17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разкарайте го този палячо - възпитаник на СОРОС.

В България правата са тотално ограничени непрекъснато и без военно положение. Законите са само за тлъстият тъп Мутрафон Борисом и другарите му. Затова се оказа че е задържан незаконно и го пуснаха. А нормалните граждани ченгетата ги бият и задържат без повод и в нарушение на законите и международните конвенции, а ако се оплачат се оказва че всичко е законно, просто законите не са за тях, за тях е беззаконието на мутрите.

"Светът е на ръба на една икономическа криза. Унгария трябва да остане извън тази война и да защитава финансовата сигурност на своите семейства" - га яди шашлици нъ софрътъ на дьедо ти Шорош, други песньовки пьеешье, миндил с миндил хунски...

На мен пък Вики ми дава да му го лапам дори когато има “извънредно положение”. При нормално положение пък ме цепи в гъза.

чеп Виктор Орбан, яко взе да кука. Преизбраха го и той тотално изперка. Налага извънредни положения като някакъв див диктатор. Време е ЕК сериозно да се заеме с лечението му, преди да е каталясъл държавата. И да му имам причесчицата, с раздвояване на мозъка по средата.

_stankow

И ние сме в извънредно положение. Не съм чул законът от 13.03.2020 за уж корона-вируса да е бил отменен !

Някой е готвил к*р капан на Орбан, за да се стгне до там. Трябва да е оня левент от унгарски произход.

Никой не е готвил никакъв капан за малкото диктаторче. Просто извънредното положение от коронавируса изтече и няма основание да обяви ново. Война в Украйна има от 3 месеца и всъщност преди 2 месеца беше доста по-опасно около Унгария. Цялата работа е неговото желание да управлява чрез декрет, като по този начин прескача всички демократични институции в страната (тези, които са останали) и по този начин да концентрира още повече власт. За това става дума.

интересно че за лумпени като теб, думата демокрация означава политици одобрени от САЩ. ако не са одобрени от САЩ не е демокрация. унгарците гласуваха масово за Орбан, но ти не си съгласен. защо не си съгласен. кой трябва да решава как да се управлява Унгария - унгарците или САЩ. просто Орбан е е проститутка като Киро или Бойко. това е разликата. ние свикнахме да сме шматките на Европа и много ни е яд че има държави които мислят за собствените си интереси, а не за интересите на САЩ.

Какво значи проруски коментари? Воденето на руска пропаганда и цитирането дословно на руската пропаганда проруски коментари ли са? Да хвалиш едновременно агресията на Русия в Украйна и същевременно да твърдиш че си бил възмутен от подобни действия на САЩ това не е ли лицемерие? Да хвалиш ограниченията наложени от Путин и сега от Орбан и същевременно да се възмущаваш срещу далеч по-малко ограничения как трябва да го разбирам? Да пишеш очевидни лъжи и антибългарски коментари и същевременно да хвалиш Русия това нормално ли е? Да твърдиш че ти нарушават правата а същевременно да хвалиш диктатури дето правата ги нямат за нищо това как трябва да се разбира?

"Абе смешко", защо лъжеш брутално! Каква свобода имаш сега в България след като те дебнат с камери навсякъде. Променят законите да са в полза на богатите, а обикновения българин е тероризиран тотално!

Ако гледаш черно-бяло, въпросите ти стават риторични. Ако погледнеш в цвят, както са всъщност нещата, спокойно можеш да кежеш следното и то да е вярно: агресията в друга страна е лошо нещо и Русия е не дотам благонадеждна страна, Путин също не е свете за мирисане. В същото време в Украйна, една държава, съществуваща от скоро и без собствена история (като РСМакедония), развива нацизъм, което е документирано в стотици видео материали в Интернет, споделено е нееднократно от журналисти и народни представители в западни държави пред парламентите им. САЩ използва тази ситуация, за да превърне нацистите в Украйна в маша, с която САЩ да сложи на колене Русия. Нацистите в Украйна получават финансиране от държавата от години, те самите го твърдят. Милиони, дадени от САЩ на Украйна за правосъдието, се превъртат и попадат при нацистите, а синът на Байдън му урежда срещи с нацистки лидери, които са записани във видео с хитлеристки поздрав към маси привърженици. Деца с вдигната дясна ръка се разхождат из Украйна през послдните години. При това Рисия и Путин не са цветя за мирисане. Но по неизбежност се налага да чистят Европа от най-голямото проялвение на нацизъм днес, в Украйна. И понеже Германия няма дупце да вземе мерки, докато нацистите в Украйна казваха, че германци, поляци у руснаци са свине, които трявба да бъдат избити, то Русия се налага да действа. САЩ се кефи, понеже в момента пропада икономически и политически и има спешна нужда останалата част от индустриалния свят да падне също така. И диктува онези условия, които да срутят Европа и Русия. Един вид да си ги подложи под себе си, когато се сгромолясва. Виждаш ли двуличие в казаното по-горе? Аз не. Само че не е черно-бяло, а в реалистичните разцветки на това, което се случва. Няма само чист, няма само мръсен. Има игри, в които САЩ е главият разбойник в днешния век, а това почва в предишния.

