Орбан пита унгарците дали да се плащат обезщетения на роми и затворници

Премиерът заяви, че е дълбоко несправедливо хора от малцинствата да получават пари, но без да работят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво Орбан! А ние кога ще правим референдуми по смислени и значими въпроси? КОГА НАЙ СЕТНЕ!

ЗАТОВА ХАРЕСВАМ ОРБАН И ЗА ДЕСЕТКИТЕ ДРУГИ ДОБРИ НЕЩА КОИТО НАПРАВИ ЗА НАРОДА СИ! И ЗАТОВА НИКОГА НЯМА ДА ХАРЕСАМ НАШЕНСКИТЕ МУ АНТИПОДИ!

Бравос, това е премиер! Не заслужаваме такъв, прекалено сме кухи!

И не смейте повече да ме блокирате по IP!! Нямам нито един, повтарям, НИТО ЕДИН КОМЕНТАР ИЛИ РЕПЛИКА, със съдържание, противоречащо на ОБЯВЕНИТЕ правила!! Моля, ДИР.БГ да не дава трибуна на коментиращи, призоваващи или възхваляващи расовата дискриминация и расизма, като цяло! В пхротивен случай ДИР.БГ се превръща в сайт, който способства за нарушаване на етническия мир в България, като пряко застрашава националната сигурност! Копейките са си копейки, но не всичко е пари! Има и отговорност пред закона. Да не споменаваме, че 90% от коментарите са в крещящо противоречие с публикуваните правила на този новинарски портал! Моля, въведете ред в къщичката си, за да не ви го наложат други!

УТФ

"Безразсъдно е държавата да плаща всяка година няколко милиарда форинта на осъдените", Марк Твен : Държавата харчи най- много пари за хора които и трябват най- малко

Като че ли трябва да се направи и в БГ референдум с два въпроса: 1.Трябва ли НПО организации да се финансират от държавния бюджет прикрито. 2.Трябва ли тези които мислят че трябва да се раздават социални помощи за трайно безработни ,да се идентифицират и да заплащат помощите от собствените си заплати.

А децата с увреждания? Те априори са трайно безработни...

При нас вирее една брутална самозаблуда, че само циганите са виновни за всичко, че само те са мързеливи, не работят и чакат на помощи. Разбира се, че това е перфектната риторика за едни обезверен народ, който търси враг за нищетата , в която вирее. Това се нарича да манипулираш масите . Единствената тема, която може да обедини всички е с патетични лозунги срещу малцинствата и мигрантите, а не се усещате, че така ви манипулират. и НЕ, ПРОБЛЕМИТЕ НЕ СА В МАЛЦИНСТВАТА И ЦИГАНИТЕ, ЗАЩОТО И те са жертва на националната политика. Вие, ние, роми, българия, всички сме жертвна на една политическа и икономическа система. Няма ли етнически Българи, който крадат, просят и са на помощи ? Има, разбира се, но по - лесно е да се вини турчина, циганина или който и да е друг. Осъзнайте се малко и вижте как ви манипулират по нясакави начини - и НЕ, циганите не са най - големия проблем, защото противно на дясната риторика, която се бълва масово - събираемостта на задълженията за ток и вода е най - голяма в етническите райони, където преобладават роми. Най - големи задължения имат не циганите, а българите, но това не ви урежда , нали. Най - лесно е да се вини чуждия, непознатия. Орбан, та ОРБАН. Защо ни дават само примери с Унгария, та една Гърция, Румъния и Турция са по - добре от нас. И нека ви кажа една истина - манталитетът ни тука не ни позволява да сме като унгарнците, не друго. ...............

Унгарците имат премиер, който се грижи за нацията. Точно по тази причина печели три мандата и то с абсолютно мнозинство.Орбан е справедлив! Орбан пита народа си и пет пари не дава, че от Европейският съюз ще му размахат пръст. За него е важно какво мислят унгарците. Затова унгарците ще си имат просперираща държава. За разлика от нас! Кога Борисов ще направи това? Никога! Та той умира от страх да не му се скарат от Брюксел. Справедлива ли е постановката да теглиш от държавният бюджет само ако си внасял в него? Справедлива и още как? Тогава защо и у нас да не стане така? Защото Борисов казва не може! А защо тогава трябва да е Борисов?!

Какво ще ги пита направо да им ги отреже...

