Папандреу готов да се откаже от референдума

Премиерът на Гърция Георгиос Папандреу е дал принципното си съгласие за коалиционно правителство, но не смята да подава оставка. Ако бъде постигнато споразумение, обявеният референдум ще бъде отменен.

Обратно в новината

Коментари - Папандреу готов да се откаже от референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теди USA е много умна жена и не знам защо е само касиерка в банка, а не шеф поне на Световна банка!

Щото Кукуто и е в повече от Пипето!

еее,ама много сте завистливи това българите, бе.....

Господа, нашето "соц-управление" да е правило референдум по искане на народа? Не, нали? А някое соц-чуждо? Ако такова соц-животно няма, то няма защо да очакваме от гръцки социалист да допусне по искане на гръцкия народ допитване до гръцкия народ за израз на волята на гръцкия народ. Защото няма защо!. Социализмът е ненароден по природа и същност. Да бе иначе, да не казват за социалистите "социал-предатели". Това и чакайте от "по баща Андрей"... А какъв фокус ще измисли е друго. Референдум той не ще. И Евро-Соц-Еко не щат.

Германия вече трети път в историята си помага на фалирала Гърция. Два пъти през 20 век и сега в 21 век. Това им е навик на гърците да фалират и някой да им помага. Немците най-ги възмущава това че гърците продължават да искат заплати и пенсии по-високи от немските. Освен това швейцарски експерти са споделили с немците че през последната година гърците са изнесли огромни суми в швейцарски банки възлизащи на 85% от външния дълг на Гърция. Като сметките в швейцарските банки има почти всеки грък, като са разпределили парите по малко в различни банки. Т.е. почти всеки грък е изнесъл пари в последната година в няколко швейцарски банки. Като за капак се оказва че Гърция няма никакво производство а живее само от туризъм и слаборазвито селско стопанство което се дотира от ЕС. Освен това гърците заявили че не искали да живеят като българи и румънци които получавали жълти стотинки. А накрая ще излезе че заедно с богатите народи в ЕС и бедните българи и румънци с жълтите стотинки ще страдат заради лакомията на гърците....

Германия не е изпълнила задълженията си към Атина за компенсации след нацистката окупация на Гърция през 1941 г. Това обяви в интервю вицепремиерът на Гърция Теодорос Пангалос, който разкритикува отношението на Германия към гръцките финансови проблеми и добави, че Атина никогане е получавала адекватни военни компенсации. Те взеха гръцкото злато, което беше в банката на Гърция, взеха гръцките пари и никога не ги върнаха. Това е въпрос, пред който трябва да се изправим в бъдеще, каза Пангалос пред BBC World, цитиран от EU Observer. От еврото - до гръцките статуи в Британския музей.

Може би на ЕС щеше да излезе по-евтино да върне на гръцкия Партенон изнесените от 1802 до 1812 г. скулптури, повечето от които днес могат да се видят в Британския музей. Като си приспадне, разбира се, 35-те хиляди паунда, платени от Британския музей на разорения лорд Елджин за придобиването им...

Уважаеми, га требе допълнете и че Германия помогна на Гърция през Втората световна война, че й помогна и България... И че България плащаше на Гърция репарации за тази "помощ" повече от четвърт век, а Германия дали, колко и коя от двете Германии? А Австрия? А пък оня е бил германски австриец, ама Австрия е била "жертва" на присъединяване с референдум. А га е нужно, Германия е две, една, а може и повече - както преди е било. Га требе - една. Га требе - диалектическа троица! Га требе - Хегел, га требе - Шикългрубер. Га требе Живков, га требе Симеон Самозванец... Много сте, га Ви требе...

След този цирк, който гърците разиграват - 2 години нон-стоп стачки, 10 години лъжене за икономическите данни, от 2 години лъжат, че вдигат ДДС-то на преди 1 месец бчеше 6 % на хранителните стоки, на мен НЕ МИ Е ЖАЛ - да ги закриват. Блокират ни границата когато си поискат, въртят целия свят на малкия си пръст. Меркел и Саркози, ЗАКРИВАЙ!

