Тримата от ДКЕВР отказаха да подадат оставки

Шефът на ДКЕВР Боян Боев и членовете на регулатора Еленко Божков Лиляна Младенова отказаха да подадат оставки. Премиерът заяви, че те носят голяма вина.

Обратно в новината

Коментари - Тримата от ДКЕВР отказаха да подадат оставки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...решенията на ДКЕВР били в полза на държавните компании..." - по-добре в полза на държавните компании отколкото в полза на частните монополисти (ЕРП-тата) които източват и държавата и Българския Народ.

dir. Назад сте с новината, подадоха вече оставки

И нагли, на всичкото отгоре.

Нещо не разбирам!? "Министъра" МОЖЕ ли да уволни част от ръководството на ДЕКВР или НЕ!? Ако МОЖЕ - защо не го направи?! Ако НЕ може - искането за "оставки" е единствено и само ПОЛИТИЧЕСКА игра на думи, без никакъв положителен ефект за енергетиката ни?!

Тея тримата мазници от ДЕКВР да плъни отрепки и измекяри! Взмат по 20000 лева заплати и говорят простотии. Руски подлоги. Заедно с шефа на НЕК тези тримата са отявлени комунисти и червени вампири!

Ами ... ЗАЩО просто не ги уволнят!?

От Партията и Фирмата решихме да оттеглим протекцията си над "Тримата от ДЕКВР". Причината е проста - не е трябвало въобще да признават, че има криза в енергетиката! Отричат и това е! Че те ако се огъват толкова лесно, ще вземат по някое време и имена на крупни собственици на ВЕИ да посочват! Ще кажат и КОЙ прие закона за ВЕИ!

Браво Дончева! - парлив език, както винаги.

А каква е тази "енергийна криза"? Някаква поредна измишльотина и шашмалогия за да ни оберат и последните парички ли? ок

През 2012 г. ГЕРБ присъединиха над 1000 МВт - един ядрен блок ВЕИ-та към системата и задължиха НЕК да им плаща по тройни цени. Така НЕК започна да се дави в дългове. Опасението ми е, че с цената на тока ще се спекулира предизборно, както вече се спекулира с дълговете на НЕК. Аз заварих НЕК с близо 450 милиона лева финансов дефицит заради приоритетното изкупуване на енергия от възобновяеми източници и от високоефективно комбинирано производство и 340 милиона лева допълнителни разходи от закупена, но нереализирана разполагаемост от ТЕЦ-овете с дългосрочни договори. 200 милиона лева надолу за НЕК пък бе финансовото отражение на блокирания износ на електроенергия. В същото време, за да работят ВЕИ-тата, АЕЦ Козлодуй и държавната ТЕЦ бяха ограничавани. Всички тези дупки, от които изтичаха обществени пари, бяха запушени от нашето управление. Сега отново се опитват да ги отворят вместо релани действия - предоговоряне на дългосрочните договори и реформа при ВЕИ-тата. Това, което се случва в момента е имитация на реформа, зад която стоят корпоративни интереси. ВЕИ-та срещу ядрената енергетика, ВЕИ-та срещу ТЕЦ-ове и миньори. Следващият ударен ще е целият български бизнес. Затова се създава и Енергиен борд, за който Министерски съвет ще гласува днес - той е един удобен обществен и демократичен в кавички параван, който ще гласува правилните предложения. А държавата чрез тях ще взема решения, в резултат на които големи финансови потоци ще бъдат пренасочвани от българските домакинства към правилните сектори и фирми. И ако ни е толкова нужен поредния консултативен съвет - питам защо в него не са представени най-засегнатите - гражданите"?

Ясно ли ти е че да стане това в 2012 са приети закони поне 2-3 години преди това от БСП. То и пенсиите ги увеличи БСП, а ГЕРБ ги плащаше.

1. ВЕИ-тата се разределиха по времето на СтаниГЕЙ 2. Като компенсация за ВЕИ-та и високата им цена, Стойнев реши да намали цената на тока. Браво! Умно! Направо ЕКСПЕРТНО!

Предлагам за водач на мажоритарна листа на ДПС да издигнем господин Драгомир Стойнев. Те двамата с господин Чобанов много добре ще партнират на нашите господа.

