Спешна помощ иска Орешарски да вземе мерки срещу Андреева

Лекарите от Спешна помощ настояват премиерът да предприеме действия "във връзка с неадекватното поведение" на здравния министър по повод протеста им.

Обратно в новината

Коментари - Спешна помощ иска Орешарски да вземе мерки срещу Андреева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре да ги закрият - и без друго, като на някой близък не му е добре - палим колата и го караме в болницата. Защото знаем, че ако не го направим - или сам ще си оздравее или сам ще умре ;)

Kalin

Проблемите в Спешната помощ са от много много години.Кой е виновен в конкретния случай не знам едно обаче е видно че и от двете страни има гафове.Като с тая история с промяна на часа на тръгване така и с малкото внимание което се отделя на тази служба.И едното и другото са бая тежки упреци.

В случая министърката е напълно права.Гелев през цялото си царуване до сега се интересуваше от далаверите с фармацевтичните фирми,измислените и фиктивни ремонти на линейки,бракуване на здрава медицинска апаратура,обществени поръчки без конкурси. Някои хора имат документация за това,ако Андреева се поинтересува може да и бъдат представени. А т.н. протесте са инициирани от администрацията,а не от лекарите там. Не случайно пред камерите застават неговите хора -,другите ги е страх.

ДА СЕ УВАЖАТ ВСИЧКИ МОЛБИ НА НАПУСКАЩИТЕ ЛЕКАРИ И ВЕДНАГА ДА БЪДАТ МОБИЛИЗИРАНИ ОТ ВОЕННОТО ОКРЪЖИЕ КАТО ЛЕКАРИ НАЙ МАЛКО ЗА 6 МЕСЕЦА И ИЗПРАТЕНИ НА НАЙ ОТДАЛЕЧЕНИТЕ МЕСТА ОТ СОФИЯ КАТО ВОЕННИ ЛЕКАРИ И ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ВОЕННИТЕ ЗАКОНИ.

Кой да ги мобилизира,бе другарю? Военни окръжия отдавна няма.2014 г.сме,не 1944 г.

От кога повтарям, че в това министерство няма нито един, който да знае какво работи. А най лошото е, че не искат или не могат да се научат. Изхвърляте ги всички в това министерство, там и най-способния да стане министър, тия ще го провалят. Вместо хората от спешна помощ да подават оставки, да си тръгват некадърниците от министерството, яки чистки са необходими там. А положението със спешната помощ е зле от много години. И правителството на Бойко, само влоши нещата там. Помислете и кой отговаряше за спешната помощ в МЗ по времето на Герб - И. Георгиева - лекар без специалност. А кой бяха министри - Нанев, една луда жена, Стефчо от Кюстендил и Деси - юристконсулт на селска болница!!!

клошарски ще изхвърли мазната простакеса, няма да я бъде на власт само с евтини свирки я! ..това да не е майчето глевата от околовръстното

..."Ако се забрани да се раздават бонуси от икономии на фонд работна заплата, държавата ще заработи като часовник. Сега навсякъде се държат незаети бройки. От тях се спестяват пари и после се раздават. Същевременно незаетите бройки се използват като оправдание за несвършена или зле свършена работа. Всички сте Андрешковци, от което страдаме и няма да се излекуваме. " Напълно съм съгласна, че нарочно не се назначават лекари на незаетите места с цел да си раздадат неусвоените заплати. А после страдат хората, защото видите ли нямаме достатъчно лекари. Това е практика на много места и по този начин страда работата, страда и качеството... страдат и хората !

Само да ти кажа,че икономисаните пари не отиват при работещите лекари,а при началниците.

Мен ми се струва,че не шефът на спешното ще си отиде, а министърката.

Шефът на "спешното", както ти го наричаш или другарят Гелев също е време да си ходи. Това да си пазиш стола толкова време и да поркаш до безобразие, също не си е работа. Все пак той е шеф на ЦСМП - София от повече от 8 години и той има вина хората му да се на това дередже. А сега да не се прави, че служителите му го защитават - те защитават себе си, защото няма кой да ги защити. А за министерството, две мнения няма - да се прекратят дремането и часпрома на служителите му - т.е. да ги пуснат да си ходят.