Няма нерешими проблеми! Всеки проблем може да бъде решен най-малко по един начин, но обикновено съществуват множество решения. Въпросът е, ние кое решение ще изберем? Както и да го погледнем "окончателното решение" в никой случай не е правилното решение! За да има нация, трябва да има нещо, което обединява народа на една страна. Сегрегацията във всички случаи НЕ Е това, което ще обедини :) Но, много моля, не бъркайте национализма с расизма! :) Аз знам едно - трябва да се търси това, което обединява, а не това, което разединява, защото хората не могат да са еднакви. Ако всички сме еднакви, няма да има развитие и ще загинем!

Аз пак да повтория , този етнос се самосегрегира навяскъде..и по света и у нас , наречи го култуна особеност.

ИЗИСКВАНЕТО ДА ПОЛЗВАШ СРЕДСТВА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ САМО АКО СИ ВНАСЯЛ В НЕГО, ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ЕТНИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ! НЯМА КАК ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ КОГАТО ИМА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЕТНОСИ! НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!

Когато имаш политики и не ги използваш за гласоподаватели е така

В България живеят различни етноси традиционно изповядващи Ислям, турци , помаци и тн. Защо обаче проводници на ухабизмът се оказаха именно новоизлюпените имами точно от цигански произход , и паството им - пак такива ?

Всъщност повече от Путин българите харесват само Орбан, но него Галъп не го сложи в анкетата. Папата и Меркел обаче ги сложи.

То пък с Меркел каква лщбов въртим-не ти е работа! Да е жив и здрав Орбан да показва какъв трябвя да е един истински родолюбец!

Точно от такъв премиер имаме нужда - като ОРБАН!!! Крайно време е и нашите цигани да не получават пари наготово!!! Трябва и те да работят, като нас българите!!! Браво ОРБАН!!!

Нека и в България да се пита обществото. Защо аз за 40 години трудов стаж, получавам пенсия 256 лева а на останалите които не работят държавате им плаща .Кой е глупавия. и докога ще ги носим на гръб

256 лева как ти стигат за ядене, лекарства и интернет? Само питам, щото скоро и аз ще трябва да се оправям с пенсия.

Той да споменава , че няма други доходи или, че някой не му помога ? Но въпорсът му е повече от правилен !

с помощ от децата, както аз помагам на моите родители с пенсия от по 260лв и сметка за ток 300. дано да си подсигурил и ти деца.

Това се казва Генерал! Не като нашия ефрейтор-послушник, когото за една нощ превърнаха в генерал! И приказките му на водач, и делата му съшо! А нашия плазмодий, да има как още да ги привлече тия мангали да му слугуват и изкарват изборите - ще го направи без да му мигне окото! Не го интересува нашето келеме България и толкоз!

Да направим и у нас такъв референдум, със сигурност процента гласували ще бъде над 80!

Ако у нас се организира референдум дали да се плащат социални на трайно не работещи и не учещи цигани, поне 200 НПО- та ще скочат да ги защитават! Сачева ще докара от девет кладенеца вода как се нарушавали незнамкакви си директиви.

Ти можеш ли да докажеш че си българин па някакъв начин, за да можем да те различаваме от другия боклук и да се отнасяме към тебе по специален намин?

Ей, ... ти правиш ли разлика между селянин и селяк!? Никой не е против етноса, а против циганията! Последната се отнася до циганите! Лошото е, че има и българи, които се отнасят в този сектор! Тогава и те под същите ограничения! Чалги, мръсотия, врясъци, бабаитлъци, подлогане, близане, лъжи, измами, крадене ... все цигански номера!

Никой не говори за специално отношение и няма да има деление цигани, българи, извънземни. Просто се спират социалните помощи за трайно НЕРАБОТЕЩИ (повече от година например). Ако не работиш - помощи няма, оправяй се сам. Циганите ще почнат да работят, а не само да лежат и да им се дават пари от нашите данъци! Който не работи не трябва да яде, просто е. Аман от паразити!!!!!

т.е. ако си унгарски боклук ще можеш да цицаш помощи, но ако не си унгарски боклук не ще може. така ли ще е формулиран въпроса?

Тоест явно при някои боклуците пробладават

По същата логика Унгария не трябва да получава субсидии от ЕС. Логиката- не можем да инвестираме ефективно в хората (произхода е без значение) и затова няма да инвестираме е меко казано абсурден. Това, че и в Унгария и в България се пилеят неефективно средства не е причина да спреш да търсиш начин да подпомагаш хората.

Ъхъ то поне някои е успялефективно да инвестира в тях .. спомням си Саркози колко ефективно и демократично се отнесе

Някой из ЕС да предприеме правилните действия. Искам и тук да ни питат така! Де жив и здрав Орбан!

