САЩ тестват супероръжие, Русия не изключва война

Сухопътните сили на САЩ направиха първия пробен полет на нов вид оръжие, което може да позволи да се нанесат удари с конвенционални заряди по всяка точка на земята за час. Руският генерален щаб пък се готви за война на границите.

Обратно в новината

Коментари - САЩ тестват супероръжие, Русия не изключва война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледай Русия, мисли за България Петък, 09 Декември 2011 10:25 Декларация на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ относно потъпкването на човешките права в Русия. Русия проведе парламентарни избори. Те не бяха нито демократични нито свободни. Антиправителствените протести бяха смазани със сила. Стотици протестиращи са арестувани. За пореден път се видя, че най-важния инструмент на демокрацията в Русия е жандармерийската дивизия Дзержински. Путин скоро отново ще бъде Президент. Този път вероятно пожизнен, като Уго Чавес или Ким Чен Ир. Декларираме соята съпричастност и подкрепа за руския народ и своето възхищение от хилядите смели мъже и жени, дръзнали да се противопоставят открито на авторитарния режим на Владимир Путин. Не сте сами! Обръщаме се към нашите сънародници. Гледайте Русия и мислете за България! Властта у нас отдавана е узурпирана от шепа олигарси. Зависимостта на гражданите от държавата е повсеместна и става все по-силна. Повечето медии вече са ни повече ни по-малко от пропагандна машина на Правителството. А изборите, последните избори показаха колко близо сме до режим, подобен на Путиновия. Авторитаризмът е на една ръка разстояние. Въпрос на време е и то не дълго, Борисов или някой друг да се възползва. Противодействието на авторитарната заплаха не е въпрос на политически пристрастия, а на граждански дълг. Дължим го на Родината, дължим го на децата ни.

чернилка й дадоха Нобелова награда за мир!!! При положение, че води едновременно две войни, (допреди известно време три), заплашва още половин дузина държави по света, не само не намалява военните разходи във време на криза, но и ги увеличава (повече от половината военни разходи в света се правят от САЩ), провокирайки надпревара във въоръжаването, строи ПРО, което е изключително опасно нещо въобще за цялото човечество, и разработва настъпателни оръжия, които имат за единствена цел да служат на американската хегемония и да пораждат страх в целия свят...

трябва да бъде спряна на всяка цена!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иначе ще предизвика трета световна...

Извън земните няма да позволят да се самоизтребим. В най-лошият случай планетата ще използва природата, за да ни спретне някое глобално бедствие и ще се наложи да забравим за оръжия и войни. Така че да я караме по-кротко и по-смирено...

По отношение на инцидента с подводницата Курск нещата не са точно така, както ги представят. И истината няма да излезе на бял свят (т.е. няма да я кажат), за да не сеят паника сред населението в световен мащаб. Причината всъщност е същата като тази, довела до прекратяване на ам. подводни ядрени опити в св. океан. Като се присвояваш такъв ник, би трябвало да се изказваш по-компетентно.

Всички държави взеха да подготвят армии, а ние разоражаваме нашата по пътя на Коста Рика, която е без армия. Недай си боже стане война.... жална ни майка.

На нас не ни трябва армия,щото отдавна вече не сме абсолютно никакъв фактор.Ние сме вечно"със свалени панталонки".Ще се "цепнем"сами на две."Русофилите"ще се надупят на "руския лагер",а"русофобите"-на "американо-западняшкия"....И всеки ще си търси "поминъка"при "любимците"си.Като нищо ще станат"две Българии"на нашата територия...естествено с подкрепата на САЩ и Русия.

че всички се въоръжават, но причината са САЩ - с агресивната си политика и космическите разходи за отбрана. И вместо да се дават пари за медицина, наука, социални нужди и т.н., се дават в световен мащаб за оръжие, поради новата надпревара във въоръжаването, предизвикана от САЩ...

Едно допълнение.Пропуснах"двойката": Индия-Пакистан. И те питаят "голяма любов"един към друг,като всички "комшийски"държави...и те също са "предвидени"за "разреждане"от "големите играчи"САЩ и Русия...че много народ,много нещо са и там...