на всичките които са ни докарали до просяшка тояга I наи-бедните в европа-уволнение и сад.тоя от снимката е отвартел газ като артелчик.вище какава серр-геиска физиомутра има.ван,ван,и у панделата.

Не може министър-лобист с 2-3 месеца мандат да иска оставка на членове на държавен регулатор с 5 г. мандат. Най-малкото не е прилично!

Прави се опит и последната бариера, която стои за защита на потребителя, да бъде премахната и да бъде подменен съставът на ДКЕВР с послушковци.

goose

Репликата ти е закъсняла с няколко месеца ... послушковците ги назначиха тогава :-)

Знае ли някой в държавата, защо НЕК имат 3 милиарда дългове, а работещите там ИМАТ ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ в страната?! Питал съм къде ли не, но никой не ми е отговорил!

Питам и отговор не искам!- имаше един такъв скеч навремето.

Дааа,от всякъде смърди на руска партенка и мазни рубли!

НИКАКВА ОСТАВКА! СЛУЖЕБНИТЕ ГЕРБЕРИ СА ОБЪРКАЛИ КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ПЪЛНОМОЩИЯ!!!

Лизашки няма енергийна криза. Има натиск от енергийната мафия и монополите да се вдигат цените на тока, за да лапат

Що така ми се струва,че това служебно правителство май не си е прочело точно пълномощията и се е взело много насериозно.Днес чета,че понеже всичко около подготовката на изборите,което е тяхната ЕДИНСТВЕНА задача свършиха ,Бизнашки се захванал с името на Благоевград.

Някой може ли да ми обясни как в система, която е на загуба 1 млрд. годишно ти като регулатор намаляваш приходите (демек цената на тока) няколко пъти в рамките на една година?

goose

лесно ;-) за повече подробности на сайта на народното събрание - Закон за ратифициране на Договора за подписка между Република България и Ситигруп Глобал Маркетс Лимитед, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си и Джей Пи Морган Секюритиз Пи Ел Си във връзка с емитирането на облигации на стойност до 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г., Договора за фискално агентство между Република България в качеството на емитент и Дъ Банк Ъв Ню Йорк Мелън в качеството на фискален агент и платежен агент и Дъ Банк Ъв Ню Йорк Мелън (Люксембург) С.А. в качеството на регистратор и агент по прехвърлянето относно емитирането на облигации на стойност до 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г., и на Акта за поемане на задължения относно издаването на облигации на стойност до 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г.

ако си спомняш, намалиха нормата на "гарантираната" печалба на ЕРП-тата! Голям вой беше! Сега същите тези ще си го компенсират двойно!

goose

аха, точно така ;-) само дето тази норма е заложена в приватизационните договори и ако ДКЕВР я пипне ти е бедна фантазията колко ще плащаме след международния арбитраж ... И все-пак - би ли показал решението, където се коригира тази норма?

Едно от последните образувания на комунизма.

Ама добре са го затапили "ТРимата от ДЕКВР" този герберски министър: "Виновни сме само за 1.5 милиарда дълг, не за всичките 4.3 милиарда - няма да подаваме оставка!" Браво, браво! Може да си партиец с мека китка, но не и партиец с мека душа!

Не мога да се въздържа да не ви похваля за работата по точка "Плевналиев обслужва ВЕИ мафията" .Браво тролчета!

я да ни светнеш, кой я обслужва?Защото и на децата е ясно, че мафия без протекция не може да съществува!

Комисията посочва ЯСНО причините за високите цени - ВЕИ и американските ТЕЦ-ове. тези причини ги знаем всички. Марионетката премиер обаче хвърля недоказани обвинения и за съжалене ще изпълни указанията на поставилото го острие на ВЕИ мафията Пл-EVN-елиев.

Плевнелиев ни е спуснал задкулисни опорни точки и ние сега трябва да работим за интересите на Герб и кръг Капитал. А ДКВЕР много ще ни пречат.

