Шефката на НСИ даде оставка след скандал

Председателят на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева съобщи пред журналисти в Министерския съвет, че е подала оставка пред премиера.

Обратно в новината

Коментари - Шефката на НСИ даде оставка след скандал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз се чуствам креолец с тибетска нишка и афроидонезийски корен но ме няма в "падащото меню". Случая с НСИ само доказва, че държавните служители в БГ са на изключително ниско ниво и са безотговорни. Няма да споменавам за пистата за Ф1.

Работил съм преди години в тази система. Изумен съм от непрофесионализма и дилетанщината, която цари сега там. не се прави разлика между основни понятия - гражданство, нация, народност, вероизповедание. Оставката й трябва да се приеме незабавно.

Ми тя Коцева няма визия на ръководител съсипа системата в която работии сега чакала дали ще и приемат оставката.За сведение я назначи Станишев след като махнаха Цветков.Един голям професионалист ,сега в нси работят 30-40 годишни НЕОБРЕМЕНЕНИ И МНОГО НЕЗНАЕЩИ.

Чини ми се, че са и "подали" оставката и то не заради това предстоящо преброяване . Виж те по рано в 11.17 часа какво съобщение ни е дал DIR-a : "НИСИ отчете ръст на производителността" Ама не може да се дават такива несъгласувани с Дянков данни. Той и неговата глашатайка от парламента казаха : " Не е справедливо да се повишашават минималните заплати от 240 на 270 лв. защата няма ръст на производителността. Пак тя , какви ги разправя ....ВЪНр ОСТАКА, оставка ....

В Р.България има само един етнос и той е БЪЛГАРИН!Има разлика във вероизповеданията,обаче това не променя етноса на българина като такъв.Всичко друго е манипулация на заинтересовани среди и активни мероприятия на някои чужди разузнавания.Тук сме България и може да има само един етнос-БЪЛГАРСКИ и само един национален език на държавата и като такъв за ползване във обществените (не в личните и при домашни условия) отношения при всички взаимоотношения на българина и на абсолютно всички обществени и производствени места и това е БЪЛГАРСКИЯТ език!

Присъщо и на тези властимеющи-да издигат наши хора макар и некадърни.Примери колкото искаме,но това не е края.

НАЦИОНАЛНОСТ Е ЕДНО, А ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ ДРУГО! ЩОМ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРИН! ПЪК БИЛО ТО : ХРИСТИЯНИН, КАТОЛИК, ПРОТЕСТАНТ, БУДИСТ, МЮСЮЛМАНИН И Т. Н.

В падащите менюта на госпожата да бъде включен и моя етнос - "българо-марсианец от друга галактика"

И ЗЕЛЕНО ЧОВЕЧЕ ОТ МЪГЛЯВИНАТА НА НЕЯСНОТИТЕ! ЗА ПО КРАТКО - ПРОСТОТА ЧОВЕШКА! ТАКАВА ЖИВОТИНСКА НЯМА!

ако беше само тая некадърна от тва правителство - с мед да я помажеш , ама то има 1 камара още по-калпави и то на много по-отговорни позиции . чисти ги БОЙКО и назначавай млади хора , а не такива на по 50-60г .

Коцева подаде оставка и това е добре. Много лошо е да си държавен служител и да работиш на дело срещу върховните държавни интереси. Интересно е, че нашите исторически съперници в лицето на Гърция, Турция, Сърбия, Румъния и пр. никога не са правили грешки от типа на тези на Марияна ! Защото имат чувство за история и бъдеще ! Всъщност, автоголът винаги се счита за гол ! Чисто и просто - в държавните структури не трябва да се допускат хора, които не познават страната извън тесните граници на полуурбанизираната София ! Оставката на Марияна е победа за форумците, които спонтанно реагираха на наивните действия на Националния статистически институт. Добре, че съществува ВМРО, която е ценен коректив на институциите и хората, които не знаят какво правят в областта на висшите национални интереси. Приятна вечер, форумци !

Много лоши коментари, а нито един адекватен. Етническите групи съществуват и не е ли по-добре всички да са нясно как се определят българските граждани? Много спекулации в това българско"политическо" пространство. Вместо да се свърши нещо, всеки гледа как да го развали. Колкото до доц.Коцева, много жалко че е принудена да си подаде оставката, тъй като е страхотен професионалист.

Тази институция от години не е адекватна към обществото. Само етнически спорове ни трябват сега. Там няма правила, точна работа и никой не се интересува. На автопилот са. Дано госпожата не е ГЕРБ назначена, защото явно не е огледала нещата, а и отново-качествата на ръководителя са важни. Какви етноси Ви носят в държавата ни. Електронната карта е добре, но нали знаете как окрадоха информациите от мейлите ни, няма сигурност на интернет сега. Да си дадеш данните на Интернет- у нас??? След година-може би.

всеки, който иска да управлява, трябва да знае какво точно управлява преди да определя народа като ш*н или като "материал". има ли някои интерес да мълчи за състава на "материала"?

Видях я госпожата. Няма качества за ръководител. Подава си освен това оставката с "половин" ръка - с МЕЧТА ББ да не я приеме...

Крайно време е да се разбие управлението 85/3 в НСИ. Това показват и резултатите. Докога ще ги търпима, за статистиците не е дошла датата 5.07.2009 г. Много ценни статистици бяха съкратени или принудени "доброзорно" да напуснат. Мислим, че дойде и ред на управлението на НСИ, което се състои от 3 заместници - турчин, комунист и царист.

Да бе! Българските граждани от предишното преброяване са виновни, че бъркат етнос и религия. Лъсна неграмотността и сега - беж, Лиске да бягаме!

Да бе само преброяването...То кое ли им е наред на НСИ? Статистиките им излизат с поне половин година назад - за какво са ми тогава? Цени на имоти ли, средни заплати и ли пък прословутата им"кошница" Една камара лежпери на държавна служба са и там, дето не знаят за какво вземат пари...

"лежпери на държавна служба са и там, дето не знаят за какво вземат пари..." Не е вярно майна, знаят и още как?! Жалкото е, че не е дошло още времето ВСЕКИ САМ СЕБЕ СИ ДА ОСЪДИ. Няма да ни се наложи обаче това това действие да го правим след като отидем при Свети Петър, а приживе... и ТО ще е много скоро.