Борисов: Вдигаме осигуровките с 3% и готово

Правителството се отказва да вдига осигурителния стаж за пенсия с 3 г. Вместо това ще бъде вдигната осигурителната вноска с 3%.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Вдигаме осигуровките с 3% и готово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнес е равно на обръчи от фирми!

много е умен!!"вдигаме осигуровките с 3% и готово""много умен ,ей!все едно вдигам си к... и готово,същински соломон,браво!!

Реват за пенсия и щом навършат възрастта почват да реват да останат на работа и да не се пенсионират.Закон или пенсия или заплата,стига вече и двете ама от хитреци.

ЕДНО Е ДА ВДИГНЕШ ОСИГУРОВКАТА С 3 ПРОЦЕНТА, И СЪВСЕМ ДРУГО С 3 ПУНКТА Г-Н БОРИСОВ. Проблемите ще ги има доката съществува понятието КОНСОЛИДИРАН БЮДЖЕТ в който освен приходите по бюджета на правителството се включват и тези от осигурителни вноски направени за здраве или пенсии. В КАЗАНА НА КОНСОЛИДИРАНИЯ БЮДЖЕТ БЪРКА САМО ЕДНО ЛИЦЕ - ДЛЪЖНИКА НА ЗДРАВНАТА КАСА И ОСИГУРИТЕЛНИЯ ИНСТИТУТ. Лицето Дянков неправомерно се разпорежда със средства които не му принадлежат. ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ВОДЕЩО ДО КРАЖБАТА НА ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ И ПЕНСИИ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА. Касата и пенсионния фонд са независими субекти нямащи нищо общо с бюджета на правителството. ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА РЕВИЗИЯ НА СМЕТКИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ ЗА ДА СЕ КОНСТАТИРА С КОЛКО СА ОКРАДЕНИТЕ НИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ВНОСКИ. Те ни се дължат господа управляващи. Не е нормално по този начин да се запълват дупки в бюджетния дефицит на правителството което продължава да поддържа една висока бюрократична машина заради която ние плащаме със здравето си !!!!!.

Коментарите на площада , стига с тая говорилня зад компютрите, много пишете , а пък когато става въпрос за протест се криете в миши дупки и се правите , че не Ви засяга, а коментара Ви за другите страни , като Гърция, Франция които правят протестни митиги във връзка с пенсионната система , е че имат организация, ето сега има организация, има организатори, каква е причината да коментирате само , без някой да чуе Вашият протест и глас. Затова, всичките Правителства, които избирахте , ще постъпват така с народа , защото той сам си е виновен за всичко, преобладава невежество,историческа неграмотност, страх да не си загубите работните места и само приказки и нищо повече. А ТАМ НА ПЛОЩАДА , ХОРАТА СЕ ОПОЗНАВАТ, ЗАЩОТО ИМАТ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОБЛЕМИ , ТЕ СТАВАТ ПРИЯТЕЛИ .

подкрепям те и с двете ръце ... само кажи къде и кога , и съм първа писта ... аз съм част от народа и милея и страдам заедно с него за тежестите , които преживява , вследсдтвие на продажните и антибългарските ни политици ...айде на всенароден протест- просто сигнализирайте , ако трябва и чрез обективните медии и фейсбук .. аз се заангажирам да докарам повечето мои близки и познати ...

Бойкооо , и ти и твоята некадърна партия герб , сте за затвора , или за лудницата ...и вече по- голямата част от народа , го желае това , особено след вчерашното ти инфантилно изказване за турция ...

И да ги вдигнете с 3% едва ли ще намерите кой да ги плати ... Герберите потъват, но лошото е, че всички ще изпатим от тяхната некомпетентност ... И после ще ни яхнат да ни управляват кукувци от ранга на Сидеров и Яне ...

+ ЛИЧНИ ДЕБИТНИ КАРТИ ОТ НОИ и НЗОК!!! - 1. % - УПРАВЛЕНИЕ. - 2. % - СОЛИДАРНОСТ. - 3. ПОСТТЕРМИНАЛИ ВЪВ ВСЕКИ ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ!

БРАВО!!! много успешен ход и аз съм за повишаване на вноската. Даже мога да препоръчам вдигане с 13 процента по-фатално изглежда но ще има повече пари... Честито на спечелилите!

Има просто решение - този, така наречен бизнес (90% мутренски), да поеме всички осигурителни вноски (здравни, пенсионни, фонд безработица и т.н.), както и всички социални плащания на ромите. Защото ромите са тяхните основни "партньори" в сивата икономика. Като бонус им харизваме всички право-ромо-защитни организации.

