Фермери първо поискаха оставката на Дянков, после се отрекоха

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) поиска оставката на финансовия министър Симеон Дянков в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Часове по-късно те се отрекоха от искането си.

Обратно в новината

Коментари - Фермери първо поискаха оставката на Дянков, после се отрекоха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плащам им добре и то и през зимата, когато са си в къщи. Осигурявам ги, давам прехрана на семействата им. Плащам си данъците. Освен това те не са роби, а бели човеци, които си имат имена, които работят в трактори и комбайни с климатроници, изобщо модерна техника, която струва несравнимо повече пари от джиповете, които ще ви извадят очите. Много си далече от истината. А сега за колко ще се хванем на бас и кой ще цепи баса?

Несериозни хора! Всички заедно - БДЖ, БАН, фермерите, всички трябва да се обединим и да поискаме оставката на този палячо. Стига с това "разделяй и владей", не усещате ли, че точно това правят Боко и компания?!

Елате да ги видите нашите зърнопроизводители-милионери.Незнам защо държавата трябва да субсидира бизнеса им с държавни пари,вместо да даде тези пари за образование,здравеопазване и т.н.Такава лакомия,алчност и безцеремонност трудно се срещат.Дано Дянков и Борисов устоят на това безобразие.И без това магазините вече са пълни с вносни и то хубави стоки.Щом не им харесват тук бизнес условията-да бягат в Гърция.Безбожници.

А-ааа ... от Добруджа казвате ; А на Вас/вас какво-точно Ви/ви се видя страховито в Предложението ми ?!

Снощи 10.11 излъчиха филм за управлението на Живков, в който се вижда къде е заровено кучето. Още от времето на топлата дружба с другаря Брежнев на сегашните зърнопроизводители и бивши ТКЗС-ари са им създали вредни навици, тип"гръцки".

Дянков трябва да е твърд в орязването на бюджета на силовите министерства и реформите в тях. До тогава нека не се занимава с кокошарки плашенки! Защо не скръцне със зъби на Цв. Цв. и на ББ за МВР и да се реформират. Щото е по-лесно да орежеш парите на фермерите и на БАН отколкото на МВР и МНО! Като ще го вади голям, да не му омеква пред вратите на Цв. Цв.

Представям си как 20 дни преди изборите подписаната от НАЗ "финансова рамка" скрепена със съмнителен подпис и печат на министър Дянков е циркулирала сред 120 хиляди домакинства на селски фермери. Милите те !!! Потривали са рачичики в очакване на изборна победа и последващого го наводнение от държавни субсидии . НО УВИ. Живота е сурав и курав. НЯКОЙ СЕ ОТКАЗВА ОТ "ФИНАНСОВОТО СПОРАЗУМЕНИЕ" Задал ли си е въпроса някой от тези селяци в коя медия е отразано подписването на подобно споразумение??? ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВА ЛИ ПОДОБЕН ДОКУМЕНТ ИЛИ РЪКОВОДСТВОТО ИМ СЛЕД КАТО Е ПРИБРАЛО ЕДНИ ПАРИ ГИ ЛЪЖЕ ??? РАЗБИРА СЕ , ЧЕ НЕ. Гласа на половин милион фермерски домакинства са се оказали решаващи в изборната победа на ГЕРБ. ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ИЗЛЪГАНИ И ИЗОСТАВЕНИ ПО ТАЗИ СХЕМА НЕ СА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ ПРОСЛОЙКИ КОИТО В МОМЕНТА СТАЧКУВАТ ЗА НЕЩО ОБЕЩАНО ИМ ??? Излиза, че Станишко много се е объркал в ПРЕЦЕНКИТЕ си, че хората са гласували под страх. Нищо подобно. Били са безрасъдно глупави !!!!

