Осем, а не шест, може да са купените въздушни линейки

Първият от хеликоптерите вече е произведен, свален е от поточната линия и му се извършват тестове - за Българоия ще лети на 15 януари, каза министър Георги Гвоздейков

Обратно в новината

Коментари - Осем, а не шест, може да са купените въздушни линейки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може ли с тез чудеса на природата да внасяме лековит чесън от Китайската народна република?

Абе какво си играете на дребно, я направо 100 линейки, а що не 5 000 000 та да има за всеки населяващ територията по една линейка. По-евтино е да осигурите 5 000 000 дървени костюма за населяващите и да се приключва мъката.

Само какво ще купуваме ,а какво можем сами да си произведем, Мънкаме и почваме да лъжем. Предатели.

На този разбрах , че глобалното затопляне му е виновно за падналите клони и непочистените улици не паднали листата защото нямало слана (то нали и по жиците не бяха паднали листата и за това се скъсаха), оставка такива фанатици никога не трябва да са на ръководни постове независимо дали говорим за климат , религия или нещо друго

Купувайте ги вече, само си говорите... Стига празни приказки, 6 или 8, не чакайте...

По времето на социализма и бай Тошо имахме въздушна медицинска служба с медицински екипи. Разрушиха я както много други неща, за да дойде американския колониализъм, в който на територията не са необходими такива неща. В тази група влизат още селското стопанство, производство на електрокари, производство на стоки за бита, бяла техника, черна техника, ИТ, автобуси, полупроводници, химически заводи, консервни фабрики и др. подобни. Сега някакъв се хвали, че 30 години по-късно смещели да купим 8 медицински хеликоптери! Бази Боже сляпо да прогледне! И комисионна да изработи за сметка на данъкоплатеца!

Накрая ще платят за осем авансово, а ще получат нула , като американските самолети хахай

Тоя Некадърник не знае като работи. Изобщо не е наясно с държавен транспорт например с БДЖ.

И на коя болница на покрива ще кацат тес въздушни ленейки

страшен айдук и лъжец е тоя. Ще окраде и ще зароби България с милиярди.СПРЕТЕ ГО!!!

това е чудесна новина, налице са ползите от ЕС

Е С ни спира с ограниченията не ни помага.

Сигурно и охожда секретарките, за да осигури пилоти. До онзи ден нито един, а сега за всяко по-голямо село - хеликоптер и университет. Иначе събираме капачки за детски линейки, няма дефибрилатори, няма детска болница... Да жяха взели един хеликоптер за борба с пожарите, които са случайно закономерни всяко лято.

Айде да почнем с един или два… ПОСЛЕ ДА СЕ ХВАЛИМ И ГОВОРИМ ЗА ОСЕМ!! В МОМЕНТА СМЕ С НУЛА! Смешник крадлив!

имаме хубави магистрали не са нужни "въздушни линейки". БГ не е толкова голяма като територия.

Това се прави за богати не за бедни.

Осем, шест, осемдесет и шест... линейки лесно се купуват. Добро здравеопазване и кадърни и съвестни лекари и медицински сестри трудно се създават. А като гледам, у нас здравеопазването от ден на ден става все по-добро, от месец на месец все по-лошо.

Нека купим още чертежи от нашите братя отатък океана!

Орки пак недоволни купуват въздушни линейки досега що нямало сега купуват имало комисионни, а е много гнусно племе сте панели

Таашак, въздушни линейки! Когато някой получи инсулт в някое на майната си затънтено село и от което няма никаква друга връзка освен с абсолютно безотговорните и неграмотни глупачки от 112, тия т.нар. въздушни линейки можете да си ги заврете отзад! И толкоз, ама на кого ли му пука!

Първо, въздушните линейки трябва да са способни да работят надеждно и уверено в условията на високопланински спсистелни операции и лошо време, от каквато нужда има най много. Второ броят им трябва да достатъчен, за да има обучени и подготвени да работат в посочените условия около 20 екипажа, за да се гарантира че във всеки един момен ще може да се разчита на 3-4 дежурни вертолета. Простите сметки показват, че ако за подготовка на един екипаж трябват 120 часа годишно, то за 20 екипажа ще са нужни примерно 2500-2800 часа. Един вертолет при перфектно обслужване, без задръжки за изчакване на резервни части и извършване на ремонт може да лети около 400 часа. С една дуума 8 вертолета е минимума. Защото докато летят 6, 2 трябва да са на ремонт.

И сега някой спешен случай като трябва да се транспортира примерно от Карнобат до Пирогов, ще трябва да пратят линейка от Бургас да го вземе и закара до летището в Бургас, да го вземе хеликоптера, да го закара до летище София и от там с линейка до Пирогов, което ще рече към 4-5 часа и общо 3 медицински екипа. А реално с една линейка и 1 еким може да се транспортира за същото време. Ако имахме инфраструктура и обучени пилоти които да кацат на всякакви паркинги го разбирам, ама като знам как е цялата система тези хеликоптери освен на лицензирана площадка другаде няма да се доближат до земята.

Вертолета има смисъл да се п-олзва на трудно достъпни места. а Карнобат е на магистрала и не спадак към тях. Но все пак, в Карнобат вертолета може да кацне на стадиона и да вземе болния от там. Ако е излетял от Ямбол/Безмер и го кара за София се получава реално около 2 часа. Ако го достави във Пловдив, ще е под час и половина.

Няма пилоти, няма обучен персонал за тия хеликоптери. Няма инфраструктура за тия хеликоптери. Почти съм сигурен че нямаме дори и една болница с летище за хеликоптери на покрива. Но много ми се ще примерно година след като влязат в употреба тези хеликоптери- някой да извади сметката с конкретния брой летателни часове, колко хора откъде докъде и защо са превозени с тези хеликоптери и колко като краен резултат струва цялото това упражнение.

Kalin

Саамо немога да разбера като е имало нередности и кирливи ризи защо сега като кмета е техен защо не ги огласят?Кво общо има тоя избор с това?Или ги плашаг н вовента за да се соговорят няма да вадим нищо вие само гласувайте за Мека София!Както стана с Борисов.Глясува за тях и никой не го закача

Еххх тоя български език бе

Трябва да купим 10. За да ги дадем после на Украйна. На нас не ни трябват. На нас нищо не ни трябва. Трябва ни само да купуваме.

"Полагат се усилия за доставка на още два медицински хеликоптера" Колкото по-голям е процентът, толкова по-големи са усилията.

Кви линейки бе тия се борят да усвояват пари а не да спасяват хора :)) И ако искаха въздушни линейки нямаше да поръчват имагинерни изтребители Ф16 за да си делят комисионните на милярдите платени авансово

Щом е за купуване (разбирай комисионни подаръци) с държавни средства тук сме на висота. А и после договори за поддръжка обвързващи с неустойки ще са за години напред, а нищо чудно и да са с някоя нова фирма със "случайно" участие на министърска фамилия естествено зад чуждо юридичеако лице от Европа собственост на офшорка. Сега интвресното е бюджета - как един не реши да реже коли, шофьори и разходи по тях на министерствата, агенции и хилядите "заети" в това.

Ако не бяха изчегърквали начело с президента, два хеликоптера щяха да пристигнат някъде преди три години.

пиронков, влаковете закъсняват с по 10 часа, ако въобще дойдат! кога ще си подадеш оставката, некадърен парашутист такъв!!!!!!!

Че те влаковете закъсняват и от преди 20 години.. Ама да...не искаш оставката на предните а на тоя.. Вече искате оставки за миризма от лайна