Злопаметни, и твоето "просто" решение е точно толкова просто, колкото и но премиера - "Вдигаме осигуровките с 3% и /готово/ изчистваме системата." Аз пък предлагам друго решение /може и да не е по-умно, но със сигурност ще свърши повече работа за народа/ - ти, и всички като теб, вашето просто решение, да СИ направите бизнес - 100 % чист, светъл, бял /ако ще тогава да имате и 100 % печалба от него, по няколко милиона годишно или месечно/, и да ОГЛАВИТЕ бизнеса, който да поеме "всички осигурителни вноски /здравни, пенсионни, фонд безработица и т.н./, както и всички социални плащания на ромите." !! Направете го и без да вземате ромите като партньори , пък ние ТОГАВА може да ви харижем нещо много по-добро от предложения от вас бонус !!!!!

ББ играе играта блато, колкото повееш шаваш, толкова повече потъваш! Не вярвах, че е така непоселдователен. Проблемите на Здравната каса и НОИ ще се оправят, когато всички държавни служители започнат да си внасят своя 50 % дял от осигуровките. Така както всеки един работник от частни сектор и услугите. Къде го има това безобразие и грабеж, работещите да осигуряват и МО, МВР, чиновниците и т.н., а тези неблагодарници да не внасят нито 1 стотинка в бюджета, и същевремено за благодарност към системата получават най-големите пенсии!!!!!! Дори сега от МВР за стачки говорят. Това Дянков искаше да го въведе още миналата година, както е по света, но защо ББ и ЦЦ го смъмриха, сакън ония с цървулите били сърдиит, че ще им намалеят доходите що за цинизъм се получава!!!? Като ви намалеят доходите, напуснете МВР, идете веднага в производството да си ги вдигнете, толкова просто и лесно! Тъкмо ще спомогнат за реформирането на мегастерството, за което плачи 20 години. Време е ББ и ЦЦ да се опомнят засправедливия изход от ситуацията, че това е солидарност в осигурителната система - всички да си внасят дела!

Абе Круме, ти работил ли си някога в МВР, че си толкова сигурен, че те си гледат само рахата. Аз съм работил там 20 години. Веднъж през лятото копах септична яма. Първия и втория ден имах страшна мускулна треска. На третия, вечерта си пиех ракията и след това спях като къпан. На другия ден ми нямаше нищо. А като съм на работа, нощем спях като заек. Като ми звънне телефона, подскачах ей толкова. Сутрин като се появявах в службата се молех "само да не се е случило нещо". Това е работата на нези от МВР. За тичането, гоненето, залавянето и т.н няма какво да ти обяснявам, ти просто няма да го разбереш. След 20 години служба излизаш с разбити нерви и здраве. А път тия дето не щат да работят в производството, да идат в МВР бе, кой не ги пуска?

Що тогава не напусна и не отиде да копаш БЕ "УМНИК". Колко % от полицаите са с наднормено тегло, а от отговора на този въпрос ще разбереш много неща.

"Тука има, тука нема " много интересна игричка. И ББ я знае е СД тоже.

айде стига сте се чудили какво да вдигате ами изгонете някой търтей от държавната хранилка

`Фокус-мокус, тинтиритус-минтиритус ...` .. и финитус .

А вижте на тоя разбирач Данев сина му в кои ф-ми участва и с кой.Интересно е.

Това е по - добрият вриант. Най - после нещо смислено да направят това правителство. Не че пак няма да се отрази на нашите заплати.

Началният вариант беше по-добър и не натоварва бизнеса. Лош вариант е, че нещата се обсъждат с синдикатите, които са предимно комунисти и не носят отговорност за държавата!... Да се даде половин милиард лева за сметка на бизнеса, който тепърва излиза от кризата, е необмислено решение, смята Велев." А за чия, пак за наша сметка ли искаш?!? Взехте ни всичко - сега и без работа и без пенсии да мрем, че не ви стига! Какво стана с инвестиционните бонове, които потънаха в крадливите ви инвестиционни фондове и никой стотинка не видя, а вие излязохте с фабрики, ТЕЦ-ове, банки!... Всичко окрадохте, а отгоре на това го и разпиляхте, защото освен алчни сте и много тъпи!!! Защо вместо да правят глупости, не освободят пазара?! Дайте възможност на хората сами да решават къде да спестяват пари за пенсия и къде да се осигуряват за здраве! Нека всеки сам да си прави сметката къде му е по изгодно! Стига с този държавно-чиновнически монопол! Чиновниците изяждат 30% от вноските за самоиздръжка! Не трябваше да намаляват вноската за пенсия във време на криза! А парите за здравеопазване трябваше да се ползват почти в пълен размер, като се остави резервът да е от 500 млн, а не както сега 1.5 млрд!