Най-Онеправдани са българските зеленчукопроизводители и животновъди. "Старите" в ЕС получават в пъти по-високи субсидии и ги мачкат

БКП ГИ Е ЯД ЧИ ЗАГУБИХА И ВАНЬО ДЕТО ПРОДАДЕ БАЛКАН, И ДОГАН ДЕТО ДОКАРА АВТОБУСИТЕ С ИЗБИРАТЕЛИ НА СТАНИШ. ЯНЕ ВЗЕ ПАРАТА НА БДЖ, А СЕГА РЕВАТ .... САМО ЧЕ ББ НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО С НЕГРАМОТНИ ДЕПУТАТЧИТА. ТОЙ СТРОИ МАГИАТРАЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, МЕТРО, ЮЖНАТА ДЪГА.. СЛАВА НА ГЕРБ !!! СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НИ ОЧАКВА!!!

Какво значи "МАГИАТРАЛИ":)))))

... хайде, почна се! На следващите избори идват земеделците на власт, после фашистите/атакистите/ и ... затваряме цикъла с комунистите. После пак "Честит 8ми декември, ааа 10-ти ноември, скъпи съотечественици!"

Продължение: Защото ако бяхме подали законодателство което да оформи средна класа на село - България нямаше да е на този хал. Маса хора щяха да имат прилично препитание в малките населени места а градовете нямаше да са гета, пръскащи се по шевовете от селски "гастербайтъри". В Европейските държави няма такова нещо - примерно в Швейцария можеш да имаш 300 д-ра земя (не 1 млн) и ако имаш 14-та крава ти излиза толкова скъпо, че по.добре да си гледаш 13-те и да си продаваш стоката (забележете - със собствената си защитена марка) на местното пазарче в петък събота. Италия, Франция, Германия - никъде го няма това като у нас.

Положението в земеделието ни е отчайващо. Под натиска на лобистите, България прие множество закони толериращи едраците в земеделието и уби последната останала инициатива за разумно разпределение на ресурсите в по широк кръг дребни производителите. (Както е навсякъде в Европа) Приемайки тоя модел тръгнахме с уверена крачка по пътя на американския модел и резултата не закъсня - шепа "наши" феодали се облажиха с огромни ЕС помощи и станала новите милионери в държавата. Сега реват, че ще им резнат помощите - и има защо - те не са способни да подържат такъв стандарт на живот и производство без някой да им налива пари в продънените джобове. По страшното за нас като нация е, че ние тепърва ще изпитваме ефекта на едрото земеделие и животновъдство - ще ядем напомпани с химикали и анаболи храни, ще дебелеем, ще боледуваме, все повече ще обезлюдяват селата, все повече ще се полялизира обществото на бедни и богати

СТИГА СТЕ КВИЧАЛИ ВЪВ ФОРУМА. Всички СЕЛЯНИ ГЛАСУВАХА ЗА БСП, барабар с кучетата си. Не ги жалете толкова - така са се нагушили арендаторите че не могат да се движат. Те сега са новите мутри в селското стопанство. Борисов ви е виновен. Да ви слага в устата не щете ли? Мързи ви..... че чак ви боли.

Би ли ми отговорил на един въпрос: Защо ни е целият този държавен апарат - премиер, МС, агенции и прочее хрантутници, които ние издържаме. Не искам Борисов в устата да ме храни, но кажи каква точно му е работата. Не е ли да направи така, щото населението да живее по-добре??

Двадесет дни преди изборите вие бяхте зарибени с някакви ФИНАНСОВИ СПОРАЗУМЕНИЯ постигнати с Дянков и министерството му. Сега след като гласувахте за ГЕРБ и Дянков ви показа едно упражнение от три пръста с главнодействащ средния, сте като бити магарета !!!! Изпитвам истинска неприязън към вас. Вие първо искате оставката на дянков не от кой да е , а от самия фюрере и след като последния ви наритва се отказвате да правите това. КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ИНЕЩАСТНИ. Шефа ви сигурно е казал: ПАРИ НЕМА ! ДЕЙСТВАЙТЕ!!!! Аз ще ви кажа : ДУХАЙТЕ СУПАТА АЛЧНИ НЕЩАСТНИЦИ !!

