Коментари - Китай се въоръжава по-бързо от всички | Днес.dir.bg

Китай се въоръжава по-бързо от всички

Китай продължава да се въоръжава по-бързо от другите страни, се посочва в доклад на Международния институт за стратегически изследвания.

Обратно в новината

Коментари - Китай се въоръжава по-бързо от всички | Днес.dir.bg

Коментари

СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ С НЕВЕРОЯТНА БЪРЗИНА!!!ХЕГЕМОНИЯТА НА САЩ Е В МИНАЛОТО!!!КИТАЙ ОТКРИТО ЗАЯВЯВА СВОЕТО ПРАВО НА ЛИДЕР В ТИХООКЕАНСКИЯТ РЕГИОН!!!ТАПАТА ТАЙВАН ЩЕ СЕ ОКАЖЕ КРАЙЪГЪЛНИЯ КАМЪК,КОЙТО ЩЕ СЪЗДАВА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ,НО ИМАЙКИ ПРЕДВИД БЪРЗОТО НАРАСТВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА И ВОЕННА МОЩ НА КИТАЙ,ПРОБЛЕМА ТАЙВАН ЩЕ СЕ РЕШИ В ПОЛЗА НА КИТАЙ!!!

Надявай се и може да получиш полюция.

САЩ са в потенциална война с комунистически Китай от 1949. Ако китайската армия нападне Тайван, войната става гореща автоматично. Китайците май губят търпение да си върнат Тайван. От друга страна, САЩ трябва да мислят иновативно. Има пример с Хонгконг. САЩ трябва да накарат неомаоистите и гоминдановците да се помирят и да се обединят по примерът на ХонгКонг.

Има няколко страни , защитата на която е неотменимо задължение на САЩ като страна-победителка във 2-рата световна война. Германия (западна) беше такава до 1990. Сега такива са все още Южна Корея, Япония, Израел и Тайван.

Големите инвеститори си скубят косите, че изнесоха всичко в Китай. Евтина работна ръка, огромни печалби, но китайците им разказаха играта. Изиграха ги по един неосъзнат за запада начин. С огомна работа и население. Нямат стигане вече, скоро ще стигнат САЩ и по военен бюджет, просто имат пари, има кой да ги заработи. Те живеят в новия обществено политически строй, който прави чудеса, един командва всички работят.

Колко ли неадекватни соросоида могат да се съберат на едно място? Поне новините не следите ли, или ако не са против Русия и в подкрепа на Америка не ви интересуват? Китай се въоръжава, защото Америка открито ги заплаши с конфликт. От години се опитва да им се меси във вътрешните работи, а за по-късопаметните ще напомня, че само преди няколко месеца "великата" Америка обсъждаше открито варианти за едновременна война и с Русия и с Китай (оптимисти, дори вярваха, че могат да спечелят подобно нещо). Започнаха да се месят в кризата с Филипините, с Тайван и въобще сериозно се стигна до момент, когато Китай казаха: Абе какви са тия от международния съд и кой им е дал право да ни се месят във вътрешните работи? Та се чудя, защо някои хора веднага виждат конфликт с Русия точно сега, когато двете страни работят икономически усилено?

е..е Путя откъм Сибир.Абе Путинова Русия да не е под перманентна блокада от съседните си държави,щото не се е чувало за приятелски отношения,единственно с ъс султан Ердоган.

Ако някой трябва да се притеснява от тази новина, то, това е Русия. Ще трябва да преразгледат доктрината си за "враговете" и да поумуват кое, аджеба, е по-голямото зло - САЩ или Китай.

ли човек? То и САЩ не са толкова далеко от Китай по съвременни разбирания. И територията им е плодородна, и климатът - умерен, идеална територия за заселване.

А US Navy?

