са с някой вид преференция... Поправете ме, ако бъркам...

Бъркаш, не са гарантирани тези, които са договаряни индивидуално и не са публични. Тоест ти сядаш и договаряш с лицето Х депозит на 8% лихва, а за другите клиенти официално е 6%.

Много интересен въпрос. Какво ще стане с депозитите на физическите лица, ако държавата си изтегли парите?

До 100 х. евро(лева?-не съм сигурен...) са гарантирани. Колцина са с повече?

и защо трябва да го хрантутите този червеногъз наглец. Ще фалирал ако държавните енергийни предприятия си преместят парите, ми да фалира.

Абе, баюви, тая държава е съдран чувал. Всеки рие дори и три месеца да е във властта, за да дръпне напред. Поне някоя "обществена" поръчица ще си уреди. Да го ... честният бизнес и работещи. Трудът у нас е мръсна дума!

платените писачи на Цветан Василев са се покрили в миша дупка и не коментират... А новината е наистина добра! Дано наистина нещата се случат... От мен: първо "Браво!" за премиера и се надявам на не играе по герберо-комунистическата свирка.

Респектираща компетентност от служебно правителство. След 23 години "преход" публични правила на входа на "черната кутия" ...

Невиждани работи се случват в България... Дали най-накрая не започва нормализацията на България? А дано, че не ни остана вече душа да се надяваме...

Какво да очакваме-фалит или да се появи истинския собственик на КТБ?

Хахахаха.Точно в десетката!!!

Ако държавните пари в частната КТБ намалеят, огромното ветрило от бизнеспроекти на Цветан Василев и кръга бизнесмени около него ще трябва да се позатвори. А това ще означава по-малко (държавни) пари за медийни проекти в империята "Нова българска медийна група", ръководена от Делян Пеевски и Ирена Кръстева, следователно по-слаби възможности за обществено влияние, по-скромни намерения за инвестиции в телекомуникациите, туризма, строителството и прочие сектори, в които КТБ налива пари.

най-после и държавната банка ще има нужните за социални дейности пари. И , че държавата ще е по-силна, няма да е зависима и да се "кърши" на външен диктат, а и не само това...

Факт е, че половината от всички пари на държавните компании стоят в една малка частна банка - банката на Цветан Василев - КТБ. Около 623.8 млн. лева са на БЕХ. Концентрацията на средства на държавни енергийни фирми в размер на 87% в КТБ е недопустима и представлява риск за ликвидността на Българския енергиен холдинг, който притежава основните държавни активи в енергетиката на България. Надявам се с един публичен избор на банка за държавните пари да се въведе някакъв ред и той да се спазва от всички следващи правителства! Това е и основната причина Цветан Василев да сипе лъжи и да хули Марин Райков! Ще му отнемат кокала на човека! Ако държавните предприятия изтеглят част от депозираните в КТБ средства, дали ще останат пари в банката му?

Началото на изказването ти е нелогично и погрешно. Щом половината пари на държавата са в една банка, тя вече не може да е малка. Напротив, тя е много мощна, защото големината на една банка се определя от наличните в нея авоари - независимо дали са нейни или привлечени !

Искате увод, изложение и заключение за това каква е била КТБ преди привлеченият капитал ли? Много скоро ще проличи! Дано само да не пострадат депозитите на хората и не се окажат верни думите на ББ, че ако тръгнем да вадим държавните пари ще фалираме банката!

Ето защо Василев РЕВА ВЧЕРА - ще трябва да се явява на конкурс... Браво на Райков!

Яяяя, как съм познала вчера като писах, че Цв. Василев реве като бога, защото някой се кани да му издърпа държавната цицка;о)))

Абе Райков, ти дойде банките ли да оправяш. Погледни народа - тъне в мизерия, бедност и глад. Не те ли е срам. Дошъл за два месеца и ще оправя банките тоя специалист. Срам.

Който и да е, която и банка да изберат, но по-добре е държавните пари да са в българска банка.

Цветан Василев готви банката за фалит и търси виновни и причини, да му мислят НЕК и вложителите. Скоро ще има "спонтанни протести" на "граждани" от агитката на Ботев Пловдив, нали се сещате.

Сега става ясно защо девизът на КТБ е "Клиентите са ни скъпи"

Ако им дръпнат черженцето трябва да си мислят нов девиз - "Клиентите са ни кът"!

На този му правят снимки от близо, но не може да докара суратя на Боки. Каква снимка от близо има Боки, същинска бомба.

Ами пак приказката - "Крадецът вика дръжте крадеца!" Тоя Цветан Василев защо се ежи и ръси глупости срещу президента като парите на държавните предприятия - при него! Тая КТБ отдавна я спрягат като не много читава!

ха ха ха. ЕТО КЪДЕ ГО СТЕГНА ЧЕПИКА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И бандата на Просчовците- Иринчето Кръстева и дилян синчето. Спого наглеци-няма да ви оставят на улицата.

Крайно време е мафиотската шайка около Цветан Василев, Делян Пеевски и КТБ да бъде поставена на място. Тези типове 4 години си разиграваха коня и манипулираха хората чрез тяхна медийна групировка, която сляпо обслужваше Бойко Борисов.