"Не съществува такова нещо като безплатен обяд". Сметката винаги се плаща, ранно или късно, по един или друг начин. Въпроса пред Гърция, не е дали ще "плащат", а колко дълго ще "плащат" за обяда, който си поръчаха държавните им ръководители от последните 10-15 години. България, вече 20 години "плаща" и по моя преценка поне още 20 години ще "плаща сметката" преди да достигнем среденият жизнен стандарт на домакинство от западно европейски тип.

Ако Гърция напусне ЕС ние веднага ще заемеме тяхната пазарна ниша и нашите селяни ще продават и ще забогатяват. Затова молете се Гърция да излезе по-бързо от ЕС :)

Когато си глупав, обикновено е завинаги... По света има много глупаци, като скоро броят им ще надвиши този на другите хора. Тук можете да видите най-видните от тях с призив - Гърция ВЪН ВЕДНАГААА, за да бъдете подготвени, когато ги срещнете в реалният свят. А това ще стане, винаги става. Никой не се е спасил от тях и никой не може да се спаси.

Българи,не им се вързвайте на гърците.Историята разказва какви са били.И колко са патили нашите предци от тях.Най-познати са на нас.Те-винаги ще са по-добре от нас,защото са люлката на цивилизацията.Цял свят идва в Гърция-е,за какво става дума?Тези политически"игри"са фортиции с византийски привкус.Всъщност,Евросъюза корозира бавно,но сигурно-както и САЩ.Идва нов строй-глобална АНАРХИЯ.

Та честно казано и без маската на модератора! Най вече САЩ пък и сега актуално Еврпа коленичат и с кланят на Китай! Резерви от Евро повече от 2000 милиарда, резерви на долари ..... 2300 милиарда! Америка е най големия длъжник на Китай! И да не си надигате много носа! И Еврпа и Америка са невероятно зависими от ключови стратегически ресурси, които китайците държат и си осигуриха тихомълком само в последните 10 на години! Що се отнася до най голямата световна икономика САЩ смях пази боже!!!!!

И откъде ще идват подкупите за китайските апаратчици, ако ги няма американците? :D

Мислиш ли, че на сериозен каитайски администратор (ТОЙ И ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР) са му нужни подкупи, при положение че и така си йивее, като цар.?

Абе, умници, не разбрахте ли, че лентяите гърци търсят начин как да не платят съвсем нищо обратно. Взели са огромни финансови ресурси, яли, пили, веселили са се, получаваха заплати и пенсии като в ЕС, работиха, по-точно, правеха се, че работят, по 5-6 часа на ден, имаха по 16 заплати на година. Как не ви проумяват кратуните, че Гърция в момента е бремето на Европа и повлича и нас. Какви ги дрънкате за демокрация, за гордост, за позиция на народа им - около Коледа, като затворят пак нашите граници, защото няма какво да правят и мързелуват, пак ли ще им ръкопляскате...

Ясно е, че Гърция и да фалира, все тая. БВП на Гърция е около 0,5-1% от този на ЕС. Но след нея се е наредила Италия, а нейният дълг е 2 трлн., нея ЕС няма да може да я спаси. А и Франция не е далеч на опашката. Затова е цялата мъка, да не стартира процесът на фалиране на държави от ЕС. Преди 2-3 години 1 руски евреин и американски професор каза, че следващите фалити няма да са на банки, а на цели държави. И позна, човекът. Сега остава да гледаме края на 1 сезон на сериала "ЕС завинаги" и да тръпнем кои от артистите ще играят и във втори сезон и ще има ли пари да го снимат или така ще си остане.

Ще се откаже много ясно, къде ще ходи. Въпроса е защо изобщо споменаха референдум. Аман от византийски номера. Това беше от серията с платените демонстранти, които издигат лозунги гласувани на министерски съвет. Тези най накрая ще им опростят дълга та дори и ще се окаже, че на тях дължат пари. Аз не зная след, като на тях се опростява защо те не опростят малко лихвите в България. Много ми е чудно ако България задлъжнее така, след колко време МВФ и ЕС ще я разпродадат на Турция.

гърците са мързеливи, неграмотни и алчни - не заслужават внимание ! Повече са взели от ЕС, отколкото са дали ! Хубавото е, че техният паразитизъм приключи и сега ще трябва да работят здраво, за да плащат дълговете на мързеливите си родители ! Като не им харесва - да фалират и да се махат от ЕС ! За мен те са паразитите в ЕС !