Орбан суспендира конституцията и ще управлява с декрети. Това ако не е диктатура, здраве му кажи. Скоро ще приемаме унгарски бежанци. Всъщност унгарките са красиви, та няма лошо.

Не я суспендира, а я поставя над ЕС декретите! Унгарското вътрешно законодателство ще е над законодателството на ЕС, т.е. няма да са васали задължително изпълняващи европейските директиви!

Същите дето хвалят Орбан за въвеждането на извънредно военно положение са твърдо против в България да се въведе същото това извънредно положение. Що така бе сладурчета?

Защото Орбан не е предател.

Кой е предател? Ти ли? Или да защитаваш руските интереси е форма на патриотизъм? Абе колко хубаво ви лъсва лицемерието?

Това не е диктатура! Как не разбрахте, че извнъредните положения са лоши, само ако либерално правителство ги налага. Консерваторите са съвсем друга бира. Там извънредното е жизненонеобходимо и е хубаво... :))))))))

Някoй

тоест, когато "либерални правителства ги налагат" те са добри?? Значи в цяла Европа глобите и ограниченията бяха БЛАГО? Не, благодаря.

След като ограниченията са лоши защо възхвалявате ограниченията на Орбан? Или на Путин?

Някoй

тоест, когато в началото на пандемията - през ЛЯТОТО на 2020 г. ми забраняваха да се разхождам в парка на слънце - беше за мое добро.!?! Имаше полиция на входовете и глоби, ако не помниш! Не, благодаря.

След като си против ограниченията по времето на ковид, Как така си за далеч по-големи ограничения заради извънредно военно положение? Или викаш тебе не ти пука за ограниченията важното е да изкараш някой лев? Що не се разходиш до свободна Русия да видиш там какви ограничения има?

Някoй

не знаех, че като се разхождаш в парка - "изкараш някой лев". Ти да не работиш "придружител" по храстите в парковете?

Ти изкарваш пари като пишеш стотици коментари в защита на Путин. И това се вижда в абсолютно всяка статия която бегло има общо с Русия. Та не разбрах да не можеш да се разхождаш в парка по лошо ли е, отколкото диктатура управляваща еднолично с декрет и без контрол от страна на народно събрание и народ? Отменянето ти на конституцията и ограничаването на човешките права доколко е съпоставимо с забраната да пиянстваш в кръчмата? И как така си против едното и си за другото?

Това, че си си избираш Бойко си е твой проблем. Тука не са ми забранявали да се разхождам в парка.

"Според неправителствени организации извънредното положение подобно на това, въведено срещу коронавируса, позволява на Орбан да ограничава или просто да отменя временно фундаменталните права на всеки.“ Ама разбира се, как няма да е така според неправителствените организации? Гнидата Сорос газ пикае.

Ами точно така е. Първо на каква база извънредното положение заради коронавируса не е отменено? Минаха вече над 2 години. Само те, Китай и Северна Корея имат извънредно положение. Защо трябва да има извънредно положение заради войната в Украйна? С какво е заплашена Унгария?

Извънредно положение и ограничения заради covid са лошо нещо. Обаче извънредно положение отменящо конституцията е нещо много хубаво.

"позволява на Орбан да ограничава или просто да отменя временно фундаменталните права на всеки" Аха гледай колко е лош и анти демократичен Орбан, въпрек че го прави за да защитава финансовата сигурност на нацията и народа си. Но вече според ЕС който не е в солидарност към Украйна значи може евентуално в бъдеще да се запомни като съучастник към военните престъпления. Въпрек че според генерали на НАТО никой не е задължен да предоставя каквато и да било помощ.