Аз имам само един въпрос към Андреева и премиера, като експерт - Кога спешната помощ, ще бъде облечена във власт и регламентирана чрез законодателната власт, със ЗАКОН ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ В БЪЛГАРИЯ? ПС: Благодаря за отговора!

...това е възможно само, когато партиите в България не купуват гласове на избиратели и има пряка демокрация в страната...

Родителите на починалата жена , наистина има защо да са афектирани ,но трябва да съдят до дупка скапаните политици в лицето на държавата..за стотици левове но аз спрямо лекарите в Спешното мога само да кажа , нека фалира Спешното ..за да се разбере че така не може ,намерете си друга работа и никога не е късно в да си търсите късмета.. другаде в по -нормална държава.. Случея в Бобов Дол е показателен..Дали ще Е Партията ,Дали ще е Мегаломана Борисов ..нищо тотално е сбъркано... Има Сараи ,Хотели по морето но няма елементарни услови за работа..

Извинете, колеги! Този ник дали е свободен, че искам да кажа нещо ?

НЕ САМО ТОВА АМИ КАКВО СТАНА С ЦИФРОВИЗАЦИЯТА Г-Н ПРЕМИЕР ПАК ЛИ РАЗНИ ЦВ. ВАСИЛЕВЦИ ЩЕ СА НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ НАРОД ИСКАШЕ МУЛТИПЛЕКСИ СЕГА НЯМАЛ ПОЛЗА БРАВО В ДРУГИТЕ СТРАНИ СЕ ГРИЖАТ А ТУКА ЩЕ ПЪЛНИМ ГУШКИТЕ НА ТОЯ ИЛИ ОНЯ

СМ

Чудя се нашите Премиери, по какъв критерий подбират здравният министър. Или пък здравната мафия е толкова мощна, ,че успява да пречупи всякакви опити за промяна ?

От практиката излиза, че ги избират по тъпотия, което за мен означава, че не им пука за Здравето. Иначе как да се обясни факта- 3 поредни кокошки- шефки на най-важния сектор:(

Моля, моля! Другарката Андреева е виден партиен функционер! Тя както и нейните съратници са в състояние да изправят винаги пътя на Партията! В същото време могат с часове да ти говорят, без дати кажат нещо смислено!!!

Трябва да се гласува, защото иначе наистина ще ни управляват цигани, неграмотници и мазния тефтер!

Шефът и зам.-шефът на столичния спешен център д-р Георги Гелев и д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради лоша организация на работата и недостатъчен контрол. Това съобщи зам. здравният министър д-р Бойко Пенков. До момента сме се постарали да защитим една инвестиция в рамките на 140 млн. лв. само за Спешна помощ. Това каза на брифинг на тема Спешна помощ заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, предаде репортер на Агенция Фокус. Въпросът е, защо Спешната помощ е любимата кадрова и професионална тема, като ресорът му като зам. министър на здравеопазването не включва Спешната помощ и тя е извън правомощията му?

Да се изнесат от ведомостите какви заплати са получавали работещите в Спешна помощ.Да се назначат работоспособни пенсионери или желаещи на вакантните места.

Ясенчо, има място и за теб, заповядай! 500 лв и започваш от утре, кафето от мен! Вземаш 50 изпита, прочиташ 10-15 000 страници и си готов, не е кой знае какво!

Тренчев по БТВ каза,че Таня Андреева е едно недоразумение,което нито знае какво прави в министерството,нито се е научила за една година.В понеделник ще и поиска оставката.

сменят, странно защо на Здравеопазването все му се падат министри- ливади и откровени тъпанари?

каза още и че Гелев трябва да си ходи защото нивото на Спешната помощ е същото (че и по-лошо) от това преди 30 години. А Гелев е шеф от 16г. Все нещо е трябвало да промени за по-добро. Само с увеличение на заплатите нищо няма да се постигне. Иска се стратегия за пълна промяна, а това никога не е правено.

Браво на Лекарите стачка ние сме с вас в България трябва да има преразпределение на паричните потоци и стандарта да се вдигне.

