Дянков: Популисти искаха да се тегли огромен заем за шокови доходи

Бившият финансов министър Симеон Дянков призна, че правителството на ГЕРБ е провело доста агресивна финансова политика. Целта била запазване стабилността на българския лев и фискалната дисциплина. Популисти в кабинета обаче искали да изтеглят огромен заем, с който шоково да повишат пенсии и заплати.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Популисти искаха да се тегли огромен заем за шокови доходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам уважаемия Дянков да стане почетен член на софийския затвор, за проведения методичен геноцид към българския народ.

Даже и от " Великолепният век" човек може да научи нещо, стига да иска. Разбира се, ако чете историческа литература ще научи повече. Само глупакът си въобразява, че знае всичко. Ако Дянков беше голям икономист щеше да може да използва механизми, с които да насърчи и съхрани средния и малък бизнес, потреблението и доходите на населението. Нищо от това не се случи. Изводът оставям на вас.

Вместо д а вдигна доходите и намаля жестокото ограбване на нашия народ терористи ме ползваха да разпилеят милиарди за ненужни вредни и опасни обекти /подава некадърника на снимката/.От обектите се краде средно до 80% от сметнат а стойност на обекта а от пенсии заплати помощи нищо не можем да откраднем

На лъжата краката са къси!!! За бога не гледайте дезинформационните медии-БТВ,НОВА,ТВ.ЕВРОПА,СКАТ ТЕ БЪЛВАТ 99% ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛОБИСТКИ ИНТЕРЕСИ.

Оставете Дянков на мира . Нали вдигна пенсиите от 1 април. Тези като дадоха жълти стотинки на гласоподавателите си каква я свършиха? Вземат от работещите и раздават на калпазаните... Колко са бедни хората.../една баба от София дала 150 000лв на телефонните измамници/Какъв джакпод?

Казва се джакпоТ. Интересно как хора, които нямат акъл да напишат една дума грамотно (ако не знаят как има правописен речник), знаят как се управлява държава? И дават "компетентни" мнения за всичко.

На тоя, никой ли не е обявил награда за главата му - жив или мъртъв!

този елемент определено рано или късно ще си получи заслуженото или в най добрия случай господ ще го съди...

Колко ли съм го споменявал него и неговите роднини...........

Този иезуит Дянков не го ли е срам да си показва гадният сурат пред българите?

Нямат никакво чувство за доблест, достойнство и пр. човешки добродетели! Те затова ги използват да вършат мръсната работа на кукловодите.

През 1989 г. населението на България е 9 009 018 души. През 2009 г. то е намаляло до 7 563 710 души, т.е. средно годишното намаление за този период е малко под 75 хиляди души. През декември 2012 г. населението на България вече е 7 282 041 души. С други думи стажът на Дянков като финансов министър в правителството на ГЕРБ струва на страната ни намаление от 281 669 души за периода 2010 г. - 2012 г., което дава средно годишно намаление от 93 889 души. С други думи, финансовият д-р Менгеле на д-р Бойко Борисов е успял да лиши България с повече от 24% в сравнение със средното постижение на предшествениците от 1989 г. до 2009 г. Като процент от населението на България през годините, средното годишно намаление при българския д-р Менгеле е около 3/2 пъти по-голямо от съответното намаление през първите 20 години от избухването на демокрацията. Това определя без конкуренция финансовия министър в правителството на ГЕРБ като отличник в изпълнението на програмата Ран-Ът за ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ на българския въпрос.

Добре, че се отървахме от тоя нещастник, макар че ни докара до просешка тояга.

Абе финансова стабилност, финансова стабилност, ама се оказва, че той и служителите от министерството му доста са се стабилизирали с по 20000 на месец, а ние гризнахме дръвцето.

А бе не може ли да съберем със SMS някой лев да го утепат... (може и с ДДС)!

КАТО ТОЛКОВА МНОГО ЗНАЕ, ЗА ДА НАПИШЕ КНИГА /КОЯТО, ЩЕ МУ ДОНЕСЕ ДОБЪР ХОНОРАР/, ЗАЩО ПОДЛОЖИ БЪЛГАРАСКИЯ НАРОД НА ТЕЗИ МЪЧЕНИЯ, НАРЕЧЕНИ "ПОСТНА ПИЦА". ДА АМА ЗА НЯКОИ, ДРУГИ ДОБРЕ СИ ЖИВЯХА С МНОГООО БОНУСИ.. В ТОВА ЧИСЛО И ТОВА ЖАЛКО ОЧИЛАТО БИВШЕ МИНИСТЪРЧЕ, КЪДЕТО И ПО СВЕТА ДА ЧЕТЕ, НЕ Е ВАЖНО КАКВО ГОВОРИ, А ДА ВИДЯТ ТЕЗИ КОИТО ГО СЛУШАТ, КАКВО Е СВЪРШИЛ ДОКАТО Е БИЛ ДЕЙСТВАЩ ИКОНОМИС, Т.Е. МИНИСТЪР.......