Давайте да въведем също извънредно положение в България? Сещаш ли се тогава колко бързо ще търкаш наровете?

Нещо от рода на над 70% доверие от народа има Орбан, тъй че явно хората одобряват плановете му. Пък и в Унгария намят проблем с вноса на газ и петрол както ние имаме. И не позволяват надценки и прочие докато при нас може регулаторите да молят за скромно увеличение от едни, само 150% увеличение на цените!?! хахахха О и има разлика между българско и Орбанско извънредно положение, тъй че ние ако наложим такова нищо няма да постигнем.

На бай Тошо нали знаеш колко му беше доверието? И второ гледам никой не иска кирето да ви въведе същото извънредно положение и да почне да арестува масово всеки който не е съгласен с неговите виждания на млад честен и почтен.

Е да ама при бай ни Тошо нямаше бездомни, хора без работа и нямаше риск от това да те убият за два лева в джоба ти. Е да не е било перфектно ама поне не е трябвало да се притесняваш за пари и бъдещото ти. И какво извънредно положение да въвежда Кирето? След като е на страната на лицемерите, лилипутите и голямото съпричастие? Още е прекалено мокър зад ушите че да взима умни и добри решения. Единственото което може в момента е да хвърля пари на ляво и на дясно като рапърите.

Кво хейтите Унгария, при нас нали всичко е 6????? хахаххахаххаа

Кирето трябва също да въведе извънредно военно положение. Щото нали е толкова хубаво.

ние сме в състояние на военна икономика, така каза Василев

Извънредно военно положение.

Може ли някой да ми обясни, защо на някои коментари, като щракна без значение одобрение или неодобрение - веднага се попълва с 1 брой и срещуположната страна. Някои от коментарите са откровено проруски. Давам например неодобрение и освен моят глас веднага нараства и срещуположния. На други коментари, където давам одобрение, нараства с 1 брой и неодобрението. Колеги от Дир.Бг - що за ботове вкарвате в коментарите си? Обективността къде остана? Защо на определени неща "програмирате" общественото мнение? То е ясно, че в коментарите се пишат откровени глупости от откровени Тролове. Ама май и вие скрито тролите?! :). Я по-добре закрийте този откровено безсмислен форум щом е така...

Към добавения "+" към Вашето мнение се появи още един ! Добавките са избирателни .

Кое му е лошото някои от коментарите да са проруски, нали сме демокрация със свобода на избор, всеки може сам да преценява на коя страна по определена тема и в определен конфликт. Щом говорите за обективност е доста изкривено да налагате мнение, че не трябва да има обективност и коментарите трябва да са само в едната посока, и да съвпадат с вашето субективно мнение. Вие Западно хипнотизираните "демократи" сте по-големи фанатици и тоталитаристи от от комунистите навремето, които толкова плюете, защото сте като тях. Всеки, който не мисли и не изповядва стандарта в момента, а именно западна принадлежност, ако можехте щяхте да го изпратите веднага по лагери, като преди това ще го сочите с пръст като "предател", точно вие, които сте върли противници на комунизма и се борите за свобода на избор и живот. Такива конформисти като вас през комунизма сте щели да бъдете първи комунисти

Стига да бяха нормални коментари. Само че 99% от тях са изцяло руска пропаганда от хора пишещи по поръчка. А останалите съвсем лицемерно хвалят Русия за неща, които в България са нарушаване на правата им.

Значи всичко, което е проруско е пропаганда, а всичко, което е прозападно е дар от боговете и пътеводна светлина, така ли. Само ако се пусне БТВ и Нова се вижда постоянна провокаторска и агресивна прозападна и антируска пропаганда денонощно навсякъде, налагаща омраза, агресия и ненавист към всичко руско, което е смешно, жалко и отчаяно. Даже на Цитиридис му е казано - всяка вечер пропаганда против Русия под формата на уж някакви смешки. Всяка вечер се показва Костадинов от Възраждане, с колаж на който е прегърнал руското знаме като най-голямото престъпления, съществуващо. Ако същевременно показваше и Кирил Петков и Асен Василев, прегръщащи Американското знаме, щях да си кажа ОК, политически шеги, няма лошо, има реализъм, но в този случай е жалко и си личи, че е манипулация и пропаганда.