3% мозък има в правителството

"... тогава се появява въпросътоткъде този Борисов има пари. Той пък се озърта като шопар в тикви и се прави, че не чува. А има много пари щом на всички лично плаща: "Аз платих на пенсионерите". "Аз платих на лекалите".И така ни спретнаха поредното страшно лято от измами и лъжи". (край на цитата)

вдигаите си багажа и готово

ЧЕТИ ХУБАВО КАКВО СИ НАПИСАЛ "към "бизнесът" е за затвор " - ако не е бизнесът, не този крадливият, толериран досега от БСП и ДПС ще си умреш от глад щото и работа няма да имаш. А и защо не си вземеш откраднатото от бсепарите и депесарите? Кой те спира?" Кой "не този крадливият" има пари фабрики и пр. печели поръчки за магистрали, водни огледала...??? Как да си "вземеш откраднатото от бсепарите и депесарите" както не даваш да са в затвор???

Нашият човек пак се изметна-досега заедно с Тотьо и дъртата пенсионерка от НОИ пееха една песен, докторите го натиснаха и той запя друга! Имам чувството, че Пожарникаря тотално се е паникьосал и решенията му от ден на ден стават все по-неадекватни! Решението на проблема е едно-да си ходи, да не мъчи себе си и нас!!!!

докато всички тук пишат какво ли не,те ще си правят с нас гаргара!!!защо един българин не излезе на протест за нещо?!ЕДИН ПЪТ!!погледнете гърците бе хора,задайте си въпроса защо ние не вдигаме стачки!!!отговора е:защото ни е хубаво

време е да си ходиш маи,дорде всичко не сте осрали

към "бизнесът" е за затвор " - ако не е бизнесът, не този крадливият, толериран досега от БСП и ДПС ще си умреш от глад щото и работа няма да имаш. А и защо не си вземеш откраднатото от бсепарите и депесарите? Кой те спира?

За това решение го подкрепям, на 55 години съм и вече с доста разклатено здраве, не зная как до пенсия ще доживея!

Трябва лекарите да се чувстваме виновни за това, че вдигат пенсионната осигуровка? Абсолютен тъпир може да изрече това.

трябва всички държавни служители също да плащат осигуровки и тогава ще се запази системата. /само не се оплаквайте, че са ви малки заплатите/

Абе цървул за държавните служители влизат пари всеки месец-за такива като теб не влизат пари,а после искате пенсии и превилегии!

Боцмане, толкова голям "боцман" го раздаваш, че чак ме е гнус да дочета до края репликата ти, в която наричаш ЦЪРВУЛ / и естествено - цървули/, този / и тези/, които всеки месец внасят /вливат, "влизат"/ пари от своите, макар и нищожни заплати, респективно - данъци и осигуровки НЕ САМО ЗА ВИЧКИТЕ ТИ ОСИГУРОВКИ /и социални, и здравни/ и за теб, и за всички като теб, а и всичките /целите/ ви заплати, може би няколко пъти по-големи от техните, та даже и за цялата ви държавна издръжка !!! Ти да не би да си мислиш, че като /ако си държавен служител, теб държавата те храни ?? Може, но държавата кой ли я храни ?? Дали имаш поне една, две гънки на мозъка, за да се замислиш, че главно това са "ЦЪРВУЛИТЕ" !!!!!! , а и че няма да има България, докато това не го разберат всички "НЕ-ЦЪРВУЛИ !!!!

Господин премиер, държавна тайна ли е каква част от осигуровките не са събрани.Информационните системи на НОИ И нап дават ясна кяртина на положението, само че си затваряте очите. Като не можете да вземете от мутрите повишавате вноските на тези , които са изрядни. Ами държавните служители?

"Бизнесът" да не се тюхка, защото негови са палатите, които НАП заснема от въздуха! И да не се хвалят разни търгаши колко много данъци са внесли в бюджета. По-добре да кажат колко са скрили! На фона на плоския данък от 10%, още 3% осигурителна вноска върху средствата за работна заплата, по-точно върху някакъв осигурителен праг, е нищо!!! За бой са тиквениците, които намалиха здравните и осигурителни вноски! При тези ниски подоходни данъци осигурителната тежест трябва да бъде по-голяма! Но има ли глава, която да оцени това?! Нали премиерът е бил бизнесмен? Сега обаче е от другата страна на барикадата и му идва зор!

