Александър Морфов напуска Народния театър

Главният режисьор на Народния театър "Иван Вазов" Александър Морфов е подал молба за напускане до директора на театъра Мариус Донкин.

Обратно в новината

Коментари - Александър Морфов напуска Народния театър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОСТОЕН ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Такива като Морфов са жизнено необходими на България. За съжаление интелигентността и таланта в страната на Б.Б. и Цв.Цв. са в режим на геноцит. Просто украйнина на ЕС за какво ни е култура и образование. Циганизацията е нашето светло бъдеще "яж, пии и се весели за чужда сметка, докато може".

Морфов от години поставя в Русия и нищо в Народния театър, а все пак се води гл.режисьор. Отдавна трябваше да си подаде оставката.

Напротив, поставя и в Народния театър, поне четири от неговите постановки се играят всеки месец, някои по два пъти месечно - "Полет над кукувиче гнездо", "Хъшове", "Дон Жуан", а авторският му спектакъл "На ръба" спечели годишната награда " Аскеер". А Русия го влече, защото има руска жилка, също и Македония.

Българските артисти са много слаби професионалисти!Нямат нито един продаден сериал в чужбина!Никой не иска да ги гледа!Ако са само на продадени билети-чака ги фалит и глад!

Национална трагедия, че Морфов си е подал оставка. Нищо не му пречи да се конкурира сега с Бойко, щом не му харесва това правителство, ама се искат топки, ха да видим, дали ги има.

Щом и артистите започнат да политиканстват, значи театър в БГ няма!

Грешка, вече и на доказани хора в която и да е сфера започна да им писва от правителство с организация и работа сходна със застрахователно дружество от близкото минало. Прав си е човека - правителството е не само чалга, а турбо чалга. Погледът винаги е насочен към смучене на пари без идея и визия как да се подобряват нещата т.е. държава няма зад нито една сфера.

Как няма да напусне Народния театър , заслужава къде къде по-достойно поприще, като за супермен по който народа да ахка и изпадне в екстаз, защото като Морфов втори няма и без него ще загине театралното изкуство.

В началото беше интерес, но сега омръзна вече и на себе си. Стига вече, не може само да хулиш. Да си ходи, белким като си отпочине ще почне пак да твори добре...може би

Морфов беше директор на Народния театър точно при това правителство, макар и с марката Борисов 2.

Морфов е велик.Такива хора трябват на БГ-то.Учеха ни да сме честни и откровенни,а какво се получи?Кажеш ли истината-вън от чадъра,е той не иска да е мижитурка.

тия от Ямбол са големи селяци че и тоя

Тьi откуда, пендермот ?

бантускот като тебе да коментира изкуство е все едно свиня от кладенчова вода да разбира ако ма разбираш ....

МОРФОВ И ТОЙ Е НАЯСНО С МУТРОПИТЕЦИТЕ :))) А надолец от Б анкя ни яха В суе го псуваме в мрака Г ьонсурата се хили кат пръч Д ивите мутри го следват Е мира на СИК е на власт Ж ално блеят стадата а З лият уфчар ходи на мач И ма ли още надежда ? Й овков да напише за нея роман К учето злобно отвръща Л ошия матриал заслужава само самар М ладите бягат в чужбина Н икой не поглежда назад О теца казва на сина : П ростен си ако не се завръщаш в тоя мрак Р адост едничка остана С тадото да му пуснат Азис кючек Т ихо умира Народа У тре ще погребем поредния Човек Ф изика на новото време Х имия на несбъднатия рай Ц аря само прибра ги парите Ч акаме да ни гази нов трамвай Ш епнем и свещите палим Ще дойде и нашия ден Ъ , ама едва ли Ь ок гяур каза кротко другаря Доган Ю да червен подкара с кавала Я рема е яко скован

По-мизерен мутропитек от теб няма, бе детройт ли си, враца ли си!:) Нагло и просто същество си ти, пич. И затова много патиш в тоя живот, затова си мизерник:)

няма лошо ...проблемът обаче е че презумпцията за интелектуалец в България е всеки един алкохолик захапал качак в устата за който чуждите пари са нищо ама ако не му ги дадем ще е края на човечеството ....само че бащицата бай Тошо си замина в отвъдното и няма кой да им се вързва вече

Преди това Бойко Борисов е работил като РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав.