Не е лошо да има проруски коментари. Всеки си решава какво да мисли. Лошо е да се манипулират оценките с предварително зададени алгоритми. Мен не ме дразнят русофилите /стига да не се държат просташки :)/. Дразни ме троленето без значение в каква посока е.

случва се заради javascript-a. те дир-а са взели форум за ползване ама не са си платили достатъчно на IT-то да промени настройките по кода. има още доста неща по този форум, които изглеждат “бъгаво” ама на кой от дир му пука. нали има потребление и работи. професионалисти.

Орбан е цитиран, но не пълно. Той заявява още следното: "Бойните действия/в Украйна/ и анти руските санкции на Европейския съюз са довели до огромни икономически загуби и рязък скок на цените.Според унгарския премиер ситуацията заплашва енергийната и финансовата безопасност на Унгария."

Трябва да бъде въведена диктатура.

Ами след като иска всичко в държавата му да е на ред - заедно с приятеля си Путин да напада Украйна от другата страна, че да свърши по-бързо тази война! Русия вече го е правила в началото на ВСВ с Германия - защо сега да не опита с Унгария? Какво от това, че след нея една европейска държава няма да я има на картата, при това държава, която не е нападала друга държава. Важното е Унгария и Русия да са добре - другите - кучета ги яли!!! Фашизмът май не е умрял само в Русия и Унгария, защото това са разсъждения на фашисти. Като гледам "червените" линии на БСП в България май също - да не даваме оръжие на Украйна, за да може руснаците по-бързо да я смачкат и да свърши войната, че от нея не ни е добре - току виж в новините по време на вечеря показали някой труп - ще ни се развали апетита.

Няма санкции, няма американци и ЕС. Не искам хляба да е 2.50, сиренето 20лв и бензина 4лв !!!

При Виденов нямаше Европейски съюз нямаше война нямаше санкции.

"Неуважаеми" сигурен съм че нищо не си разбрал от този папагалски израз : "Извънредното положение въведено от Орбан означава суспендиране на конституцията и отмяна на правата на хората". Това е пълна глупост, казана преди няколко месеца от Урсула фон дер ЛАЙНЕН!!!!!

Хайде тогава отговорете Какво означава според вас извънредното положение? Разбирам че като недостатъчно зрял и образован човек нямате представа от тези неща, но все пак ми е любопитно какво според вас означава въведеното от Орбан извънредно положение?

Казах че първо ДНЕС трябва да прочетем какво предлага Орбан.

Хлапенце, няма такава приказка какво предлага Орбан . Въвеждането на извънредно военно положение, каквото въвежда Орбан има точно определено значение. Което ти, като не особено образовано хлапе не знаеш. Това означава като минимум, неограничени правомощия на Орбан и никакъв контрол от страна на народа.

Ами чети го. Означава че унгарския закон ще е над инструкциите от Брюксел. Нищо повече от това. Ограничават се само правата на евродженджерите да командват в Унгария.

Ходил съм и в Сърбия и в Русия моето момче. Цените там поне в градовете са по-високи от българските пък заплатите са по-ниски от нашите. В Русия специално полицията има право да те арестува и да те вкара в килия за 48 часа, ако си без документи за самоличност. Като през това време не е длъжна нито да ти осигури адвокат нито да уведоми когото и да било, че си арестуван. А пък сърбите мразят България още отпреди турското робство и нищо не се е променило. Редно е да ти припомня, че именно Сърбия ни напада веднага след съединението. Редно е да ти припомня, и тая измислена Македония е създадена от другарите а именно действията на сърбите, причината хората в Македония да мразят нас. А в момента ти хвалиш създаването на диктатура и отменянето на основни човешки права и конституцията на Унгария. Обаче в същото време ще се скъсаш да викаш, ако същото нещо се въведе в България.

