Терористи от ИДИЛ нападат американски войници в Афганистан

Джихадисти от «Ислямска държава» са отнели оръжие от американски командоси в Афганистан, става ясно от съобщение на Пентагона, цитирано от Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Терористи от ИДИЛ нападат американски войници в Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН, А?!

Поредната новина от американската армия в Авганистан избрана от путлерпропа за глупава пропаганда!Авганистанците бяха една от причините за разпада на СССР!Десет години война и могъщия, ,Союз'' умря!Американците са там 16 години и се бият срещу примитивите като не им дават покой нито ден нито нощ!Издържат огромна армия не дамо там,но и по целият свят и продължават да са първа икономическа и военна сила!А жалкия руски президент повлече страната си надолу в мизерията и изолацията като възроди фашистко-комунистическста пропаганда на политруците в 21 век!

Социализма умря със сталин. а хрушчовския модел на съветски съюз така или иначе си беше издънка дори и в случай ако съветския съюз да бе единствената държава на планетата... Войната в афганистан и шмекериадата на рейгън не бяха повече от оправдание и в никакъв случай причина за разпадането на съюза... Просто соца бе подменен с партийна олигархия, която нямаше как да не мутира в обикновена олигархия като пра-капитализма и съответно настигането на съвременните постижения на банкокрациите по света... Все пак уж бедната Русия е дала на сащ в заем стотина милиарда долара... Това напомня и че всеки сащнак от поенсионера до пеленачето дължи над двеста хилядарки или над осемстотин хилядарки на семейство... С този темп на задлъжняване няма да е далеч деня когато се прекрачи милионната граница... А колко е могъщ кредитния милионер, всеки може да прецени за себе си...

Като излезли снимките от ИДИЛ излезе версията, че американските командоси били нападнати и изоставили всичко...Егати командосите! :)))

Въх , щом и знамето са си изоставили ясно какви войници са !

Ама как така ИДИЛ в Афганистан, където американците сеят демокрация /и макови полета/ вече незнам колко години?! А?!?

Да си стоят у тях,що щат в Афганистан!!!

sawo

Какво му е поне-то на това ? По-добре да ти свалят хеликоптер, отколкото да им оставиш оръжия, с които да избиват невинни хора - ти можеш ли да мислиш ? Тъжно е как Американците изкарват, че едва ли не е очевидно, че е по-добре да не загинат техни войници, отколкото да въоръжат терористи.

Явно не са им дали достатъчно долари , дрога и оръжие.

Лошото е, че и в Европа ще почнат да "изоставят" въоръжение както правеха в Ирак, и сега в Афганистан.

По разбираеми за всички причини, изоставихме оръжието, за да може да попадне в ръцете на джихадистите...

И забележете това "планирано отстъпление", в резултат на което САЩ въоръжават ДАЕШ става на фона на заявление от страна на ЦРУ, че Вашингтон е длъжен да убива руснаци в САР...

"Обяснението на Пентагона е, че американските войници, разположени във военно-полева болница, били атакувани при офанзива на джихадистите и планово отстъпили." Марихуанците пак са се усрали.

Добре, че на тези "командоси" жените и децата им не са били там. И тях щяха да изоставят за трофеи на джихадистите, бягайки. Щом знамето са оставили... Да ни има човек съюзниците...

До такава степен маските са свалени, че САЩ вече даже и не смятат за нужно да прикриват подкрепата, която оказват на ДАЕШ.

Подкрепата и лицемерието - иди-дойди, политика...ама да си зарежеш знамето, бягайки да си спасяваш кожата... Явно кризата на евроатлантическите ценности достига пореден нов връх.

Сигурно и в казарма не сте ходили, иначе сте големи ербапи!

Лична аз съм се заклел пред знамето и съм сложил подписа си под клетвата...

Пак се намират идиоти които да пишат,че САЩ и ДАЕШ нямат нищо общо. Днешните лакеи на САЩ могат да се сравняват само с бившите лакеи на СССР. Те всъщност са си едни и същи хора де.

Страхотна новина. Обичам този сайт, пълно е с про-руски новини от всякакъв вид.

