Митрева: 2% от здравната вноска - в НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева подкрепи идеята 2% от здравноосигурителната вноска да преминат към фонд "Пенсии".

Обратно в новината

Коментари - Митрева: 2% от здравната вноска - в НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Митрева първо да върне 30000 х.лв., които взе заради неползвани отпуски, защото това е 16 годишната пенсия на един песионер. Тази личност явно има проблеми със смятането, защото забравя, че МРЗ е 240 лв.и съответно осгурителните вноски са нищожни. Прави се , че не вижда, че всички кадърни хора емигрират и издържат тамошните пенсионери. ОСТАВКА!

това е вярно и аз знам предприятия които осигуряват работниците си на 4 часа ,а те работят по 8 даже и по 10 часа,ама никой несмее да гъкне защото да стоиш гладен и без работа е по лошо,мисля че районните бюра по труда в малките градове неправят нищо,чух че в нашият град дори го затворили имало само областна инспекция към сливен -бог високо ,цар далеко

Ти нямаш връзка с главния мозък! Изобщо мислиш ли като се изказваш? Резерва на касата не го стиска Дянков

Дааааа, държавата наистина е "наша", ама "вие" трябва да я спасите, нали !?! На нас, простите селяни, картинката , която рисувате вие, ни е отдавна ясна, не мислите ли?? Не е нужно във всеки форум да ни я навирате в носа .....

Ей като чета, май на никой не му се плаща и все държавата виновна. Ами да направят ДДС 50% и да махнат другите данъци и осигуровки ще е най-добре. Пък здравната и пенсионната система да се финансира от държавата.

Да. Единият иска всички плащания да са през банка. Другият настоява този, койго има да плаща да остава без лични документи. Ама от банките, за да си откриеш сметка, че да дапочнеш да плащаш искат лична карта. Пълна липса на координация, породена от неграмотност и некомпетентност, граничещи с олигофрения.

5000, 15000 тия парите за нищо ги нямат. Знаят ли как се изкарват пари вобще? За нещо дребно някаква декларация за пропуснат срок те изкормват. Еми то единственото решение да затвориш фирмата и да минеш в сивата икономика.

MamaNetty

Няма нужда да правиш друго, освен да се обадиш на телефона на НАП и да кажеш за това, че фирмата ти не плаща осигуровки, а държи хора без трудов договор... в краен случай - може и анонимно да звъннеш. Работи!

Да протестираме и да накараме н.в.г-н Борисов ,да я уволни тази тъпа и проста бабичка!!!!!! Неможе такива хора да са начело на такива важни постове и да говорят пълни глупости!!!!!!!

Вече нямат никаква координация помежду си кой какви ги говори...

Че как няма да се изтрепят - то НЗОК е една голяма банка и като няма читави закони как да се управляват постъпленията и - юруш, на маслините - всеки иска да дръпне колкото може за себе си. И ето - на път е поредното безумие... Ама ние сме виновни, че търпим разбойниците и малоумниците на власт вместо да излезнем на улиците и - с камъни и дърве ... Къде сте, мъже на България?!

В НОИ работят пълни некадърници. Едни сметки не могат да направят и само мотаят хората. А Митрева е една хитра лисица от същото котило. Там трябва да се подават оставки и да има яки чистки. Бойко не чакай.....

Евала! Поддържам всяка дума, която си написал. (ох, просълзих се от смях за ... памперсите)

Кажи в кой град и още утре пристигаме на проверки и д... да им е яко. Ще крият доходи ..

Най-добре е Митрева, барабар с цялото правителство воглаве с Бат'Бойко да ходят при Анна-Мария Борисова! Срам ме е, че 45 минути висях на опашка да гласувам за тия тутманици!

", който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, да не получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка"... Супер! Значи, който не си плати вноските, отпада като български гражданин... Остава и да ни интернирате, както навремето Хитлер е затварял евреите в концлагери... Има даже международен термин по този въпрос: ГЕНОЦИД май се казваше... Или греша!!!?

Значи здравната вноска отива за пенсии, а пенсионният фонд - за социални.... Супер бе! Как го измъдрихте! А сега си го кажете направо - още пари за социални на трогателно размножаващите се мургави събратя с множество права и никакви задължения!