Хайде да ви кажа как точно трябва да работи бърза помощ. Вчера извиках в офиса си бърза помощ. Офиса е в Америка в щата Индиана. Обадих се на 911 за една 86 (осемдесет и шест) годишна жена с болки в сърдечната област. След точно три минути по часовник пред офиса спря пожарна кола. Осем човека влясоха в офиса при жената. Носеха носилка, дефибрилатор, сет за интубация, кислород, сет за венозно вливане и лекарства за реанимация. Всеки имаше роля. Един разпитва, друг мери кръвно пулс кръвна захар оксигенация на кръвта, трети записва, двама носят, трима готови да дефибрилират, интубират и подават каквото е необходимо. Ролите очевидно разпределени предварително и никой с никого не се бута и на никого не пречи. След шест минути от повикването бабате беше на носилка с кислород в носа в линейката и на път за спешна кардиологична клиника. Нито един от тези хора не беше лекар. За тези които се интересуват по нататъка. Бабате е изследвана най подробно за инфаркт и коронарна болест. Освен вече направеното ЕКГ в спешната клиника и прават сет на кардиачни маркери, дават нитроглицерин и я приемат за наблюдение. Веднага е прегледана от кардиолог, който на следващия ден и прави стрес тест на сърцето. Окончателна диагноса - болка в сърдечната област, която не е от сърдечен произход. За тези които им се иска да се върнат и да сверят отново годините на бабата повтарям осемдесет и шест лазарника. Жената е бедна, на медикейд и социална осигуровка. Просто исках да разберете, че отдавна вече нямаме здравеопазване в България. Имаме само отделни лекари и медицински сестри, които са останали напряко на логиката и лекуват колкото им позволява системата.

За България това е фантастика. На никого не му идва на ум да обучава такива хора, да финансира тяхната работа, да осигурява коли и техники ... и прочие ... това да не са депутати, които си сменят колите по два пъти на всеки парламент, щото били много важни и трябвало да са им сигурни возилата ... а поне 90 % от седящите в бялата къща за чеп за зеле не стават, камо ли държава да управляват и да приемат закони ...

Ще им дойде на акъла, когато хората разберат какво трябва да изискват!

ОК, ама са пожарникари,което в онзи свят разликата от лекар е както между богове и простосмъртни. 10 пожарникари не са 1 лекар! пс. В БГ 1 пожарникар е равен цяля България!

Всичко това,което го разказваш за СAЩ,е написано от Американската асоциация по кардиология в книга,която се изучава и във Обединеното кралство от всички спешни медиц.кадри задължително всяка година.Ако не си минал такъв курс,не можеш да продължиш да работиш за NHS и в USA изобщо!Всички бг медици,които работят в UK могат да го потвърдят!!! В Европа има подобни алгоритми,с леки разлики при вида медикаменти,които се ползват...но и това е известно в средите на интезивистите и кардиолозите в БГ.При нас проблема е системен,няма организация!!!Всеки анестезиолог,който работи в UK може да разкаже подробно как е направена системата за First Aid,BLS и ACLS....a тя е копирана от USA!!!

Вярно. Съвсем наскоро си поднових курса BLS и ACLS отново. Направен е мног достъпно и даже е много интересен за учене. С удоволствие уча от тези курсове. Както може би знаеш всички курсове се плащат от службата, която ги изисква.

За да бъде пълна прекрасната картина кажи и заплатите на всички действащи лица.

Заплатите са в Интернет. Достъпни за обозрението на всеки. Пожарникар не съм сигурен но не е по малко от 50000 годишно, медицинска сестра 30000 до 70000, лекар от 150 000 до един милион годишно Заплатите са в долари. Не мисля обаче че над 60000 има значение колко взимаш. Изследвания са показали, че нивото на удовл;етвореност от живота не се повишава над тази сума.

в семеиството ни имаме много добри примери за лечение!така че зависи от случая!не може да е всичко под общ знаманател *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Миналата седмица съпругата на мой колега почина, мир на праха и. Влезе за насрочена , планирана рутинна операция и остана на масата, без дори да успеят да я "срежат" , защото ТЪПАТА АНЕСТЕЗИОЛОЖКА НЕ СИ Е НАПРАВИЛА ТРУДА ДА И НАПРАВО ТЕСТА ЗА УПОЙКА И СЪРЦЕТО НА ЖЕНАТА СПИРА СЕКУНДИ СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО И !!!! ЗА КАКВА СИСТЕМА МИ ГОВОРИТЕ !????