Тая новина не е проруска, драги. Тя е просто позорно антиамериканска, и заслугата за това си е лично на янките.

По твойта логика западните военни, експерти журналисти и политици работят за Путин, щом казват, че САЩ е създал ИД.

Американците се чудят,как да въоръжават Ислямска държава и измислят,какви ли не начини,като се опитват да останат незабелязани,но все пак не сме толкова прости...

Въоражават ги на вашият идол П...кин, новият солташак Ердогана! Какви шикалки ни разправяте тука!

Не само ги въоръжават, заринаха ги с оръжие направо. Оръжията за т.нар. "умерена опозиция" масово се оказаха в ИДИЛ - това установиха проверки на Пентагона и на Конгреса още преди години.

Абе... или са се на*рали от страх пред брадатите със шалварите, или "планово" са им оставили боеприпаси както е било договорено ама нали Алли-тата не могат да четат, но имат смартфони, та са се похвалили. При всички случаи - не е гот за реномето на Световния лидер, хихи

Еми, дрогари, животът не е като в руссский филм за Отечествената война, Чеченската война или Афганската война, където един самогон сам възпира цяла дивизия!

обикновено тези филми са по истински събития , а не художествена измислица като Рамбо .

Ако четиримата знаменосци, паднали под Самарското знаме, в битката при Стара Загора разсъждаваха като теб, то вероятно то, щеше да е експонат в някой турски музей. За щастие те са имали чест и достоинство и са предпочели смъртта пред позора.

Факт! Реалността не е филм от Холивуд, както са засвидетелствали зарязалите оръжията, техниката и знамето си и хукнали да бягат презглава американски войски.

Руснаците казваха, че от началото на конфликта, американците умишлено оставят оръжие и оборудване на терористите по тази схема - уж ги нападат и те се изтеглят, оставяйки всичко. Така на практика снабдяват терористите и имат обяснение откъде те са се сдобили с ракети против руски хеликоптери и самолети, например.

Я умишлено, я си е обикновено на(иране и бягане с подвита опашка.

Я, тия американски командоси се нааквали не само от вида на ниско прелитащи руски самолети над корабите им, ами и от въоръжени банди от брадати фанатици! Баси командосите, баси НАТО-то!

Е що така са ги нападнали, нали са си авери , сигурно са се объркали ! Айде бързо да се сдобрите пак! И дръпнете по един жойнт - то там в Афга нали има на корем ...

"Войници от американските спецчасти, помагащи на афганистанските си партньори в провинция Нангахар, били принудени да изоставят част от оръжията и оборудването си, след като били нападнати от джихадисти от "Ислямска държава", заяви вчера говорителят на Пентагона Адам Стъмп." Май бая са се посрали от страх америкаците. Хвърлили пушките и хукнали да бягат също като при битката с индианците. Могат да воуват само като бомбят болници и свадби. Като видят брадат талибан хвърлят пушките, обуват гуменките търчат да се скрият под полите на майките си.

Сватба - таке са пише - не свадба!

агати и некадарниците!

Страхливци, преди всичко. Иначе се кълнат с ръка върху Библията, в която пише, че "в началото бе словото"...т.е. духовното, като честта е над материалното - тялото. Ама те си спасявали задниците и изоставили знамето! ПОЗОР!!!

За непросветените, с каквито многознайковци бъка.При пленяване бойното знаме на частта същата се разформирова и заличава от списъка на армията.Формира се нова-с нов номер и знаме.Дори целия личен състав да е налице.И обратно-щом бойното знаме на частта е запазено, то и бойната единица е жива.Дори да е останал един човек.И се доокомплектова с хора, техника и т.н.,като се запазва номера и знамето и.

Това е обичаят в нашата армия. И в руската също. В американската - кой ги знае ...

Сега това "отнемане" колко пратки оръжие ще оправдае ...

Вий погледнахте ли, за какво става въпрос бря! Едно американско знаме - такова дето арабесите си горят най-редовно. Няколко пълнителя, лента патрони за картечница, една раница, двайсетина плика марли, една лична карта и пет коша употребена тоалетна хартия. Страшна загуба за американската армия! Особено тоалетната хартия. Сега Ислямска държава има въоръжение да започне масирано настъпление към Европа през България!