Аз лично мисля, че до 4 декември ще ги изгонят от еврозоната и все тая какви ще са резултите от референдума!

...та значи за демокрацията и за волята на народа... На западняците не им харесва гръцкият народ да изкаже своята воля по проблем, който го засяга? Днес еврейчето Саркози каза, че ще приемат референдум, на който да се отговаря само на 1 въпрос и той ТРЯБВА да бъде "Желаете ли Гърция да остане в Еврозоната?" Значи той ще казва на гърците за какво да бъде референдумът. И по еврейски се опитва да подмени въпроса "Приемате ли плана, наложен от западните страни?" с някакъв друг, сякаш е едно и също. За дебелата Меркел е ясно, тя ще си подкрепя V Райх до дупка, т.е. докато още е изгодно. После ще си върнат марката, но купеното на безценица (за обезценени евро) ще си остане германско.

Който плаща, той поръчва музиката.

мой познат-грък ми сподели, че това с референдума било голяма идиотия и направо държавна измяна от страна на папандреу. един вид ''дай на простите да решат бъдещето на държавата - а вие къде сте спали, какво сте краднали и за какво ви плащаме заплати, за да се управляваме сами ли?'' беше неговото мнение. ние може би прибързано обвиняваме гърците в нахалство. май наистина ще се окаже, че всички тези протести са много внимателно дирижирани от онези, които са крали - само те имат интерес гърция да потъне, нещата да се потулят в общата суматоха и кой каквото взел - взел. това мнение ми беше споделено още преди три години, когато започна всичко от един колега - грък.

14. Германия - 185.1% Брутен външен дълг: 5.44 трлн. долара БВП 2010: 2.94 трлн. долара Външен дълг на човек от населението: 51 572 долара 13. Португалия - 223.6% Брутен външен дълг: 552.23 млрд. долара БВП 2010: 247 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 51,922 12. Франция - 250% Брутен външен дълг: 5.37 трлн. долара БВП 2010: 2.15 трлн. долара Външен дълг на човек от населението: 83 781 долара 10. Норвегия - 251% Брутен външен дълг: 640.7 млрд. долара БВП 2010: 255.3 млрд. долара 137,476 долара 9. Австрия- 261.1% Брутен външен дълг: 867.14 млрд. долара БВП 2010: 332 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 105,616 долара 8. Финландия - 271.5% Брутен външен дълг: 505.06 млрд. долара БВП 2010: 186 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 96,197 долара

Уважаеми, прекрасен списък на длъжниците, но посочете - кому дължат тези от списъка? Да не би такива данни да няма? Както си е, както трябва да е и както трябва да бъде...

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ДЪЛЖИ НА ЧАСТНАТА ПЕЧАТНИЦА ФЕД ПРЕДОСТАВЕНИТЕ И ХАРТИЙКИ НАРЕЧЕНИ ДОЛАРИ. ПО АНАЛОГИЯ И ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ПРИЕЛА ЕВРОТО ЗА ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО ДЪЛЖИ НА ЕЦБ ПРЕДОСТАВЕНИТЕ И ЗА ПОЛЗВАНЕ КОПЮРИ. ВЪПРОСА Е КОИ СА АКЦИОНЕРИТЕ НА ЕЦБ ??

7. Швеция - 282.2% Брутен външен дълг: 1 трлн. долара БВП 2010: 354.7 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 110,479 долара 6. Дания - 310.4% Брутен външен дълг: 626.1 млрд. долара БВП 2010: 201.7 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 113,826 долара 5. Белгия - 335.9% Брутен външен дълг: 1.324 трлн. долара БВП 2010: 394.3 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 127,197 долара 4. Холандия - 376.3% Брутен външен дълг: 2.55 трлн. долара БВП 2010: 676.9 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 152,380 долара 3. Швейцария - 401.9% Брутен външен дълг: 1.304 трлн. долара БВП 2010: 324.5 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 171,528 долара 2. Великобритания - 413.3% Брутен външен дълг: 8.981 трлн. долара БВП 2010: 2.173 трлн. долара Външен дълг на човек от населението: 146,953 долара 1. Ирландия - 1 382% Брутен външен дълг: 2.38 трлн. долара БВП 2010: 172.3 млрд. долара Външен дълг на човек от населението: 566,756 долара

баси цифрите! а ние с някакви си з6 мизерни милиардчета.....живеем като мизерници :-(

За сметка на това, нашите са лесни за връщане.

