Шефът на АЕЦ ”Козлодуй” напуска обиден

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов смята да подаде оставка другата седмица, когато изтича годишният му отпуск, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на АЕЦ ”Козлодуй” напуска обиден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не беше трудно и аз да те спипам.Ти май още не си тръгнал,не ми отварщй устата...

Във Всяко общество(държава) трябва да има съвет на най- мъдрите хора-разбира се ,че те трябва да имат абсолютен морал,защото са представители на Бога.Те трябва да преценяват всички кандидатури за най-важните постове ,тъй като освен това са и безпристрасни. Мени трябва да е способен за: 1. Изслушване-внимателн слушане с отбелязване на важна информация по време на разговора,задаване на въпроси до изясняване на това което иска да каже събеседника ,отчитане реакциите на събеседника. 2.Добр речево да общува-представяне на идеи и мнения ясно и разбираемо за другите. 3 .Да е убедителен-поведение насочено към убеждаване на другите,за да възприемат определена гледна точка. 4.Да е толерантен и тактичен-поведение,д чувствителност към другите,усет към обстоятелствата и собсвено отношение към тях,зачитащо чувствата на другите. 5.Да има реалистично мислене-умение за формиране на реалистично мнение като се отчитат важни факти и събития. 6.Да анализира точно проблемите-дефиниран на проблемите,отчитане на важна информация,събиране и координиране на данни,разкриване на възможни причини. 7.Лидерств в група-РЪКОВОДЕНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ ДУХА НА ГРУПАТАНЕОБХОДИМИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ГРУПОВАТА ЦЕЛ . 8 .Работа в екип-Активно подпомагане постигането на КОЛЕКТИВНИТЕ ЦЕЛИДАЖЕ КОГАТО ТОВА НЕ СЪОТВЕТСВУВА НА ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ 9.Гъвкавос на поведениетопромяна на собственото поведение за постигане на определена цел,когато възникнат проблеми или нови възможности. 10.Ста в работата-постигане на високи лични цели при изпълнение на работата,лична неудовлетвореност при недостатъчно добро равнище на изпълнение. 11.План контрол. 14.Поемане на отговорност. 15.Пед на стрес . И да има духа на Левски-Ако печеля-печели целият народ,ако губя ,губя само -себе си Ако нашите ръководители от всички нива на йерархията имат тези качества -всички ще бъдат вдъхновенни да извършват всекидневните си задължения с радост и никой няма да иска да напуска тази чудесна страна

Най-накрая те спипах. Ще си го отнесеш. За кое ще ме пипнеш?

бб колко ти броиха твойте приятелчетада ликвидираш АЕЦа кажисиго може па и да те разберем макар и калпав материял да сме

До плондера наричащ себе си uHT Абе пич, ти дали имаш нещо под шапката си. Това е печалба с около 10% от произведената енергия - другата се регулира като цена. Каква печалба, какви 5 лева с такава цена.

От думите ти излиза,че нито Борисов,нито другарите му Цветанов и Цачева не са били комунисти.Или ти просто не си в час.

Най-накрая те спипах. Ще си го отнесеш.

няма лошо да му направят проверка, какво толкова се е затюхкал в аванс. Мисля, че няма нищо по нормално от това да се правят проверки навсякъде и за всичко. Мисля също така и че сме на това дередже именно поради това, че досега рядко са се правили проверки. Според мен въпросът тук е проверката да бъде направена от хора с подходящите компетентности и ако всичко е Ок да оставят човека да работи с екипа си, ако ли пък не - да им се потърси отговорност.

Да си ходят всичките,управници на тая АЕЦ,голяма част от работниците работая на длъжности които не отговарят на образованието което имат и взимат заплати та свят да ви се завие,в тая АЕЦ всеки напуска доброболно и после пак си се връща без обявен подбор и на по вискои постове и с много по вискоки заплати,защо,защото са връзкари на шефовете,има хора с висши образования които работят като чистачи,а тези със селскостопанските техникуми,работят шефове.Как не ви е срам,това го има само в България.Браво на премиера Борисов,да ги чисти такива натегачи от времето на комунизма.