Ако ще говорим с факти от миналото - редно е да ти припомня, че Западните "велики сили" са най-големите агресори и колонизатори и насилствено са колонизирали и поробили половината свят, като това продължава и до днес, което е извратено на фона на лицемерните им лозунги за мир и свобода. Редно е да ти припомня, че САЩ са единствената държава в световната история, която е използвала ядрено оръжие и е унищожила цели два града, като освен, че за секунди е убила хиляди цивилни хора и мирни граждани, години след това стотици хиляди продължават да мрат и да страдат заради радиацията и последиците от подаръка на най-светлите носители на доброто, свободата и демокрацията, и борещите се за мира на всеки човек. Редно ли е да ти припомням колко са жертвите и пострадалите, както и свободните държави, нападнати от Германия и фашизма й. Редно ли е да ти припомням колко войни и инвазии започна Америка само в последните години в редица арабски държави и унищожи нормалния начин на живот там за години напред, опитвайки се за завладее и да придобие насилствено природните им ресурси, използвайки световна изключително агресивна и целенасочена пропаганда и манипулация да убеди целия свят, че всички араби са терористи, за да оправдае нахлуването си на свободните им територии.

Да провериш любимата ти Русия колко държави е окупирала с война и ги е прибавила към територията си. Щото нали гледаме миналото. Русия е само Московска Русия, всичко останало са били самостоятелни територии окупирани чрез война. Не е лошо да се сетиш, че в момента любимата ти Русия се опитва да окупира суверенна държава чрез война. При това държава, на която самата Русия е гарантирала териториалната цялост.

Хлапенце май си ти, съдейки по малкия ти мозък и нервните ти изблици, показващи неувереност и слабост в защитата на позицията си - колкото и държави да е окупирала в миналото Русия, по-малко са от тези, които Западът е окупирал и колонизирал по целия свят. Това също не отменя всичките факти, които съм изброил по-горе за добрия Запад. Даже спорът може да приключи веднага до там, че само преди 80 години Америка е ползвала ядрено оръжие срещу мирни граждани, факт е, че Русия никога не го е правила и сме дотам, спорът приключва веднага. И за инвазията над Украйна - тук пак суверенните държави, в които Америка нахлува с военни действия в последните години са доста повече от една...

Твоята Русия или по-точно от твоите комунисти са единствените, които са изпили повече от собствения си народ отколкото всеки друг нашественик. Това че Сталин примерно е избил над 30 милиона от собствения си народ по хубаво ли е от атомна бомба? И не е лошо празната ти главичка да се сети, ти американците никога не са присъединявали чужда държава към територията си с война. Или това не ти пасва на платените опорни точки?

Ти май си настъпил предварително мотиката. Разбира се че трябва да се гледат първо държавните интереси. Защо трябва да търпим загуби от санкции? За да изпълним директивата на Америка - да се унищожи Русия? Правихне го това 45 години преди и знаете как завърши всичко. Орбан много добре знае какво прави и народа му е съгласен!!

Извънредното положение пази интересите на държавата? Между другото когато въведоха извънредното положение заради covid-за всички вас това беше нарушение на правата ви.

Ха ха ,питай унгарците дали сасъгласни.Май скоро не си излизал от село.

изперка,май?!

Тъй си е, съвсем е изперкал! И то така изперка, че на изборите пак спечели с мнозинство от 2/3 от гласовете! За четвърти път! И пак с "ипон"! Опозицията преди изборите беше заявила, че ако дойде на власт ще анулира газовия договор на Орбан с Русия за 15 години и ще спре изграждането на АЕЦ"Пакш-2" от Русия, който е договорен от Орбан. Какво стана? Ами нищо. Имаше "отнесени от вихъра" с мнозинство от 2/3.

А защо преди изборите не обяви, че ще въвежда извънредно положение?

Унгарците забравиха за руския Ботуш ! Ще има скоро нежна Революция !

Какви ограничения бе нещастници? Орбан не е казал още какво ще включват мерките. Сигурен съм че няма да е нищо по-различно от несъгласие с глупави европейски решения.

Извънредното положение въведено от Орбан означава суспендиране на конституцията и отмяна на правата на хората. Също така разрешава на Орбан лично и персонално да налага всякакви ограничения и да използва армия и полиция срещу всеки който не е съгласен с него.

ПИШЕТЕ ГРАМОТНО : НЕ ЗНАМ, НЕ МОГА, НЕ ИСКАМ

Много има да се учат нашите кавали на държавничество от Орбан.

Да изкарват войските по улиците и да арестуват всеки несъгласен с тях.