Орбан е истински политик с ДУПЕ. Мисли за справедливост и хората. А у нас няма такова нещо.

Аз от доста години отглеждам различни животни и мога да твърдя, че расизмът не е човешко откритие, а природна даденост. Вие си нямате на представа дори колко изтънчен е расизмът при животните! И най-малките разлики между членовете на едно и също стадо или ято водят до расизъм! И този расизъм при животните си своите основания и предназначение при естествения подбор. Човеците са животни, както всички останали, но с разликата, че умеят да контролират природните си инстинкти и поведение, за зло или за добро. Именно осмислянето на последиците, откриването на причинно-следствените връзки и опитите за манипулирането им ни отличават от другите животни. Човекът е стигнал до заключението, че РАСИЗМЪТ Е ЗЛО и го е заклеймил, защото не цветът на кожата или месторождението определят полезността на човека. Щом нещо е създадено от природата (Бога), значи то е необходимо, има си своето предназначение и премахването му ще доведе до определени нежеллани последствия! Именно това откритие ни е направило разумни човеци, донякъде.

Тука никога няма да стане , все пак електората трябва да се глези .

Ако трябва да бягам от Бг, няма да ида в нито една западна държава на ЕС. Там ще съм роб. По добре в Унгария, да работя и да знам че ще имам истински права като бял човек.

там цигани не приемат ;)

Орбан не говори нищо за работещите цигани, а само за паразитите.

Евала,това е политика на обединена в културно,икономическо и национално отношение Унгария,най-силната икономика от бившите соц страни и с най-малко цигани и емигранти/ще ги накарат да работят/.

хайде, успИкайте се малко от малко! ВСЕКИ един референдум, който цели ограничаване на права и свободи на определена категория хора е НЕЛЕГИТИМЕН! Никой няма да признае резултатите от подобен референдум, но популиста Орбан със сигурност ще извлече дивиденти в качеството си на политик и "патриот". Пиша "патриот", защото не е никакъв патриотизъм да настроиш една част от народа срещу друга негова част, на основание етнически, религиозни, имотни, образователни, обществен статус или някакви други разлики! Това се нарича РАСИЗЪМ! Не можеш да свикаш референдум, за да наложиш РАСИСТКИ ред в едно общество!

Я СЕ ИДЕНТИФИЦИРАЙ, НЕ МИШКУВАЙ !

А ве смешник ватен, какво да ти се идентифицирам ве, прошляк? :)))) Когато се правят подобни закони, тези закони трябва да са за всички, без значение на етнос и т.н. Когато един подобен рестриктивен закон засяга цялото общество, всичките му членове, то тогава той не е расистки. Следва наредба за приложението му! :) Май верно си мангала неграмотен! Или, казваш, хаос да има, щото това се нрави Пуссину? Пий си бояришника и си налягай д-то!

Колкото и да на харесвам Путин , ще те светна , че в РФ не само, че се равнопоставени етносите , но и дори някои имат повечко права - като чеченците

Ми нека ромите да работят. Както всички останали.

Има си дадено от ООН определение за това, що е то расизъм! Прочетете го, а не правете агитации в полза на расизъм и междуособици! Подобна агитация застрашава общественият ред и националната сигурност! Орбан прави точно това с неговата Унгария! А подобен хаос и междуетнически противопоставяния много лесно се пренасят през националните граници, из целият ЕС! Или, сигурно, това е целта?

Що ми се струва , че обществения ред и нацинална сигурност баш от тия , които защитаваш е застрашен .. та и да те питам по тоя повод , защо проводици на ухабзмът в България се оказаха цигани , а не турци или помаци ?

"Ъхъ", ти какво предлагаш, гражданска война и изтребление на тези, които не ни се харесват по една или друга причина? Или да ги затворим в специални "селища", при особен режим ? Именно това отличава популизмът от всичко останало - критикуваш, но не предлагаш разумни решения, разчитайки на популярност благодарение инстинктите на хората. Това е най-разрушителното за едно общество.

че как да работят, като "религията" им го забранява!

Глупости , какво изтребление ..за специланите селища обаче бих си помислил ;) Законът трябва да се стовари с цялата си сила въруху тях , и без измислени "човешки права " , които се явяват вартички за маргиналите, не можеш да се държиш цивилизовано - ще бъдеш ограничен , не можеш да отглеждаш 7 деца - ще ти бъдат отнети и тн.