Добре... добре. Така... така. Стъпка - по стъпка ще си постигнем целта - да няма нищо българско в България. Накрая може и името й да сменим. Що не?!

точно в енергетиката трябва да работят знаещи и можещи хора,специалисти.там ако сложат такива като Трайчо майка ни жална.сами ще си скубят косите.това не трябва да се допуска,иначе егети правителството .в цялата история на България не е имало по-некадърно.

Вълнуваме се кой яде баницата,но ни боли когато трябва да мислим.За това има доста развити държави,но има и недоразвити.Като нашата баничарница София със столица Банкя.Бедна и без грам достоинство.

Слушах този другар днес сутринта по радиото.Жалка работа.Не може да обясни и по-точно не знае,как се подбираха фирмите на които се продаваше ел.енергията извън страната -липса на елементарни познания върхупонятията це преговори,услови на плащане.Ходи си по-живо и здраво -не ти е било мястото там,не ставаш!

50 mln. pechalba li kaza tozi , che neshto ne razbrah maj

Не знам дали от завист или просто да се каже истината, но Фарисей е абсолютно прав. Цялата енергетика - АЕЦ, Мини Марица Изток, ТЕЦове Марица Изток, други големи ТЕЦове държавна собственост, те са истински източник на точене. Познавам няколко човечка, които се занимават със строежи на ТЕЦ - преди две години гледаха по цял ден порно и се чудеха с какво да се напият. Сега имат милиони, просто се включиха в далаверата и те. Ама не е виновен този дето яде баницата, а този дето му я дава. То не са надценки, то не е чудо, а в енергетиката всичко става с над 7 цифрени суми. Докато за една дъвка се плаща по 100лв за доставка (примерно), такова ще е положението, никой не може да спре тези, които взимат. Моля, само да няма това безочие и заблуждаване на хората от тази грешка на природата Станишев, Овчаров, Миков, Димитров и все знайни и не знайни герои.

не е виновен този Иван.този и като човек е читав.питайте екс депутатите от аец как крадяха.и костадинов и иванов.

Тази централа има капацитет да генерира печалби от поне 0.5 млрд лева годишно, той ми се хвали с някакви 54 млн. лв за полугодието! Нагъл безсрамник!

KOJ 6TE E NOWIQT NI BOS.

Тук в нета повече не искам да коментирам,защото и двата ми коментара не се публикуваха.Попитах, не се разследват обекта Катарино,който е много по голям от сарая на Доган ,и се знае ,че е подарък на любовницата от Премиера-Борисов.Ха сега господа трета власт да видя пак ли няма да го публикувате??Е няма как вещиците са и сред вас и вие слугувате раболепно на ВСЯвишният Борисов !

ДОБРЕ ЧЕ ЕДИН ПОДАДЕ ОСТАВКА ОТ ЕНЕГЕТИКАТА, ТОЯ МИНИСТЪР И ТАЯ ЗАМ. МИНИСТЪРКА НА ЕНЕРГЕТИКАТА ИНАЧЕ НЯМА ДА МАХНАТ НИКОЙ- ТАМ СА ВСЕ ВЕЛИКИ ЕНЕГЕТИЦИ НЕКОУМПИРАНИ И ИЗОБЩО ПЪК НЕ СА ЧЕРВЕНИ

кофти ли звучи, като разбереш че всичко, което правите, мамка ви, е публична тайна. той господ не забравя. а комантарът ти как съм си изкарал вечерта и дали съм се напил или не, говори за задръстено, закостеняло мислене и безсилие. аре у лево и 2 м надолу (да не забравите да си вземете квот сте окрали) и да ви нема през останалите 45 години

Лелееееееееее, ама комунягите яко са се самозабравили-Уважае другари ама вие верно си помислихте, че сте УПРАВЛЯВАЛ правилно държавата Цървуландия и само само, само и само вие можете да го правите Е НАЛИ ИМАХТЕ ТАЯ ВЪЗМОЖНОСТ ТОЛКОВА ГОДИНИ ЩО НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ а сега плювате наляво и надясно-е така е гадничко е , а на всички останали не беше ли...