и да си сложат метални решетки на парламента

Това го правят на Запад - Канада, Австрия, както и английската колония Австралия, както и почти всички западни държави, носещи значката на демокрацията и свободата на избор, като ограничиха (при някои държави дори със средствата на арести, гонения и т.н) правата на населението да избират какво да вкарват в тялото си и дали искат или не, като принудиха насилствено толкова много хора да се ваксинират срещу грип, който уж "убил" толкова много хора, само че единствено в представените от властимащите статистики, в реалността живота си течеше, ужасът беше по ТВ и в медиите.

Унгарците ще бъдат във военно положение дълго време. Не може някой държави да губят милиарди от санкциите, а унгарците да играят соло и да мислят само за своята си изгода. И за дружбата със СССР. Ще настъпят мотиката. И те, като нас искат да цоцкат и от Европа и от СССР.

Някои държави губят милиарди, някои се надяват да спечелят тези милиарди, като им продават втечнен газ, някой се опитва да запази народа си от това. Кой е прав, историята ще покаже някой ден.

Мисленето за народа минава през отменянето на правата на народа?

Кои са правата на народа, освен правото му да избира предатели, учили кратки курсове в Харвард? И да плаща дизела по 3,50 за литър?

Кирето и той да въвежда военно положение и да отменя всякакви избори. Също така всеки несъгласен трябва да бъде арестуван и вкаран в затвора. Това ли искате?

Същите тия, дето ревяха че нарушава ли човешките права с мерките против ковид, сега изведнъж възхваляват още по-големите ограничения. Същите тия коментатори, дето до вчера ревяха непрекъснато за човешки права конституция и така нататък, сега възхваляват суспендиране на конституцията ничаване на човешките права . Пълно лицемерие нали? Ми нормално-това е индикатора колко от тия пишещи всъщност са на заплата.

Сърбите винаги с били по-добре, и сега са по-добре от нас. Защо? Защото имаха Тито. Е, Орбан е новия Тито на Европа. Той се ползва от малкото положителни неща на ЕС. Но подържа мноого добри отношения и с Русия. Получава разбира се евтини горива, разширяване на Унгаогатата рската АЕЦ, и всичко друго от богата на суровини Русия. Европа да прави каквото иска, ако иска да си стреля и в двата крака.

Е стига лъжи бе! Хората пътуват и могат да видят с очите си колко са "по-добре" сърбите!

Да хвърлят държави в които мразят България. И не нито в Сърбия нито в Русия нещата са по-добре.

унгарците никога не са ни мразили, дори напротив

Когато не им е изгодно да извъртят нещата. Става въпрос за Сърбия, дадена за пример от руския трол горе. Между другото нали всички бяхте радетели за правата и ревяхте че Ви нарушавали правата с мерките против ковид? Сега що хвалите отменянето изцяло на човешките права?

Явно не си ходил нито в Сърбия, нито в Русия...

"Той се ползва от малкото положителни неща на ЕС"! - засега Орбан се е възползвал само от парите на ЕС!!! В момента в който вноските на Унгария в бюджета на ЕС се изравниха с парите, получавани от ЕС все нещо в ЕС започна да не му харесва на Орбан. Тук в България на такава една работа и викаме "циганска" работа, а в по-ранни години А. Константинов ги е описал в "Бай Ганьо в Европа" са си били чисто българска работа. Та и Орбан като Ганьо Сомов - да барне от Европа келепира, да си оправи с европейски пари държавата, пък после все ще намери нещо, дето да не му хареса.

Са мизерна част от парите, които получава от Европейския съюз. Същото важи и за България.

ВОДЕЩИ НОВИНИ / ПОСЛЕ 1:1 Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе 22 Май 2022 авторАЛЕКСАНДЪР НЕВЗОРОВ5 248 YouTube / екранна снимка ...Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон. Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше. От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето. Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война. Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам. Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война. За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа. Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят. Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би. Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели. Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано. Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. Ето това е позорната истина, уви. _ Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 - 2007) и бивш приближен на Путин. От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. "чуждестранни агенти". От 4 май 2022 е обявен за издирване. В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения

Да си въведе един извънреден в продажния гъз този изрод.