когато и ти отидеш да четеш лекции в харвард и в москва тогава коментираи кои колко разбира от икономика.смешници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Точно тези факти трябва да ти покажат що за продажна душица има този очилат некадърник. Всеки,който е работил против интересите на страната си винаги е бил възнаграждаван след това с печалби от "четене на лекции" тук и там.Така беше и с Горбачов,и със Стоян Ганев,и кой ли не.Тази гадина би трябвало да бъде забравена колкото се може по-скоро,вместо да му се дава думата да продължава да говори нагло и безумно.А и да не забравя,че има една сила отгоре,която отсъжда справедливо всекиму според делата и му го връща тъпкано...

Интересно, защо след като се махнат от властта, доста политици, някой които не са и между живите вече, стават лектори в американски университети. Като са толкова кадърни да ги вземат нашите ...

Добре че беше Дянков... иначе какво щяха да крадат "левите" от сегашното правителство :)

Ами то след БОКО-БОК:ЛУКОВЦИТЕ остана ли нещо за крадене ?

Козата Дянков се появи отново да врещи,марш от държавата тъпо същество, доведе ни до дъното....!!!!! ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ....марш заедно с тези които бяха около тебе... !!!!

ХЕР ФЛИК отЛондон дано нямаш неблагоразумието да "кацнеш и в Париж,защото там "френската съпротива" няма да изпусни шанса да ти потърси отговорност за "издевателствата" си над тях, за рзлика от нас!....

На лъжата краката са къси! Не на дезинформационните медии-БТВ,НОВА,ТВ.ЕВРОПА....

Като го няма Костов ще си правят Бисеровци и Денковци каквото си искат, но за когото трябва. И после лайф във Русия....

Беден народ - руски роб! Ще те прокълнем, ЕЙ ПАРЦАЛ! Не се обаждай поДметко!

Изгониха го от Грузия, но пак си го прибраха в Матушка Рус!

Не само от Грузия. За него важи поговорката "Където отишла врана, все посрана". Напомням, че първото следване му следване у нас завършва предсрочно поради слаб успех. Но липсващите качества наваксва с нахалство, лъжи, наглост и близане на задни части, най-вече еврейски. В нормална държава щеше да си прави компания в затвора с Милен Велчев и НикитУ Василев.

задава те ли си въпроса ,защо абдикира правителството на ГЕРБ по-рано от необходимото.Помислете и ако стигнете до извода .че Дянков.Борисов и сие си свършиха "съвестнно" работата спрямо собсъвения си народ ще разберете защо. И още нещо.ако бяха останали на власт още малко щяха да бъдат изгоненни от България като Дянков от Грузия.

...още малко и днес управа без опозиция.. 3 мандата на същия Първанов е чиста диктатура.

4 мандата на Първанов. а б в ..и окей Г ерб. Първанов и Доган посока евразийски союз. Дърти, гадни, мразещи всичко младо, честно, работливо, учащо, и най вече от семейство и от България. Низвергнатите в детство отмъщават на всички, на родина и на държава. Няма ли телефон 211 за луди?

В началото на мандата му бяха предложили заем с изключително ниска лихва и много добри условия!Но хер Флик си беше поставил фикс-идеята да ни вкара в еврозоната и затова му беше по-лесно да харчи готови пари от резерва и да открадне парите от здравната каса!

И как я пазеше хазната? Отказа да увеличи заплатите на учителите ама раздаваше по 50 хиляди лева бонуси на секретарките в министерствата! Защо изхарчи резерва? Защо изхарчи 1.4 милиарда от Здравната каса? Тоя е за затвора!

Кажете нещо за Чобанов. Не знаете кой е тоя. Е те това е проблема....

Вярно е че Чобанов не говори много, ама за сега добре се справя човека и каквото е казал все на място го е казал.. Не съм го видял да го пращат при Президента да се извинява за това което е наговорил на пияна глава предишната вечер при Слави Трифонов!

