17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много вероятно е, да не са били откраднати.

Синът на племеницата... Като нямаш наследници, всичко се разпилява...

Къща без аларма с отворени прозорци, вътре намираще се картини с неопределена стойност и на това му се вика кражба?

На такъв муньо,ако не му ги откраднат,ще му набутат фалшиви пари или ще му ги подменят и пак ще пие студена вода. Този не заслужава да притежава такова богатство,дано да са попаднали в ценител и да останат в БГ.

Досега не се е погрижил за сигурноста на картините , явно не са му били толкова скъпи .

Аз също държа три картини на Пикасо и две на Рембранд в гаража си. Да питам - трябва ли да заключвам вратата му?

цапаници за реклама..пфу

Куха новина пусната с неясна цел. Ма нищо, де. То и хората четат и Ви "вярват".

Един преди доста години така си самозапали ателието, инсценира се пожар... Този пък може да е решил че така е по лесно, да вземе едни лесни пари. Ужким кражба... :) Знае се че Майстора е забранен за изнасяне в чужбина, национална ценност е. Ако са му трябвали пари, прави се "кражба", и агнето цяло и вълка сит. При всички положения това не е чиста работа... нагласено е отвсякъде. дано хванат крадеца и да си каже кой е поръчителя и в играта ли е собственика!

Ей, голяма простотия. Да си оставиш ценностите в къщата с отворени прозорци и да заминеш за Унгария. Този човек или е скаран със здравия разум, или е в комбина с крадците. Друго обяснение нямам.

Айтъй то. Като не аи пазиш имането, се намира друг да го пази.

"Павел Антонов планирал след Нова година да премести част от картините, да направи охрана с аларма на къщата или да ги застрахова, но крадците го изпреварили." Още на 1-ви януари в 0:02 часа след полунощ е щял да го направи това. Но уви, крадците го изпреварили.

И сега когато застрахователя разбере за условията на съхранение на картините ще каже звучно едно голямо "Ц" за обезщетението,ако са били застраховани. Наследника да беше ги отдал на някой музей вместо да ги съхранява като поредните "боклуци" за таван или мазе в имот които заедно с основите може да се изнесе.

Препоръчително е, препоръчително.

Така е обикновенно всичко минава през посредници а крайния клиент се запазва в тайна. Не че са много хората в БГ които могат да купят такива ценности и да ги държат окачени на стените по домовете си.

виж ся, за вратата незнам, обаче требва по-често да правиш ремонти на коли в гаража си-. до пълна изборна победа над картините. източваш маслото над рембранда...кеф.

Купуваме картини с неясен произход, плащаме кеш и не задаваме тъпи въпроси.

Така се вдига цената на разните цапаници...с "кражби". Пример: Мона Лиза.

Ти си простак!

Не, няма такава държава....дори и на околовръстното на Слънчевата с-ма. Където днес е космическата сонда "Нови хоризонти". Картини за 10-ки милиони на забранен за изнасяне художник без застраховки, без данъци, без подходящи помещения, без регистрация и оценка. Бил съм се бил напил и забравил прозорците отворени в Унгария. Римейк на "Баш Майстора се завръща от Унгария".

"Десетки милиони" ;) Хайде, поспри се..

Не съм простак, а циник...има разлика!

Ама 52.33 лева ми искат за брава, бе, човек...!!!

Рембранда е по-малък и съм го сложил да не ми се праши киселото зеле.

Кой , защо и поради каква причина ще държи оригинали на Майстора в къща някаква? Те струват милиони.

глупак

Кой е този идиот който има толкова много плътна на Майстора и си ги държи вкъщи. А живее в Будапеща дал ключ на чистачката тя знае всичко каквото има вътре, да не е проблем със застраховката?

Имаш ли представа колко струват че се съмняваш че са милиони?

Я бегай при Азис и Преслава бе тъпак!

Щом не са били застраховани, значи със сигурност ги е продал.

Щял да го направи, но нямам желание?

Синковци-наследници. Безотговорни към всичко смотаняци, негодни дори да опазят създаденото от предците им.

Monka моме много си наивна човека не е смотаняк просто е искал да продаде картините , такива картини официално не могат да се продадат.

Arcadium

Пълен тъпак. Дано картиноте отидат в частна колекция, и бъдат обгрижвани. Този не заслужава да се нарече наследник на такъв велик художник.

Най-добре Мона го обЛиза да ходи при тях.

Парите имат способността да преливат от тези, които не ги заслужават към тези, които полагат усилия да ги имат.. ;)

...и балъци за милиони.

Трябва да си пълен идиот да държиш такива картини вкъщи, незастраховани и на отворен прозорец.

Много безотговорно е подобно поведение, всеки знае колко са ценни картините на “Майстора”. Да се държат просто ей така на отворени прозорци и без застраховки....

Нещо намирисва тази работа... Наследникът да не се окаже съучастник?! Не иска да дели с други роднини май.... Къща, прозорци, ток за строежа, тъкмо мислел да ги премести или застрахова ама го изпреварили... Тц Тц Тц...

Майстора е забранен за износ. Така с кражба се изгубва следата и много лесно могат да отпътуват нянакъде срещу съответната сума. Къщата с картините с отворен прозорец, взимали ток строежа наблизо.... тия картини струват милиони.. евра.

Не мога да допусна,че нормален човек,който е наясно как се краде тук,ще остави такива картини без охран.система и застраховка.Или е проЗ или ги е продал!

Може на работниците от строежа да им е било студено през тези зимни дни...

Тези картини струват нещо само в България.Навън никой не знае за нашите "класици" и пет пари не дава за тях.

Ами да даде репродукции, снимки на откраднатите картини! Така е съвсем"мъгла в гащи".....

Да разбирам че този умник ей така оставя картини струващи "огромна сума" (каквото и да означава това) в една схлупена къща без никаква сигурност, камери, и на всичкото отгоре без застраховка. Тук виждам една много голяма наивност, безотговорност и простота у човек, който може би е на години и не осъзнава дори къде се намира.

Това си е чисто "бране на картини" ;))))))

Общи приказки. Всички държави имат местни класици известни само в държавите си

Дааа, български аршин. Всичките "изключително ценни картини" взети заедно струват над 1000 пъти по-малко от една картина на Пикасо ( а такива има доста )

И там няма гаранция! По-добре в музей! Съседи бяха превърнали всекидневната си в галерия като имаше и на майстора картини! Слава богу, че ги продадоха! Иначе им трепереха!