На всички вече трябва да ви е пределно ясно,че "предсказано",или не без една нова по-голяма война няма да се мине.Няма как да се "пребори""кризата"иначе,факт!Ето и"двойките",като на"футболен жребий"които ще се сбият едновременно помежду си "вещо дирижирани"от "двата близнака"САЩ и Русия,които уж се"мразят"помежду си... 1.Турция-Сирия 2.Иран-Израел 3.Сев.Корея-Южна Корея 4.Китай-Япония САЩ и Русия доволно ще потриват ръчички и ще викат на"своите":"Айде,наш,те!"...и ще им помагат с оръжие и техника...НО БЕЗ ДА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ!

Недейте да смятате Китай за"Велика сила".Китай е просто източник на евтина работна ръка.Във"военно"отношение китайците никога не са били добре.Те не са"войскари"така да се каже...

Да ама могат да докарат 10 милиона армия, дори въоръжена само с ножове си струва да се замислите!

Нека да си припомним от историята няколко"военни подвига"на Китай: 1.Чингиз хан с далеч по-малка армия буквално ги е "попилял". 2.По едно време японците са владели целия Китай. 3.През Втората световна война,отново японците пак са завладели целия Китай. 4.През времето на Студената война,Китай,макар и комунистически по едно време се "издърви" нещо на СССР.Руснаците показно ги "треснаха"погранично с някакво модерно за времето си оръжие-така и не се разбра точно какво и на няколко батальона китайски войници им останаха само копчетата от униформите.Просто се бяха"изпарили". 5.Най-големия "майтап"...китайците по едно време пак през Студената война,нападнаха"просъветски Виетнам".Виетнамците тъкмо бяха направили преди това със съветска помощ американците"луди,диви и щастливи".Та виетнамците,набрали самочувствие,направиха китайците "да си приказват самички".Спомням си,че китайците тогава бяха "новатори"в разминирването на минни полета.Бяха получили заповеди да разминирват с крака мините..хванати за ръка в една редица,вървят...и летят на парчета..... Та такива"войници"са китайците! :)))

Ето ви друга идея за подобна статия-Премиерът: Ще боли, ще режем. Бъдещето е резервните части на човека, България отрича незаконна търговия с органи.

САЩ и Русия са в "негласна комбина"помежду си!Те никога няма да се нападнат помежду си.Просто си"разпределят"останалите държави,коя от тях в коя орбита на влияние ще е,дали в тази на САЩ,или в тази на Русия!

Точно!

Разбира се,че няма как да стане САЩ и Русия да воюват помежду си!И двете са"про еврейски"държави. В САЩ управляват евреите "сефаради"-те са тъмнички като арабите и говорят на"иврит". а в Русия управляват евреите"ешкенази"-те са русички и рижави и говорят на"идиш".

Аз само да попитам, това същата Русия ли е дето по Коледа 2010 г. 300 селища в Подмосковието и 55 000 души останаха без ток за седмица, а видиш ли "тъпите" хамериканци организираха през 2011 г. евакуация на 2,3 млн. души за по-кратко време?! Само да обърна внимание на всичките русофилчета наоколо - недейте да циврите жално за"Майчица Русия", защото там милички живота на човек не струва нищо, та камо ли вашия - доказано е с най-масовите геноциди срещу собствен народ в цялата историята на света! Та по-внимателно с пристрастията!

смех от смешник!ти определено не си запознат със ситуациите в америка!кои те евакуира те те задължават да си напуснеш дома на собствени разноски и естествено после неотговарят ако некои манго или бел ти обере къщата.що не си видял при последната евакуация, която бе предизвикана от последният "ураган"да видиш как се мотат със седмици да ти възтановят елзахранването и как дебелите дупетия се редят на опашки за да си купят вода щото помпите им неработят,и как хората ходят по други къщи за да вземат душ?приказвате наизус само и само да оплюете някои и да покажете нещо с ,което не сте запозбнати!

са останали 300 селища без ток? Ти знаеш ли какво е това РУСКА ЗИМА бе, тутманик? А спомняш ли си, когато половин Калифорния остана без ток преди няколко години? Там нещо не съм чул въобще да пада сняг лятото. А пък в Ню Орлиънс как ги евакуираха, не ти е работа... за малко щяха да се изтрепят помежду си, диваците...

смешно и изкуство засилвано противопоставяне между Русия и САЩ. И двете произвеждат най голямо количество конвенционални заряди и се конкурират. Сега войните се водят само с конвенционално оръжие , за това и двете страни с охота предприеха стъпки за ликвидиране на атомното оръжие,но само частично. САЩ продължава да държи атомни бомби в старите си бази в Европа, за да държи европейците послушни. противопоставянето между Русия и САЩ е привидно, иначе акт обществен и икономически модел те са еднакви- неолибералисти, а зад кулисите се прегръщат.Не имвярвам!

