Виктор Понта обвинен в корупция и пране на пари

Румънският премиер Виктор Понта официално е обвинен в корупция, измама, укриване на данъци и пране на пари.

Обратно в новината

Коментари - Виктор Понта обвинен в корупция и пране на пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ми се иска да излезе вярна поговорката:"играе ли мечката при съседите,чакай я и у вас".За колко по-дребни прегрешения,Понта е вече следствен.А представяте ли си,ако е пройзвеждал нелегално цигари;заповядал да разстрелят Чората с гранатомет,и след това да го запалят;да е записван за"Мишо бирата";разговора с Кокинов и Миро Найденов;тефтерите на Златанов и....

В България всички политици са като Бисеров, даже той е едно невино дете пред останалите. Само си представете този на върха на пирамидата "Първокоп Ленторезов" на какво ниво е !

Тук и да ги обвинят,продажната Съдебна власт ги изкарва невинни! Дори да има 10 тома с доказателства,в крайна сметка парите играят най важна роля и престъпниците се изкарват невинни!!!! Примери има много,но осъдени в България за корупция и кражби няма,няма не само министри,депутати или олигарси,няма дори най обикновени кметове влезли в затвора!!!!! България е раят на престъпниците!!!! А най големите престъпници станаха съдиите!!!!!

Ако всичките ни управници не бяха толкова корумпирани и крадливи отдавна щяхме да задминем Швейцария.

Ако е направил някакво необмислено изказване против МВФ и хайдеее... Задейства се гестаповската /еврейската/ машина за премахването му...

Който иска да види едно крадливи мутри във затвора,и да има промяна във съдебната система,и промяна във законите по пътищата карали пияни и убили деца на пътя,да се лежи по 30г най малко,и никаква непретпазливост,това нещо да изчезне от законите.

Трябва само да гласува за Волен Сидеров.Истинският Български Патриот на България,а не онзи Винкел,който клекна на Мутрата Борисов.Волен дойде ли на власт,ще падат глави във захлас.

хахаха, голям маитап

Абе ти от цирка ли излезе. Твоя Волен не беше ли при Винето при първото индианско правителство? Вместо да говориш замълчи, срам нямате ли!

Понта беше биз бизе с клана олигарски -момата,чалмата и сачмата.Когато платените рубладжийски катили рушаха европейска България в сбирщайна,,антибойко,, Понта и Гея водеха анаболните дроги на архонта,петното,гергина, мишо лайнара,сидераста,капута и трактора! Пандиз и мариз за тази комунярска сган!

Ако искаш да бъдеш реален не си затваряй оедното око, ами спомени и вожда си Винету, или така известния ленторез Първокопков или Първокоп Ленторезов, лицето на прехода.

Във Бг Мафията е много голяма,едни крадат парите от КТБ,а други теглят заем за да върнат парите във тази банка,а заема ще връща народа,това ако не е 100% далавера за крадците здраве му кажи,хората във другите европейски страни телят кредити,заради да е по добре народа,като му се повиши доходите,и пенсиите,а тук се теглят на разни поразии за изтребители,и за обрани банки от Герберастите.

ФЪФ Бг,Премиерът ще бъде избран ,за Президент.

Няма да ме учуди, като е подкупил сума ти народ. Всичко що е на добра работа и добър бизнаес ще гласуват за това. Иначе пак ще трябва да търсят отново от 0.

Гръцкият примиер проси пари, румънският пере пари, а наш боко политиката върти.... раздава пар на всички бедни страни....

бат боико,записваи си как се прави,дазе си направете един курс в ромуня с поничката зазаров и всс. залки и смешни сте,измамнизи.

А у нас кога?

Като се забрани комунизмът със закон. Точно тогава.

Е сега не е ли е капитализъм бре. Стига сте повтаряли този комунизъм, даже незнаете какво означава. Чули недочули от бабите си.

А наш Боко Мутров няма кой да го обвини, защото няма румънска правосъдна система тук!

Е кой да го обвини, като всичко е назначил и организирал той. Те Цветанов немогат само да уолашат ти Тиквата гониш. Няма как да стане...

jingiby

Виктор Понта е едно от лицата на прехода в Румъния. Един млад социалист, който не е забравил нищо от добрите стари комунистически времена, като е затънал до ушите в корупция. Дали се различава по нещо от нашите лица (задници) на прехода? Едва ли...

Що демонстрираш тъпите си разсъждения и липса на информация! Готино ли ти става от това? Виктор Понта няма нищо общо ни то със социалисти, нито с комунисти! И никога не е бил нито стар, нито млад социалист.По време на "прехода" е бил ученик, и най-много да е бил комсомолец, както всички по онова време, включително и Меркел!. Завършва университет през 1995г, доста след "прехода". Работи предимно в прокуратурата на Румъния, а там партии няма.След като напуска съдебната система и започва да се занимава с политика, от 2010г е председател на Социалдемократическата партия в Румъния! Не бъркай неграмотно социализъм със социалдемокрация!

jingiby

Значи социалдемократите на Понта, които се формираха, чрез сливане на отцепници от социалистите, които пък са преки наследници на комунистите, нямат нищо общо нито с едните, нито с другите? Демек, гущерът си къса опашката. То и Станишев не е бил комунист...

jingiby

Все пак Виктор Понта е един млад социалист, като Станишев. А колко дърти, пребоядисани комунисти и комунистки у нас и то на възловите постове в държавата плачат за арест...