Писна ми от тези нови чорбаджии-зърнопроизводителите. Знаете ли по колко килограма от декар пшеница ,ечемик , царевица и слънчоглед произвеждат от декар и колко дават на собствениците на земите в Земеделските им кооперации. Живи кожодери са и понеже няма никакъв контрол правят каквото си искат. Как така ще изкараш 500 кг от декар пшеница и ще дадеш на собствениците по 60-70 кг от декар- това да не е окопна култура. Това е есенник , който от засяването до жътвата - само стоиш и чакаш. Хайде стига са ревали тези Андрешковци, че ми се повдига от тях. Ще свалят Дянков - тях кой да свали . Ама онези тъпи седесари - с тяхната Поземлена реформа са за трепане.

Наистина си заслужаваме правителството. До обяд му искаме оставката, а след обяд му лижем з....., а вечерта непрекъснато се оплакваме.

Субсидийте за какво и да е било са глупост.Те изкривяват пазара,пораждат кризи и не намаляват цените.От поне 5години еврочиновниците се чешат по главите след като всяка една крава излиза по 25хил.евро годишно на евр.данъкоплатец,а цените на храните не намаляват как да махнат субсидийте.Но срещу тях са алчните и разглезени френски и белгийски фермери.Не можеш да правиш капитализъм със социалистически методи.

"Ту искат,ту не искат!" - цяла зима селяните ядат и пият и играят на " тука има, тука няма", затова така се колебаят !

По-точно не може да бъде казано!

Такива ми-ти работи ... Та кога започваме с Предложението-ми за отворена, непредубедена и прозрачна дискусия ( По-точно -- серии от ! ) "аз-България" за извеждане България напред ?! А, НАЗ ?! А, Дир.бг ?! А, Симеоне ?! .... А вие, Българ(к)и данъкоплатци ?!

Хаха!"Ту искат,ту не искат!"Да види Дянков хубаво ли е да си като него!!

НЕ МОГА ДА ИЗПИТАМ СЪЖАЛЕНИЕ КЪМ ВАС ГОСПОДА СЕЛЯНИ. Вие нали повярвахте на някакви празни обещания подкрепени с подписи. Ами да не се окаже , че тези подписи са фалшиви и вие се опитвате да изнудвате с тях държавните мъже. В ПРАКТИКАТА НА ВОЖДА ЗА КОГОТО СТЕ ГЛАСУВАЛИ ИМА МНГО ПРИМЕРИ В КОИТО ТАКИВА НАВЛЕЦИ КАТО ВАС СА ПРАВИЛИ ОПИТ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ПОДПИСА МУ !! Вие няма да сте първите. Подвивайте си опашките и на село да ринете лайната. Чакайте следващите избори,. Тогава пак някой ще дойде да ви обещае планини от богатства. ВЕРВАЙТЕ МИ !!!

Абе ти нормален ли си.Статията чете ли? Нали Дянков сам си признава,че е подписал.

АЗ СЪМ НОРМАЛЕН !! Ненормални са тези 120 хиляди селяни, които са повярвали на някакъв подпис който могже да се окаже, че не е на Дянков. ПРОБЛЕМА СИ Е ЛИЧНО ТЕХЕН. На тези избори повярвалите 120 хиляди селяни със семействата си (умножи ги по 4) са гласували за победата на ГЕРБ !!!! Някой да е чул или видял, че Дянков е ПРИЗНАЛ че е подписвал такова ФИНАНСОВО СПОРАЗУМЕНИЕ ?????? Двадесет дни преди изборите никоя медия не е оповестила за подобен документ !!!!!! ПРАВИ СЕ ОПИТ С ФАЛШИВИ ПОДПИСИ ПОД НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ СПОРАЗУМЕНИЯ ДА СЕ ПРИТИСКАТ ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ. Търсете този председател на НАЗ и го питайте откъде има това фалшиво споразумение !!! Каквито и опити да правите вие селски хитреци ще си останете такива до гроб. МЕЖДУ ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ И ТОВА НА ГЪРЦИТЕ ИМА РАЗЛИКА В СВЕТЛИННИ ГОДИНИ !! Сега ще се наложи да изпиете горчивата чаша до дъно. ПАРИ НЕМА - ДЕЙСТВАЙТЕ

КРАС, ИЗКАЗВАШ СЕ БЕЗ ДА СИ ЧЕЛ ДОКРАЯ СТАТИЯТА. ТОЙ Е ПОДПИСАЛ, ТОЗИ НА СНИМКАТА ХУБАВО ГО ВИЖ, КАКВА НАГЛА МУТРА ИМА САМО...