Какво се очаква, да се поклоним пред вожда заради образователния му ценз ли? Не че статията е за съвсем друго - наистина доста от коментиращите не са и стъпвали в театър, то си личи.

Ръководител катедра не е работа.

и това само с едно томче от "Винету"?

Не е голяма загуба. По-скоро ще се окаже печалба. Не се справяше особено добре, но друг му е крив.

Театърът е в упадък, Морфов също. Не е ясно с кого спори. Май със себе си. Всъщност може да е за добро.

Не театърът е в упадък, а АРТИСТИТЕ-БУДИСТИТЕ. Уилям Шекспир, из "Хамлет"; Светът е театър и всички хора в него са актьори. ...

За това говоря, не за сградата.

Използва политиката за параван. Доста плоско оправдание.

Висоцки също пиеше!Но,когато почина ББС съобщи- "Почина съвестта на Русия"!

Е, тоя не е Висоцки. Много, много далече е от него.

Всеки пияница не е Висоцки. В Русия има милиони пияници. Такива като Морфов.

И за какъв точно се има този Морфоф. Дори да допуснем, че е добър режисьор, държанието му е като на алкохолизиран пияница. И тези т.нар. културтрегери все нещо искат и все са недоволни. абсолютно съм против държавата да ги субсидира, на какво отгоре, да се явяват на пазара и да си изкарват парите, театърът е бизнес, а не пристан за пияници

Оскотелите новопечалбари цвилят , като разгонени кобили,когато някой можещ се отврати и напусне.

Защо ако някой шлосер, зидаро -мазач, фабричен работник, продавач, келнер,миньор, строител напусне работа не пишете статия. Нали нямало срамна работа? Нали правата на всички са равни. Искаме статия за напуснали шлосери, фабримни работници, зидаро-мазачи, келнери, таксиджии, фермери! Да не би тези хора да са по-долу нещо,че не пишете, ако някой от тях напусне работа! Нали всички са равни, или има срамна работа?

Работниците са тор, от която израстват красиви цветя. Те просто трябва да бачкат и да се размножават.

Какъв шлосер какви 5 лева? Да си учил БЕЕЕ олигофрен! Като си ТЪП - каква статия искаш А?!!!

И за таксиджии ли?

работата им не е творческа, защото са напълно заменяеми, защото са занаятчии, а не творци. Даже е смешно, че трябва да се обяснява.

В коментарите преобладават два неоспорими факта.Морфов много кърка и правителството во главе с Бочко е чалгарско.

Сашо Морфов беше интересен и оригинален, но вече се изчерпа и взе да се занимава с политика, протестът му срещу Слави Бинев, но не и срещу Рашидов, който го назначи за директор на Народния, това беше провал, излезе, че е кариерист. Изгони Камен Донев от Народния, чалга ама пълни залите, това искат да гледат хората, по-добро е от "Шоуто на Слави".

Крайно време беше! До гуша ни беше дошло да гледаме - Молиер,Шекспир,Чехов - " П О " Морфов! Много нафукан този Морфов! Слага се редом до гениите. Морфов до Шекспир!!! Боже!!

И ся кво очакваш да гледаш,м? Хомосексуален негър с отрязана от джихадист глава...или ...

не мога да разбера какво пък толкова му харесвате на този Шекспир! Такива наивни сюжети, писали ги няколко благородници под различни имена за развлечение, а ние още в 21 век повтаряме едно и също!Най-великия?!

Голяма работа... Сега тъкмо ще има повече време за пиене.

Сега на обичани и не обичани ще си играем..........и пак политика.ама,че смешко

Каква е интригата ???? Не разбрах.