Стига с малоумните милиардни дългове - на кой ги дължат - на ЕРП-тата ли ? Или на ВЕИ-тата ? Я дайте фирмите, на които ги дължат - на прокопиев и цветелинка са нали ? Еми нека ги дължат, не ми е жал за тях - и без това ни крадат безобразно ! Че това ДКЕВР се държи най-адекватно от всички досега - подхвана за кражби ЕРП-тата и прехвърли част от разходите по тока на ВЕИ-тата ! Пак ли митко каратиста и продавачката на цигари ще сложат в ДКЕВР, за да скочи двойно тока а ? Ясно и точно - високата цена на тока е заради ВЕИ и кражбите на ЕРП-тата ! Със сигурност правителство, съставено от мутрата борисов и комсомолеца плевнелиев няма да тръгнат срещу ЕРП-тата и ВЕИ-тата - нали оттам се финансират милиционерите !

троле! Нашите имат най- много.Питай Кирил Добрев.

Нъцки, бацка! Питай Мендето, Цеца Секса, Прокопиев, а те не са от "нашите", ами са си баш ваши - на ББ и РП! Другите "големи в бранша" са чужденци.

Как така да ги дължат? Нали искаме да се спазват законите в тази държава. Ако дължиш трябва да платиш. Ако не платиш - банкрутираш.

Направо уволнение за всеки, който не си е вършел отговорно работата и е довел до натрупване на милиарди пари дългове ! Тези хора трябва да се осъдят и да си заплатят ! До кога ще им плащаме версиите ? И кой ще плаща сега ?

Теб Тиквата явно не те е възстановил на работното място калинке та така злобееш!

Зимата иде и ако поради конфликта на Украйна с Русия подаването на газ за БГ спре, с тези високи цени на тока задниците ни направо ще замръзнат, но за сметка на това раждаемостта ни ще се увеличи, защото ще си лягаме още в 18 часа за да се греем с половинките!

Няма страшно братя българи, ние винаги сме били така!

тримата от ДКЕВР да си приготвят бельо и топли дрехи. Време да помислят какви са ги вършили ще имат много... на спокойствие в Захарна Фабрика

И какво има там? Питам, щото ако става дума за "хотел "Централ", то той е в Банишора, умнико!

Уверен съм .че сегашното служебно правителство с деиствията.коментарите и поведението си Ви дава ясен и точен модел на изборите на 03.10.2014 победителят с тези от този мерзки кабинет/служебен/ е ясен.за него вече се прави всичко.защото Боко-Тиквата като доиде на власт и започне масовата сеч ще си кажете-Е на тоя доиде и почна тотална подмяна на всички.....а сега тия от кабинета съставен в плевнята и от него подготвят всичко за 03.10 да е на 6+++++ за Гробарите Време е и за нас посоката да е към терминал 2.............

Изнасяй се. Първо сметни колко дена по колко поста трябва да пускаш да спестиш пари за самолетен билет. После се замисли колко и къде плащат най-много за кратуни, че там да идеш!

Тримата от ДКЕВР отказаха да подадат оставки То в България най-трудното нещо е политик да си подаде оставка.По-трудно от плащането на данъци.

Ами първо не са политици и второ - искането за оставка е абсолютно неадекватно, защото няма констатирани нарушения в ДКЕВР ! Реването е защото това ДКЕВР настъпи интересите на плевнелиев с ЕРП-тата и на борисов с ВЕИ на цветелинка ! Неизплатените уж милиарди са към техни фирми и затова сега ако сложат човек на герб - първата му работа е да им ги разплати, а после ние да ги плащаме !

Министър Щонов вместо да уволнява на ред доказани специалисти да отговори какъв ще бъде хонорара на европейските консултанти?

И с какво по-точни са се доказали тези "специалисти" ? Можеш ли да изброиш няколко техни постижения ?

goose

Е как да не са се доказали, тези 2 милиарда заем, дето отиде да покрие последното им решение не е ли доказателство? :-)

Видяхме ги ние тези специалисти и експерти на БСП.

Служебното правителство "Наглите" имаше за задача само да проведе честни избори, не да иззема функциите на Парламент и да изпълнява задачите поставяни от EVN на Росен Плевнелиев. По същия начин постъпиха нагло с митниците като върнаха доказан престъпник и трафикант за шеф. Все пак България все още е парламентарна република, не частен имот на Росен Плевнелиев, поне за сега.

goose

Доказан престъпник? Би ли посочил номер и дата на делото с осъдителната присъда? Или си поредния чул-недочул нещо от лелята на пазара? Бръкна ви в гъза Танов със запора на Лукойл и се наложи да плащате на съда да го спасяват, за това ли се пенявите толкова по негов адрес?