Айде почна се с оправданията. Само ти не си разбрал, че ИДИЛ са отроче на САЩ.

Абе да не са случайно на Путин, щото не ходят там да правят зулуми, а само в Европа ?

Загубата на знаме е загуба на чест. Това можеш ли изобщо да го проумееш? Под знамето се умира, но то не се предава и не се изоставя!!! Знамето, това е родината!

Ти я виж какви разпърцуцани български знамена се веят по българските общини, пък тогава ми обяснявай за загуба на чест.

тук тъжното, ако и да не беше смешно е, че при "планираното отстъпление" елитните са ос.али цял декар с опиумен мак и затова охраната му е взела въоръжението на командосите за компенсация на щетите. И там сиренето / бялото де/ е с пари.

Дух пакостен прост,днес е било един кош с папмперси.Знаеш ли,че след изтеглянето си от Афганистан,американците изоставят оръжие и муниции за 7 милиарда долара и ниво на производство на опиум равяняващо се на над 85% от световния добив.И всичко това от любов към Европа и Русия.

Тиквеник, бягали са панически бе абдал! Дяа ти го на трола смотан!

Чудят се как да оправдаят доставките на американско оръжие на терористите. Циркът е тотален ...

Те им взели знамето, тоя пее за "оборудване". Михлюзи.

При това става дума не за обикновени войници а за командоси... егати "най-силната армия". Смешници!!!!

По времето на първия Рим за такова поведение на командосите са наказвали легиона с "децимация", а сега елитните ги хвалят и награждават с нов чифт гащи с двойно дъно и заслужена отпуска, да релаксират след спринта, на който и Юсаин Болт искрено би завидял. Та за случаи като тоя е измислена лакърдията за старанието и престараването. Дали и нашите "натовци" вече са тренирали на "Ново село" тактическия прийом "планирано отстъпление" с братята им по оръжие от щатско, черпейки направо от извора?

Те и след 11-ти септември си ги повишиха вместо да ги разжалват.

Спрете да доставяте оръжие на ИД. САЩ СА ДЪРЖАВА СПОНСОРИРАЩА ТЕРОРИЗМА

тюфлеците в позорните бягства... Помним Виетнам, Иран, Сомалия... По-добри са като се бият по между си кой да докопа място в хелито.

Е, уж ги нападнали, пък никой не пострадал от тях, нищо, че си зарязал не само знамето и оръжието, ами и документите и долните гащи!? И после с тази операция ще оправдават наличието на американско оръжие при всякакъв тип мюсюлманска измет, като че ли са носели няколко арсенала тези 5 човека. Айде, стига приказки за "Лека нощ!". Заспивайте вече, че утре пак сме на детска градина!

Ти остави друго ама Щерев, Зъл дух, Дада ще се оправдават вече с тая история.

Накрая е трябвало да им се нагъзят за да задоволят всички нужди на джихадистите!

Глупости! Само Рамбо тръшка по 100 на секунда. Ако се намеси и бат Арни - числото скача на 1000 :) Явно в реалния живот не е като в холивудска бозица и американците спасяват кожите по същия унизителен начин както всички останали - с позорно бягство. Можеха поне флага да си вземат.

Мани, Рамбо говореше за братският афганистански народ, визирайки разни като Бин Ладен. Ама не видях там да са си плюли на петите и дим да ги няма.

Американците пак са доставяли оръжие на ИД.

Американците ще си дадат и най-милото за любимците им ИДИЛ!

Щатите не могат да победят едни камилари с калашници, тръгнали да се репчат на Русия и Китай. Сърбия им е максимума на тези бутафорни герои. Нищо по-силно не могат да победят.

В една война, срещу сръбската армия, Америка нямаше да победи. В Сърбия, маймуно-краварите воюваха с мирното население, разрушавайки преди всичко граждански обекти - пътища, мостове, електроцентрали... че и посолството на Китай улучиха.

И телевизия улучиха. И къща в София улучиха, но за щастие без да се взриви.

Голямо бягане е паднало явно , щом всичко са зарязали. Нормално когато спасяваш кожата си на 15х км от родината си. А по филмите всичко е лесно и красиво.