Използваш термина брутен.Той е съставен от държавен и дълг на частни институций.В един хубав момент държавата поема частния дълг,как и кога..... , и към кого .И защо упорито се натяква за ФАЛИТ на държава.По каква процедура.

Брутният външен дълг към даден момент представлява размера на текущите и неусловни задължения изискващи плащане(ия) на главница и/или лихва от дебитора в даден бъдещ момент, които се дължат на нерезиденти от резидентите на дадена икономика. Брутният външен дълг е непосредствено свързан с неравновесията в платежния баланс. Той представлява сума от фактически поетите и неизплатени договорни задължения на резидентите на една страна пред нерезидентите, по изплащане на основния дълг (главница), с или без изплащане на лихви или с или без изплащане на главници. Брутният външен дълг включва обема на дълга на правителството, дълга на паричните власти (банковия сектор) и частния външен дълг.

Ако това се беше случило в България нямаше да е проблем: референдум - по 30-40 лева за циганите и по 1000-2000 за преброителите и получавате какъвто си искате резултат. Европа може да спи спокойно - българската демокрация е нейното сигурно бъдеще.

Ако му дойде акъла ще се откаже от тази малоумна идея да прави референдум при положение че страната му е на ръба!

Външния дълг на една страна е много важен елемент от икономиката, защото неговата величина определя каква част от средствата на държавата, които тя си набавя от икономиката на страната, ще изтекат в чужбина. Това означава, че ще се намали покупателната способност на физическите и юридическите лица защото държавата, ако иска да изплаща дълга си, го прави с по-високи данъчни ставки, които влияят негативно върху доходите. Въобще темата за външния дълг като цяло и в частност за Република България е много интересна.Брутен външен дълг на България, 2011 г. Според данните на БНБ външният дълг на България е 36,17 млрд. евро. Брутният външен дълг на България е нараснал.

гърците правят целия свят на маимуни,това е

Светът отново е завладян от маймуните, от naglite garci. С такива, като теб сме на Планетата на маймуните 2.

няма по голяма напаст за света от социалисти и комунисти

да добавя само и доганисти

Има! Наричат се седерасти и либерасти.

Всяко чудо за три (3) дни. По-точно за 72 часа. Толкова за гръцкия референдум. Еуропейските социалисти нашокаха рЕпата на гръцкото си другарче. Смех. Аз ви казах още преди 2 дни, че референдум няма да има.

Кой си ти...всеки път с различни никове...ама щом казваш,че си казал...дори да има референдум-пак кажи,че се казал преди два дни...ние балами

Не се шашкай бе Мунчо. Може да не съм регистриран, но пиша с един и същ ник. Линк не мога да ти дам, защото ще го изтрият. Обаче ако не те мързи, потърси в архива на новините темата "Папандреу прави референдум за помощите от ЕС" от 31.10 и прочети какво съм написал най-отгоре. Също така в темата "Правителството и помощта за Гърция висят на косъм" от 1.11 постинга ми от 01.11.2011 21:27

Референдумите са опасни когато резултатите не са по вкуса на клептократите от Брюксел и тогава се гласува докато народа каже ДА. ...Или както каза Румяна Желева: Няма да има референдум, ще ни се смеят... хората! Клептокрацията (от гръцки: , управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи. За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.

На балканите референдумите са забранени. Какво им остава на гърците? Да вдигнат оръжие и да се освободят от европейско робство.

То хубаво ще се освободят, ама после какво ще правят? Какво ще могат да си купят с драхми? Коя нормална банка и кои разумен човек, че приеме пари, срещу които няма нищо?

Папандреу,търси Доган за коалиция.Ще се съгласи и дори щи напрай едно водно огледало на Атина и единия ти транш от европомоща ши покрий хидромириоратарския му хонорар.Ко толкова-и без това сте зле

Завидна е бързината с която гърците действат, за 24 часа, референдум, отставки, коалиционни правителства, вот на недоверие, спораумение и т.н. Браво, не зависимо от трудостта на положението. У нас този процес щеше да отнеме седмици. Съдете сами къде сме ние, къде е светът.