ако бяха и талибаните щяха да сринат енергетиката, и двете централи. Бойко може да стане и техен водач, не е известно кога сте стане това ние бързаме , а пък който ги срине сте получи медал . а пък ромънците като са ахмаци да произвеждат ток ние ще го купим .

А защо БЕХ няма становище по въпроса? Къде е г-жа Тошева и сие,или са се приземили и чакат да отмине бурята! Какво е тяхното становище,нали АЕЦ Козлодуй е в БЕХ

До преди 5-6 години тези четиримата ходеха с протритите ръкави а сега са милионери-Иван Генов-пряк виновник за най крупната авария в АЕЦ-изгорени секции надеждно захранване 6кв. за милиони лв.и два дена 5и 6 блок напълно обезточени. Кирил Николов-отдавна трябва да е пенсионер,основно занимание-комисионер от Русия),тенис, лъбовница-рускиня. Васил Хаджиев-този пък за какво им е-чеп за зеле не става от него ,от всякъде изгонен.И накрая Александър Николов-най големия простак от тях но и най -крупния бизнесмен-този с лозята лексусите хотели и яхти

Значи загубите пак ги поема обикновенният ползвател.А вие си вземате огромните заплати.ХИТРО

Искам аз да стана ИД!

Прочетете внимателно думите на .Фарисей.Не знам от къде ги знае тези неща, но са верни.Наистина са интересни тези лозови масиви на хора от високите етажи на управлението на АЕЦ/ А.Н./, воаяжите на една група близки приятели до далечни екзотични страни/няма лошо, заплатите са им огромни, премиите за предсрочно пуснат бло още по-големи/, общи фирми с предмет на дейност в енергетиката и в частност атомната/е, те формално излязоха от тези фирми/, договори по нагласени обществени поръчки и ред още други неща.Така че не се зхласвайте по Генов, може и да е добър специалист, но не е останал на сухо.И когато човек започне да се усеща за незаменим, да се приземи като мине през гробищата, само там са незаменимите.Всичко друго е преходно и суета.

Драги/а ми Ха-ха-ха, Трайчо беше и името на вашия човек Трайчо Костов, който съкомунистчетата ви убиха, защото им е бил неудобен. Сега де не вземете да степете и министъра, щото не му харесвате името? Ха-ха-ха-ха-ха

От това правителство Трайков е единственият, който само дразни с глупостите си. Но какво друго да се очаква от кадър на концесионер в енергетиката...

Вече съжалавам за избора си.

С всеки изминал ден ми растат подозренията,че новите управляващи са некадърници.

Da ne mislite che BB shte vyrne vsichko na naroda, kakto bilo nijakoga? Nali iskohte kapitalizm. Znachi samo 6 procenta shte sa bogaty a ostanalite shte sa bedni, po-bedni, naj-bedni,bezdomni. Zapoznajtese sys jivota na strani, sled cvetna revolucija, i blagodarete Kostov. Zashto toj izbra cveta na revolucijata goluboj- ta vsichki znajat che tova cvetyt na gejovete.

Ех, че приказки, ех, че захласване по Българската атомна мощ. Има ли някой, на когото не му е ясно, че всички предприятия от енергетиката са една хубава дойна крава, от която комунистическия елит си цицаше яко. И ако някой се хвали, че АЕЦ правил печалба, то трябва да гледаме небето дали е ден или нощ - АЕЦ прави печалба въпреки ВАС комунисти/социалисти въпреки това, че се минава през фирми търговци, които са 'наши' хора и прибират % просто ей така. Всички обслужващи и подхранвани от АЕЦ фирми, не са ли на бивши и настоящи соц дейци? Стъпете малко на земята, 'защитници' на Българската атомна енергия и не вярвайте на нито една дума, казана от някой, който е управлявал България доесега. И повярвайте ми - не вярвам и на тези дето ще управляват, просто власта изкривява хората!