И сега какво?! Горките хора! Ще водят ли дела, или са се отказали?! Кошмар! Моите съболезнования!

Няма как да водиш дело. На всички, включително и на болницата е ясно, че е грешка от немарливост, НО ... преди всяка операциийка подписваш хиляда декларации, в които се упоменава , че си наясно с рисковете... лично съм подписвала такава ... Естествено никъде не е упоменато, че рискуваш да си отидеш, не заради усложнение, а заради някоя патка, която не си е свършила работата ... Проверката за устойчивост към видове упойки е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА .. но явно не и за тази анестезиоложка .. Жената си отиде, това е ...

такъв тест не е задължителен а само ако има данни за някакъв тип алергия се прави задължително!!!недейте украсява,след като не сте бил свидетел!!!

И ПО-ДОБРЕ ЩЕ НАПРАВИШ - ПРОСТО МЛЪКНИ !!!!!НЯМА НИКАКВА ЛИЧНА ДРАМА - ВИЖДАМЕ ВСИЧКО - ХИРУРЗИТЕ ЖИВЕЯТ КАТО ИСТИНСКИ КРЕЗОВЕ !!!!!НО НАЙ- ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА БОЛНИТЕ! А В БЪРЗА ПОМОЩ - РАБОТИ СЕ НЕУМОРНО - ЕТО ТАМ Е ИСТИНСКАТА МЕДИЦИНА. НАКАРАЙ ХИРУРГ ДА ПОЕМЕ ЕДНО ДЕЖУРСТВО В СПЕШНОТО - ЩЕ ВИ ОТКАЖЕ ВЕДНАГА - ЗАЩОТО НЯМА КЕЛЕПИР!!!!! АМАН ОТ КОШАРЕВСКИ СВИДЕТЕЛИ!

Гарга на гарга око не вади...Всички властимащи ДА СЕ ЛЕКУВАТ В ОБИКНОВЕНИ БОЛНИЦИ/ДА СЕ ЗАКРИЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА/. Който от тях не работи ефективно да се уволни и да не получава НИКАКВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ-все пак ПАРИ СЕ ВЗЕМАТ ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА,НАЛИ?А за унижението на бългаските лекари и НАРОД-в ада им е мястото/ако вярват в бог,но едва ли...../

Нещо важно, не съвсем по темата: доста хора тук и не само тук приемат и натрапват, че почтените хора не са влезли парламента, защото избирателната активност е била ниска. Добре, ако беше висока кой щеше да влезе - нали щеше да е някой от регистрираните в листите или от независимите? И в тези листи виждате ли ги онези 240 прекрасни хора, на които съм попречил да станат депутати с моето не гласуване?

няма какво да говорим не може едно общество да се гради на псевдо стойности..и всъщност ,случея в Бобов Дол показва че тук и 200 години няма ад са достатъчни

Простичка Истина: не индивида променя Системата; а Системата индивида.При нас Грешката се поправя, като Системата Уволнява индивида....до следващата Смърт и следващият Грешник......

Заплащането на лекарите в България е жалко и обидно ..600 лева за целия този психически стрес ...жалка държава на 100 % тук не трябва да се учи...става ми много кофти ,когато простакеси с петенции само Балоните им и Екстеншъните им са хиляди левове...а за този къртовски труд се получава подигравка...а хъм

Много хора просто ей така си правят нещо и очакват..да бъдат разбрани и одобрени..а това не става по форуми..:)

8901

Да дойдат магьосникът и джуджетата! Силиконовото чело да си ходи. Днес за разлика от вчера съм нелюбезен.

тая си вряка и нищо не прави по въпроса.стегнете се бе малоумна сбирщина от идиоти и безсрамници.убихте и изгонихте хората бе изроди долни,останалите в бг поболяхте ,ма какво и аз се ядосвам то тъпоумното население ви избираме.айде и дано ви тръшне чумата.

