Владиката с ”Линкълн”-а (не)подал оставка

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е заявил оставката си в Светия синод. Като причина той изтъкна недоволство от управлението в Синода, съобщи БНР. По-късно обаче от Варненско-Преславската митрополия отрекоха той да е подавал оставка.

Обратно в новината

Коментари - Владиката с ”Линкълн”-а (не)подал оставка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да е виждал колата на пловдивския или пък на игумена на Бачковския манастир....тука за някаква си кола за 50000лв ... само едно ще ви кажа...на игумена на Бачковския манастир колата му струва поне 300000лв....На Пловдивския съм я виждал само по телевизия и не мога да дам оценка.

Вярно ли е, че църквата и поповете не плащат никакви данъци ?

каква духовна некоппетентност от страна на ОТЕЦ ИВАН от НОВИ ХАН не кара линкъл ами помага на бедни и сиромаси.Кой е христянина от тези двамата да попитаме СВЕТИЯ СИНОД

Този духовник е най големия безбожник!

По делата ще ги познаете. ..А бе този много работил бе.. Какво правил, какви ги вършил за такъв 'подарък' - църковен имот ли е ограбил или е атакуван с такъв подарък, но поддал се на изкушението да го получи елементарно се осрал....не допустимо !!!

И на тези мошеници безбожни ние -миряните трябва да целуваме ръка, според ритуала. Няма да стане!

В 90% от случаите съвременните попове нямат нищо общо с предците си от минали векове - хора богобоязливи и при които се е ходило за утеха и подкрепа. Сегашните и въобще с християнсвото нямат общо, освен донякъде външно. И то във времена толкова трудни за отчаяните хора.

В България всички престъпления свързани с професията, всички придобивки (законни и незаконни) спират да интересуват съответните органи в момента, в който се подаде оставка. И човек да си утрепал по време на служба, подадеш ли оставка вече никой не ти търси отговорност.

нали е духивник трабва да живее без пари и да ползва обсдхтествен транспорт ама как се отказваш от тези неща невузможно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пропусна да споменеш и педофилите!

Ее чудо голямо станало като попа си е купил кола...аман от евтини "сензации". А някой замислял ли се е какво работи попа извън духовните си задължения, нима той няма семейство? Защо пък жена му да не го е купила за него? Не е нещо кой знае какво. Този Lincoln е на цената на едно Audi A3...Аз лично съм виждал поп от църквата през свободното си време да работи във волканизатор... Не че го защитавам, но не смятам и че е виновен за нещо. И това че Lincoln-a му бил като на Обама са пълните глупости. Първо на първо Обама се движи с Кадилак...

Не те знам колко си безпристрастен, но постинга ти издава невежество толкова характерно за околосинодалните среди. Там, румсървисът на ченгетата МУТРОполити от ДС "Св.С(в)инод"се състои от подобни боклуци като тебе дето са се продали за паница леща като Исав.

той ако си подаде оставка, ще върне ли колата?

Кога ще си подаде оставката тази мазна свиня? Това са боклуци в раса, никакви пастири не са, а най-обикновени отрепки.

Три дни ни занимават с глупости, а истинските проблеми си стоят...

АБЕ ЩО МУ ГО ЯДЕТЕ НА ВЛАДИКАТА ? ТОВА КОЛА ЛИ Е ? БАЗОВА ЦЕНА 36 К ДОЛАРА, ДЕМЕК ОКОЛО 50 К БГ НОВИ !!! ЕДИН НОРМАЛЕН БЕНЦ ИЛИ АУДИ Е КЪМ 90-100 К ЕВРА !!!

Идиот, проблемът е принципен. В цялата тази показност няма нищо христянско. Тази гад, трябва да служи на Бога и на хората.

До :GGG-Голям -Гъз-Говнян Ти си класически задник!

очевидно си безсилен да кажеш някоя 'умност' или да защитиш мнение и плюеш и се подиграваш на роднините на съвсем непознати за теб хора. Не знам това как да го нарека, но всеки вижда в теб един прост, глуповат човек, нищо повече.