ТОЙ сам генерира ток ако трябва. Пукайте се!

щто не питаш за праверка в някоя банка например.

Наистина най достойният ръководител и професионалист. АЕЦ трябва да се управлява от професионалисти а не от някакви си пъпчиви икономистчета.Ние сме до вас г-н Генов не се предавайте!!!

Тоя Трачо откъде се пръкна? Пък и разбирач.. Не знам защо никой в сферите на които е министър не е и чувал за него. Да ли пък не от ония с купените дипломи? Ако се съди от изявленията му досега май е от тях. Егати и министъра, не очаквах Бойко да има чак такъв проблем с кадрите та да назначава такива като тоя...

Има ли икономическа логика да намаляваш производството на най-евтиния ток, за да купуваш по-скъпия? У нас има. По 4,17 ст. за киловатчас продава АЕЦ Козлодуй за регулирания пазар - за бита и дребния бизнес. Близо два месеца, и чак допреди 10 дни, централата с най-евтината електроенергия бе свалила мощността си и произвеждаше по-малко, пише ел. издание на в. 24часа. Решението е, за да може в електроенергийната ни система да влиза скъп ток, който произвеждат Марица-изток 2 и Марица-изток 3, научи 24 часа от шефа на ДКЕВР Константин Шушулов. Директор на Козлодуй Иван Генов потвърди думите му, но посочи още една причина за сваляне на мощността и падналото потребление през лятото - (виж на 9-а стр.) Електроенер която се произвежда от държавната Марица-изток 2 е с цена 8,26 ст. за квтч, преди модернизацията на централата цената бе около 4 ст. и произвеждаше най-евтината от въглищни централи. Тогава най-скъпата бе от ТЕЦ Бобов дол. Сега най-скъпият ток от тъй наречените конвенционални централи (или централи на въглища) вече е на Енел Марица-изток 3 - 10,15 ст. на квтч. Парадоксът със свиването на евтиния ток, за да се произвежда скъп, се обяснява с дългосрочните договори, с които обрасна българската енергетика. Споре експертите идва всеобщо поскъпване на електричеството, заложено от времето още когато Милко Ковачев като енергиен министър се хвалеше, че влизат 6 млрд. евро инвестиции. Сега идвало времето тези пари да се изплащат. И то щяло да продължи дълго - за две от централите има подписани договори за 15 години.

Агенция Фокус Иван Генов: АЕЦ Козлодуй не избира фирмите, на които да продава електроенергия на свободния пазар АЕЦ Козлодуй не избира фирмите, на които да продава електроенергия на свободния пазар. Това каза пред Агенция Фокус директорът на централата Иван Генов. Фирмите, които имат лиценз и които имат клиенти, пишат писма и искат да купуват енергия от АЕЦ Козлодуй и ако има в момента свободна електроенергия и приемат нашите цени, продаваме я. Ако няма в момента, когато се появи такова количество, ние влизаме в контакт с тях и им продаваме. Никой не може да гарантира, че ще защитава максимално интересите, защото е много трудно да обезпечиш и да определиш кои са максималните цени, които може да реализираш при условие, че няма борса, но съм се стремил към това, каза той.

Иван Генов наистина е добър специалист и най-добрият управител на АЕЦ Козлодуй за последните 10-15 години. Мисля, че не би трябвало такива хора да стават жертва на политически чистки, защото от това обществото губи. А хора, които и понятие си нямат от енергетика (още по-малко от ядрена) по-добре да не се изказват неподготвени и само да плюят, ей така за идеята...

