България изпрати на Ирак оръжие и боеприпаси за 6 млн. лева

Служебното правителство обяви какво оръжие е изпратено от България в помощ на кюрдите в Северен Ирак за борба с джихадистите от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - България изпрати на Ирак оръжие и боеприпаси за 6 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпрашаме боеприпаси и получаваме бежанци!!! Кой е виновен??? Бежанците! :)))

КАКВО ДАРЕНИЕ БЕ, КЕЛЕШИ НЕГОДНИ??? ПЛАЩАМ НА ГЪРЦИТЕ ДА СИ ВЕЯТ ОНУЙ, ЩЕ ПЛАЩАМ НА УКРАИНЦИТЕ ДА СТАНАТ ЕС... БЕ ТО В ТАЯ БЪЛГАРИЯ КОКОШКИТЕ СА ПО-ЩАСТЛИВИ, ЧЕ ЗАЩИТЕНИ СЪС ЗАКОНИ!!!!!

Това оръжие не е излишно, а трябваше да се раздаде на българското население. В страната ни няма пари, а около нас бушуват войни.

Ако това оръжие е излишно и не може да се продаде, трябва да се раздаде на хората в пограничните райони да пазят от мигранти. Не съм привърженик на това правителство, но би било добре, че се дава на кюрдите, ако спре мигрантите.

От тук, от там , помогнахме на Виетнм! Не напрегнахме сили изпусахме Чили Под червеното знаме. с партийна повеля се трудихме неоморно ,в събота та даже и в недела, за да харчат милионите за чужди спрове.А бЪЛГАРИТЕ да глауват!.

Сега ние даряваме оръжие на Ирак, която стигне , я не до кюрдите в Ирак. За да бъде използвано срещу онези на които до вчера им беше дарявано оръжие от САЩ, Великобритания , Франция, Германия и други велики демокрации. За късопаметните и за троловете - бойците на ИДИЛ са доскорошни бойци от Сирийската свободна армия. Западните държави ги рекрутираха , въоръжиха и пообучиха, а Катар и Саудитска арабия им плащаха , за да се бият срещу законно избрания президент на Сирия. Заради геополитически сметки. И главорезите на Запада се снимаха как ядат сърца на войници от редовната армия на Сирия, как избиват християните и опожаряват църкви. Но започнаха да играят за собствена сметка и доскорошните им господари решиха да ги извадят от играта, може би. А може и да продължат да ги използват като плашило, като Ал Кайда. За да легитимират следващите си пресъпления срещу човечеството. Без Враг не може и това важи не само за болшевиките.

Джихад, булгаристанци!!? СКОРО!! На всичкото отгоре сте и неверници!

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ,ЧЕ ОТ БЪЛГАРИНА ПО-ПРОСТ И ПО-ТЪП НЯМА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!!ЗА ЧУЖДИ НАЦИИ НАМИРАМЕ ПАРИ А ЗА НАРОДА КОЙТО ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД Н Я М А!!!!А СЕГА НА 05.10.2014Г.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ БОКЛУЦИ, КОИТО 70Г. ВИ ЛЪЖАТ, КРАДЪТ И ПРОЧИЕ!!!!!

Прегракна , бе психо ! Изпълни ли си плана за леене на помия по България ?! Прости тъпаци ще наричаш сънародниците си от пустинята , капиш !? Така ги наричат и всички останали : ))))

Човекът просто казва истината... вярно е че истината боли... но това са фактите! капиш :)

Сега да погледнем нещата от друг ъгъл. Това оръжие със сигурност е на запасняците в България при евентуален конфликт. Стои по складове и не се използва с години. Не можем да твърдим,че не е годно за употреба,но винаги едно на ум . Трябва да се обновява рабира се след определено време. Но не да се подарява и да се създават прецеденти,и най-важното предпоставки за съучастничество,в един конфликт,който не засяга пряко България и не е с българско участие! Не бива да позволяваме на силите на световният военен шовиниъм ,да използват българите като заложници в техните преки интереси и конфликти!

е нали нямахме пари бе идиоти?

Докато средно статистическия българин е зает да направи своя "цивилизационен избор" между "бивши" комунисти и настоящи комунисти служебното правителство лудува на воля! Назначения от един "бивш комунист", друг "бивш комунист" за "примиер" България с ЕДИНСТВЕНАТА задача да проведат честни и демократични избори се зае със следните приоритетни задачи: - да вдигне цената на тока; - да вдигне годините за пенсия; - да сключи външни и вътрешни заеми; - да въвлече България във война; - Боже, пази България! Забележка: Бивши комунисти, както и бивши к.рви - НЯМА!