НЕГОВАТА МУТРА Е НАГЛА , А НАЗИ НА ПОДКРЕПИЛИТЕ ГИ НА ИЗБОРИТЕ ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ Е ТЪПА

Проблема е че в момента не печеля от компютрите ...и за това се правя на земеделец... добре е че имам наследствена земя ...и гледам да оцелявям ...че кризата е страшна особенно в частният бизнес !!!

Двадесет дни преди изборите селските хитреци от така наречената НАЗ подписали ФИНАНСОВА РАМКА и се клели във вярност в лидера и вожда на ГЕРБ След като дали гласчетата си на изборите получили един среден пръст от тези които им ОБЕЩАЛИ. Нормална практика по тези ширини - ОБЕЩАВАШ И ПОСЛЕ ЗАБРАВЯШ. Сега духайте супата селяни прости. ХА- ХА - ХА !!

Абсулютно съм съгласен с теб.На парламентарните избори пак да гласуват за чнгеджиите,че тогава може и да си удържат на думата.ХА-ХА-ХА

Дянков да не би случайно от CNN дае научил, че пак се задава рецесия? Хората още преди три бюджета твърдо казаха, че не е в час момчето, вятър му вее в крачолите. Ама кой да слуша...

Нека подкрепим земеделците в очертаващите протести!

Прав си Дянков-тури си ги на самолетоносача,нали гласуваха селяните тъпи.

еми учудвате ли се като се има предвид нивото на шефа му - простотята е повсеместна ама вие си гласувате за тях сега си ги биите от главата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е това се казва предизборна манипулация. Май че е една от многото. Няма нищо лошо но поне не обещавайте предизборно че доста некоректно.

повечето ,,зарнопроизводители,,са партиини секретари,сега милионери.червени крадци и наглеци

Народа е сляп и вироглав... заслужава си управляващите!

ми що ги преизбрахте бря?

Премиерът казал, че са му важни зърнопроизводителите. Интересно, за кого тогава Премиерът казва, че не му е важен? Ще бъде любопитно да се знае.

Всеки може да сравни отношението на Дянков към зърнопроизводителите с това на друг самозабравил се властник, какъвто е френския президент Саркози, както се вижда от друга статия на "Днес.дир.бг": "На едно селскостопанско изложение пък президентът побеснял заради един човек, който го разкритикувал пред представителите на медиите, и му се разкрещял: "Casse-toi pauvre con!" Или в превод приблизително: "Чупката, тъпако!"

ОСТАВКА! СЕЛСКИ МУТРИ ПРОСТИ !

ДА БЕ, МНОГО СИ УМЕН Man United, ХА-ХА-ХА, ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, ЩЕ СЕ ИЗПЛАШИШ ОТ ТЪПАТА СИ ФИЗИОНОМИЯ!

Ама айде стига де ...всеки иска ...и аз искам ама няма ...от 10 години бачкам на едни и същи цени ...ама за това не са ми виновни бсп ..герб ... и светия синод ...това е положението ...ако не ви изнася не садете жито ...а тикви ...стига сте ревали ...кризата и за всички !!!

И като спрат да садят, откъде ще купуваш? Абе вие малоумни ли сте? Това са години инвестиции и черна работа - как се става земеделец? С писане по форумите?! Те искат минимума - не още! Искат да им се изпълни поетия ангажимент - който като министър и държавник очилатия малоумник е подписал. Е как да му се вярва в каквото и да е, ако се отмята от подписано споразумение?!??!

