Морфов подаде оставка като шеф на Народния театър

Александър Морфов днес е подал молба да бъде освободен от поста директор на Народния театър “Иван Вазов“, съобщиха Министерство на културата.

Обратно в новината

Коментари - Морфов подаде оставка като шеф на Народния театър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си легна с чорапите..такава мъка ме налегна..Що бе Сашко ??

Морфов, нали това "чалга правителство" те назначи за директор, бре??? Какви ги дрънкаш? На кого?

Не разбирам нищо от изкуство и от театър, но щом човекът е решил да си шодаде оставката - - нека го уважим и му позволим!!!

От известно време съм безработен и смятам, че съм готов за шеф на Народния театър, е в крайна сметка и за директор на някоя голяма болница ставам!

Хайде да не се занимаваме с простотии.

Мисля, че този човек в момента е в интелектуална безпътица и има нужда да зареже всичко, за да започне талантът му отново да се пречисти и да заработи. дано намери път и светлина.

По- голям театър от този, какво става в държавата няма. А всички ние сме безмълвни зрители. И докато сме такива, ще гледаме само тази постановка !!

Тоя "театър" нали го гледахме миналата година......

"Народната" република си отиде, "Народният" театър остана. Заедно с народните си номенклатурчици. Нищо ново след партийния секретар Ламбо-Шкембо...

Защо не го цитирате? "Този път не избухнах, защото виждам, че няма никакъв смисъл. Предпочитам аз да се оттегля, може пък да назначат някой, който е близък до това чалга правителство, и той да може да издейства по-добри условия за съществуването на театъра".

Ако Морфов ограничи пиенето ще стане по-добър и приветлив човек. Злоупотребата с алкохол не прощава никому.

Да светна всички тук философстващи - временно изпълняващ злъжността може да се назначава САМО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА. След изтичане на срока, назначеният се освобождава. Ако няма все още назначен титуляр, се назначава нов временно изпълняващ длъжността. Така, че на човека просто са му изтекли шестте месеца. Няма никакава интрига тука.

О неразумни Морфинов, защо пишеш под псевдоним?

Ще става придворен режисьор на Путя...

стани ти бе! ама не можеш!

Морфов е екстравагантен, не умее да ръководи голяма група от хора и иска непрекъснато да е център на внимание, доста голям нарцис.......изобщо не става за директор на Народния театър. А що се отнася до постановката му "На ръба", то просто това не е театрална постановка, цинично говорене в кафене.........Каприев го е казал доста благоприлично!

холивудските кипри да не са по различни? естествено е един театрален талант да го няма никакъв в управлението. да не говорим че най суетняшкото изкуство е имено театралното...

Със сигурност обаче умее да режисира голяма група от хора. Неговите постановки са най-многолюдни, а за мен и най-добри.

Съдейки по полемиката....повечето не могат да направят разлика между добър творец и добър мениджър....то за това и в културата много проблеми....дали е пияница или добър режисьор няма значение....за всеки влак си има пътници....дори и за гротеската...да му мисли следващия директор на театъра да оправя бакиите....

На театър отдавна не ходя, защото той е под индигото на жестоката ни и банална действителност.

Нали този беше, дето не искаше да е режисьор на Народния театър и в знак на протест, стана негов директор? Боко, да не се е ядосал на Рашидов, че му е изпил уискито и ще назначи Морфинов за министър?

Вероятно е получил по-добро предложение за работа в Русия, нали там се е изявявал доста време?

не разбирам това което е казал Каприев дали е иронично или е сериозно. Но пък знам че е ако иронично един доброволен дописник на ДС , като Каприев, станал такъв още на 20 год. по добре да си затворя устата.

Морфов подаде оставка като шеф на Народния театър Това не е национална новина, по-скоро за битова употреба.

ти нали ходиш по потник и джапанки на театро та е битов въпрос...

Пак ли? Нали преди време се "разграничи" от Веждичката ( разбирай, вдигна си заплатата! ) и сега пак ли? Защо не си пие пиенето и се оглежда за млади дарования, ами... Разбирам, да обсъждаме новата му постановка, но тези смешни напани да влезе в новините, ми дойдоха в повече

Директора на Народния театър подаде оставка.

Ххехехе Срамува се човека. Не ги е научил добре да симулират игра... Вече всички ги разбраха, че са актьори !

Театро на пияня глава, до някъде го разбирам, ама да управляваш да ръководиш на пияня глава, това само артист може да го твърди.

Не разбирам от режисура и не мога да оценявам този Морфов като професионалист. Лично не харесвам постановките му, но това не е от значение. Поведението му като човек е неморално - иди ми /доди ми. Подава оставки, приема по-високи постове, пак оставки. Явно му липсва внимание, иска да е някакъв център, но не е интересен. Да си прави каквото счита,че може и да си покровителства щерката, която е откровено некадърна.

За няколко месеца Морфов съсипа театъра, както му бяха поръчали, и сега си подава оставката. Пито-платено!

Време е и Тедито да изчезне от ефира...

Хей, Минусите, ами турете го (Тедито, де) за мини-стер на всичко-то, както мини-стера на здравето, дето Ви го оправиха. Фамилията Москови. Здравето, Култ-урата и поли-тиката в исторически план, ако въобще усящате какво искам да ви кажувам. Заеква ми компи-ютера и гълчи на разни язици, не аз.

Тъпанар!

И за какво ви е този некадърник?Айде да се маха,навън ,навън,продажни българе такива.

сега и Вежди Читаков да даде оставка и да върне парите изсмукани чрез субсидиите към театрите, чрез фирми, които купуват "безценните му скулптурни лайна"!

Пияница не става за този пост

Лузъри, които не са влизали в театър нямат право да коментират, освен битовизмите си.

Щом защитаваш тези пиендета, имам предвид и Вежди си по - голям смотаняк, нещастник. Морфоф е добър режисьор, но за България, ако е в Русия или Англия гладен ще ходи.

Сега само проблемите на този индивид остана да решаваме!

И аз благодаря на Морфов, че заедно с Рашидов, ни показаха как се затваря устата на протестър - с назначение.