"Ало Ваньо..." доказва престъпленията на В.Танов и БМБорисов.

Не спорете с тролове - на вас ви е хоби, а на тях работа.

Танов е достоен и независим мъжага и затова дрещу него подскачат ония палета набъркани в кашата наречена контрабанда.

Ясно е,че ще се протестира, ама вече не ми е ясно срещу кого.Някой да ме светне?

Срещу кого все ще се намери. Тук въпросът е "Кой ще ми плаща да протестирам?"

Румен Овчаров: "ГЕРБ тихомълком вкара 1 000 мегавата фотоволтаици и ни осигури скъп ток" Р.S. Договорираната с ЕС квота за България е за вкарване в експлоатация до 2020 г. на 300 мегавата фотоволтаици! Тази квота беше нарушена през 2012 г трикратно!

мафията превзе държавата!

goose

Мдаа ... вярно, 2007-ма ГЕРБ прие закона за ВЕИ, същата година те сключиха присъединителни договори за тази енергия, прав си ;-) И като разбереш разликата между датата на сключения договор и датата на присъединяване може би ще успееш да разбереш каква точно глупост си написал горе :-)

goose

От този (тези) с минусите искам да изкарат фактите къде греша - кога са подписани договорите за присъединяване на тези 1000 мегавата и как точно ГЕРБ са виновни за това. Но не приказките на Кутев и компания, искам реални данни от официални источници

През 2007 г. тройната коалиция сключи квотен договор с ЕС, но не надвиши договорираната квота от 300 мега вата волтици. Това нарушение в остър конфликт с интересите на природно-населението стана през 2012 г., както се отчита и от тримата специалисти на ДКЕВЕР! Все пак хората са заложили честта и достойнството си, а а ти си само анонимен гербесар!

Една гъска мислила, мислиа, пък се удавила. Европейският съюз ни наложи през 2007 г. закона за ВЕИ, но тарикатлъците около него и договорите са си на ГЕРБ и подобни.

Тва ли са опорните точки за днес ?

Ако е още жив онзи дето правеше криминални филми може да доде и да направи един филм за България, ама не само за тока, а за всичко.Няма да има кой да му се опъне за оскарите с този филм.А нас да ни представи,като проскубани папуняци.

Няма нужда да уволняват ДКВР, че като дойдат мутрите на власт, Бойко обеща 50% увеличение така, че ДКВР ще стане ненужен понеже потребителите на ток ще започнат да го изключват и изчезват. Трябва да се почака само 38 дена.

тогава на съд,"щом не щеш мира на ти секира"

goose

А всъщност решението е пределно просто - след като те регулират пазара и НЕК е на загуба - директен иск срещу членовете на комисията за същата сума на база неизпълнение на служебните задължения ;-) Да видим дали тогава няма да си спукат задниците от работа за закърпване на целия сектор ...

А Боко Тиквата и Цеца Сексът нека оздат боси, нека одат боси!

goose

Добре бе, умньо, хайде сега ми обясни - имаш регулиран пазар, същия този регулатор регулира цените на входа и на изхода от НЕК, имаш сллючени от костов договори за задължително изкупуване 20 годни на задължителна цена, имаш подписани присъединителни договори за 2500 мегавата в периода 2007-2009 също със задължителна цена и на фона на това - боко и цветелинка ти виновни, щото комисията сваля цената на тока за сметка на 2 милиарда заем? Ти изобщо някакво сиво вещество в главата имаш ли?

ДА НЕ СА ЛУДИ !

Правителствата дължат на българския народ един отговор. Защо след като всички специалисти до един им обясниха, че загубите идват от нереално скъпия ток на американците Марици и от нереалните цени / и нереално завишени количества/ ток от ВЕИ и фотоволтаици, то те се правят,че не са чули и се мъчат да обвинят кого ли не друг. Може би защото голяма част от тези там горе са собственици на подобни централки или си вземат комисионните от мариците и им е добре. И за да им е още по-добре, искат увеличение на цената на тока. И да им е тройно по-добре за сметка на електрическия ток си правят проекти като Цанков камък и др. подобни. Е няма начин цели банди олигархии да грабят и влачат непрекъснато и да няма загуби за държавата - колкото и да покрива народът със своите сметки.