Докога и пенсии и държавни заплати, а младите и кадърни прокудени

Г-Н БОРИСОВ, И Митрева и Анна Борисова и Аню Ангелов са пенсионери, които вместо да запасват памперсите са се заели да оправят държавата. КАК Е ВЪЗМОЖНО Г-Н БОРИСОВ, НОРМАЛНО МИСЛЕШ ЧОВЕК ДА РОДИ ПОДОБНА ГЛУПОСТ - ДА ПЛАЩАШ ЗА ЗДРАВЕ А СРЕДСТВАТА ДА ОТИВАТ ЗА ПЕНСИИ !!! Ами те не отиват и за пенсии защото от тази сметка се теглят парите за социални помощи на роми и още много други безконтролно размножили се българи с нисък потенциал, които друго освен това не умеят да правят. Борисов, държават не само, че я няма но с подобни решения се превърна и в лудница в която някакви кукумицини се упражняват върху нас с подобни безумни решения. Г-Н ПРЕМИЕР, С БЕЗУМНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ ТЕЗИ ХОРА СА ОПАСНИ НЕ САМО ЗА ВАС , НО И ЗА ОБЩЕСТВОТО!! Вервайте ми !!

6000 фирми не са дали подкуп на проверяващите ги и сега ще си патят, а тези които са дали където трябва пак си карат на старата песен. В моята работа повечето хора са съкратени и пак работят във фирмата ама са и на борсата, и никой не е идвал на проверка да види какво става, а и не само в моята работа в целия град е така, яасниците съкратиха хората си за да не им плащат осигоровки а дефакто те пак работят във фирмите им. Никой не спазва кодекс на труда или некакъв друг закон който защитатава работника а при опит да надигнеш глас оставаш на улицата гладен.

Аз пък, Митрева, като редовно и безмилостно опъван редови данъкоплатец, ти предлагам следното: тези 2 %, за които драпаш, да попълват т.нар. солидарен здравен фонд, в случая НЗОК, а останалите 6 % от задължителната ни ЗО, да отиват по ЛИЧНИ, ПОИМЕННИ СМЕТКИ И ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА ЗДРАВЕТО НИ, КОИТО ВИЕ СИСТЕМАТИЧНО ПОГУБВАТЕ С ТЪПИТЕ СИ И НЕМОЩНИ ИДЕИ И РЕШЕНИЯ!

Не става! Така няма да мога да крада. Хи-хи.

като заделят 2% от вноските на самоосигуряващите се, за да ги ползват за осигуряване на пенсионерското здраве, всичките пари, които държавата лъже, че внася в здравната каса заради тях...пайдос, разпределени под масата между лапачите от социалното министерство , нои и други техни другари-сътрапезници.

Ами г-жата ще иска 2%, нали, но не за да увеличат пенсиите на хорицата, а за да поддържат високите заплати и луксовете в 28-те ТП на НОИ. ДА ВЗАМАТ ДА СЕ ПОСЪКРАТЯТ. НАЛИ БОЛНИЧНИТЕ БИЛИ НАМАЛЕЛИ ЧУВСТВИТЕЛНО, А ВСЕ ОЩЕ СТОЯТ ПО 3,4... И Т.Н. ГИШЕТЕ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА БОЛНИЧНИТЕ! ПРИ ТОЗИ СПАД НА БОЛНИЧНИТЕ, ЗАЩА НЯМА СПАД И ЩАТОВЕТЕ ИМ?

"да не получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка"...да няма право на карта за градски транспорт, да не купува винетки, да не пуска фишове за тото, да не му продават обувки 42 номер...Ами това са глупости!!! Предлагам - за едноличните търговци - високи глоби, за безработни и социално слаби - обществен труд, за изпечените мошеници "мутри/бизнесмени" - затвор и конфискация.

Малко са. Трябва повече. Държава потъва и вие трябва да я спасите. Все пак държавата е наша, нали?

Боже, смили се над нас и си пребири верисиите! Ще се изтрепят помежду си кой да ни прибира същите тези ЗО, които , видите ли, доникъде не стигали за здраве, ма виж за мижавите пенсии - можело да послужат! И в същото това време - 20-30-100%!? да доплащаме за здраве! Ай сиктир бе - е.аси творческата немощ, завладяла т.нар. "управляващи"! Не се накрадохте, не се наядохте!