Ясно е, че САЩ се опитват отвсякъде да обрадят Русия - от запад - разширяване на НАТО, изграждане на бази на американските ВВС в Полша, България и Румъния, от Изток - базите в Япония и Южна Корея, от Юг - Афганистан (където руски сателите заснеха скоро 50-100 метрови изкопи, чиято единствено предназначение (съдейки по формата) може да бъде поставяне на силузи за балистични ракети). От югозапад насъскват Грузия срещу Русия, провеждане на военноморски учения в Черно море, намеци за разполагане в Черно, Северно, Балтийско и Баренцово море на противоракетни... още плаващи платформи, инсталиране на мощен противоракетен радар в Турция и на ракети-прихващачи в Румъния. Е, питам (преди да осъждате Русия), кой е агресивната страна и кой се опитва да се защити в случая?

да не печата два пъти по бързо хартишки без покритие????

Кат Русия няма втора, които смее нека опита дебелата тояга.

Но ако утре Индия и Китай кажат на Русия-ере си спретнем едно съюзче и Америката със все Израел и Европа са се насрали от раз.Русия не обича да се "шета" много,много около оградата и а пък американците искат да шетат щото потъват стремително надолу.За да няма размирици при тях трябва да грабят и да наливат продъдената им система.Ако прибавим и военната им система е там лапането е безгранично.Единственият начин да се издържат е да предизвивкват конфликти и да грабят.Не ми е ясно след като по думите на повечето тук Русия вече беззъба що селяндурите от Тексас много държат да присъстват в региона?Ми много лесно,насрали са се до ушите и сега трябва да въртят някак си цирка.жалкото в случая обаче е че има 2 европейски страни които още се изживяват като колонизатори само че и те са цъфнали и вързали та е чудо и приказ.

вече са се обединили - в БРИК (Бразилия, Русия, Индия и Китай), и все повече диктуват световния дневен ред (и в икономиката, и в политиката), и за Либия, Сирия, Иран и всички глобални въпроси имат обща позиция... Иначе анализът ти е точен

са излючително прости и необразовани. Направо са си малоумни. А разполагат с най-мощните оръжия. Направо ме е страх за човечеството...

Афганистан,Ирак,Либия.по назад във времето:Корея,Виетнам,Югославия. Косово е американски продукт.Те имат жизнени интереси по целия свят.само те.Другите нямат право на интереси,а който реши да си ппредяви интересите става враг.Саддам го обесиха за това,че реши да продава петрол срещу евро.Другото е театър за публиката.САЩ са врагове на всичко останало.Скоро ще сатнат врагове и на самите себе си.

"Нов вид оръжие, което може да позволи да се нанесат удари с конвенционални заряди по всяка точка на земята за час"????? Това на отбранително оръжие ли ви прилича???????????????? Янките очевидно са обезумели, готвят нови войни и нова невинна кръв на света, в маниакалното си желание да наложат хегемонията си над всички е много вероятно скоро да предизвикат трета световна война, поради което руснаците с право се подготвят. Но това са действия на ранен звяр, който знае, че не му остава още много живот - кризата ги тресе, вътрешните социални противоречия и протести се засилват, Китай скоро ще бъде икономическа сила номер едно, хората по целия свят, дори тези, които вярвяха в Америка, сега я смятат за назадничава в политическо и социално отношение. И това е само началото. Дано само, умирайки, да не повлече със себе си целия свят....

Доста трезво мислиш. Нещата са точно такива.

Много агресори и окупатори са яли здрав руски пердах. Много здрав!И са погивали империи... Яка е руската тупалка и след това не им идва на ум да повторят. Янките да му мислят...

Никой не е тръгнал да воюва с Русията ти драги. Те сами си се разсипват. Ако американците са искали да им правят нещо щяха да го направят в началото на 90-те когато бяха като разграден двор и пародия на държава.

Яка е руската тупалка... Само да бяха опитали хамериканците и стават втора Атлантида. И те си го знаят...

"Всички злини идват от САЩ" - не го е казал Путин, а един французин - колега на майка ми, учен, много начетен и интелигентен човек...