Плевнелиев май отново, за кой ли път излъга преди няколко дни. Явно е по - лъжлив и от Гоце!

Баси, после питайте що и джихадисти и антиджихадисти размахват АК и РПГ? Ами, по татово време имаше виц: -За какво се бият Иран и Ирак? -За купата на "Съветската армия". Сега не прилича ли на същото? Само дето май Армията титуляр на купата е друга.

Да се чуди човек защо ни е да се намесваме с тези идиоти????

МАЛОУМНО ръководство!!!??

А защо е купувано "излишно" въоръжение за армията ???!!!

Затвор за служебното правителство и Плевнелиев! Баси всеки ден ни заливат с промиващи мозъка новини как нямало пари, а се оказва че има и се пилеят! Затова ли тока се вдига с 10%? А, лекета мръсни? Що за изроди са в управлението се питам?

цъфнали и вързали, и дарения правим... Не затвор - геноцид за цялото политплеме.

НИКАКВИ ЗАЕМИ! Затова ли трябват 4млрд? А? Затова ли е това служебно правителство? Да обслужва интересите на САЩ посредством лакея клоун?

Не мога да разбера цинизма, наглостта и арогантността на това правителство. Всеки ден реват като ненормални че няма пари и държавата е фалирала, а в същото време пак всеки ден дават милиони за простотии. И искат да вдигат цената на тока да има милиони за други простотии. Егати наглеците. И стига сте ревали, като държавата е фалирала, идете си, кой иска да стои начело на каквото и да е фалирало. Но май истината е друга - оправдавате вашата некадърност.

БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА ДЪРЖАВА!!!! ДОРИ ГЕРМАНИЯ ПРИЗНА, ЧЕ НЯМА КАК ДА ОСИГУРИ ИСКАНОТО ОТ НАТО ОБОРУДВАНЕ ЗА ТАЗИ ВОЙНА!!! БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ ЗА БЪЛГАРИТЕ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЪГНАЛО ДА РАЗДАВА 6 000000 ЗА ИРАК!!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?????????????????????????ДОКОГА С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ?!?!?!?!?!?!?!?!!?КРАДЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нямали пари за помощи и имигранти от Сирия, а? Пенсиите им били малки,а? Тока им скъп, крадяли ги били! А ОТ КЪДЕ ИМАТЕ ПАРИ ДА ДАВАТЕ НА КЮРДИТЕ ЗА ОРЪЖИЕ БЕ? СЛЕД ТОВА НЕ КРАДЯЛИ ФОНДОВЕ,А?

"Пенсиите им били малки,а? Тока им скъпи, крадяли ги били" Мелиха, отново говориш за българите във второ лице. Не че не си ни ясна де.

Излишно ли ни е? Въпроса е риторичен? Преди време имаше нещо, което се нарича ОСО - Организация за съдействие на отбраната. Казвам го от опит. Там се обучаваха младежи в три направления - стрелба, радиотелеграфия и парашутизъм. И какво, сега не можем да я възстановим ли? Тези пушкала за 6 милиона биха били чудесно начало. Що обаче да учим младежите си на спорт, родолюбие и военни приложения? Като от години по поръчка ги зомбираме, наливаме с алкохол, чалгализираме и видиотяваме? Така, електората е по пластичен. И е по в угода на чуждите ни Господари. Що ни е на нас отбрана?

Добър коментар.

Оръжието след като не може да се продаде, трябва да се раздаде на народа. Така се прави пряка демокрация.

Ся раздават с тонове патроните, а нас ни караха да ходим на стрелби с по 12 патрона в пълнителите и после да събираме гилзите.

Като имате излишък в армията от автомати,раздайте малко и на бабите по селата да се пазят.

Що само в селата? Тя любовта народна отвсекъде избликва.

А къде ще са "отговорните" политици, когато въпросните джихадисти започнат да извършват атентати в разградения двор България? Който нож вади, от нож умира.

Кой за където е заработил. Кой в Брюксел, кой в Анкара, кой във Вашингтон... Ще "подкрепят" "родината" си. От странство става най добре. Освен това, хората сега са заети с подялбата на кокала за идните 4.5 години. Кой му пука за некви брадати чалмосани субекти, гледащи мрачно изпод чалмите си, който налазват България? Важно е сега да уверим Задокеанските господари в "Цивилизационния си избор".