да ,този е пълен боклук ,,чудя се как го канят и му дават работа ,че и книга написал :(

Този мизерник играеше по свирката на Тиквата и определени икономически кръгове

Що, предишните за народа ли работеха ???

Въобще не е ясно как Симо се е сдобли с диплома за висше образование , а Тиквата му бе поверил финансите на мизерстващите българи

Напротив, повече от ясно е. Даже какво, къде е публикувал. Това не е Пеевски.

Този мижетурко на снимката плюс пожарникаря са национални престъпници номер 1

Тоя колосален лъжец дето е изключен от УНСС за слаб успех беше машата в ръцете на Винету за разграбване и съсипване на българската икономика

Здравеопазването е най-голямата гавра от страна на ГЕРБ с българските граждани

Е, де! Здравната ни реформа бе проведена доста време преди Герб. Недейте да скромничите!

Някои от вас се оказаха прави, когато казвахте, след оставката му, че много скоро Дянков ще ни липсва. И аз дълго време го ненавиждах, докато не разбрах за писмото му, с което защитава България от завишените вноски на СБ и МВФ и им казва директно, че малка България няма да им плати исканото увеличение. Голям човек.

Да ! .... Абе ей го де е - да му звънна ли ?

А ти си голЕм глупак. Фалцетът не им е дал повече пари за вноски, защото е предпочел да ги налее в джоба на Боко и сие и в собствения си.

Мишока Дянков издаде политиката на ГЕРБ - ние да си харчим пък следващите ще връщат

"Огненият финансист"буквално изпепели 7 души които горяха като факли!На тези в Харвард-САЩ и в Финансовата школо в Москва кво им дреме!Ционизмът си гони интереса!Дянков им пази сметките!Хората си драскат клечката!

Къде е тоя лайнар Дянков, да го попитаме - след като съда отсъди да върнеш парите на здравната каса и се оказа, че вече си ги изхарчил с Боко Паша - КЪДЕ СА и ЗАЩО ОЩЕ НЕ СМЕ ВИ РАЗСТРЕЛЯЛИ ЗА ТЕЗИ 3 ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДА?!?!?!

За смърт без присъда са

Ако това правителство остане на власт цял мандат след това и Дянков няма да може да ни помогне. Не се ли учудвате как след тоталния срив в икономиката в началото на мандата на ГЕРБ Дянков успяваше да изпълнява приходната част на бюджета? Не се ли учудвате как се срива тотално събираемоста на приходите откакто е на власт Орешарски? Нали щяха да спират контрабандата?

Само ти ли не разбра как е изпълнявал приходната част? Като е покривал липсващото с пари от Здравната каса и кредити. И по времето на Дянков се теглеха кредити. А с резултатите на хартия може и да се лъже- пример Гърция. Истината е в хладилника на народа-празен, в болниците- мизерни, фалиращи и с дълбоко бъркане в джоба на пациента-къде легално, къде не, в лошата материална база на училищата и ВУЗ-овете, в огромните лихви по кредитите и хайдушките сметки за консумативи, в калпавите асфалти и страшната корупция навсякъде. В мизерното финансиране на науката и умиращата култура. Да продължавам ли?

Чудя се защо Дянков не изтегли милиарди, за да направи пицата вкусна, така както направиха днешните управляващи? Да не би да не е искал да ни натежи външният дълг? Чудя се и защо днешните управляващи с лека ръка ни увеличиха външния дълг, за да изпълнят популистките си обещания, които ще ни тежат утре?

Милиардите ги изтегли от Здравната каса. Защо не се чудиш къде са ти здравните вноски, та си плащаш в болницата? Защо не се чудиш какво стана с едни СПЕЦИАЛНИ ПРАВА НА ТИРАЖ от МВФ за 700 милиона, които купи Дянков? И каква част от тях е комисионната му? Защо не се чудиш поради що Милен Велчев не беше даден под съд и цялото му имущество да отиде да му погасява врътката с дълга за милиард и половина, ами Дянков я плати с нашите пари? Не салам върху пицата, след този изчезна и блата на пицата, глупи.

Ако не друго, то поне осигури финансова стабилност на държавата и благодарение на това сегашните могат да теглят кредити колкото си искат е не чак колкото искат, но колкото до ни заробят може.....Ние само ще плащаме, но всеки си пати от акъла, та те така!

Ти на това финасова стабилност ли му казваш?

Финансовостабилната държава няма нужда от кредити. Виж Унгария.