Да, Русия трябва да се притеснява. В непосредствено съседство на Китай има три обширни района на Русия - Приморският край, Хабаровският край, и Амурска област. Общото население на трите района е около 4 милиона, а територията е огромна. А в съседство Китай има три провинции с общо население над 100 милиона, поне с три мегаполиса, всеки с повече от 4 милиона жители (Harbin, Shenyang, Changchun).

...военният бюджет на САЩ изпреварвал с много бюджетите на останалите големи държави... Ами нормално, след като американската армия е окупирала половината свят...

За нас Русия е брат тя винаги ни е помагала и трябва да се държим здраво за нея

Руският изедник няма как да ми е брат. Гнус ме е от него.

се дръж за която искаш част на руската анатомия. Само не намесвай държавата ни.

до петнадесет години китай ще граничи с украина, а россията ще се свие до кавказките републики

Извода. Само да печаташ пари и да харчиш над десет пъти повече от останалите .... не е достатъчно. Краварите имат толкова раздута армия. Толкова са се разхвърляли по света, че не им стигат прясно напечатаните пари само за заплати. Даже ФЕД нещо взели да се притесняват, че май ще изпуснат нещата. Ми те нещата са изпуснати от поне десет години. Бай Обама, бай Буш а сега и бай Тръмп с имперските си цялопланетарни стремежи ще им еб...ът мамата на краварите. Да бе мирно седяло, не би чудо видяли. Ама гъз, глава затрива.

А ние защо пляскахме на крака при избора на Тръмп?

Кой не пляска - на 'инструктаж'.

Джуджето има военен бюджет колкото Франция или Италия. БВП на глава е колкото Португалия. Ама се дърви като четвъртокласник на батко си.

И всички тези като му чуят името и се насират! По-добре в устата, от колкото в краката!

и що американците не са заплаха с бюджет от 600 милиарда а руснаците с 60 и китай с 150 са? Тия ни правят на идиоти и си мислят че ручаме доматиту с колците.

а че американски войник получава 5000$/месец, а руския-обещания за ведомствено жилище (справка -Бездомния полк)

Някой форумни "стратези" си мечтаят Китай да тръгне на война с Русия - изключително мощна ядрена държава. Само за да си отхапе парче ледена пустиня? Нещо сте се объркАли...

Както казах в миналото Китай нападна Русия при Усури.Китайците не се страхуват от загуба на жива сила, те са 1,50милиарда човечета.При един кнфликт ще загинат един милиард, обаче остават живи 500 милиона.Докато от противника им няма да остане един жив.Такава им беше философията по време на Мао Дзе Дун , когато се дърляха със САЩ.И Америка мъдро отстъпи и изнесе голяма част от своето производство в Китай и той от враг стана партньор на Америка ,като веднага обърна палачинката в международните отношения.Резултата? Китай сега е втора икономическа сила в света. .

И като ги нападна-какво стана?! Нали не ги е страх от загуба на жива сила?Що дадоха заден с 200?

XpиcтoTaмapин

Не е имало истинско китайско нападение при Усури. Сбили се били два батальона. От двете страни, по-малко от полк. В крайна сметка китайците доказаха правотата си в оня граничен конфликт чрез преговори и онова островче в реката, за което се бяха сбили, вече го няма. Китайски булдозери наринали пръст и островчето вече е китайска територия.

само едно : Китай втората икономическа сила в света и с население близо до 1,5 милиарда, спешно се нуждае от жизнено пространство.От къде ще се вземе обаче? Отговора е много прост ,от необятния Сибир.В миналото на Усури имаше такъв опит,но тогава Китай беше икономическо джудже, но сега е икономически колос втори след САЩ.На първо време очаквам Русия да се превърне в икономически придатък на Китай а скоро след това и в негов териториален донор.Вече нищо не може да спре 1,50 милиарда икономически силен Китай срещу 180 милионна икономически далеч по-слаба Русия.Какъв е изхода за Русия? Според мен никакъв, тя е сама без надеждни съюзници и спокойно може да се каже в изолация.