И какво ще ядеш, бе реалист? Или ще изпълниш повелята на вожда да садиш картофи и да минеш на самозадоволяване? Помните този израз, нали? Защо не започнете малко да мислите и ще разберете какво става. Първо бяха "феодалните старци", сега са зърнопроизводителите, утре ще бъде някой друг бранш и накрая всички в кюпа. Докога това разделение?

Това му е начина на управление на Вожда - разделяй и владей. Такова противопоставяне в обществото не е имало поне от 10на години, когато се деляхме на сини и червени...Насъсквайки ни едни срещу други тия ни врнаха години...

Ама не ме мисли ...да садя си ...800кг. картофи изкарах ...близо 1т. грозде ...иначе имам фирма от 12 години с компютри се занимавам..и какво да седна да рева че някой ми пречи ...просто трябва да се научиме че комунизма вече го няма ..държавата не ни е длъжна !!!

САМО ТАКА! хората в тази държава нито са роли, нито са заложници на самозабравил се ФАЛЦЕТ!!! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ, КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ! за тези,които ни хранят-ВСЕ ПАРИ НЯМА ОТ ХРАНТУТНИЦИТЕ!за магистрали и магистралки-винаги се намират!!

ТЕЗИ КОИТО СА ПОДКРЕПИЛИ НА ИЗБОРИТЕ ДЯНКОВ И НЕГОВИЯ ФЮРЕР СА СЪЩИТЕ ТЕЗИ СЕЛСКИ ЦЪРВУЛИ КОИТО ДВАДЕСЕТ ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПОДПИСАЛИ "ФИНАНСОВА РАМКА" Повервали на Дянков и си дали гласчетата на ГЕРБ !!!! Сега са прекарани и изоставени. Сори. Но вие от така нареченото НАС сте тъпи и алчни селяни които и по времето на Бойковия цар му ВЕРВАХТЕ. Сега ходете да сваляте самолета им с вашите трактори. ДУХАЙТЕ СУПАТА СЕЛЯНИ АЛЧНИ !!!

То беше ясно че гербаджиите ще се отметнат .... явно БГ народът наистина е много тъп. На следващите избори пак гласувайте за тези помияри.

малкият, зъл човечец на Борисов. Разбрам, тежък бюджет, но да ЩАНТАЖИРАШ, ДА УНИЗЯВАШ зърнопроизводтелите като им плюеш в лецето с думите, че ако протестират ще дадеш техните пари за животновъдите е недостойно поведение за министър. Пронципът "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" не бори кризатата. Това е мръсна политика.

Какъв дянков, какъв борисов бе ОВЦЕ! Те ви мразят. Мразят и България. Обичат само себе си и парите. Следят ни и в интернет какво пишем.Да не би да станем опасни.

ЗА СУБСИДИИ ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ,ОСНОВАНО НА ЗНАИЕТО-ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ -ЧИСТИ,БЕЗОПАСНИ,ПРОИЗВОДИТЕЛНИ!!!!!!!!За всеки клон от земеделието има срокове ,след това СУБСИДИИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ СПИРАТ И СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ДРУГИ ОБЛАСТИ -ТОВА Е ПО ОБЩАТА АГРАРНА ПОЛИТИКА ,благодарение на която се осигуряват храни за цялото население на ЕС, и дори се изнася за азиатските и др страни ЕС е производител номер 1 на захар от захарно цвекло/субсидирано до сега и вече постигната цел/,заедно с южна америка-захар от захарна тръстика

употребени целесъобразно ,те се връщат обратно! Ако субсидиите,изплащани на земеделци от данъците на данъкоплатците са употребени целесъобразно,се получава възращаемост под формата на храни на ниски цени за цялото население

Дааа Разпутин е напълно прав

Явно Гербаджийските платени форумни писачи яко са се активирали да променят настроенията на хората. Това с джиповете го повториха 10 пъти. Не е ли нормално човек да кара нова кола? Не е ли по-умно от втора употреба - акоимаш постоянен доход? За цените на хляба и производни не винете производителите на зърно, а тия които им го изкупуват на безценица, както и акцизите на горива, цените на препаратите и т.н. Субсидиите за земеделието са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всяка държава, която има сериозно отношение към народа си!