Като цяло добре, че беше Дянков. Ако трябва да сравняваме сегашният финансов министър, дето не може да намери гребен да се среше и предишният, който дойде със свойте възгледи и разбирания и ги защити, то разликата е огромна. Можеше ли да се справи по-добре? Можеше. И най-големите му провали са свързани с невъзможността му да работи в екип. Не може, г-н Дянков, като една птичка пролет да направите. Не е нужно само експертни познания по дадена материя. Там където Дянков се провали е липсата на лидерски качества. А без това, реформи не можеш да направиш. За справки, вижте в какво състояние е БАН. А там работеха едни от най-умните хора. Все пак, в тази криза, добре че беше той.

Господин ти Дянков е престъпник, а не птичка

И как разбра, че е престъпник? Някой съд го е обявил за такъв или просто са приказки по кръчмите? Нещо много е забогатял? Та този човек е иконост в стетовната банка. Имате ли си престава какъв стандарт може да има ако си беше останал там? Ама наистина заради такива като вас дето само плюят, ние нямаме свестни държавници. То трябва да си луд или да защитаваш други интереси , за да се хванеш да управяш нашата България. За съжаления повечето не са луди!

Браво на Дянков, че е защитавал интересите на България, а на Вас само мога да кажа: ДА МРАЗИШ БЪЛГАРИЯ Е ГРЯХ.

Не е пазил България хич не ни баламосвай. Знаеш ли колко са разорените от данъчните лицензните, акцизните режими? Хората пощуряха.

Когато Дянков говори за Слънцето, трябва да се гледа дали Луната не е изгряла. Обаче, наистина имаше един момент,когато Борисов и Цветанов заговориха за вдигане на пенсии и подобряване положението на народа. От друга страна ние сме във валутен борд и цялата нация ясно трябва да си дава сметка, че обещанията и повишението на пенсии и заплати може да се случат само с увеличение на приходите от износ на български стоки по света и лична икономия от всеки един човек. Дянков, обаче премълчава какви разноски са правили министрите и властта като цяло. Той можеше да наложи бюджет,който носи печалба, но за сметка на военни, култура, образование и полиция. ако властта не теглеше от фондовете на НОИ народът щеше да плаща повече данъци.Наред с това нека да припомним как Дянков не спря банките,които вдигнаха лихви и наложиха такса,как не спря монополите да вдигат цените на тока, парното и горивата. България може да проглуши всички че е във валутен борд и да си издейства най- благоприятни условия, но явно управниците не могат да говорят като търговци.

дянков е един голям балон, които се спука оглушително. сега са го приютили мужиците, които има за какво да са му благодарни. интересно дали е взел в москва любовницата си от софия или кгб ще му намери някоя местна бляд? абе д'янков, каква москва, какъв харвард, ти си един провинциялен български шут и нищо повече. и за теляк не ставаш, твоита мама.

Дянков е като Христо Стоичков. Цял свят го признава, с изключение на България.

Стоичков вкара 6 гола на Световно първенство и цял свят го видя, а Дянков в държава с валутен борд допусна средната класа да обеднее за сметка на баките и монополите, което никак не е добра атестация. Върха на всичко е бисерът на ГЕРБ,който прие ООД да се регистрира с капитал 2 лева! Такъв удар върху капитализма никой комунист не е нанесъл- дори Маркс, Енгелс и Ленин!

Не може да става и дума за никакво сравнение! Стоичков е "ПРОЗД" ФУТБОЛИСТ а Дянков е просто един уникален некадърник!

дянков е един голям балон, които се спука оглушително. сега са го приютили мужиците, които има за какво да са му благодарни. интересно дали е взел в москва любовницата си от софия или кгб ще му намери някоя местна бляд?

Тъпо американизирано копеле.

що да е американско копеле, той е тъпо българско копеле което държа съдбата ни в ръцете си

А бе Дянков, не е нужно да ни казваш, че когато някой засегне икономически интереси е отстраняван. Май за 3.5 г. само ти не разбра че освен че си министър на финансите, то ти беше и вице премиер. Носиш същата отговорност, която носи и Борисов. По интересно ще ми е ако произнесеш една лекция, защо Иван Костов е продал Нефтохим за унизително смешните 80 милиона долара

А може би една по-прясна лекция на темазащо от НДСВ продадоха БТК за годишната му печалба, а пък сегашните щедро връщат златната акция на новия му стар собственик?