Забравяш ядрента мощ. А там изглежда Русия си е на първо място. Макар китайците да имат разработени нови ракети, общата ядрена мощ е десетки пъти по-малка от на Русия. Например бойните им глави са 200-300, а на руснаците 8000.

В необятния сибир има необятно ниски температури и се живее толкова добре, че Сталин си е изпращал враговете на почивка там. На китайците пи*ките са им по принцип малки, а в Сибир ще им се сбръчкат още повече. Трудно ше намериш китаец които милее да живее в Сибир. Това място е като Луната...можеш да минеш само за да изкопаеш нещо на бързо но никой не иска да живее там.

им даде 45 000 хектара под наем за найси години. Догодина като изгладнее още, пак ще даде още толкова. Китайците ще си вземат 1/3 от Сибир, южната част и без война.

Задръж лиричните отклонения. Отвори Гугъл Ърт и виж как изглежда Руско Китайската граница при река Амур. Пустош/Развитие.

КНР е първа икномика в света, по БВП просто е несравнима - 70% индустрия, 30% услуги . При САЩ 20%индустрия, 80% услуги.

Според теб само индустрията има стойност :))) Ееех умното на мама! И в каква посока мислиш че Китай се стреми да развива икономиката си и в какви пропорции? FYI: UK за миналата година е изнесъл услуги на стойност 220 милиарда паунда.

Много любопитно ще стане ако китайците приложат кримския сценарии на мурзилките и спретнат едно референдумче на руския север и развеят китайския флаг.

Що сам си пишеш плюсове тогава?

Напишете в гугъл "Любить дракона. За последние 25 лет Россия отдала Китаю столько земли.." и четете. Поднебесната империя завладява далечния изток.

Е какво, ще ни плашиш ли? За такива "българи" като теб става по-лошо. Ама си толкова тъп, че не можеш да се усетиш.

Докато с в тубата, що не напишеш Dr. Michio Kaku America Has A Secret Weapon за да чуеш как един от водещите астрофизици в Щатите обяснява че в САЩ повечето от научната работа се води от туко що имигрирали чужденци, защото американците са по зле от Лаос в математиката и науката!

Големи бюджети, големи работи. Сащ па харчат 10 пъти повече от русия ама пак ги е страх. Напомня ми за историята с химикалката. В безтегловност мастилото не пише както се очаква. Решили в Наса да решат проблема. По типично западен образец се заделил бюджет от 10 милиона долара и се провел конкурс. Печелившия напаравил супер химикалка с невероятни параметри. Пише в космоса, красива и тн. В СССР имали същият проблем. Решили го за 5 мин срещу 10 коп.....купили молив от близката книжарница защото графита не се влияе от безтегловноста :) Реално САЩ харчи 600 милярда за нещо дето могат да се свършат и за 6 милярда.

Ама дай вица за химикалката до края. Или аз да ти го разкажа? Счупил се графита на молива и се оказало, че там в космоса нямат острилка. Изпратили от земята товарен кораб да я достави. Струвало много повече от това да си бяха разработили химикалка. Та такива работи при руснаците бол...

Един приятелски съвет. Ако се чудиш какво да кажеш, по добре не казвай нищо защото рискуваш да изглеждаш тъпо. Като в случая. Ако искаше да си остроумен, по добре да беше казал че в СССР магазините беха празни и немаше откъде да си купиш молив. Но ти изпусна питомното и сега гониш дивото :)

Молив се остри с всеки по остър предмет или грапава повърхност! А как ли се сменя мастилото на една такава химикалка?Или ще кажеш,че е имало много химикалки и само един молив?!? Просто елементарни сте с такива глупави писаници!!!