А пък един шоп, колега на съседа казал че всички злини идват от Русия!

Всички злини идват от север Ванка

Русия поне е дала на света велика култура, а САЩ какво са дали (освен бомби)?

защо трябва да се възхищаваме от "постиженията" на американската военна промишленост, при положение, че тия разработки ги плащаме ние - тоест целия свят (посреством системата печатане на долари-необезпечени дългове-смучене на световните ресурси), за да бъдем държани в страх, подчинение и войни, вместо тия пари да отиват за изобретяване на нови лекарства и медицина, например!

И аз не разбирам какво плащаш драги. Нито пък как. Всъщност откъде имаш пари за да плащаш?

и ти също плащаш, посредством кризата, която тръгна от Америка точно заради непосилното финансово бреме на военните им разходи и благодарение на която световните корпорации и олигарсите още повече се оядохда...

Не, това е заклинанието с което политическите шамани зомбират племето, като му се внушава, че половината свят си е негов, но тази визша справедливост е заплашена от някой си и нещо си. TBD т.е. да се определи допълнително кой точно и с какво.

Единствената държава в момента,, която разпалва и провокира войни е САЩ. Военният бюджет на САЩ е повече от половината от военните разходи в целия свят и независимо от кризата продължава да се увеличава, провокирайки по този начин надпревара във въоръжаването с Русия и Китай и намалявайки разходите за здравеопазване, социални изследвания и научни изследвания в областта на медицината, поради което тази политика е престъпна. Какво готвят болните мозъци в Белия дом на фона на задълбочаващата се икономическа криза (справка - 1933 г.)? Кой ще защити... още държавите по света? Кой ще спре обезумелите американски сатрапи? Моята надежда е единствено в Русия в съюз с Китай. Този път не трябва да избираме губещата страна...

Русия и Китай могат да възпрат американците, но също така изключително важно е мнението на прогресивните хора, по света, които предупреждават за подготвяната световна война. Никой не трябва да си прави илюзии, войната е в ход, въпрос на време е да стане гореща и да обхване цялата планета. Американците могат да бъдат възпряни само с общите усилия на човечеството, като първото, което е наложително да се направи е да бъдат свалени колониалните им правителства.

Съгласен!

Мисля че за американците и руснаците е по-страшен Китай и с основание. Погледни в youtube за справка с какво въоръжение разполага Китай. Плюс това китайците са много и не са изключени инвазии на съседни територии виж как наемат земи у нас за да се изхранват.

нов балък тип "прогресивно обществено мнение " или пр масонщини....абе ти къде живееш?

Какви войни разпалва и провокира САЩ в момента драги? Дай пример!

Афганистан, Ирак, Либия, заплахи срещу Иран (казват, че не изключват нито един вариант), Северна Корея (непрекъснати провокации и военни учения съвместно с Южна Корея в непосредствена близост до границата) и Сирия (наливайки масло в огъня на размириците). Достатъчно ли е? :)

Ирак, Афганистан, Либия, заплахи срещу Иран (казват, че не изключват нито един вариант), Северна Корея (постоянни провокации и военни учения съвместно с Южна Корея в непосредствена близост до границата), Сирия - наливане на масло в огъня на безредиците, тласкане на страната към гражданска война, индиректни заплахи. Достатъчно?

Тоя пък шегобиец Драган откъде се пръкна?

Нема да се пуашиш копеуе! Най-голяма досега взривявана бомба е 57 мегатона на полигона "Нова Земя" близо до полюса. Бомбата е изчислена да може да се доведе до 100 мегатона или малко повече, но за опита са се ограниличи долу горе наполовина. На острова нищо си му няма - там си е и даже не е толкова радиоактивен колкото се очаква. Концепцията за употреба на тези бомби е проста - слагат се няколко в линия по дъното на Атлантическия океан и ако нещо стане, просто се взривяват. Е нужен е определен синхрон в действието за да се получи хубаво цунами, което да удари някъде където ще боли повечко - например Ню Йорк или де да знам къде. То и отсамната страна на Атлантика ще "намаже", ама това е "colateral damage". Нищо лично така да се каже на французи, англичани, испанци и португалци - просто бизнес.

До колкото знам целия проект си е останал на хартия, защото даже Хрусчов е забелязал, че е леко лудичък. Ефект би имало само ако удара е абсолютно внезапен, за да не са евакуирани хората от крайбрежието, пък и струва ли си да се подкваси Атлантика заради няколко US мегаполиса и за да се измие Флорида с морска вода?