ИЗМАМНИЦИ! ЗАЩО ДА ВИ ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, СЛЕД КАТО СЪС ТАЗИ ПЕНСИОННА И ЗДРАВНА СИСТЕМА НЯМА ДА ДОЖИВЕЕМ ДО ПЕНСИИ! КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА БИРНИЦИТЕ НАДИГНАТ ГЛАВА - РАЗВИТИЕТО СПИРА! ПРЕКАЛЕНО МНОГО СОЦИАЛНИ ГЛИСТИ ИМА ВЕЧЕ В ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО НА НАРОДА! ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗ-РЕМ! ИСКАТЕ ВСИЧКО ДА ИЗТОЧИТЕ ОТ НАРОДА И ДА ГО ОСТАВИТЕ ГЛАДЕН И БОЛЕН! ДА АГОНИЗИРА А ОНЯ МАЛОУМНИК ШЕФА НА НАП И ДРУГИТЕ ИЗВЕРГИ ОТ НОЙ САМО ДА ЛАПАТ И ЛАПАТ И ЛАПАТ!

Е,ВЕЧЕ ИСКАМ ДА ГИ ОСЪДЯ ,САМО ДА СГЛОБЯ МАТЕРИАЛА .ВМЕСТО ДА СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО ДА МИСЛЯТ КОГО ДА ГЛОБЯВАТ ,ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ ВПРЕГНАТ И ДА РАБОТЯТ ,ЧЕ СИСТЕМАТА ИМ ДЕТО ОТЧИТА ВНОСКИТЕ НИКАКВА Я НЯМА .ПЪРВО ДА СИ СВЪРШАТ ТЯХНАТА РАБОТА ,ПЪК ТОГАВА ДА МЕ ПРОВЕРЯВАТ .ПРИМЕР ОТ ЛИЧЕН ОПИТ:ПОЗНАТ МИ КАЗА ,ЧЕ КАТО ПРОВЕРЯВА В СИСТЕМАТА ИЗЛИЗА ,ЧЕ Е ОСИГУРЕН ,А ТОЙ ВЕЧЕ 1 Г. НИЩО НЕ ВНАСЯ .ДРУГ ПРИМЕР:-ОТКРИТИ ГРЕШКИ В ДЕКЛАРАЦИЯ 6 -ПОДАДЕНА ПО-ВИСОКИ СУМИ ОТ ВНЕСЕНИТЕ -УДОСТОВЕРЕНИЕ -НЕ ДЪЛЖИ НИЩО.Е,КАК СТАВАТ ТЕЗИ НЕЩА .ДА СИ ПРИЗНАЯТ ПОНЕ ,ЧЕ НЕ РАБОТЯТ И НИЩО НЕ ИМ Е КАКТО ТРЯБВА ,СТИГА СА НИ ГЛОБЯВАЛИ.

Нали и без туй ние НИЩО не ползваме! Мрем без пенсии и без здравеопазване!!! На "управляващите" все не ви стигат нашите пари, а си ги трупате" в резерва", като че ли са на деда ви??!! "председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова съобщи, че се обсъжда идеята, който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, да не получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка"

Минималният осигурителен праг при самоосигуряващите се не беше ли 420 лв или се бъркам ;-)

Нямам думи,а че точно тия 200.000 самоосигуряващи внасят 70% от БВП,вземете ги унищожете с глоби и тях,какво чакате!

Да бе 2% да минат за пенсии, защото здравния фонд не се ползвал пълноценно. А в същото време искат втори фонд или да се доплаща 20-30%. Е по-голяма наглост от тази на ГЕРБ не съм виждал! Като са толкова некадърни и некомпетентни да дават властта на някой друг. Никой не им е длъжен да им търпи изпълненията!

Дотам я закъсаха, че се чудят как да доодерат бизнеса, малии! Особенно глобата за неподадена Д6 е толкова измислена, че няма накъде повече...ама нейсе, строг закон, но закон!

Много е важно че не си подал втората бумащина от това че си внесъл парите. Защо тогава НАП не ги е върнала като неправомерни а сега ш ще глобява. Бюрокрацията въпреки въвеждането на компютърни системи расте главоломно и заедно с това и глобите