Ако имаш две ризи - дай едната на ближния си! Сега чакам дедо да се снабди с втори Линкълн.

модел 2015 ли?

Tози бг църковен клир е само от ченгета и обратни дедовци.Hачело с Mаксим

СУЕТА НА СУЕТИТЕ ВСИЧКО Е СУЕТА! КОЛКО МАЛКО Е НУЖНО НА ЧОВЕКА ДА ПАДНЕ В ИЗКУШЕНИЕ. СЪБЛАЗНИТЕ НА СВЕТА СЪБАРЯТ НЕУКРЕПНАЛИТЕ ВЪВ ВЯРАТА.

акооо наистина си Божи Служител би било логично да подариш на нуждаещи се или върнеш колата на дарителя ТИ!!! брех като ВИ гледа човек направо всички БОЖИ служители сте за ожалване и съжаление!!!

и кво сега гербаджийте реват и обиждат зърнопроизводителите под другата статия, вожда им дори започна да говори за бентлита и скъпи коли ама че владиката имал и той луксозна кола?, веднага същите тия хулещите от другите статти, нарекоха възмутените хора, комунисти, болшевики, завистливи и 'ненам си кво....някой да ми обясни таз аномалия??

Хайде и Пловдивският да подаде де....по-голям мръстник няма от него.Той с каквито коли се движиии малеееее малееееее и кръщяава все познати на Лъчко мозъка...За съжаление всичките в попският бранш са така!!!!

Гласи се за патриарх човечеца и глада да дръпне едни гърди пред другите. от минлата година се натяга пред ББ.

Аз пък си мислех че ще захвърли автомобила...

Да си тъп не е грешно, стига да не го показваш пред хората.

след като има гладуващи хора - и българи и цигани и какви ли не, как може духовно лице да си позволява това. да си иде и даже с бой. развратиха държавата кратуните, които ни управляваха толкова години. най-хуманно е да няма гладни хора, защото гладните се превръщат в животни. но ето че и преяждащите се превръщат в такива.

Хамериканците са хитри шмекери - срещу 35 000 долара си направиха уникална реклама на автомобилите.Най малкото подтикнаха хиляди нашенци да посетят сайта на линкълн и да проверят цената.В най скоро време линкълните ще бъдат повече.

Не е въпроса какъв автомобил кара,а да даде обяснение каке получил колата! И там нещата се заплитат,защото мутрата не може да обясни,че браточките са му я подарили,а той в замяна даде сумата имоти! Това е истината,тази църква е пълна с ченгета,а това с оставката е прах в очите на хората, хващам се на бас,че нищо няма да се промени!

Приятелю, БПЦ не е стопанска организация. Всичко което има й е подарено. Дарявали са царе и боляри, та дори паши и султани. Както, разбира се, и много обикновени хора. Въпросът ти е повече от безмислен.

В крайна сметка кажи какъв е въпросът - безмислен или безСмислен? А ти "без мислен" ли си?

АМАН ОТ НЕЩАСТНИ ЗАВИСНИЦИ. А аз бих рекъл: "Дай боже всекиму." но знайте: "Господ помага но в кошара не вкарва.

"Дай, Боже всекиму..." какво, Дацо? Щедри много богати спонсори, които така си дават коли за няколко десетки хиляди и то за нищо. За едното "благодаря". Никой не вярва на това, само че.

То и Бойко плашеше с оставка, да ама не. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Историята познава покаяли се бандити. Но толкова нагъл митрополит май не е известен, досега...

35000$ са някъде около 50000лв. За тази евтина барака ли е целия шум?

ХОРА, НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ! МИТРОПОЛИТ КИРИЛ Е ВИСШ ЙЕРЕЙ И САМО ВИСШИЯТ СИНОД МОЖЕ ДА МУ ИСКА ОСТАВКАТА! ТОЙ НЯМА ПРАВО САМ ДА СИ Я ИСКА! И НЕ ГО СЪДЕТЕ ПРИБЪРЗАНО, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА!