защо не кажеш защо са се ограничили до 50 мегатона? Ами защото се е смятало, че при 100 мегатона може да се получи самоподдържаща се реакция на ядрен разпад и синтез, която след известно време да разцепи земята. А в момента руснаците имат 200-мегатонна термоядрена бомба ...

Това също е вярно, но е вярно, че е била и в процес на превъоръжаване с нови танкове - ИТ и Т-34, изтребители ново поколение, Катюши и т.н.

Тоест ИС - Йосиф Сталин - "убиеца на тигри"

на чиито екипажи с тевтонци е било забранено да влизат в бой с ИС)))))

Русия дрънка с оръжие. ама тахната работа - на гол тумбак чифте пищови. И то доста стар модел. Друго е притеснително. В Русия някои хора започнаха да се вземат насериозно. И заплахата с употреба на ядрено оръжие е колкото неумесна, толкова и плашеща. Особено от първобитна държава като Русия. катио нищо някой идиот ще натисне червеното копче. Пък после ще се чудим кой кум, кой сват, кой на булката брат. Русия е безкрайно изостанала във всяка област, където има високи технологии. Повечето от нещата там са от времето на СССР. И това че изпоплзват космическа техника от преди 50 години, а космическите им кораби падат като зрели круши са само външни проявления на ужасяващото технологично изоставане на Русия. Направо са жалки.

Доста реален коментар...

Прочети коментара ми по-долу - Русия се защитава срещу нарастващото обкръжение от страна на САЩ. И ако някой предизвика, не дай боже, катастрофа, това ще бъдат САЩ (между другото те вече имат опит в използването на ядрено оръжие и напалм срещу цивилни, за разлика от Русия). И не знам кой е първобитен и кой не, но знам, че руснаците са хиляди пъти по-начетени, културни и интелигентни от простите американски реднекове. Също така знам, че в момента Русия е единствената държава, която осъществява пилотирани космически полети (с ракети Съюз, които са модернизирани МОДЕРНИЗИРАНИ МНОГОКРАТНО ОТ 60-ТЕ ГОДИНИ НАСАМ) и превъзхождащ всички западни аналози), да не говорим, че американците и европейците също взеха да изпращат сателитите си напоследък с руски ракети, защото са най-надеждни...

"KGB" вече е в историята, като филиал на САЩ в Русия. Съветската /еврейската/ академия на науките отдавна също е отделена от руската отбранителна индустрия. Затова хазарите беснеят (както в случая). Какво са постигнали в отбраната си руснаците, говорят сами за себе си две всеизвестни катастрофи. /Инцидентът с южнокорейския Боинг, свален от съветски изтребител Су-15 на 1 септември 1983 г. Атомен подводен ракетен крайцер К-141 Курск, потънал в Баренцово море на 12 август 2000 година, в резултат на катастрофа./

Я вземи се порови малко по случая с боинга над Сахалин и ще проумееш доста неща.А относно Курск -няма нито да е първата нито последната АПЛ която търпи авария.Американската Трешър бе споходена от подобна съдба

За разлика от "цивилизованата Америка", в Русия няма 50 милиона души без достъп до здравеопазване, а учениците могат да намерят на картата страната си (в САЩ само военните могат, за да знаят къде да започнат поредната си война)...

падат руските ракети, защото единствено те летят в космоса. А американците даже почнаха собствените си сателити с руски ракети да изстрелват...

еми да, то американците като не изстрелват вече ракети, как да паднат? :))))

Последният смъртен случай на руски космонавт по време на космически полет е през 1971 г. На американски - 2003 г. Достатъчно...

Затова ли американците използват, в последните години руските космически совалки от байконур да изпращат космонавтите си в орбита?!май, доста повече американски совалки паднаха като круши, като една от тях е известна като една от най-големите трагедии във космонавтиката.така че не лопай глупости наизус....

Щатите винаги са били намбър уан във военните технологии. Китайците само гледат и цъкат с език (руснаците изобщо не ги броим тука). И само преди няколко дни американските ВВС съобщиха за нова 15 тонна бомба, способна да разруши военни цели (бункери) дълбоко под земята. Бомбата е разработка на Боинг и може да се носи от В-2. r

И какво, да се радваме като малки деца на военните технологии на американцките и на надпреварата във въоръжаването, която предизвикват? Колкото до Китай, почти всичките им военни технологии са или купени от Русия, или копирани руски технологии...