Морфор не може да изврънка пари от правителството и се прави на разсърден. Къде ще ходи след това , не става ясно. Може би когато стане ясно , ще разберем)))

Където си иска! Обикновенно го канят в Русия и не го пускат да си ходи, щото може, а руската театрална школа...е най добрата школа.

Така кажи ,че твоя КУМИР е корнелка и червените и ДРУЖКИ!!!

Ние в Пресцентъра на Партията за българия вече не срещаме хора, които не презират тези управляващи. Дори преди няколко дни на Бузлуджа не видяхме нито един.

ей тия и двамата измислени герои Донкин и Морфоф на времето бай Тошо ако им бе казал да пръднат само щяха моментално да се насерат безотказно

Пак ли са се изпокарали тези непоколебими пияници?

Няма драма! Сашо Морфов е преценил, че не желае да работи повече в Народния театър, подал е заявление за напускане, спазил е трудовото законодателство... Кадърните хора са свободни и независими.

Борисов като е свободен и независим, значи ли, че е кадърен?

Независим??

Моля, дайте определение на "кадърен политик". За мен политиката е упражняване на власт, а кадърен политик е този, който се задържи най-дълго на власт. За Борисов можем да кажем, че е бил: 1. Гл. сек. на МВР; 2. Кмет на София; 3. Премиер на к. Борисов 1; 4. Премиер на к. Борисов 2; 5. и в момента е премиер на к. Борисов 3. Кой "кадърен" съвременен политик може да се похвали с такава биография и толкова дълго е бил на власт?

погледа мътен захапал качака омирисан на вкиснато джибри и евтини фасове...ганйо културтрегер та дрънка

Честно да ви кажа, нито го знам тоя Морфов, нито искам да го знам, нито ме интересува, ако ще и Слънчевата система да напусне- все ми е тая. Жив и здрав да е човекът, но ми е през чепа, че напуснал някакъв си театър. Всичи актьори и актриси , режисьори, сценаристи и т.н. са безполезна алкохолизирана пасмина. Циркаджии.

Донкин и Морфоф са посредствени алкохолици от старото време когато са играли за една панелка на бай тошо а вече дори и в България сме 21 век

Дари

Само дето Донкин почти не пие... и... не се разхожда с цигара в уста

за сметка на това е прост като гъзст.

jingiby

Чалга правителство? Че този културтрегер какво правителство очаква да има в Чалгария? Те чалгарите и манг?лите тука са под път и над път...

Пияницата Морфов е толкова културтрегер колкото аз съм балерина. Ама нейсе. Трябва да си абсолютен чалгадия и никога да не си стъпвал в български театър за да наречеш простия алкохолик културтрегер.

Абе пръдльо колко постановки си поставил в народния? То не като да си пожарникар "обединител" на кочини.

Ами явно сте балерина. Нямам представа дали е пияница, но съм гледал всички негови постановки в Народния театър, някои от тях по няколко пъти, и мога да ви уверя, че Морфов е брилянтен режисьор. Освен това той поставя пиеси на много места извън България, което не би му се случило, ако не беше много добър. Мога само да добавя, че 80% от коментиращите в този форум, са прости хейтъри "по-принцип", вкл. вие.

Мариус Донкин играеше цар Симеон във филма "Златният век" и беше абсолютно дърво. Морфов пък е пияница и отрепка. И давамата са галеници на БКП. Измет. Последно Донкин си партнираше с Янина Кашева в една пиеса но я гледах мъртво пиян и забравих името и. След излизане от театъра тъпите куки ме гепиха, че карам пиян и имах доста неприятности. Отврат.

Я троловете ходели на театър, но само когато са мъртво пияни разбира се, иначе препрочитат Винету, като предпочитано от вожда им четиво.

За разлика от простите, крадливи и никому ненужни комунисти понякога ходим и на театър. Па макар и пияни. И сме чели дори и Винету в младежките си години. За разлика от комунягите които не са чели нищо и знаят само да крадат агнета, кашкавал и каквото им попадне.

Творците и интелигенцията се оказаха и преди и сега доста страхливи и слабохарактерни. Малцина са като Морфов.

Късмет, Сашо!