Коментарите са анонимни и доста злобни. Мъдрият ни народ има пословица: "Покрай Илия и св. Илия." Новина за оставка не създава повод да се говори срещу Църквата и срещу православната ни вяра, които са ни спасявали през вековете, та и до днес. Свещеници и митрополити са също хора, които могат да сгрешат. Безгрешен е само Господ. Стремеж към съвършенство, това проповядва християнството на човека, чието предназначение е да се уподоби на Бога и Църквата воюва за душите ни, затънали в тъмнината на греха, който често и не виждаме, поради духовна непросветеност. Ако митрополитът заслужава упреци, то те да са насочени към човешките му слабости, а не към Църквата като Богочовешки организъм или към вярата. Кой би имал полза от това? Във всеки случай не и българския православен народ. Стига атеизъм, който ни води към сатанизъм!

Нямам против да вярваш в каквото искаш. Мога и да се съглася, че безбожниците по-принцип сме по-лоши. Но няма как една група хора, създали организация за контрол, манипулация и грабеж на хората и нарекли сами себе си "връзка с Господ" да бъдат уважавани. Това не са безкорисните проповедници на вярата, а една търговска организация с цели далеч от проповядваните.

Този като го гледам колко е обемен, доста ще да е съгрешавал ... Той, не църквата. И как леко - и неграмотно, "хвърля" оставка (според вестникарите), май доста се разминава с църковността. Той, висшият йерей, не друг някой.

Знаете ли каква е била разликата между болшевиките и декабристите? Декабристите са искали всички да са еднакво богати, а болшевиките са направили всички еднакво бедни. Ако вие бяхте нормални хора с нормални доходи и карахте нормални коли за 35 000 долара, нямаше да позеленявате от яд, че поп, лекар, адвокат или фермер има нещо по-лъскаво от вас.

нЕма такъв адвокат. Има само един простак, представящ се за адвокат...

Никога няма да завидя на някой за колата му. Но това е друг казус "адвокате" и то го знаеш. Тук става дума за свещенник. Отрекъл се от материалното (?) Който иска да пускам по 2 - 5 лв. в ковчежето? Правел икономии? Ако иска икономии да продадат Линкълна за 50 000 лв. Да си купи една чисто нова Дачия за 15 000 лв с газовата. Хем 35 000 за църквата - хем икономии на гориво. Заради такива не давам пари на тази измислена институция - Българска църква.

Какво чудно - във Варна всичко се държи от ТИМ-аджиите - града, общината, телекомуникациите, строителството, инфраструктурата -на практика всичко! Какво чудно има в това, че и Църквата не остава по-назад?

...човек дадено нещо, трябва да прочете колкото се може повече за него. Така е и с религията. От 89-та тя е все по-достъпна, но дали я познаваме добре. Нея, историята и и хората, които и служат. За да не се разочароваме от вярата си. "30 г. след разпването на Христос учението му не било вече същото". Цитирам по памет Мартин Лун, автор на "Ключът към книгата "Шифърът на Леонардо". Това е документален анализ на исторически и религиозни събития. А те са свързани тясно. До нас е дошла действителност, с която се съобразяваме, почитаме и празнуваме, особено тоя месец. Дали служителите на църквата заслужават нашата почит и уважение, това е личен избор на всеки.

-Облажи ли се, облажи ли се дядо попе? -Тоя Линкълн е тунингован Москвич бе серсемино.

При тази абсурдно ниска цена, не е изключено да е и тунинговано Юго. Дедо владика лъже отвсякъде!