Поради наличието на огромен брой кухи лейки, целият свят плаща данък /лихви/, за да може в Хамерика да се живее разкошно, САМО от белите хора и президентът им. Поради наличието на два от трите океана, те са били изолирани от Европа и Азия до преди 50 години, от военна заплаха./Кубинската криза - 1961/ Сега някакви си иранци им били заплахата?! От Северна Корея пък заявяват, че с каквото оръжие решат US- army ги атакува, с такова ще им бъде отговорено. Поради ред други причини, ситуацията за "кукловодите" е патова. Който пръв направи "ход" ще изпадне в "цвунг-цванг" , особено след вече преминалата дата 11.11.2011 г. БОГ Е НА СТРАНАТА НА ЧОВЕЦИТЕ, В ТАЗИ "ИГРА"./Образ и Подобие/.

Е, те бяха и "нъмбър уан" в икономиката, но вече не са. Същото е и във военните технологии...

Та коя държава е нъмбър уан в икономиката сега драги и с какъв дял от световната такава?

били винаги намбър уан, защо се насраха при блокадата на Берлин, после по време на Корейската война не успяха да победят лошо въоръжените китайски доброволци, окъкриха се във Виетнам и по време на Пражката пролет, клекнаха по време на Кубинската криза, и вече 10 години не могат да победят някви първобитни, пещерняци в Афганистн без никаква външна финансова и материална подкрепа?

противобункерните бомби са измислени още през 60-те години на миналия век в СССР

А ,воени цели под земята !!! ние ги видяхме при тора бора!

Много скоро НИКОЙ по светът няма да се интересува от НИКАКВА техника! Щото ще работи само ДРЪВОТО! И няма да може да пишете глупости по форумите! Ама може и да не съм прав за това, че ме дразни невежеството ВИ! Всеки има право да се забавлява както може, СТИГА ДА НЕ ПРЕЧИ НА ЗАБАВЛЕНИЯТА НА ДРУГИТЕ!

макаров е по добре да се сасредоточи варху собствените си макари, за да не паднат от много приказки и фриволни изцепваня.

Руснаците отдавна са си навили "макарите". Използват технологии в оръжейната си промишленост, които демонстрираха на "учението" с подводният крайцер "КУРСК" в Северно море. Въпросът е друг. Ще се позволи ли на рептилите, Земята да бъде УНИЩОЖЕНА?

кажеш за американските "технологии на бъдещето" - най-модерния им бомбардировач-стелт B 2, струващ 2 милиарда долара, който преди две години падна в Тихия океан? Колкото до това, кой ще унищожи Земята - за всички е ясно в момента коя е агресивната страна, разпалваща войни по целия свят и стремяща се към световна хегемония, поставяща по този начин под угроза от трета световна война всички хора (всъщност, ако наричаш "рептили" САЩ, си напълно прав...)

неговите макари няма да паднат, но, виж, на някои чернокожи, може и да паднат...

На всички е ясно откъде, не дай Боже, ще тръгне третата световна война - от този, от който са започнали всичи войни през последното десетилетие...

В момента най-вредната за света държава е САЩ - от тях почват и войните, и икономическите кризи, смучат ресурсите на света, печатат долари, взимат безкрайни кредити, а войните им ги плащаме ние - тоест целия свят...

Ясно е, че САЩ се опитват отвсякъде да обрадят Русия - от запад - разширяване на НАТО, изграждане на бази на американските ВВС в Полша, България и Румъния, от Изток - базите в Япония и Южна Корея, от Юг - Афганистан (където руски сателите заснеха скоро 50-100 метрови изкопи, чиято единствено предназначение (съдейки по формата) може да бъде поставяне на силузи за балистични ракети). От югозапад насъскват Грузия срещу Русия, провеждане на военноморски учения в Черно море, намеци за разполагане в Черно, Северно, Балтийско и Баренцово море на противоракетни плаващи платформи, инсталиране на мощен противоракетен радар в Турция и на ракети-прихващачи в Румъния. Е, питам (преди да осъждате Русия), кой е агресивната страна и кой се опитва да се защити в случая?

Абсолютно вярно!