Примера ти е тъп, но ти определено доста повече. 1 милион е похарчено за химикалката, а не 10. И то от частен инвеститор. Оттам се пръкват фулмастерите. т.е. човека е спечелил добре. Молив тъпако са ползвали и американците, само че графита се разпръсква в безтегловност и не пада на земята - ситен и се диша направо, влиза по електронните платки и прави къси съединения. След като ползвали молив и видяли че не стявя, чак тогава потърсили решение с химикала за космоса, която после се ползвала и от руснаците. Типично по руски неспособността да се направи нещо се преобръща и с малко лъжа се създава легенда за тъпаци като теб.

Опа. Още един специалист. Що не разказваш цялата история и само части?! Не ти стига английския за да прочетеш останалото? Целта на повечето такива истори и притчи е да се извлече някакъв морал от това. А морала е че в САЩ се работи по един определан начин и той е да се надплаща с държавни пари за да се получават резултати които могат да се получат за много по малко! Това което ти си премълчал е че до този момент НАСА е купувала моливи за $128,29 през 65г което е някъде 5 пъти повече в днешни пари. Само когато това става публично достояние, НАСА решава да търси други решения. Поуката от историята стои - руски моливи за 10коп и американски моливи със същият резултат за почти $130!!!

Малиииииии какъв остроумен се извади!!! Я обърни един фЛУмастер наобратно за 3-4 часа пък после пиши!А да-ти с флумастер ли написа фУЛмастер ?!? :)

Вече е късно, Китай трябва да се превъоръжи и разори. Това е идеята.

Западните стратези очевидно са абсолютно безполезни. Докато се опитват да навредят на Русия те единственно наливат вода в мелницата на Китай. Когато Китай стане достатъчно силен той ще заяви правата си за ново преразпределение на света.

Русия си е виновна с незачитане на договори и ангажименти, както и с завземането на чужди територии през 21 век. Китай ще иска преразпределение на света единствено на север

Когато Китай започне реална експанзия пак Русия ще им е виновна на глупаците! Не се надявай точно севера да ги интересува, по света има доста по-добри места. Удобни за построяване на китайски военни бази.

Ами защо тогава реват толкова много някой държави за разширяването на Китай в Южно китайско море ?

"Китай ще иска преразпределение на света единствено на север" И защо пък само на север? Китайците те избраха да си им говорител ли? Когато човек започне да бърка реалността с фантазиите си, то това не е просто грешка, а диагноза.

Китай може да си позволи въоръжаване защото има икономика, за разлика от Русия, която има най-много да загуби от новото 'преразпределение'.

Бавно, или вече не толкова бавно , но сигурно запада губи своята военна и икономическа хегемония над света. Америка ще се срине болезнено, като римската империя и като съветския комунизъм. Дръпнете си очите, идва новия хегемон-Китай!

Само забравихте да споменете че в Русия могат да работят по всякакви проекти и без пари-само за родината докато в САЩ заплатата на един супер инженер е равна на 1/10000 от руския бюджет. Само с пари нещата не могат да се измерят. Суровините също са скъпи и ако ги нямаш трябва доста да си платиш - например титан които в САЩ почти го няма. И най-накрая мога да кажа че от руското оръжие по-добро няма за сега, ако ще бюджета им да е 1$. Аре със здраве и съвета ми е такива лилипути като България да не се перчат на братски народ като Русия, защото има една стара поговорка - с тар геран не се плюе, защото не знаеш кога ще ти потрябва. Да живее Русия!!! Много се радвам като видя надписи на кирилица в най добрите самолети в света СУ35.

По точната поговорка за България е следната: когато двама си мерят оная работа, не минавай покрай тях със свалени гащи. Щото ние в случая правим точно това.

А така. Само брой милиардите ДОЛАРИ на русия.

1во кирилицата е българска азбука 2ро ако толкова са силни, защо реват от 500 души в Литва ? 3то България е много по-стара държава от Русия !

Ти сам си си отговорил на въпроса. Когато кацне самолет на Еър Чайна някакси подозрително се бил увеличавал броят китайци на терминала. Странна работа.

От нас са го взелиь; Къде и да оди "се си е" това!