Бойко, кога ще направиш една сериозна проверка в АЕЦ-Козлодуй -ще се хванеш за главата. Фирми като Икар,Квант ,Ветроенергетика,РИс инж.,и др. от години източват централата. Повечето от тях са собственост на едно интересно каре начело с въпросния управител.ИНТЕРЕСНО, ще докажат с доходите си, притежаваните от тях строителни фирми,хотели,лозови масиви,лексуси и редовни воаяжи до екзотични места.

някъде прочето че били полуграмотни управляващите ,абе те са си НЕГРАМОТНИ,ама Вие си ги избрахте ,унищожете и това което работи и ще сте изпълнили заяповедите на покровителите си,срам ме е че живея в държава на лумпени

патко заспала, я погледни АЕЦ-а, и тогава ми говори за години и печалба.

Покрай сухото отива и мокрото. Така е. Но когато се прави операция от рак се реже до здраво. Ще изгорят и свестни хора, то е ясно. но ако действително са добри специалисти винаги могат да се докажат. Да, ще има лов на вещици. Катио има вещици, които са правили далавери, а сега се опитват да пречат ще трябва да се махнат. Всъщност политическата чистка е резултат от политическите назначения на тройната коалиция. Сред хилядите хрантутници може и да е имало и някой който да върши работа, но това е по-скоро изключение, отколкото правило. Енергетика е сложна материя - спор няма. Но ако нещата са опрели до един-единствен човек, който единствено и само той може да бъде директор на АЕЦ значи нищо не правим. И ако той самият не си е подготвил достатъчно добри змастници значи като мениджър не струва. А ако наистина е толкова ценен специалист няма страшно - без работа няма да остане. Само да не се получи ситуацията от хилядите незаменими професионалисти, които уволниха от армията. Що рев беше шо чудо - губи се потенциал от незаменими кадри. А после се оказа че тези незаменими кадри освен за пазачи май за друго не стават.

какъв некадърник ще сложат на мястото на г-нГенов.Той е достоен човек и отличен специалист.

Трайчо - кажи му името и не го обиждай повече .....

Не се учудвам,това е очаквано действие на Б.Б. Подготвя се почвата за прихватизацията на единственото останало от разграбването на държавната баница апетитно парче - АЕЦ Козлодуй,като се премахват евентуалните пречки. Защо ли няма да се учудя,ако в тази приватизация вземе активно участие и СИБАНКрна която Цветелинчето онзи ден отново стана мениджер...А след като държавата се оттегли и от учстие в АЕЦ Белене и подари строежа й на частен инвеститор, кръгът ще се затвори напълно и тогава дупе да ни е яко на всички нас,потребителите на електрическа енергия. Виждате какво става и сега,когато даже само електроразпределение е подарено на частници-монополисти като ЧЕЗ и ЕОН. Куриозното е,че ЧЕЗ даже не са частна,а държавна фирма,така че един стратегически отрасъл,който е един от важните елементи на националната ни сигурност и просперитет,сме го дали в ръцете на чужда държава.Освен това,лъвският пай от немалката печалба на ЧЕЗ се изнася за Чехия,където по закон 20% от нея се заделя...за чешките пенсионери. Б.Б. в момента си прави евтин пиар със семкаджийски истории за няколко хиляди лева,но се въздържа и поне няма намерение досега да подхване многомилиардните загуби за държавата от такива разбойнически приватизационни сделки от 1990 г. насам. За съжаление,оставам с впечатление,че една голяма част от участниците във форумите на Дир.бг са тийнеджъри или млади хора,които не са свидетели и не знаят,че до 1990 г. предимно се строеше,а след това в продължение на едни дълги 20 години досега се рушеше и разграбваше хищнически.

ултрас, я си стой и изтрезнявай, след вчерашния мач. АЕЦ-а е платено да бъде разбит точно по времето на Костов.