Има ли предизвикан от Русия световен военен конфликт? Има предизвикани локални сблъсъци но открито срещу друга голяма сила Русия не почва? Иначе заглавието е предизвикателно. Типично по Силбърг и братчеди.

Веднага ти отговарям на първия въпрос. Пактът Рибентроп - Молотов за подялба на Полша, което де факто слага началото на Втората световна война.

СССР нямаше друг избор, освен да сключи пакт с Германия - Англия и Франция отхвърлят предложенията на Сталин за съюз срещу Германия и за защита на Чехословакия и Полша. Ясно е било, че западните сили насъскват Хитлер срещу Москва. Нещо повече, малко известно е, че още през 1938 г. (една година преди пакта Рибентроп-Молотов) Англия и Франция сключват пактове за ненападение с Германия. Сталин основателно се е опасявал от голяма немско-английско-френска коалиция срещу него. Съветската армия по това време е била в процес на превъоръжаване и пакта с Хитлер дава на СССР необходимото време за подготовка за войната. Всичко останало е заемане от двете страни на по-изгодни позиции преди неминуемия сблъсък.

ТЯ и Чехословакия има някакви договори с некви западни пумяри дето си пазеха Мажино ама май някой се насра. Някой се насра и като му предлагаха антинацистка коалиция и ТОВА НЕ БЕШЕ СССР. Втората световна започна с окупацията на Чехословакия която Франция и Англия позволиха.

Веднага отговарям на OZZY. При подялбата на Полша СССР си връща територии, завзето от Полша през 1920 година. Тези територии са населени изключително с белоруси, украинци и руснаци и е ествствено СССР да си ги върне.

знаетли може и да са прави руснаците,аз лично съм живял в израел 8 год и съм разговарял с тях те казват като няма война няма пари и като се има предвид че те управляват америка то можеби руснаците са прави и нашите правителства след демокрацията не само да плямпат а и да подготвят и подсилят армията с нови технологии които да се разработват в българия зада можем да браним това което имаме а не да разчитаме на нато но както виждам недай бог да стане то точно позициятани ще е да се хванем за палците.

Напоследък, ръководени от вещите "съвети" на САЩ, все повече хора започнаха да говорят за енергийна независимост от Русия. Но защо е нужна тя? Нима Русия ще реши да спре на някого кранчето и по този начин да се компрометира като надежден доставчик в очите на европейците? Енергийната независимост е нужна единствено при трета световна война. И докато след Втората световна Западът беше по-слаб и легитимно се обедини в НАТО, то сега по-слабата е Русия. От друга страна, при капитализма регулярно настъпват кризи, изходът от които в много случай се оказва войната, която помага на икономиката да излезне от депресията. При положение, че на САЩ се падат над половината от военните разходи в света, не е трудно да се досетим, че трета световна война изглежда все по-вероятна. Енергийната зависимост на Европа от Русия би имала евентуален отрезвяващ ефект върху лудите глави, каквито навсякъде има. Алтернативата е ядрена война, в която едва ли ще има победители - независимо от всякакво ПРО и т.н. Самият факт, че Русия притежава 200-мегатонна водородна бомба, която може да разцепи Земята на две, говори сам за себе си...

Тия журналисти пишат пълни глупости. Този нов американски самолет ще може да пренася конвенционални оръжия, но ОСНОВНАТА МУ ЦЕЛ Е ДА ПРЕНАСЯ ЯДРЕНИ (това оръжие отдавна се обсъжда). НЕ НА ВОЙНАТА!!!!!!!! LET THE SUNSHINE IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нито е супер оръжие, нито Русия се 'стяга' за война - пълни глупости за невежите. Супер оръжията на САЩ са в графата "строго секретни" за които се отрича, че съществуват, както отрекоха официално, че няма извънземни. Естествено че няма - те са земни...

До: Так Не знам дали си комунист, но ще ти отговоря веднага! Разликата е там, че в страните на Запад с утвърдена западна демокрация не ни искат, затова стоим тук, защото нямаме избор. Другарят Путин наскоро обяви, че очаква да приеме България с разтворени обятия, само че не е попитал дали НИЕ го искаме! Освен това, с радост биха приели български военен корпус в руската армия, по аналогия на френския чуждестранен легион. Никой не бяга от хубавото, но аналогично никой няма да ти забрани да отидеш там, където е лошо. Представи си че си евреин в Германия между 1939 и 1944 година. И много искаш да влезеш в някой концлагер. Мисля, че веднага биха ти уредили въпроса. Обаче, ако същевременно искаш да излезеш от Германия и да влезеш в Швейцария, мисля че от ГЕСТАПО и СС биха изразили някои съображения против това твое желание!!! Така образно се опитах да ти го обясня, дано ме разбереш!