Политиката не е нещо особена за разбиране, само че на малцина и се удава това изкуство. Никога не съм приемал за сериозно, че Русия и САЩ са някакви врагове, които се дебнат. Това, което ги прави близки е много повече от това, което ги разделя. И ето я една от причините - нарастващата мощ на Китай. Те вече са икономически гигант. При това положение, те повече не могат да си позволят да бъдат военно джудже. Това не го казвам аз. Казал го е преди години Фюрера, преди за ги започне подред. С Русия Америка утре може да се разбере. На Русия не и е нужно "жизнено пространство" и суровини. Тя си ги има достатъчно. С Китай нещата не стоят по тоя начин. На нея и е нужно и едното и другото. С Китай Америка няма как да се разбере. И понеже не и се воюва едновременно и с руснаци и с китайци, тя неминуемо ще обърне мекият брус. Лично аз съм напълно спокоен да утрешният ден на руско американските отношения. Ще омекнат милите, ой как ще омекнат. Ще забравят, че уж били загрижени за съдбата на Крим. Защото ще бъдат заети да оправят своите проблеми. . Тия лафове, дето ги пуска Тръмп, са само пушилка за заблуда.

Абе може да сте с еднакви интереси с някой и пак да не може да се разберете кой да кара влака.

Тогава трябва да се съобразяваш сам ли ще си срещу всичките или ще се примириш да те возят. :) Нали знаеш поговорката - пораснаха пилци, проеб-ха квачки.

Китай по-лесно ще се разбере с Америка (САЩ), отколкото с Русия. Ако Китай се разбере по някакъв спорен въпрос с Русия, това означава, че Русия веднага се е предала и е възприела китайската гледна точка, както стана с прословутото островче на река Усури. Китай получава технологиите си от САЩ и намира пазар на стоките си предимно в САЩ. На това се държи икономическият просперитет на Китай. Единственият опасен пункт е Тайван.

Няма какво да ги мислим китайците те са фабриката на света ,имат хора имат ресурси и пари ако не им достигат технологии ще си купят или откраднат така че ще се въоръжават толкова колко пожелаят няма кой да ги спре.

Да не ви пука! Китай не е нападал никого. Така ще е и за напред. Ако не го нападате, няма страшно.

Остров Даманский?

Властелинът на Пръстените?

Китай нападна Виетнам. Китай в съдружие със Северна Корея и СССР нападнаха Южна Корея. Китай в съдружие със СССР и Северен Виетнам нападнаха Южен Виетнам. Китай в момента се опитва да заграби Китайско море.

Ти сигурен ли си, че можеш да различиш китаец от виетнамец от кореец от малайзиец? Какви са ти изводите?

за тва спечели тръмп! във всички области САЩ са вече втори.

Най опасно ще бъде на границата на Европейския съюз c Китай!

Обществен контрол е това което липсва в диктатурите. Идва някой пишкомерец и хиляди индоктринирани започват да мрът за Родината. Да заградят парче земя става по-важно от храната на децата им, братушките са пресен пример.

Знаете ли какво е китайски противотанков взвод - хиляда китайци въоръжени с гаечни ключове

Всичко това е куп мъртво желязо. Вижте кая е истинската сила на Китай. "ПРОЩАНИЕ СЛАВЯНКИ - КИТАЙСКОЙ ВЕРСИИ". Приятно гледане на клипа.

Китай има нужда от жизнено пространство. А Сибир си стои все по - празен и изостанал.... Сега вземат части от него под аренда, след някоя годинка - завинаги.

Интересно, излиза, че САЩ които са с най-големи разходи за въоръжаване не са заплаха, а Китай и Русия са. Защо? Значи критерият не са парите, а нещо друго, например положението на звездите. Поучителна статия за силата на пропагандата за промиване на мозъците на населението на България.

Е то е очевидно - съветската военна техника е като съветските коли - за нищо не става. Справка прехвалените съветски танкове - Грозни, Ирак, Сирия.. Виж Китай може и да открадне нещо стойностно и да го произвежда в голям обем.