Това действие ни съсипва държавата. Който дойде за много или за малко на власт гони маймуните от държавното дърво и поставя своите на съответния клон. След това падналите (маймуни, не калинки) осъждат не този, който ги е приземил от дървото, а нас (държавата) и получава толкова, колкото не би получил ако беше нещо работил. Ето този БГ кръговрат е в дъното на т.нар. административна "риформа", която всички обещават, когато се затирят да грабнат властта и да управляват в името на народа...

Министър председателят г-н Близнашки или е паднал тези дни от Марс или се прави на луд! ( да ме извинява! - уважавам го!)!!!! КОЙ СЕ ОТКАЗВА ДА СУЧЕ ОД ДЪРЖАВНАТА ЦИЦКА!?!?!?!? ТА ЩЕ ГИ МОЛИ ДА СИ ПОДАВАТ О0СТАВКИТЕ!!! АКО ИМА ПРАВО - УВОЛНЯВА И ТОЛКОВА! ЕЛЕНКО БОЖКОВ Е НА ЦИЦКАТА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!

Не се абете, не се нервете- днеска е циганската св. Ботородица.Ще си плащате и хоро ще играете- музиката вече свири!!!

сладури бе! Ама те толкова много направиха за народа... кво искате от тях сега!

Хей, говедо, ти не чули ли, не видял ли, че Близашки сега ни готви 50% увеличение цената на тока от прима виста?!

Докато съм била на море водомера ми е навъртял вода за 31лв 78 ст.Дали не ме разсейват по този начин за да престана да се тревожа за тока?

О ти си добре, при мен 2 човека сме за 14 дни ми искат от Софийска вода 57 лева....

плащате София. То бира да тече от чешмата, по евтино ще излезе.

Я,кво съвпадение... и аз съм при софийска вода.И сега кво ще правим?

Комунистите и депесарите кокала без бой не го дават....ще крадат докато умрат.....те живеят за да крадат.Това да не е бате ви Бойко веднага да си подаде оставката ... това са последователи на Мая Селска, Дилян Пеевски, Сергей..и Бареков разбира се...

Тези са с мандат 5 години и може би професионалисти, искащите им оставките са с мандат 3 месеца и дошли от другаде. Няма логика да подават пред случайни хора, за малко озовали се на власт. Ако ще се прави нещо, след изборите идва редовно правителство с ясен мандат и подкрепа, а ако са извършили престъпления да ги дават на съд още сега.

какъв мандат бе картунчо,да го довършат при баба ми

Гробарски тиквунчо, не врякай като шефовете си, по-кротко!

Ако зависеше от мен, бих поискал още оставки.

То затова нищо не зависи от теб. Каква е задачата на едно служебно правителство? ДА ПОДГОТВИ ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!!!

а пък екселските им таблички по който уж се изчислява цената на тока могат да се манипулират всякак просто майтан на нап г..

работила съм с тях , може да си докараш всякаква цена всичко о фалшиво като уж демокрацията ни това си е посткомунизъм и то в гаден вариант за работи, много работа и малко пари

Какво ще стане,ако не се съглася с новите цени и си плащам по старите? Нали има договор между мен и продавача и клаузите могат да се променят само при взаимно съгласие?

Комисарите от регулатора са абсолютно прави и действат законосъобразно. Законът им е дал мандат от 5 години, а ДКЕВР е НЕЗАВИСИМ РЕГУЛАТОР. Министър Васил Щонов (бивш Директор "Маркетинг и стратегии" в кабелната компания "Близу") няма нито познанията (след само 2 седмици на поста), нито правомощията да оценява работата и сменя персонала на която и да е държавна енергийна структура, камо ли на регулатора. Ако комисарите бъдат уволнени, ще са напълно в правото си да съдят държавата. И ще я осъдят. Проблемът е, че ще плащаме пак ние-данъкоплатците, а не преките политически виновници.

Но пък Щонов явно има господари, на които да изпълнява волята..............

предните бързаха да назачат на 5 и 7 годишни мандати тяхни хора - на тях им викам кадруване - толкова смени за толкова кратко време на управление (става дума за бпс и дпс и едногодишния им мандат)

Мандатите, когато изтекат, биват подновени с нови комисари...