Точно така. Когато си подлога, обикновенно е завинаги. Защото си събрахме дълговете от Ирак, и защото получихме дивидент за това, че ги опростихме, та сега да им подарим оръжие за още 6 милиона. Те ще са ни "благодарни" колкото "братята" македонци на които подарихме танкове и САУ. Въобще, на емблемата на БА викам да изпишем "пийс бабо, пийс" щото, като ни налазят арабльоците само това ще можем да извикаме. Преди години, на населението живеещо по границата са раздавани (редовно) карабини "Малинхер" и муниции, като трета колона в отбраната срещу Южния съсед. Днес, вместо адекватни мерки, ще си подарим и последната пушка. Предателя си остава предател винаги. Независимо дали е за копейки, центове или сребърници. Отвратен съм.

Абе на нас тези оръжия и амуниции са ни много по-нужни, за да затрием шайката психопати, организирали си ИД (идиотска държава) на територията на БЪлгария!

деер

Защо даряваме автомати?Защо не продаваме в САЩ след като Русия спря?

Защото заповедите от американското посолство са други. А мърдай де...

Близнашки съвсем сигурно ще остане в историята като най-продажния български премиер. Заради почесването на собственото си его, този семпъл човечец е готов и майчиното си мляко да продаде. Комбината между т.н.президент Плевнелиев и алчния и крадлив временен военен министър Шаламанов ще ни докара до такива проблеми, че атентът от Сарафово ще ни изглежда като коледна заря! На всичкото отгоре, ще има да плащаме и с години заради шарлатанщината на тази камарила, напъплила България!

Как няма да са излишни, след като България от години няма армия. А кога Ирак ще си върне дълга на България? Ама така е, когато те управляват васали, изпълняващи заповедите на феодала.

ЯВНО ТЪПОУМИЕТО И НЕДАЛНОВИДНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ Е СТЪГНАЛА ДЪНОТО НА ОГОФРЕНЯСАЛАТА НИ ДЪРЖАВА!ДА ДАДЕШ ОРЪЖИЕ НА ИРАК,НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА КОЙ ГО УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА Е ВСЕ ЕДНО ДА ДАДЕШ ОЩЕ ЕДНА ДОЗА НА ИЗПАДНАЛ В АБЦЕДЕНТЕН ШОК НАРКОМАН! САМИ СИ ДЪРПАМЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА!ДНЕС СА ИД, УТРЕ НА МЮСЮЛМАНИТИ МОЖЕ ДА ИМ СЕ "ПОДХВЪРЛИ" ИДЕЯТА ЗА ПЪЛНО ОБЕДИНЕНИЕ ПО СВЕТА И Я ВТАСАХМЕ!НЕСТИГА ,ЧЕ ЧИФУТИТЕ НИ ЗАТРИХА АРМИЯТА, АМИ СЕГА ИСКАТ ДА ВЪОРЪЖАВАМЕ И БЪДЕЩИТЕ СИ ОКУПАТОРИ!СРАМ ДРУГАРЮ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ!ГОЛЯМ СРАМ, МОНКА ПАСИ!!!

А БКП, като падари на Садам оръжие за 140 милиона долара, естествето не беше слабоумие!

Опитваш се да оправдаеш действията на западните подлоги с някакви действия отпреди 40 години ли?

Какво ревете за 6 милиона пушкала, а не запитате кой е виновен за потрошените 50 милиона за "военното НДК" на бул. Скобелев? И колко лева изтичат годишно за охраната и поддръжката му? Освен буреняци, бездомни кучета и плъхове, никой друг не го ползва. Е, има и пазачи. А това е паметник на безхаберието, корупцията и фелдфебелщината. Свинаров го започна, а следващите направо го обявиха за нещо което не им трябва.

били излишни на военното министерство и те ги били дарили?! Да ги бяха дарили на българското здравеопазване или за повишените си заплати или за компенсация на повишения ток. И служебното правителство ни прави на маймуни. Едната министерка обяснява, че държавата е фалирала, а другият министър подарява "излишните" неща вместо да ги продава. БОКЛУЦИ!

Дори да сме пратили само тоалетна хартия,теляци за мъжката баня,които в свободното си време за секс джихада,ТО БЪЛГАРИЯ се води ,че подкрепя и подсигурява с оръжие страна във военен конфликт.Това я прави уязвима,за ответен удар.България взе тъпа позиция и по отношение на Украйна и Русия,изкарвайки Русия заплаха.Накрая зорлян ще ни вкарат във война.Неутралитета е това което е необходима за България.