Крикоре, проблемът не е в това, че някой ще вдига осигуровки, а че до вчера включително ни проглушиха ушите, как внесеният проектобюджет, осигурявал на българското население и бизнес запазване на данъчна и осигурителна тежест, и как това било най-голямата гордост на управляващите. днес се оказва, че проектобюджетът е една голяма измама.

"Началния вариант беше по добър и не натоварва бизнеса. Лош вариант е че нещата се обсъждат с синдикатите, които са комунисти и не носят отговорност за държавата." Ето я най-после истината! Бизнесът е отговорен за катастрофалното положение на държавата!!! Срастнал здраво с управлението на страната изсмуква всички живителни сили на българите!

Абе тая сложна система на прехвърляне на средства от фонд във фонд прилича на преливане от една пробита кофа в друга. ..с други думи от пусто в празно + 3 % "бонус" за трудовака.

Аз не се осигурявам нито за здраве, нито за пенсия. За сметка на това пуша по две кутии цигари на ден и удрям по 4-5 водки. Това ми е осигуровката, че няма да взимам ниска пенсия.

защо тогава трябва да е задължително

ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ДА ВНАСЯТ И ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ А НЕ ДА СЕ ВДИГАТ ОСИГУРОВКИТЕ.

И ако плащат, какво? Получава се от единия джоб в другия. Защото нетното възнаграждение никой няма да посмее да го намали.

"ГОТОВО" - много хубава дума :))) Да видим дали ще ни сготви до края на зимата ....

Що не Ви смъкнем заплатите, не наядени депутати такива И ГОТОВО! Данъчните да Ви подгонят малко! Искате от БЕДНИТЕ, БЕЗРАБОТНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ да оправяте държавата. БЪЛГАРИЯ ИМА МАЛЪК ШАНС ДА СЕ ОПРАВИ СЛЕД 20 ГОДИНИ, КОГАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ЛАПАЩИТЕ ВЛАСТ И ПАРИ, НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ Е ПО- РАЗТРОПАНО, НО НЕ МУ ДАВА НИКОЙ ШАНС!

Стига с тоя бг. бизнес!! Кой е бизнесменът? Свинаря ли или Илийчо, или черепа, скелета...Сума години само за бизнеса мислим, решаваме и се съобразяваме, а насреща НИЩО!!! Нито работни места, нито повишени заплати, нито данъци, нищо! Само лимузини, джипове, яхти, "недостроени" палати, манекенки...

Много точно, приятелю. Много точно.

Очевидно като се вдигнат осигуровките с 3%, още повече самоосигуряващи се ще се заврат в сивата икономика. Защото хората нямат никаква изгода да се осигуряват, тъй като не получават нито пенсии като хората, а за здравеопазване - да не говорим. Тези допълнителни 3% ще се стоварят върху държавните служители, т.е. върху бюджета и върху най-големите предприятия, които просто не могат да се заврат в сивата икономика. Но затова пък там имат калкулатори :-) и смятат - България - данъци и осигуровки 50%, Турция - 40 % (стойностите са примерни), преместване на производството - 2% от годишните доходи. Резултат - разлика +8% ако фирмата отиде в Турция. Какво според вас ще се случи?

Бойко, не ни казвай "щом искате, щом не искате...". Кажи най-после ти какво искаш, ти какво предлагаш. А не да ми пуснеш първо Дянков да изговори куп глупости, а после, както винаги, ти да ги отречеш и да яхнеш белия кон... Пенсионните вноски - за пенсии, здравните - за здраве. Това е ясно и за децата. Определи адекватен размер на двата вида вноски и мирясай.

Началния вариант беше по добър и не натоварва бизнеса. Лош вариант е че нещата се обсъждат с синдикатите, които са комунисти и не носят отговорност за държавата. Лошо, че ББ не знае какво да прави и наистина изглежда в паника

Все бизнесът се натоварва, а бизнесът как експлоатира работниците, никой не го интересува. Работят хората на минимално заплащане, а те чорбаджиите си строят палати и не си плащат данъците. На бизнеса им се позволи да осигуряват работниците си на 4-часов работен ден, заради тази изкуствено създадена икономическа криза от американците, а те милите работеха не по 4 часа, а по 10 часа, а получаваха заплащане за 4 часа, а след това ги уволняват и отиват на борсата, като получават за безработица, като за 4-часов работен ден, а не за 8-часов. И това, ако не е див капитализъм, здраве му кажи! Така че, добре че има синдикати, иначе бизнесът ще си развява байракът, както на него му е изгодно - все ще плаща много малко. То на тях би им било най-добре работниците да им работят за без пари, а те да живеят в охолство и да се чудят къде да си похарчат парите. Такава експлоатация и незагриженост за тези, които им изкарват парите не е имало дори и преди девети септември 1944 г. Единици за такива бизнесмени, които се грижат за работниците си.