И кога по-точно Путин е казал такова нещо? Опашата лъжа. Колкото до хубавото и лошото, ще ти кажа, че съм живял две години в Москва, живял съм и на Запад (в Берлин), но в Москва повече ми харесва. Имам и много приятели немци, които учиха в Москва, и не искаха да се връщат в Германия, някои останаха, а тия, които се върнаха, на всеки два месеца си взимаха отпуск и идваха в Москва. Така че първо отиди и виж, пък после говори...

"страните на Запад с утвърдена западна демокрация ". Ала-бала, утвърдена демокрация, що не отвориш страницата на Би Би Си да видиш окървавените лица на битите от полицията снощи мирни демонстранти в Ню Йорк (понеже нашите продажни медии естествено няма да ги покажат)?

Единствената държава в момента,, която разпалва и провокира войни е САЩ. Военният бюджет на САЩ е повече от половината от военните разходи в целия свят и независимо от кризата продължава да се увеличава, провокирайки по този начин надпревара във въоръжаването с Русия и Китай и намалявайки разходите за здравеопазване, социални изследвания и научни изследвания в областта на медицината, поради което тази политика е престъпна. Какво готвят болните мозъци в Белия дом на фона на задълбочаващата се икономическа криза (справка - 1933 г.)? Кой ще защити държавите по света? Кой ще спре обезумелите американски сатрапи? Моята надежда е единствено в Русия в съюз с Китай. Този път не трябва да избираме губещата страна...

за младоците ,които незнаят,да си припомнят времената преди втората световна воина,кризи и мизерия,сега картината е същата!не е изключено нова такава! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

САЩ тества оръжие, Русия си чеше езика с военни действия и в малка България всички предричат Апокалипсиса и вече се готвят да копаят землянки.

Е ти явно не си чел!

Навремето баба ми казваше :- Когато атовете се ритат, магаретата страдат. И само като си помисля че нашата родина дори не е "магаре". И...от приятелски огън да те е страх най много.

По принцип едни и същи финансови сили, които изграждат САЩ като супер сила, създават комунизма и нацизма. Не случайно БКП номенклатурата днес е верен партньор и на запада. Стотици учени на Хитлер са работили в САЩ след войната както и японски учени от Отряд 731 на Широ Ишии. Нормално е досега да са създали всякакви супероръжия.

айде стига глупости! ядрена война? и кой ще спещели? хлебарките? нали уж само те ще оцелеят след такава?!

Неграмотността и некомпетентността стават тенденция в Родината ни!!! "......нов вид оръжие, което може да позволи да се нанесат удари с конвенционални заряди по всяка точка на земята за час." Точно така е написано ЗА ЧАС!!! А по-надолу " изминало 3700 км за по-малко от час"!??? Въпросът е: На Земята най-голямото разстояние около 4000 км. ли е??? Доколкото са ме учили в училище обиколката на Земята по екватора е около 40 000 км! Но това беше при гадните комунисти, сигурно са ме излъгали, комунягите грозни!!!

другарю щефе почети малко геометрия по точно окръжности и тогава лай.

Шефчето е ходило на училище при гадните комунисти... ;)

Другарю СК, доколкото съм внимавал в час, Земята е по-скоро кълбовидна, отколкото ОКРЪЖНОСТ!!!

Шефче, абе верно има нещо посбъркано в материала. Щото две най-отдалечени точки на земната повърхност са на макс 20 000 километра. Даже при 5 маха скорост (5 пъти скоростта на звука) това иска около 4 часа за да стигне в най-отдалечената точка от старта. Ама след като казват, че най-много за час ще поразяват цел в произволна точка на земната повърхност, значи може би ще базират чудото равномерно върху земната повърхност, така че на час полет да има винаги едно. Значи изнасяне оръжието зад граница. Сега да се замислим как се нарича стратегията при която изнасяме оръжието си към целите, които то ще поразява. Когато човек ще се отбранява, целите сами си идват на близо и оръжието е най-сигурно да си е на место.