Не е нормално да се изоставя знамето!!! Това е голям позор! Обикновено непоносим за командира. Ама става дума за нормалните армии.

1925 набор сам и драги ми приятели бях партизанин в периода междо 19ч3-4ч. очаствувах вав битки и нападениета. имахме дарзоста да нападнем дори даже и влакова композиця от 6 вагона сас монизиии и продоволсвени матиряли и поне 50 гер. воиника. остояхме ценна победа . сетне 6 месеца вав отчес. воина -стигнахме до граз вав австря. добре е че амирик. воиски не могат да се ширят и тези импирялисти полочават ценни орози .. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Kак ви звучи това " помагащи на афганистанските си партньори". От кога американците започнаха да помагат, а не да завладяват и унищожават древните цивилизации на Изтока. Дошли от Америка чак , за да помагат в Афганистан???!!!! И така помагат вече десетки години, но помощ не се вижда.

Те помагат при транспортиране на дрогата! Да не мислиш, че точно на нас ще обясняват как го правят?

Викам направо САЩ да си преименува ИДИЛ и директно да им дава оръжие без никакви заобикалки! За какво са им тия сценки и "случайности"?

Много директно, преди американците въоръжаваха ИДИЛ по завоалирано! Толкова оръжие подариха американците на ИДИЛ, че не знам дали и на самите тях им е останало.

Останало им е и то достатъчно. Нали военните заводи в цяла източна Европа работят на три смени и пак не насмогват. Нашите военни заводи постоянно търсят още и още работници. Само в Казанлък във военния завод работят 12000 души и пак не насмогват. За къде мислиш заминава цялата продукция?

Може би Рамбо е бил отново с Авганските "борци за демокрация",и затова така се е получило!

Въоръжаването на терористи си намери ново име - "планирано отстъпление". Само нека ни обяснят, като е планирано отстъплението, защо са забравили да вземат оръжието? Или просто така е било планирано - да го оставят. Следващият път руснаците трябва да бомбардират дезертьорите, които при планирано отстъпление си оставят оръжието на врага.

Нещо се е объркало сериозно! Терористите нападат спонсорите си?!

Та те го правят при всяка възможност.

Не ги нападат, даже прекалено директно си ги въоръжават американците, следващият етап е да ги канят направо сами да си избират оръжие.

В тази статия има нещо подмолно. Предполагам че това оръжие което е изчезнало ще се появи в Сирия и ще почне да сваля руски самолети и хеликоптери. Затова подготвят обществото че уж САЩ не са виновни за доставеното оръжие както до сега, а откраднатото оръжие.:)

Гати и командосите, заебали оръжието и избегали. Що не са ги помлели тия джихадистите? Нали затова са ги изпратили в Афганистан?

Не са ги помлели защото е било уговорка, не е трудно да се сети човек. Просто оръжието е уредено с цел заличаване на следите. Както в България умишленно взривиха няколко завода за да прикрият износа на оръжие за идил.

Оръжие, особено тежко, понякога се изоставя, ако няма как да се евакуира. Е, ппреди това се унищожава или поне привежда в негодност. Но да си изоставиш знамето... няма такъв срам и позор. В нормалните армии, част, загубила бойния си флаг се разформирова, командирът, ако междувременно не се е застрелял , се дава под трибунал. Ама в нормалните.

Избягали са, не са могли да вземат оръжието със себе си, добре ама защо и знамето са оставили?

Защото понятието чест е девалвирало.

По-скоро са ги избили до един и ги е срам да си признаят и се нарича "планираното оттегляне".

БРЦК

Ахахахахах. Ей големи манипулатори са тия бе. "Планово остстъпили" , ама знамето не влизало в плана. Демек в превод от краваристански - счупили са се да бягат само при новината ,че идат брадатите. По същия начин говорят за 'умерена опозиция' в Сирия. За тия дето ядът сурца на хора и ги горят по площадите. Брадатата сган на ИДИЛ наричат 'бойци' , вместо 'шалваризирани ислямистки боклуци и терористи' както е редно. И тн и тн. Мога да изброявам цял ден.