Защо ми ползвате ника? Това не емоя език на изказ.

не знаехме, че никът е резерве:)

много ограничена гъска си

Този Гелев не беше ли онзи, с поръчката за Опел-линейките, които имаха една особеност, от която следваше нещо...и който си бе направил кабинет като на арабски шейх, а не на лице , подписало Хипократова клетва?!

Не става така, уважаеми сънародници! Да уволним този министър, после следващия, и т.н. Цялата ни държава е в хаос и смяната на министър или дори цяло правителство само ще промени хората в управлението, но не и самото управление. Трябва да започнем от себе си - защо не гласувах, какво правя на работното си място, имам ли гражданско съзнание, патриот ли съм и т.н. Тогава нещо може и да се промени.

КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И МЕДИЦИНА - ТЕХНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ИСКАТ НАЙ- НАГЛО ПАРИ - ЕДНИТЕ ОТ ДЕЦАТА ЗА ОЦЕНКИ, А ДРУГИТЕ СТАНАХА МУЛТИМИЛИОНЕРИ - С ДОХОДИ ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ - САМО ПО СКЪПИТЕ КОЛИ И СКЪПИТЕ ЕКСКУРЗИИ СЕ РАЗБИРА. САМО НЕ МИ ДРЪНКАЙ ЗА ТЕЗИ НЕДОУЧЕНИ НЕКАДЪРНИ ПРИМАТИ-ХИРУРЗИ ЧЕ СА ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОБЩЕСТВО. ОСВЕН ИЗНУДВАНЕТО НА БОЛНИТЕ С ЛУДИ ПАРИ И И ТЯХНОТО БРОЕНЕ - ПОВЯРВАЙ МИ МОРСКИ ВЪЛКО /ако си един от тях?/ ТЕ СА КАТО БОРИСОВ - НЯМАТ НИ НАЙ-МАЛКА ПРЕДСТАВА КАКВО СЕ СЛУЧВА В СРЕДИТЕ НА ИЗКУСТВОТО.А ЗА БЕДНИТЕ - ТЕ СЕ ГАВРЯТ! ПАРИ - НЕОБЛОЖЕНИ С ДАНЪЦИ !

Танче, не се поддавай на натиск. Ти си най-добрата! Намали заплатите на лекарите на 400 лв, нещата може и да потръгнат. Все пак много малко от тях са Ваши гласоподаватели. Увеличете помощите на циганите, че изгубихте бая от тях на изборите.

Уважаеми лекари ,..то няма пари за митинги ,а вие за заплати искате .

МЕЖДУ АНДРЕЕВА, БОЯДИСАНИЯТ ПЕНКОВ И ДЕСА ГЕРБЕРКАТА - НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА= ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ КОЦЕТО АНГЕЛОВ - ШИ-----Т ДИРЕКТОР НА АЛЕКСАНДРОВСКА!!ВСЕКИ МЕСЕЦ АНДРЕЕВА И ПЕНКОВ ПЛУЧАВАТ ПО 100 000ЛЕВА ОТ ДИРЕКТОРА НА АЛЕКСАНДРОВСКА!!! ТРЯБВА ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТОЗИ ДИРЕКТОР И НЕГОВИТЕ САТЕЛИТИ С КОИТО КРАДЕ!!!!! З А Т В О Р !!!!!! Е, КАЖЕТЕ МИ КАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ХОРАТА??? ТОЗИ АНГЕЛОВ ИЗНЕСЕ БОЛНИЦАТА , ОСОБЕНО СКЪПИ ЛЕКАРСТВА ЗА СМЕТКА НА БОЛНИТЕ ЗА ТЪПОТО ПРЕДАВАНЕ - СЪРВАЙВАР - НА МИЛОШЕВ !!??? ЗАТВОР ЗА ТОЗИ ПСИХОПАТ И ОЩЕ ТРИМА НЕГОВИ СЪКРАДЦИ!!!

ДО ПОЗНАВАЧ-МНОГО ТОЧНО МУ КАЗА НА ТОЗИ-ЛЕКАР-БЛАГОДАРЯ.