"Ъхъ", нали точно това съм написал по-горе, а ти и други ми опонирате и сте ми нацвъкали сумА ти минуси? :)))) Законът трябва да бъде един за всички и да се прилага еднакво за всички, без официално да се преследва САМО определен етнос! Трябва да се премахнат привилегиите, дадени за малцинства, защото само в такъв сручай народът ще бъде единен и ще има напредък за всички ни, за държавата! Проповядването на сегрегация и расизъм води до обратното! това ли искаме ние, българите?! Това могат да го искат само врагове на България!

Но нали ти обяснявам , че опредлени етноси се възползват от модерните представи за "дискриминация" , "човеши права" и прочие прекрасни понятия , които уви придобиха нов смисъл благодарение на левите по света. А сегрегация до някъква степен е нужна , най -видимо е това в училищата , там където се пратят големи групи от малцинстовото , дисциплината и реултатите падат цялостно ..или казано по-просто , когато пратиш 10 циганета в клас , не се интегрират те, а се е... а майката на всички останали

Проблмът е , че една "част от народа " се самосегрегира на основа етнически принцип , не желае да живее според правилата на обществото а според собствните си норми ..е кво правим тогава ?

Дори страната ни да е населена само и изключително от български етнос, пак ще има такива, които ще живеят като "зелени". За да има много успели, трябва да има и аутсайдери. За да има много богати, трябва има и много бедни. Това е природен закон - има ли някъде много пълно, значи някъде има празно. Има ли планини, значи има и долини. Просто е.

Не става въпорс за бълагрски етнос , родните турци , евреи и арменци са прекрасни хора ..става въпорс, че един етнос обаче си има своите традиции по-които живее , независмо в коя държава се намира и те са в разрез с държавността и морала

"Анджак!", както би възкликнал представител на един друг етнос :))) Въпросът е, какво да се прави? Със "специални селища" и други подобни работата няма да се получи. Ако ги обречем на глад и нищета проблемът само ще нараства до критична точка и ще последва взривно решение, което никой не го иска. Е?

ги "обречем на глад и нищета ли"??? Как все тях "обичат" бе, пусто опустяло...

Кви права бе ! Аз що нямам права д ами дават 2000лв. на месец без да работя, а ? Който не работи не трябва да яде ! Тва е положението ! Дано има повече политици като Орбан, за да влязат най-после нещата в ред !

на бежанците им отпуска държавата по 1300 лв. А маса пенсионери са с 210 лв пенсия след 35 г. трудов стаж, например като учители, не хигиенисти.

В случея става въпрос за "Роми, и затворници"...... Затворницте е ясно какви са, ами Ромите какви се явяват не ми е ясно.....От къде на къде ще плащат и на тях , защото са "Роми"? Дай - да платим и на "Магаретата", защото а Магарета....Не разбирам в случея за какъв расизъм става дума? Моля някой от драскачите на подставената статия да ми обясни, ама се съмнявам !!!!!!!!!!

СлучАйно ти да си грамотен? В такъв случАй дай добър пример и пиши правилно. Ако се плащат едни пари за това че си ром, това за мен е расистко. Жена ми онзи ден роди, но детски няма да има, те са за ромите -за мен това е расизъм!

В унгария е истинска демокрация а в българия е чист комунизъм. Явно не сме се отървали от комунизма от 44г насам.

Адмирации към Орбан. Той даже допитва народа. Не като нашия тиквеник, който не ни пита а каквото му каже Ес,Сорос и Нато и той безропотно изпълнява. Разбирам, някой в момента да не работи и да му се подпомогне с обещетения докато си намери работа да му се плащат, ноо това да е тентенциозно с години, опредалено има нужда от промени. Искам в Бг един такъв Орбан. Инак в Унгария трябна да отида да живея...

Разликата е ,че ние за разлика от Унгария сме Колониална, зависима, смачкана , и васална Англосаксонска-Американска територия , а те гледат на нас по-лошо от на Индийците, и Аборигените !

Браво на Орбан ! Единственият , който мисли трезво и справедливо ! За съжаление единственият !

Малоумен популист! НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА да се прави разделяне по признак етнос!!! Обаче и закона ТРЯБВА да важи за всички, БЕЗ да се изключва етнос от него... Както е в Германия!

То затова социалната политика е цъфнала и вързала. Швамите се задъхват да плащат социални на мангусти и турчаля, защото на тях не им се бачка, а не е хуманно да ги карат насила или да не ги нахранят.

КОЙТО НЕ ИСКА ДА БЪДЕ РАЗДЕЛЯН СЕ ДЕЛИ НА НА НЕРАБОТЕЩИ , ЖИВЕЕЩИ ОТ ПОМОЩИ МЪРЗЕЛИВЦИ ? НЕКА ТОГАВА ТАКИВА ТИКВЕНИЦИ КАТО ТЕБ , ДА СИ ГИ ХРАНТУТЯТ ! ИДИОТИ !!!