Вие сте смотан опозорен отзад роб,който и майка си би продал за да си седи необезпокояван в дупката!Ето за 45 години социалиЗЪм,какви мишки станахме/те,безгръбначни плужеци и страхливи подлози!

наистина ли нямаше нужда от тия 6 млн. тука, в държавата???? кога ще се махат тези отрепки назначени от лакея, дето си мисли, че е президент???

От тези 6 млн куршума 1% да поразят целта си 2 пъти ще унищожат ИД. Само дето няма да стане, за разлика от нас САЩ и сие продават оръжието на ИД и противниците им, а ние го подаряваме.

Това къде го пише глупако,май в опорните точки на Кремъл?!

гледам списъка на държавите от НАТО.вий сте трети след Албания и Белгия. ама сте най-близко Аллах да ви е на помощ

Ти не бери грижа за нас,нали знаеш,че Тангра ни пази?!

България в момента е в ръцете на психопати, защото българина не го засяга действителността. Той живее в паралелен свят и когато трябва да гледа както личният , така и общественият интерес, обикновено е за гъби.

Бедняците на Европа са щедри към хора със съмнителни кауза, като крезове в игрално казино.

американците и съюзниците въоръжаваха борците за демокрация в Сирия и къдели не, а после се оказа,че тезили джихадисци.Сега това оръжие в чии ръце ще попадне,кой контролира това?Оръжие за близо 6 милиона лева се оказва излишно-абе това си е сделчица и се гушват парици,но не за държавния бюджет разбира се

" излишни за Българската армия "??!!Сигурни ли са в това?!

АВЕ НАЛИ НЯМА ПАРИ ЗА НИЩО,КАКВО ОРЪЖИЕ,КАКВИ МИЛИОНИ ???

След тази "умна партньорска" нашенска идиотия вече не влизам в новото ни и красиво метро...вие както искате!

И в църкви не влизаш явно.

църквите не ги бомбим като направим Халифата с помощта на Аллах ще ги преустроим в правилната постройка

А Израел, каква военна помощ оказа на Ирак, някой да е чувал?

Всеки боеприпас в челото на джихадиста.

в отговор един малък пакет в Централна гара

Надявам се да не ни го върнат ...в скоро време и то лично...

Страхуваш се.

няма страшно.на небето има място за всички

Тя и майкати се надява по същия начин !

А някой да помни колко милиарда долара дължаха Ирак на България и след като усаците влязоха там, останахме с пръст в устата? Не разбрах и защо нямаме нужда от дарените оръжия и боеприпаси.

И на мен ми се искаше да прочета,помни ли някой.Много ни дължаха(и не само те),от онова -лошото време.В последствие ГОЛЕМИТЕ ни оставиха за пореден път да духаме...супата.

У нас произвеждаме калашников, за който има все по-малко пазар по света. Какво друго да сме им пратили?! И пистолети също.

Защото подаряваме лъкове, стрели и прашки или защото ни имат за балъци, затова са засекретили родните ни политици...

КОК(Л)АТА БРАТЧЕ!!!! Та на кой конгреса му разреши ВРЕМЕННО ДА ВДИГНЕ ТАВАНА НА ДЪЛГА и да пусне печатницата на хартийки??? На Путкин или на НЕГЪРЧЕТО ХЮСИЕНЧО??? И га изтича ТУЙ ВРЕМЕННОТО РАЗРЕШЕНИЕ??? Знаеш ли, че то съвпада с още едно обещание на НЕГЪРЧЕТО ХЮСЕИНЧО!!! Дадено на хамериканците още през ЯНУАРИ 2013-та... ДО КРАЯ НА ТАЗ ГОДИНА ДА ИЗТЕГЛИ 30 000 ВОЙНИЧЕТА ОТ АФГАНИСТАН??? РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ДАЛИ СА ЗАБРАВИЛИ ЗА ТЕЗИ МУ ОБЕЩАНИЯ???? А сега си прочети КИСИНДЖЪР ЗА ЕДНОСТРАННОТО ИЗСУЛВАНЕ НА САЩ ОТ ВОЙНИТЕ, ДЕТО СА ЗАПОЧВАЛИ С ГОЛЕЕЕЕМ ЕНТУСИАЗЪМ...

другарю ,успокоите се-не се нервираите.