Виктор Пота никога не е бил социалист - нито млад, нито стар! Не измисляйте биографията на човека!

Ето това ако стане и в България, ще помисля че за момент сме в правилна посока, а не в обратна.

Боко дали е по-чист от Понта по отношение на корупционни схеми и чисто минало?

Като имаш в предвид че румънците са по напред от нас и по близо до ЕС. Как мислиш? Дали Винету е изоставил вълчите навици от времето на СИК.

Хайде на бас, че НЕ е!

Да бе на бас, за да спечелиш:)

поредният крадлив левунгер

Да живее Прокуратурата и Съда в Румъния!!! За всички БГ политици НАРОДЕН ЛИНЧ!!! Korruption full in BG!

Ами то румънците, дето все баце се фука, че сме по-добре от тях си вкараха закон за лустрацията, а тук за такова нещо и дума не може да стане ... хаха та нали ако го вкарат, то 99.99 % от политиците трябва да си ходят :)

Още през 94 като отидох за първи път в Румъния, констатирах, че румънците са доста по-добре от нас, независимо от мутовете и легендите разказвани от бай Ганъо. По-добре сме от тях на барчета, кръчми и чалга.

Референдум за присъединяване към румънска територия на област Видин - веднага!!!!! Ще чакаме ние Тиквата в 5-ия мандат да се сети за нас, я сиктир бе ......

Вий там комунделите, какво ще правите в Румъния? Я с тоз твърд БСП електорат се присъединявайте към Цар Путинландия! Тая Северна България за кво ние въобще?

Предния кмет ни беше от ГЕРБ бе маймуно (с голямо мнозинство избран) - Руменчо Видов - спомняш ли си какво направи тоя ????

спирт, гледам ти на всяка статия малоумните коментари и се чудя колко изпаднахте вече психодясното. А аз си мислех, че с щерю и бггейя сте ударили дъното.

ще го усетиш отзад твърдия електорат с голямата червена глава

Президентът им е с германска жилка.

хак му е на Понта! Като не си назначи персонален главен Прокурор, хак му е!

"Мечката, като играе у комшиите, ще заиграе и у нас"...другарю Борисов!

Ха дано, ама надали!

Няма премиер, няма на бати на тати на чичо на леля човека, имало закони - спазвали се. Интересно ми е кога тая мафиоткса съседка на Румъния (разбирайте България) ще вземе да се понаучи как се правят нещата. Направо да идеш да живееш в съседна Румъния...

Ами иди! Кой те спира?

Ще си тръгне...както си тръгват хората от много време насам. Ти ще останеш в БГ ,ще коментираш в ДИР-а и ще се оплакваш от циганите.

До Браво Предлагам, веднага да представите доказателствата, които имате, а те предполагам са железни имайки предвид с какъв патос пишете и така ще бъдете полезен и за Вас самият, а и за цялата държава. Чакаме!!!

Ванчеее, Ванче.Какво чакаш от "браво"? Човека ясно и просто е казал "браво на румънците , хора с характер". Никъде не прочетох да е обвинил някого.Какви "железа" те гонят?

Тази Ваня не е ли същата дето писа ,че е влюбена в мутрата.

Обикновенно ,когато погнат някой политик и работата се размирише , винаги им става лошо , веднага се разболяват , вадят от гардероба патерици , бастуни и т.н., почват се едни операций , болнични , сърцата им не издържат , та се чудя де : Този Понта бил на операция в Турция - Ако и нашите ги погнат по същият начин - Турските болници дали ще могат да им насмогнат или и турците ще почнат да вдигат ограда по границата ?!

А Нашият кога??? И друго как може това Мутро Полицейско Мутренско Управление на Герб,да искат да изкарат закон,да могат да спрат Инвалидните пенсии на пенсионери,които могат да работя,а не може да се спрат всички помощи на Цигани които не са завършили осми клас,и които не са тръгнали на работа. И друго забелязвате ли какво се случва във момента във България,заселват се Италиански Пенсионери тук да живетят,защото им е евтино,като си купят наши имоти,и друго казаха че вече 500 Гръцки пенсионери са под наем във България край Сандански защото тук едностаен апартамент им струва 150лв на месец,а вие теглете още заеми и когато не може да си ги изплатите,банката ви взима имотите,и ги продава на Чужденци на безценица,ето за това ви говоря каква е политиката на Боцко,да ни затрие като нация,и да преизпълни плана Ран-Ът.който гласи,да изчезнат Българите като нация,като непрекъснато се докарват до нивото на робите,за да могат да си траят,и да са довонли на късче хляб,когато се каже че мутрата го бил давал без пари.И колко още аномалии ще има около това правителство на Герб,просто ви е бедна фантазията,тези си гледат само за техните гъзове и на циганите как да са добре,а за Българите един голям.