Шило

Забравяш Йемен и едни танкове, наименовани "Абрамс"

Много зависи техниката в чии ръце е! Не е все едно дали кара танка брадат неук амуджа някъде от пустинята или добре обучени танкисти от таманската дивизия. За Грозни нещата са други: Там имаше грешка на командването, че са изпратили наборници а не професионалисти и все пак загубите са в градски боеве. Американците изгубиха сума ти абрамси в градски бой в Багдат и други градове, повечето от РПГ.... В градски бой танковете не са голямо предимство.

Просто е тъпунгер! САЩ поддържат бази по цял свят и там отиват основно парите. От друга страна заплатата на войник в САЩ е 5000 долара на месец, докато в Русия е 500 долара. Съответно военната продукция се оскъпява заради по-високите заплати. В Русия се отделят средства за военни разработки прикрити зад всякакви други насоки. Отделно в бюджета имат около 20% за секретни разходи - основно за разработка на оръжия. Цифрата която се дава за Русия трябва реално да се удвои. И докато САЩ се мъчат да изпълняват ролята на световен полицай и съответните разходи за това. Русия играе ролята на световен бандит с цел да заграби нещо.

Коментари - Китай се въоръжава по-бързо от всички | Днес.dir.bg

Китай се въоръжава по-бързо от всички

Китай продължава да се въоръжава по-бързо от другите страни, се посочва в доклад на Международния институт за стратегически изследвания.

Обратно в новината

Коментари - Китай се въоръжава по-бързо от всички | Днес.dir.bg

Коментари

СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ С НЕВЕРОЯТНА БЪРЗИНА!!!ХЕГЕМОНИЯТА НА САЩ Е В МИНАЛОТО!!!КИТАЙ ОТКРИТО ЗАЯВЯВА СВОЕТО ПРАВО НА ЛИДЕР В ТИХООКЕАНСКИЯТ РЕГИОН!!!ТАПАТА ТАЙВАН ЩЕ СЕ ОКАЖЕ КРАЙЪГЪЛНИЯ КАМЪК,КОЙТО ЩЕ СЪЗДАВА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ,НО ИМАЙКИ ПРЕДВИД БЪРЗОТО НАРАСТВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА И ВОЕННА МОЩ НА КИТАЙ,ПРОБЛЕМА ТАЙВАН ЩЕ СЕ РЕШИ В ПОЛЗА НА КИТАЙ!!!

Надявай се и може да получиш полюция.

САЩ са в потенциална война с комунистически Китай от 1949. Ако китайската армия нападне Тайван, войната става гореща автоматично. Китайците май губят търпение да си върнат Тайван. От друга страна, САЩ трябва да мислят иновативно. Има пример с Хонгконг. САЩ трябва да накарат неомаоистите и гоминдановците да се помирят и да се обединят по примерът на ХонгКонг.

Има няколко страни , защитата на която е неотменимо задължение на САЩ като страна-победителка във 2-рата световна война. Германия (западна) беше такава до 1990. Сега такива са все още Южна Корея, Япония, Израел и Тайван.

Големите инвеститори си скубят косите, че изнесоха всичко в Китай. Евтина работна ръка, огромни печалби, но китайците им разказаха играта. Изиграха ги по един неосъзнат за запада начин. С огомна работа и население. Нямат стигане вече, скоро ще стигнат САЩ и по военен бюджет, просто имат пари, има кой да ги заработи. Те живеят в новия обществено политически строй, който прави чудеса, един командва всички работят.