Няма как да сме добре с такова население - 60-70 % от нашенци завиждат и се възхищават на циганските зулуми на гърците. И ти си в тази категория. Един читав народ като германците се възхитиха на японците за достойния начин, по който приеха и се справиха с катастрофата с цунамито, нашенци се възхищават на андрешковски номера. Прав е ББ - много кофти е материала.

Няма го брокера Доган...веднага ши има коалиция...а и комунетата ако са там-те само коалиции търсят...да бягат от отговорност

Et tu, Brute? Фразата "И ти ли, Бруте?" се е възприемала като въпрос, свързан с потреса от предателството на Брут. Но Цезар е адаптирал думи от гръцка фраза, която станала пословица сред римляните. В пълния си вариант фразата звучала като "Ти си следващия". България - "Ти си следващата".

Тия го обърнаха хептен през просото! Вече е ясно, нито Папандреу, нито опозицият,а си дават сметка докъде са я докарали! Но дано на Меркел и стане НАЙ-НАКРАЯ ясно за какво всъщност става въпрос! И когато тя и Саркози НАЙ-НАКРАЯ се събудят, лошо и се пише следващите десетилетия на Гърция! Язък за гърците, положението при комшиите само ще се влошава! Ще търсят такъв, като Дянков, с диогенова свещ ще го търсят, но няма да го намерят! Лошо, много лошо!!!

Е па то за гърците отдавна се знае, че са лукави!

и аз точно това си помислих.гърция се опита да вземе заложник цялата световна икономика и определено разиграва всички.ще се договорят самарас за коалиционно правителство-и какво?предизборната платформа на нова демокрация е осигуряването на шестия транш и след това като гепнат парите предоговаряне на спасителния пакет с европа.изумена съм от наглостта и безочието на гърците.папандреу току що се опита да шантажира европа за предоговаряне и промяна на условята по спасителния пакет, в резултат на което едва не ги изхвърлиха с шут от еврозоната вчера.на всичкото отгоре ще се коалира със самарас, които и тои щял да иска предоговаряне.тези нормални ли са въобще?запътили са се яко към бездната.....просто съм изумена!

Личното ми мнение е, че тези "врътки" са с цел избягване на поредния военен преврат в страната.

Държавният дълг на САЩ е достигнал 14 трилиона долара. САЩ да премахнат тавана на външния си дълг, а?

Същия е и на ЕС.

имаме дълг, но имаме и наи-силната световна икономика с пропорция дълг-производителност 1:1/-с две думи, можем да си го позволим/.виж-европа с неиния сзциализъм,таверноикономики и привилегии определено не може/изключвам бенелюкс/.справки-цените на облигациите на прасетете днес достигнаха рекордни стоиности

Явно на гърците не им стига финансовата криза, ами искат и политическа да си завъдят, за по-интересно може би. Ето защо от тук нататък дейността на подобни нискоинтелигентни люде изобщо не ме интересува - да правят каквото в глава им дойде.

не се давайте, братя гърци; ако трябва и ние българите ще помагаме; нали затова сме в един съюз - за да се подкрепяме в трудин моменти; пък и сме съседи; борете се за правото ви на хубав живот и не си продавайте държавата

Тя държавата, е продадена отдавна. Сега дойде времето, ама не искат да я дават.

не говори в множествено число, моля. Аз поне нямам 200 милиарда евро да "помогна" на закъсалите комшии.

Е, как така нямаш?

Аааа имали пари и за декември!? А тръбяха, че за ноември нямало с какво да живеят вече. Аз мисля, че имат пари и за чак и следващия декември, но по тяхната игра с измама искат да оскубят света и Европа с още десетки и стотици милиарди. Меркел и Сарко трябва да инициинат пълно спиране на кранчето и отпадане на всякакви нови кредити. Да се спасяват сами. Банките-спекуланти да го духат иначе цяла Европа ще потъне. Който играе на борсата знае, че или ще спечели или ще загуби. Сега е дошъл реда на второто. Ариведерчи буона вита!