Така де , както в Германия да пропищят от цигански изпълнения и да не знаят какво да правят

България има нужда от един Орбан който да изгони сороските антибългарски мекерета. Тия безродници си плащат на корумпираните медии да висят по медиите и да насаждат антибългарска политика и икономика. За съжаление нямаме Орбан а един Боклук, който освен да внася европейски и африкански боклук, не става за нищо друго.

Не Ви трябва някакъв Орбан, а благодарност към нас и нашето дело за идването на квазидемокрацията в България. Процесът на циганизация ще продължава до тогава до когато РъБъ се преименува на РОМания и тогава ще стане закриването на БХК.

Имало и свестни държавници, които не мислят като нашите само за големите с за.ници и да си пълнят гушите и ходят през ден в Брюксел да се пъчат колко са велики/жалки нещастници/.Да живее БЪЛГАРИЯ.

Не харесвам тази тепсия Унгария! Орбан, обаче, е различният европейски държавник, който има смелостта да се опълчи! И това ми харесва! Какво? Никой ли не знае, че всички " загуби....", които плащаме, са циганската им консумация? Че почти 100% от посегателствата срещу лекари са от здравно неосигурените ни сънародници? Че в Европа " българин" е всъщност циганина? Друг пример- Сърбия! Няма ЕС: Няма птичи грип, АЧС, проблеми с доставка на руска газ, етническа " толерантност", пътуване и работа зад граница и т.н.

Орбан е велик,изгони Сорос и неговите мекерета,жалко ,че БГ е пълна с тях ..

Браво Орбан е доказан лидер

Да дойде Орбан и у нас да пита същото.

Браво. А, у нас кога?

Велик политик

Когато има държава а не гербава кочина...

че "държава", която ограничава свободата на индивида и всячески го потиска и моделира - няма да е обичана! това вече го мина човечеството в най-различни фази - индустриален капитализъм, държавен капитализам/ социализъм/, банков капитализъм .... но демокрация , т.е. реален комунизъм - никъде все още не е имало!

Да те разбирам ли, че за да не ограничават правата на индивида трябва да се върне лозунга: "на всеки според потребностите, от всеки според възможностите"... в случая Унгария - не даваш нищо на обществото, което пък е задължено да ти дава щото имаш потребности???

И как точно Орбан ограничава свободата на индивида като ПИТА? И нима това ПИТАНЕ не е върховната форма на свобода?

А нас ни сменят дори националната валута бе да ни питата... живеем в антибългарски режим

ПИПО

Респект.

Голям, много голям ЧОВЕК !!! Дано и в България се появи истински политик...

Те така се бори битовата, опа извинете, циганската престъпност!!!

Значи и унгарците имат подобни на нас проблеми. Да има помощи, ама ако ходят на училище и родителите работят. Иначе просто финансират социални паразити.

"загрижено" да говори, че другите не работели, веднага знам, че самият той - нищо не работи ... но "давал работа"! е па щоя даваш и искаш да се отървеш от нея ?

Това е ЧОВЕКЪТ! Браво и само ерспект!

Вижда се как трудово-възпитателните лагери са на крачка от това решение. Не казвам, че Орбан не е прав, и не че е справедливо някой да получава пари безкрайно дълго без да раБоти, но как в свободна и демократична Европа можеш да накараш някого да работи? Трябва тогава специални държавни или общинсти предприятия да ги наемат за почистване и облагородяване на околните пространства. Но ще трябва сутрин под конвой да ги подкарват за работа. Доброволно никой няма да дойде!

Докато получава пари, без да работи, няма да дойде, разбира се.

Не си разбрал явно! Никой не ги кара насила да работят...но щом не искат да работят, защо да ги хрантутят - това искат да ти кажат.

обесят с главата надолу някой ден! унгарските овце и те не виждат в дълбочина, как САМИ ще си наденат хомота на "новият" /стар/ ред ! не виждат ли тъпаците, че тази вълна на "заздравяване на националното" всъщност е първа , завоалирана стъпка на статуквото към укрепване е удържане на властта си, чрез налагане на тотелн контрол над всеки, чрез измислена "загриженост" за "защита на отечеството", а всъщност - за защита на тях самите! капитализма рухва и единственият начин за спасението му е преминаването му във фаза на "империализъм", т.е. към все по-голямо окрупняване във всичко... толкова е просто и видно това, че само пълен идиот не го вижда!