Комунистите и патериците им ДПС и Атака плюят безогледно Дянков, но той е преподавател в Харвардския университет - най-реномираното висше учебно заведение на света, и директор на руската академия по икономика. А в Русия се въртят накива пари, които не могат да се присънят дори на страните от ЕС! И кой го плюе - хора завършили (в добрия случай) УНСС, който е на 10 000 места след Харвард в световната ранг листа, или хора с купена диплома от Свищов или Свободния университет. И това са "специалистите" на БСП и ДПС... Точно те водят сега страната към провал и разруха, а не Дянков! Да теглиш заем и да дадеш пари на циганите и най-неквалифицираните в тази страна (но твои избиратели!), за това не се иска да преподаваш в Харвард. Достатъчно е да си член на БСП или ДПС...

не е преподавател а гост-лектор, т.е. на повикване по определена тема изван офицялната учебна програма и не е в харвард а в една от десетките школи кам университета. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той не може да е редовен преподавател, тъй като е директор на реската академия по икономика. Това по-малко престижно ли е? Кой български икономист е достигнал до това ниво? Евентуално някой от комунистическите или турски (пардон - депесарски) умници?

Колкото и да ти се плаща е престъпление да защитаваш този мизерник

О Монката, къде се загуби бре , я ела забий един гвоздей в ковчега на ГЕРБ!!!А така ,браво, обираш жълтите грошове за предателството си към народа ли ? Добре скапаняк , скоро ще те привикаме с Прокурор!!!Ще те видим до Цвъки и Боко !!!

ГеРЪБ са като химическа тоалетна! Отвън готина, мобилна някак /по магистралата, ти се иска да я подкараш с 140, или поне да ти е кеф да спреш до нея от 140 до 0, като скочиш на спирачките.../, хем компактна хем уж луксозна... Отвътре обаче .... смрад и преливане на гняс ... От 140 до 0 ....по магистралата на Боко тиквата ... и стоп... всичкото това ....във врата ти! Вдянков е това, олицетворение на ГЕЙберащината! Ама с каквото си си напълнил WC, да ти се излее във врата! Чу ли бе Боко?

Не мисля, че е прав в много от решенията си но определено е единственият, който наистина се опитваше да си гледа работата и разбираше от нея. Крадците от ДС сега пак грабят от всичко с пълни шепи и не им пука, че Европа спря парите за хората, така или иначе от тях HE могат да крадът незабелязано, не им трябват

Ето един по-пълен списък: По инвестиции в България - Слаб (2) По финансов контрол на границите (мито) - Слаб (2) Подкрепа на науката и нови технологии - Слаб (2), даже и това е много - Лош (1) Стимулиране лечение и рехабилитация в България на пациенти от чужбина - слаб (2) Улеснения за плащането на данъците от бизнеса - Лош (1) Управление на политики с ДДС - Остъства (0) Улесненея на международни транзакции от българи в чужбина към родители и деца в България - слаб (2) Общ резултат Слаб (1.5) Е да кажем и няколко добри думи за обективност Целуване на кучета - Отличен (6) Задоволяване на сексуални подребности на работещите при него - Добър (4) Измъкване от ситуацията, като стане напечено и се тъсри отговорност - Отличен (6)

опорни точки...

Да. НО ! - мигар бихме позволили Това да продължава ?!

Горкия Дянков, искал да вдигне парите на учителите, но накрая ги дал на Зърнарите! Лицемер!

Стоян Стоянов Паметник трябва да се издигне на Дянков! Да не споменавам, че именно човек като него трябва да се избере за Премиер, ако трябва - с барети да го пазят 4 години, но да проведе реформите и да тръгнем напред без комунистическата мафия, впила се в цялата администрация - от най-сополивия чиновник до екипите на министрите. Защото няма как да се постигне изчистване на мафията, без да се разчистят ниските и средни етажи на администрацията, които де факто генерират корупцията. Само наивник може да си мисли, че едно политическо лице, каквото е министърът, може да се справи със стотиците схемаджии, работещи по мръсните комунистически схеми от преди 1989! Там са тези, които вземат подкупи, там са до болка познатите "връзки" - на кого колко да бутнеш, че да получиш едно или друго парче от баницата. Мръсотията в държавата, благодарение на БСП, е не по-малко, отколкото беше до 1989 и който се заблуждава, че нещо се е променило, просто си е един наивник.

Паметника ще го вдигнем в двора на Централния затвор, където отива Дянков.

Уви брато! По вероятно е преди това да го "САМОУБИЯТ" при това няколко пъти за по-сигурно.

Браво !