Осъдиха банковия "Робин Худ" в Италия - крадял от богатите, за да дава на бедните

Седем години точел пари от сметките на свои имотни съграждани и ги внасял в тези на нуждаещи се

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е една истински интригуваща история и се надявам да направят филм за нея. Детайлите предполагам са още по-затрогващи и интересни.

Респект!

В 21.век 1 % от населението на земята държи пари колкото 99% от останалата част. Богатите стават все по-богати, а бедните още по бедни. Див капитализъм и геноцид от страна на буржоазията. Богатите са най-скръндзавите хора. Те 10 живота не могат да ги изхарчат тези пари, но не искат да дарят на никой и стотинка. За тях е по-добре да си ги отнесат в гроба отколкото да помогнат на някой.

Като банкер той много добре е знаел, че понякога едни 300 евро, които са абсолютно нищо за милионера, могат да бъдат животоспасяващи за някого, и дори да определят бъдещата посока на живота му... Хвала, хвала на такива Хора! И вместо властите да се вслушат в идеите му, и да променят социалната система, те си карат по старо му... Ето - дори повечето от самите "ощетени" са съгласни с него и го подкрепят!

господинът дава пример как нашите олигарси обрали 12 фалитрали банки през 1.1995г-2.1997г- ПРОПОРЦИОНАЛНО ПО СМЕТКИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО СА ИМАЛИ ВЛОГОВЕ В БАНКИТЕ И ТО С ЛИХВИТЕ- ТЯХ ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ КОЙ ДА ОРЕЗИЛИ ИЛИ ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ФИНАНСИРАТ ПАРТИЯТА МАЙКА- БАНДА ЧЕРВЕНИ КРАДЛИВИ ЕДРИ МИЛИОНЕРИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ- ГНУСНИ КРАДЦИ- СЪСИПАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.

В същият период Иван Костов бе някакъв на банките, но не помня точната длъжност. А СДС сячески искаше да бутне правителството. Не че оправдавам Виденов.

На този комунист явно не му хрумва, че богатите са работили, поемали рискове, не са спали и яли от нерви, за да изградят бизнеса и богатството си, докато някои други са дремали от 9 до 5 на заплата и осигуровки, чакайки все някой друг да им даде. В това да крадеш няма нищо достойно. Дори и да крадеш от най-богатите. В Америка този "банкер" щяха да го разстрелят, при това с пълно право, но Европа е соц в маята си.

Само че не е така. Пари се печелят с власт и законови възможности, а не - с труд. С труд, гърбав се става, но НЕ и богат.

straiki

проверено и доказано от собствен опит

Принципно си прав, но нещата не са черни или бели. Комунизмът не е лош като идея, но е неприложим на практика поради няколко причини, като най-важната от тях е, че няма как да се определят способностите и нуждите на всеки един човек.

А в България, банкерите вземат от бедните за да дават на богатите.

У нас такъв банкер няма, не може да има и не ще се появи! Спете спокойно, гледайте си рахата! Нашите банкери са си съвсем наред - вземат най-много и винаги от най-бедните.

Да му даваме българско гражданство като ценен специалист и да го правим премиер.Поне дава на младите,а не взема от тях,дава и на пенсионерите,а у нас ни щавят и не дават ни на млади,ни на пенсионери.Нямат изхранване тези 240 зинали гърла сякаш са новородени октоподи,само дето за разлика от природата видимо не растат като тях - от 2 см до 2 м за година,но им растат банковите сметки.

брей, тоя и за адвокат става... нема да остане на улицата

брей, тоя и за адвокат става... нема да остане на улицата

cheeseus

Богатите прощават, когато са истински богати. А бедните си остават бедни, ако не могат да бъдат богати.

Мда, какъв е изводът - че не бива да се помага на разни мишоци, защото когато стане нужда да върнат жеста, се изсулват като пръдня от гащи.

Най-смисленият коментар!

Тук на една полу-италианска банка има един шишкав Робин Худ, ама той взима от бедните и дава на богатите, после обяснява на бедните от телевизиите как не умеят да си управляват бедността.

В България Робин Худовци няма,но роби има,колкото ти душа иска!!!! И тук нашите крадци крадат от богатата Европа,но ги наливат в собствените си бездънни джобове и за бедния народ нищо не остават!!!

разликата я прави манталитета Ние сме архаични неандерталци, които служим на задника си и стомаха си, докато италианците са извтрвели дълъг път на социално развитие. Не съм изненадан от социалната зрелост наиталианците.

Това си заслужава да бъде направено на филм.

''орезилят'' Страхотни изрази в ДИР, блика книжовност и се демонстрира богатство на езика, официална медия е все пак...

Дир-а отдавна е на нивото на Блиц, само им виж заглавията.

"демек" е във всяко изречение на българина,а има думи,като тоест и всъщност.Това е то,турска поста.

Ъхъ, а също чай, чаршаф, дюшек, душ, тенджера, софра, комшия, шише, джам, ама, и един куп други :)

Трябва да има повече такива "Робин Худи"

е 50% от кредита е вземал за услугата