Явно платения драскач си ти, защото на нас неплатените ни е ясно, че субсидия от държавата за частен бизнес е против всякакви правила в ЕС. А и искам да вмъкна, в годините, когато имаше излишъци от по няколко милиарда, защо не се решиха проблемите на БАН, земеделците, учителите, полицаите. Защо нямаше субсидии за земеделците, защо същите тези хора сега вдигат врява и трупат политически дивиденти. Защо БСП и особено нейния лидер Първанов се пенявеше как е против ЕС и НАТО, а после се биеше в гърдите как са вкарали страната в ЕС и колко е важно членството ни в НАТО. Платените драскачи да си пишат, но нормалните хора помним.....

и кой ми плаща? нещастник! всяка държава в ЕС субсидира земеделието си! На първо място - Англия, Франция, Германия - вземи прочети малко книжки преди да пишеш. Проблемите на споменатите групи не се решават (освен на полицаите..), защото трябва всички да скочат като един и да се подкрепят. Което не се случва заради идиоти като теб. А полицаите не ги мисли - те си имат батко, а и трябват за да могат да спират ония другите. Някой забелязал ли е, че полицай работа не върши освен ако не е за правителството?!

Безусловно, ако се дава Нобелова награда за приложна икономика, фаворит номер 1 е Симеон Дянков! Бог да пази Дянков, упование на интелигентните и родолюбиви българи!

Няма начин на мистър Флик да не му дадат наградка. Колкото и да пишеш пич, хората не са слепи - изкарвай си заплатката, но като се прибереш у вас, звънни на дядо си и баба си и ги питай какво мислят за Дянков, добре ли им е с пенсийката... събудете се бе хора! Продадохме си бъдещето на децата за жълти стотинки!

Това е поведението на либералните "новатори" от другата страна на океана. Човека е животно, което не можем да колим.Е, в някои случаи можем. На 10 Ноември 1989 г. свърши живота.

нОВИната може да се представи и така: Зърнопроизводителите от ТИМ искат оставката на Дянков, защото им е намалил субсидията и я е раздал и на други селскостопански производители! Как ви се струва тази редакция?

Айде да не си говорим глупости, а??? ТИМ и Бибитко ядат от една паница - всички го знаем... Хората просто искат Дянков да спази споразумението, което е ПОДПИСАЛ! Не е ли нормално!?

какви хора бе, ти луд ли си? Най-крупният "земевладелец" в Търново и околията-г-н Милков, който е съден за редица престъпления и който заради пари уби собствената си жена, изкарвайки го самоубийство, в ареста, а синчето му кара чисто ново Мазерати и какви ли още не самолети, тоя дори не плаща задълженията си към доставчици и хора, които му работят, а е най-големия лапач на "субсидии". Всички "фермери", които реват в момента, са точно такъв тип. А дребните хорица, които наистина с това си изкарват прехраната, които биха могли да противодействат на пластмасовите и вредни зеленчуци, които правят създават някаква конкуренция на пазара-те не излизат по стачки и никога не са ламтяли за "субсидии". Така, че пишейки в подкрепа на "фермерите", вие всъщност подкрепяте феодалните милионери по области.

Интересно кога зърнопроизводители, учени, полицаи, железничари, пенсионери ще се усетят как ги работят поединично. Лекари срещу учители, футболисти срещу боксьори, пожарникари срещу автобусни шофьори, полицаи срещу пенсионери. Не всеки сам на протест, а всички заедно трябва. Всички заедно. Солидарност!

Ами като са глупави и са повярвали на предизборните лъжи кой им е виновен..Та те се отказват от собствените си записани думи та от един подпис ли няма да го направят..Освен това имат и пример ББ, който изкара един куп "фалшиви" свои подписи като кмет а прокуратурата си трае и се надява на давност по тези сделки....