проклет да си камунашки антихристе, уроде, сатана червена, алчна, крадлива и лажлива. вместо да ти целуват рака, богомолците трябва да ти откаснат топките и да ти ги набутат в алчната комунистическа паст. всичките леитенанти на полковник марксим са офицери на дс. мутро-полита на уса, канада, аустраля и нев зеланд, полковник от дс иосиф босаков, бивш комсомолски секретар на акумулаторния завод "методи шатаров" в пазарджик, заваршил по партиино порачение освен дс школата в симеоново и школата на кгб в русия, докато е бил студент в духовната семинария в загорск краи москва. червените попове още управляват балгарската царква под раководството на отказващия да умре червен патриарх марксим. тези червени сатани и педераси при това допринесоха за тоталното оскотяване на балгарската нация, защото лишиха хората от вяра в бога и насадиха у тях аморалност и атеизам. анатема червени изроди в раса.

максимката още ли е само полковник? Що не са го напрайли поне генерал за вярна служба?

Бате, имаш много фин и елегантен стил на изказване. Обаче малко бъркаш форума. Тук говорим за църква и за попове, а ти си като бик на корида - само червено ти е в главата !

Братле, вземи да си посещаваш психоаналитика по-редовно, не се стискай. Казвам ти, наложително е. И спри с тези химикали, най-много по една цигарка вечер, и си лягай. С тези литературни изблици, няма да станеш Хемингуей.... какво ти стана бе, какви изроди, какви богове, каква вяра? Всичко е суета, казано е в библията, на ОНЯ свят ти ще бъдеш сред първите, хайде сега да се кротнеш, а.....

Браво ,поздравявам един точен коментар , напълни ми душата човече ,защото е така --това са мръсни и алчни червени тикви ,наричащи се ''свещенослужители '' , които за 20 години отвратиха хората от религията и ги тласнаха към всякакви идиощини , а оня дърт козел Максим/ дето не ще да мре / като пукяса някой ден ,ще гледам голям сеир ,как тъпите попове си скубят брадите и се бият за това кой да заеме неговото място . А на Анна ще и кажа че коментарите на хората не са злобни и пропити с омраза ,а са истински ,от душа написани ,защото ни писна от политици продажни , мутри ,мутреси ,чалгаджии и сега тия продали си душата на дявола дърти козли ....а извинете --свещенници ....дрън,дрън ...АНАТЕМА ВАМ ДА СЕ ПРОДЪНИТЕ В АДА !

В Библията е казано: Не съди, за да не бъдеш осъден. Само Аз имам право да Ви съдя, но ще го правя в деня на страшния съд.... И тогава всекиму ще бъде въздадено според деянията... Какви сте вие бе, че чак анатемосахте отчето, божиите служители нямат цвят, няма червени, сини и оранжеви. Има прведни и грешници....

Абе тия попове плащат ли данъци?Или самия синод?

Не! Те са над тези работи:-) А да не споменаваме колко имоти имат, свещоливници, търговия с църковна утвър (или като там се казва), дарения, неофициални такси за различни обреди, които отиват директно в джоба на божия служител. Абе сладка работа. Да си виждал касов апарат в църква?:-)

Плащат се данъци от "поповете", също така и митрополията плаща данъци. Жалки са дребните ви душици, които си мислят, че като принизят някой над тях на тяхното ниво и ще се почувстват по-висши :)

дяконе, а ти явно не си пристъпвал в божия храм никога, щом задаваш нелепи въпроси- касов апарат няма, но за всяко нещо, което се плаща се записва в книга, която се пази с години- молитви, кръщене, сватби, погребение, маслосвет- записва се името за което се извършва свещенодействието, дата, час, цена... Като толкова си сигурен и завидя за парите, които отивали директно в джобовете на поповете, елементарно е- стани поп!

проклет да си камунашки антихристе, уроде, сатана червена, алчна, крадлива и лазлива. вместо да ти целуват рака, богомолците триябва да ти откаснат топките и да ти ги набутат в алчната комунистическа паст.анатема *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С тази кола той и по жени може да тръгне сега след оставката. Само трябва да обръсне брадата и да боядиса косата. Мацките ще му се лепят.

Кви мацки бе, всички знаят че е с лява резба.

НАП къде стеее? Във клуба! ;)