Защо пък да е изрод? Виж каква огромна подкрепа има от народа! На тебе какво ти направи Орбан че да го наричаш изрод? Чудно ми е честно? Какво ти пречи Орбан на твоя мизерен, мижитурен животец? Че не ти позволява в Унгария да има гей парад - това ли те бърка бе педерунгел? Или че не ти дава да си опънеш бежанската палатка в неговия двор? Или че не ти дава да си вземеш дете с някои твой приятел и да се наричате бащи? Незнам Орбан изрод ли е но ти определено си по горе в моята класация!

Ще има още по-голяма подкрепа. Всеки който е несъгласен сега ще бъде арестуван без да е необходимо да му се спазват правата.

Изрод е, защото е приятел на Путкин. Изрод е защото косвено участва в тази война, на страната на Расия. Там умират хора. Изрод е, защото той си получава газта за сметка на нас, които казахме, че Путкин е тъпо джудже. Селските тарикати, като орбан, си получават заслуженото.

Пор, А Гърция, Италия, Франция, Германия не са ли изроди че получават и плащат в руска банка същата тази газ? Само Орбан ли влиза в твоят изродски свят? А ние не сме ли още по големи изроди като купуваме същата тази Руска газ от Гърция която я плаща вече в рубли? Имате егати опорките честно! ЦЯЛА ЕВРОПА КУПУВА НО ОРБАН Е ИЗРОДА! абе еййййййййййййй я слезте от облаците!

Май конфликтът на Унгария с ЕК се задълбочава. Интересни времена, определено.

кервана си върви ,а ние си вършим съвестно и акуратно работата по утилизация на евразийските агресори ! В небето над Украйна в Луганска област украинските ВС са свалили изтребител. В резултат е загинал генерал-майор на ВВС на Русия в оставка Канамат Боташев. 25 Май 2022, 09:10 Това съобщи руската редакция на RTR, позовавайки се на трима бивши подчинени на руския военен. По думите им, те са поддържали контакти с Батошев след края на военната си служба. Те са се съгласили да общуват с журналистите при условието, че запазят анонимност от съображения за сигурност. Единият от тях потвърди, че в Украйна Боташев е изпълнявал задачи именно на Су-25. В един от руските телеграм-канали, участник е съобщил за гибелта на Баташев: "Загина Канамат. Район Попасной, 8:25... Стингер, взрив и край". Администраторът е премахнал коментарите, но други участници са продължили дискусията. Трябва да се отбележи, че Боташев е бил изключително уважаван пилот. Преди да излезе в оставка той е бил командир на авиационен полк. Предполага се, че участието му във въздушните боеве може да свидетелства за това, до колко сложни задачи Кремъл поставя пред своите военни пилоти в Украйна, или за недостиг на висококвалифицирани пилоти в руската армия. Съобщава се, че Боташев е имал клас на летец-снайперист. По данни на руското министерство на отбраната, подготовката на такъв специалист отнема между 10 и 12 години и струва около 8 милиона долара. В руските военни форуми може да се срещнат твърдения, че статутът на летеца снайперист служи не толкова като показател за майсторство, защото той е дава не на този, който стреля много точно, а на онези, които имат повече звезди по пагоните. По какъв начин 63-годишният генерал в оставка се е оказал зад щурвала на Су-25 в Украйна, не е ясно. Бившите подчинени на Боташев предполагат, че той "просто не е могъл да остане безучастен". Медии са помолили руското министерство на отбраната да коментира информацията за гибелта на Боташев. Кой е генерал-майор Боташев? Известно е, че Боташев е командвал полка на гвардейската авиобаза във Воронеж. Неговата военна кариера е прекъсната през юни 2012 година, когато той е обвинен в катастрофата на изтребител Су-27 до Петрозаводск. Генералът е помолил свой приятел полковник да го повози на Су-27, като не е имал допуск до полетите. По време на полета Боташев решава да изпълни фигура от висшия пилотаж, но не се справя с управлението. Изтребителят пада и се разбива в земята, но пилотите са успели да се катапултират. Тогава също било изяснено, че Боташев е бил извършил аналогично длъжностно нарушение през 2011 година. Управлявал е самолет Су-34 без да има разрешение за това. Боташев е бил признат за виновен за катастрофата на самолета и е бил осъден на 4 години условно и глоба от 5 милиона рубли. Загубите на ВВС на Русия в Украйна От открити източници до сега е известно, че по време на войната в Украйна са загинали най-малко 31 руски пилоти. По данни на Генщаба на Украйна от 24 февруари до сега са свалени 205 руски военни самолети и 170 хеликоптера.