Най-напред нека се изясни, кои преговарят от името на земеделските производители.Това са все прекупвачи и арендатори, които не са преки производители, а ползват наемен труд и в повечето случаи , земя наето под аренда.това са пълни експлотатори и мошеници, които декларират обработваеми декари, но в повечето случаи не ги обработват, или така казват на преките собственици.По този начин те почти не плащат договорената рента на собствениците, а на работниците плащат мизерно.Така, че те печелят огромни печалби един път от измамата към реалните собственици, втори път от ограбване на наемния труд и трети път от държавните субсидии.Затова сега се натискат за третата част, която грабят.в същото време по-голяма част от земеделската продукция, най вече зърнената, се изнася от страната и се продава в чужбина, като подържат недостиг на зърно в страната ни и покачват цените на зърнените изделия.Затова Дянков е прав, необходим е сатър за тази паплач, която е безпарданна и използва протестите като заплаха.

Рентата трябва предварително да се договори с договор. И да се плаща независимо дали земята се обработва или не. Това би стимулирало арендаторите да обработват земята. Работниците трябва да се обединят в профсъюз за да си защитават правата. У нас има два профсъюза един ляв и друг десен. Арендаторите се стремят към печалба и както Европа така и държавата ги стимулира, защото селското ни стопанство е в окаяно състояние. В Европа , където не е имало колективизация, земята постепенно е била окрупнявана и там има повече средни фермери. Държавното стимулиране е според моментните възможности, но обещанията трябва да се спазват по възможност

Съставянето на държавния бюджет на дадена страна като правило се ръководи от нейните национални интереси и приоритети. Следването на това правило прави немислимо за който и да е представител на властта в дадената страна да си позволи изявления от типа на това, което е направил Дянков, според подзаглавието на статията. С особена сила това се отнася за финансовия министър, който отговаря за съставянето на проекто-бюджета. Изтичането на информация за такива изявления нанася удар върху авторитета на властта като цяло и поставя под въпрос нейната по-нантатъшна легитимност. Минимизирането на неизбежните последици от такъв удар върху властта налага незабавното отстраняване от нейните редици на онзи, който си е позволил да го нанесе. С подобаващо публично извинение от неговите преки началници.

Кои са началниците.Ако става въпрос за премиера то той е същото говедо.Те се надушват и на другия край на света.

Дянков е мръсен циник ! Американски агент, изпратен тук за да разруши окончателно България. Нима не ни беше достатъчен заговорът "Ран-Ът", одобрен от Луканов, който е явен геноцид срещу нацията ни. Братя българи, геноцидът продължава и днес неговото име е Дянков !

Вярно е - зърнопроизводителите печелят, но това не е заради субсидийте на държавата, а като всеки нормален бизнес - с години изграждане на бази, закупуване на техника за милиони, къртовски труд в условията на икономика спъвана, а не подпомагана от правителствата.... Тези хора плащат заплати, осигуровки и вкарват в бюджета повече пари от субсидията, целта на която е да се СТИМУЛИРА производството и да се запазят ниски цените на продукцията. Част от коментарите явно са писани от хора за които "земеделие=мотика" и през живота си не са създали нищо и не са дали хляб на никой. Субсидий има в почти всички Европейски държави и ако Дянков и ББ не могат да ги осигурят, къде им е мястото тогава на такива "управници"?

пропусна само че печелите от това че издевателствате над хорицата по селата без да им плащате рента че обработвате земята без да сключвате договори че не оставихте полски пътища по които да си стигаме до имотите които евентоално ис лучайно не сте ни завладели и прочие и прочие интересно как бихте работили ако бяхте в цивилизования свят и колко от вас щяха да са на пазара

напълно си прав,със субсидии си навзимаха апартаменти ,джипове,коли , а това ренти ,данъци- нищо

В нормалните държави субсидират земеделци и животновъди, за да имат сравнително евтини хляб, зеленчуци, мляко и месо. А у нас въпреки субсидиите нямаме нищо такова - точно обратното - домати от Полша, месо от Холандия и т.н. и т.н. Така, че да се вземат в ръце и да бачкат, ама нали по време на жътва ги гледах из Добруджа - спрели черните джипове и гледат как им събират реколтата.....