за тия и ония пенционери... По-добре пратете хуманитарка на безкрайно левите в Гърция. Щото и там лъжат народеца да ги следва като овци.

Абе неграмотен охлюв (да ме извинява животинката), докато "ония пенционери" със зор преживяват с 941 евро (1882лв) средна пенсия на месец, у нас 90% от работещите и на снимка не са виждали на куп такава сума!За пенсионерите , с техните 300 лв средна пенсия (6 пъти по малка от "овцете" в Гърция) пък да не говорим!

А кой Ви натиска да вземате кредити, които не можете да плащате? Доколкото знам, все още кредитите не са задължителни, подписва се доброволно договор за условията по кредита. Ако не ти харесват - не подписваш!

TIREX

а тиквата от банкя- кога?а цялата герберо сдерастка зган кога? а дпс еничарите? кога

тъй като много от вас сега ще започнат - ама видяхте ли ги румънците, ама това никога няма да стане в България и т.н. Обърнете внимание, че закрилата на звеното за борба с корупцията, както и снабдяването на звеното с информация се осъществява от аналога на ДАНС. Само че тяхното прословуто Секуритате не е било разгромено както нашите служби и затова имат такива успехи

отново ще кажа " БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ" Това се казва хора с характер.

Социалист и да не е крадец... Няма такова животно.

Что така?нали беше достоен европеец?плюваше наляво и направо! Поздрави от Рогозин!

Едно време когато питаха Бай Тошо кога ще правим перестройка като в СССР на Горбачов, той им отвърна, ние вече я направихме на априлския пленум в 1956. По същия начин питаха Мутрата кога ще ги настигнем румънците, той скромно отговори, че това което румънците правят ние отдавна сме го направили.

и се отърва с арест на чист въздух...А двамцата отсреща им видяха сметката.

Браво на румънците - отдавна ни скъсаха като свински таш.к. Вкараха един крадлив министър председатели и заместника му в затвора, сега гласят още един. Ние една тъпа крадлива сикаджийска мутра не можем да вкараме в затвора. Пита се докога?

Точно така и аз това се чудя до кога ще търпим един престъпник , като Борисов да ни определя дневния ред .........

лъжеш се ако мислиш, че в страната има само една мутра. Тях социализмът роди ги и.... са на всеки километър из администрацията.

пада от Марс така, както падна социализЪмът... На очевидното вика минус.

Брей, а Бат Тиквун, дето цял народ го знае като контрабандитор... е чист като капка сълза!

Интересно, тия които слагат "-" на коментарът ти, от Марс ли падат?

Хубаво е, че освен от политика, разбираш и от астрономия.

Не бе , заработват

Ако на мен ми се присъни такава ситуация, веднага ще разбера, че не съм вече на тоя свят. А иначе е хубаво човек да си помечтае, така за разтуха поне, но после, като се събуди отвит и настинал, е по-тежко...

А В БЪЛГАРИЯ КОГА! ДОЛУ МАФИЯТА!

В БЪЛГАРИЯ УТРЕ, в 15:00

А кога ще прочетем и за нашия премиер? Мутра, СИК-аджия, рекетьор, ортак с други мутри, и т.н.

Пишете си тук, че е арестуван и се радвайте. Нали за това ви плащат.

само от мисълта за парите в политикономията..За тях нЕма други радости.

В бълхария очевидно действащия премиер никой няма да разследва за влаганите държавни средства в КТБ. Нито предшевственика му за публичната инвестиционна програма на МФ.

се натискат за имоти толкова рускоговорящи..

Това пък какво общо има - рускоговорящи се натискат и за английски имоти, че и футболни отбори си купуват...?

Каквото и да ми плямпа Боко-тиквата, докато не го вкарат в затвора тази държава нашата няма да се оправи. Не зная какво е направил румънския премиер, но на фора на краденето и злоупотребите в България си е направо света овчица! ДОкато не заработи и у нас такава прокуратура нищо добро не ни очаква, просто дотогава само ще се краде безогледно иможе и милиарди народа да заработва тия горе все ще ги открадват.....

jingiby

"Румънският премиер Виктор Понта официално е обвинен в корупция, измама, укриване на данъци и пране на пари." Дали ще доживея действащ български премиер да бъде обвинен в същото? Мисля, че е крайно време да се положи едно добро начало, а не действащият премиер да ни обяснява колко по-напред сме от Румъния в борбата с корупцията, вместо да дава обяснения в специализираната прокуратура....

Нека включим в това число и президентите, както и действащите министри, а защо не и техните роднини, наскоро спечелили концесии и търгове.

Тук отстрелват своите.

И действащи и бивши,всичките са за затвора!