Дори да е истина (в което силно се съмнявам - руските генерали не карат щурмови бомбардировачи) какво общо има това с темата и с Орбан ?

Нали всичко беше розово в Унгария?

да,да , в унгария всичко е розово , с розов катран е пуно там !

Браво на Орбан! Така се защитават интереси на народа и държавата. Това е противопоставяне на глупавите приумици на ЕС. Нашите папагали повтаряха глупостите докато останахме без евтина газ, може би и нефт.

Като отменяш основни човешки права страхотно мислиш за народа си.

Отменя се върховенството на европейския закон над унгарския. Правата на унгарците са повече, правата на фон Лайен в Унгария са по-малко.

Големите смешници, дето му правят евала на Орбан за извънредното положение, ще умират от ужас, ако се въведе и тук.

Умишлено най-вероятно се пропуска да се споменат санкциите наложени от Брюксел.

Schilo

А, преди да оценявате Орбан като държавник, сравнете, къде е Унгария, къде е България!

Унгария е по- напред от България винаги, векове преди Орбан.

А ти сравни къде е либерална Норвегия и Орбанова Унгария.

Норвегия не е либерална ! Норвегия е КОМУНИСТИЧЕСКА ! Там от 27 години управлява КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, корпоративният данък е 90%, всички природни богатства (на които се крепи благосъстоянието на Норвегия) са ДЪРЖАВНИ ! Поддържа се отношение НАЙ-БЕДЕН КЪМ НАЙ-БОГАТ 1 към 5.

Ти нали ревеше срещу мерките срещу ковид? Пък сега изведнъж почваш да хвалиш отменяне на човешките права.

а вицепремиерът василев заяви, че нашата страна е вече на военна икономика

Според мен Орбан не трябва да припарва на територията на Русия, защото попада под ударите на закона за уронване престижа на руската армия, която според бункерния плъх провежда специализирана операция, а не война. Който спомене думата война, рискува доста затвор. Руснаците много-много не се оправят с такъв род операции, но се говори, че от война и водка разбират. Макар че съм на път сериозно да се усъмня, дали съвременните руснаци разбират от война. Съдейки по резултатите от 3 месечните им напъни в Украйна май остана да разбират само от водка.

Фризьора на Орбан заслужава публична кастрация. Не стига че той прилича на уродлив стар картоф в главата, ами и тва безумие с косичката.. пътче някакво срамно

Ти си гледай си женската прическа,педьо

Толко ти е ниско нивото, че да се срамува човек от теб! Това ли е най- важното? Оня педи, като дава по 200 евро за прическата си, да не е по- добър за френския народ?

Ако тук ви обявят извънредно положение,ще има вой до небето.А този бил държавник,двуличник сте.

Като шефа си Путин.

Това е държавник, а не евроджендър.

Значи по твоята логика всеки диктатор е държавник. В такъв случай Киро лъжата Сега трябва да обяви извънредно положение и да почва да арестува наред всеки несъгласен с него.

Големият политик, който милее и служи на народа си, а не като нашите говна, които не знаят кьде на атласа да търсят България!

Че отменянето на конституцията, въздигането на диктатор и нарушаването на човешките права означава грижа народа.

Ефективно от конституцията се отменя само едно: че европейските закони са над унгарските. И няма да могат да го накарат да приема безразборно украинци нито да позволи спекула с цени и източване на унгарския фураж и зърно.

Няколко НПОта и фон ден Лайден са подготвили нещо, след ветото на Унгария и.. е, не се научиха, че там не става като в България

Суспендирането на конституцията, ограничаването на правата на хората и въздигането на нокти където са страхотни прояви на демокрацията нали?

Я сега го напиши на български. Суспендиране?! Стига с тези думи, които хем не са на български, хем не са на английски. Получава се един джубериш, както му какват там. Вчера бе 24.

Ами след като се правиш на неграмотен и не знаеш, че българска дума означаваща суспендиране няма. Да ти го кажа на селски пък дано разбереш. Означава, че конституцията отива на боклука а правата на хората няма да бъдат спазвани и ще бъдат арестувани всички несъгласни и бити по улиците и ако трябва в полицейските управления. Означава също, ще имаш ограничение както по времето на covid, само че ще бъдат спазвани така, както бяха спазвани в Китай.