Кога ще прогледнете прости хорица ?! И докога ще ви се привиждат навсякъде комунисти? Не осъзнавате ли , че така ви манипулират?!

Не се заблуждавайте - сега хем ще вдигнат пенс.вноска с 3% / защо точно с 3, вчера се говореше за 25/, къде са обосновките, анализите, аргументите за точно тази цифра??? / , хем догодина, когато вълненията са туширани, ще ни вдигнат и възрастта. Те са го измислили още от сега, но така ще ни го хакнат двойно - хем повече ще плащаме, хем по-дълго. Батя да се е отрекъл окончателно от завишаване възрастта - НЕ! Това е само един финт, поредната изработка за хората. Впрочем, днес, след като разбрах, че с парите от ЗОК се плащат пенсиите - тоест, в пенс. фондове няма нито ЛЕВ, си помислих: Аз, като самоосигуряващо се лице, имам 20 год.вноски : заверени , утвърдени, подписани и подпечатани в осиг.картони и книжки от ревизорите на НОИ за всяка една година, но и не съм само аз. Моля, другарю Борисов, обяснете ми, къде са ми парите за тези 20 г.??? Каква да ми е мотивацията да продължавам да го правя??? Толкова сте нагли и безпомощни в работата си, че ми е жал дори да си помисля за ВАС, политиците - най-голямата крадлива и безпощадна СГАН!

Не разбрах, какво предлагаш? Да се дигне възрастта, стажа, точките за пенсия, за да няма 3 год. нови пенсионери, та да не му мислите...

Аз пък изобщо не съм съгласен някакви представители на синдикатите, да правят предложения вместо мен. Твърдо съм за това да се вдигне пенсионната възраст !

Ами това рано или късно ще стане. В цяла Европа вече става, въпросът е че БГ с този демографски срив късното решение ще е вече доста закъсняло! Това Правителство, колкото и да ми се иска, върви към пълен крах!

И аз искам да работя, ама до 70 години

ти жив ли ще си до тая вазраст че и да получаваш пенсия поне 10-15 год???

Едно време имаше една "другарка" на име Цола Драгойчева. Та тя беше готова да "работи" и до 80 години, защото нейната "работа" беше да ходи по трибуни и да говори глупости. Лошото за нея дойде, когато започна да се напикава и насира по трибуните и тогава я пенсионираха наистина. Твоите безумия ми напомнят за нейните тъпотии.

Толкова е простичко ... за простичките хора. Точно пък нашият премиер да реши някакъв проблем различен от карате - нито има образование нито ценз нито опит нито въобще знае за какво става въпрос - просто повтаря думите на някой от неговите специалисти ! Отново го отнасят работещите фирми за сметка на некадърните чиновници, които ще гълтат 2 от тези 3 % ! Кому е нужна тази безмислена здравна каса - защото парите трябва да се събират на едно място, откъдето по-удобно ги присвояват политиците !

Хора, не виждате ли, че тия хора нищо не могат да направят като хората, освен лобистките закони, които приеха. Всеки ден се лутат, стрелят напосоки, пробват нещо, утре се отказват, страх ги е от протести. Но най-важното - пълна некомпетентност във всичко. А вече година управляват... Докога все нови и нови на наш гръб ще се учат да управляват (а през това време си осигуряват бъдещето)?... Не мога да се начудя все още това ли е начина да решаваш такива сложни въпроси като пенсионната възраст и здравеопазването и да изплещиш: "Вдигаме осигуровките с 3%!!" Ами тогава ги вдигнете с 6% и ще има и резерв... Смях!!!

ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ, АКО НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА НАПУСНАТ ИМА ТОЛКОВА КАДЪРНИ БЕЗРАБОТНИ ЩЕ ГИ ЗАМЕСТЯТ, И НЯМА ДА СЕ ПОЧУВСТВА ТЯХНОТО ОТСЪСТВИЕ. И ТЕЗИ ДЕПУТАТИ ЗА ВАС НЯМА ЛИ КРИЗА? НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ СРАМОТА Е.