ДО ЛЕКАР-НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ,ЧЕРВЕН БОКЛУК.БСП И ГЕРБ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО-БКП-Д.С.ДО КАТО НЕ СЕ МАХНАТ КОМУНИСТИТЕ ОТ ВЛАСТТА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ УПРАВИ!!!!

да пита моника

или бъдещите правителства да престанат с опитити с млади и недоклатени министри на Здравето, все пак говорим за здраве, нали:)))

За тая на ГЕРБ ли говориш. Тя и сега се клати с шофьорчето.

предишни- "недоклатени" беше метафора, а в пряк текст е - тъпи и професионално ялови:(((

Да дойде Бившата дето ограби спешната помощ и няма нищо общо със здравеопазванет. Да не са от вчера проблемите и министърката да е опразнила линейките. Само че по времето на Боко не смееха да надигнат глас, а сега с линейките пред министерството. Да си платят от джоба бензина.

Абсолютно вярно , но "компетентните читатели"тук очевидно не го разбират .

Не се ли повтаряш??? Да дойде някой който знае как да се справи със ситуацията. Не ровете назад а гледайте напред. Факт е , че сме на дъното да мислим как да излезем и да имаме нормално здравеопазване и нормална ДЪРЖАВА!

Чирков въведе заплащането под масата, за клапно протезиране взимаше колкото за един апартамент от простолюдието, а само отбрани персони оперираше безплатно - за реклама1 Сега неговите питомци са набутали стентове на половин България има няма защо.

Kомунистите бяха избити.Hаучете го наи сетне,или главата ви е за декораця на зад..???

Тотално главата им е за украса на повечето тук пишещи или пък им се плаща за да пишат тъпотии !

Де да беше вярно! Те и техните отрочета, вече като буржоазна мафия, продължават да ограбват и съсипват България!

да и се каже какво да прави. На ЗАПАД ръководителите отговарящи за службата - САМИ СИ ВЗИМАТ ШАПКИТЕ! Въпрос на морал е,а също така и на отговорност!

Народът: Лекари вземете мерки срещу Орешарски!

Лекари,...действия трябва ,а не молитви...

Сакън. Червена министърка да не сте пипнали. Те са от експертите.

Александър Чирков- Министър на Здравеопазването!!! Незабавно!!!

Ами да добре е да дойде тоя любимец на комунистите. Ако искате него за министър, тогава си пригответе много пари, ще си плащате за всичко в болници и на Бърза помощ по европейски и надевропейски цени.

В България комунисти няма, те отдавна измряха, а тази е ликвидаторка от СДС и е в услуга на мафията. 25 години съсипват всички държавни болници, крадат , за да направят частни такива. Ще видите как в частната спешна помощ веднага ще има всичко необходимо при заплащане от пациента. Парите от здравната каса се прехвърлят в частни болници. Нарочно държат лекарите със смешни заплати, за да им слугуват в частните срещу малко по-високо заплащане.

ПИТАМ СЕ ТАЗИ АНДРЕЕВА, КАТО Я СВАЛЯТ В КОЯ ПАРТИЯ СЕГА ЩЕ АКУСТИРА?

Като си прост само ще се питаш, защото не можеш да си отговориш. Жената е лекарка и в чужбина ще взима поне 3 пъти повече. Какво предлагаш? Да дойде Бившата дето ограби спешната помощ и няма нищо общо със здравеопазванет. Да не са от вчера проблемите и министърката да е опразнила линейките. Само че по времето на Боко не смееха да надигнат глас, а сега с линейките пред министерството. Да си платят от джоба бензина.

Точно тази - Таня Андреева, е лекар само по диплома. Като лекар не струва изобщо, напълно некомпетентна е. Както се вижда и като администратор не става. Бива я за други дейности обаче... За да работи в чужбина, колега, трябва да знае отлично езика, да си владее професията на високо ниво и да има голяма доза самодисциплина и правилна самооценка. Като я познавам г-жа Андреева, няма нито едно от тези. Тя си е само за тука, само конюнктурата у нас може да търпи такива отчайващи некадърници като нея. Затова и няма оправия у нас, бе хора - само некадърници алчни за пари и власт, ни управляват. Просто отчайващо е!