Лихвена ваканция за дълговете към НОИ?

Фирми и граждани, които имат дългове към НОИ за осигурителни плащания, ще могат да ги изплатят до края на първата половина на 2011 г. без лихви.

Обратно в новината

Коментари - Лихвена ваканция за дълговете към НОИ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде сега държавата да ми направи една лихвена ваканция и да ми плаща лихвите по заема. Това си е дискриминация!

Ето нещо неочаквано, но смислено. Сега даже мисля да си внеса неплатените осигуровки, онези 4 месеца пред 6 години, в периода от последния месец на 12ти клас до влизането ми в уневерситет, за които е трябвало да платя по 12.50лв на месец, а в момента лихвата ми само за 1 месец е 8лв.. ква е тая лихва над 50% не мога да си обесня, да не говорим, колко и пука на държавата за мен. интересно ако работих и се осигурявах през тези 4 месеца дали щях да влеза в уноверситет и сега да ме осигуряват на пълна заплата и да плащам над 500лв месечно от трудовото ми възнаграждение...

Моля да ми кажете след колко неплатени здр.осигуровки се пресъсват здр.права

След 3 месеца.

Но условието не е детето да не посещава детско заведение, а да не е настанено в детско заведение. А терминът "настаняване" е от съдопроизводството и настаняването става със съдебно решение и тогава детето се отглежда 24 часа в денонощието и му е подсигурена храна и облекло, а родителите не заплащат такса. Посещението на детска ясла няма нищо общо с настаняването в детско заведение. Промяна в Кодекса е направена във връзка с влизането ни в ЕС, за да не се разграничават видовете собственост, защото има такива заведения на държавна, общинска или смесена издръжка, а също и със средства от ЕС и неправителствени организации. И освен това, факта че заедно с настаняване в дестко заведение са изредени и случаите на смърт и осиновяване означава, че детето е изцяло отделено от майката. Това е смисъла на Кодекса и затова досега не се е повдигал този въпрос. Но от това правителство всичко се очаква. Утре могат да кажат на майките, че щом са купували на децата си храна от детска кухня, значи не са се грижили за тях и трябва да връщат помощите. Бог да ни е на помощ!

Трети месец не съм в състояние да си плащам осигуровките!Доходите ми намаляха и сега едва изхранвам семейството си!Работя 7 дена в седмицата.

Едно разумно решение. ПОДКРЕПЯМ .

НЕКА ВСИЧКО ДА Е ЧЕСТНО - ДАЙТЕ ЛИХВЕНА ВАКАНЦИЯ И ЗА ДЛЪЖНИЦИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ

Най-накрая нещо умно от ГЕРБ. Разбраха, че не могат да вземат на босия цървулите :)

Разумно е да е така! Не трябва да се взимат

Дедо Йоцо гледа!

трябва да има и лихвена ваканция за дълговете към НАП,за да могат да оцелеят фирмите.България се превърна в държава на лихви и глоби.

Разумно е да е така! Това ще даде възможност за разплащания в трудното ежедневие

Едва ли сега е времето да се стимулира неплащането на данъци и осигуровки. Освен това ще е абсолютно несправедливо към тези, които са се плащали задълженията навреме. Дали скоро няма да заработи печатницата за левове?!?

Абе, човече - чети внимателно! Става въпрос да се опростят лихвите по неплатени осигуровки, за каква несправедливост говориш? Парите по самите осигурителни вноски са си същите, просто неплатилите навреме, които и сега на го правят, защото са им "къси левовите позиции" няма да се оправдават, че следват и лихви. Аз лично подкрепям това предложение, ама докато не го видя черно на бяло, няма да коментирам повече!

...Да ме кърми някоя майка, а вечер - вечер да посещавам редовно заведение.....

Г-н Младенов,как ще стане със су- мите,които дължи една година по- вереното Ви министерство и не се разплаща с бизнеса? Това води до закъснели плащания на осигуров- ки,лихви и фалит на фирми.

продължава! Миналата есен, когато трябваше да се върна на работа и детето ми беше прието в ясла, си направих сметката: да взема ли неправомерно от държавата тази разлика от 120 лева на месец, или да бъда честна към държавата. моите родители не са ме научили да живея в лъжа. НА ТЕЗИ всичките майки, взели онези всичките пари - нека им се вземат и парите и с лихвите - по закона, който четох и реших да спазя!