Колко ли неадекватни соросоида могат да се съберат на едно място? Поне новините не следите ли, или ако не са против Русия и в подкрепа на Америка не ви интересуват? Китай се въоръжава, защото Америка открито ги заплаши с конфликт. От години се опитва да им се меси във вътрешните работи, а за по-късопаметните ще напомня, че само преди няколко месеца "великата" Америка обсъждаше открито варианти за едновременна война и с Русия и с Китай (оптимисти, дори вярваха, че могат да спечелят подобно нещо). Започнаха да се месят в кризата с Филипините, с Тайван и въобще сериозно се стигна до момент, когато Китай казаха: Абе какви са тия от международния съд и кой им е дал право да ни се месят във вътрешните работи? Та се чудя, защо някои хора веднага виждат конфликт с Русия точно сега, когато двете страни работят икономически усилено?

е..е Путя откъм Сибир.Абе Путинова Русия да не е под перманентна блокада от съседните си държави,щото не се е чувало за приятелски отношения,единственно с ъс султан Ердоган.

Ако някой трябва да се притеснява от тази новина, то, това е Русия. Ще трябва да преразгледат доктрината си за "враговете" и да поумуват кое, аджеба, е по-голямото зло - САЩ или Китай.

ли човек? То и САЩ не са толкова далеко от Китай по съвременни разбирания. И територията им е плодородна, и климатът - умерен, идеална територия за заселване.

А US Navy?

Да, Русия трябва да се притеснява. В непосредствено съседство на Китай има три обширни района на Русия - Приморският край, Хабаровският край, и Амурска област. Общото население на трите района е около 4 милиона, а територията е огромна. А в съседство Китай има три провинции с общо население над 100 милиона, поне с три мегаполиса, всеки с повече от 4 милиона жители (Harbin, Shenyang, Changchun).

...военният бюджет на САЩ изпреварвал с много бюджетите на останалите големи държави... Ами нормално, след като американската армия е окупирала половината свят...

За нас Русия е брат тя винаги ни е помагала и трябва да се държим здраво за нея

Руският изедник няма как да ми е брат. Гнус ме е от него.

се дръж за която искаш част на руската анатомия. Само не намесвай държавата ни.

до петнадесет години китай ще граничи с украина, а россията ще се свие до кавказките републики

Извода. Само да печаташ пари и да харчиш над десет пъти повече от останалите .... не е достатъчно. Краварите имат толкова раздута армия. Толкова са се разхвърляли по света, че не им стигат прясно напечатаните пари само за заплати. Даже ФЕД нещо взели да се притесняват, че май ще изпуснат нещата. Ми те нещата са изпуснати от поне десет години. Бай Обама, бай Буш а сега и бай Тръмп с имперските си цялопланетарни стремежи ще им еб...ът мамата на краварите. Да бе мирно седяло, не би чудо видяли. Ама гъз, глава затрива.

А ние защо пляскахме на крака при избора на Тръмп?

Кой не пляска - на 'инструктаж'.

Джуджето има военен бюджет колкото Франция или Италия. БВП на глава е колкото Португалия. Ама се дърви като четвъртокласник на батко си.

И всички тези като му чуят името и се насират! По-добре в устата, от колкото в краката!

и що американците не са заплаха с бюджет от 600 милиарда а руснаците с 60 и китай с 150 са? Тия ни правят на идиоти и си мислят че ручаме доматиту с колците.

а че американски войник получава 5000$/месец, а руския-обещания за ведомствено жилище (справка -Бездомния полк)

Някой форумни "стратези" си мечтаят Китай да тръгне на война с Русия - изключително мощна ядрена държава. Само за да си отхапе парче ледена пустиня? Нещо сте се объркАли...

Както казах в миналото Китай нападна Русия при Усури.Китайците не се страхуват от загуба на жива сила, те са 1,50милиарда човечета.При един кнфликт ще загинат един милиард, обаче остават живи 500 милиона.Докато от противника им няма да остане един жив.Такава им беше философията по време на Мао Дзе Дун , когато се дърляха със САЩ.И Америка мъдро отстъпи и изнесе голяма част от своето производство в Китай и той от враг стана партньор на Америка ,като веднага обърна палачинката в международните отношения.Резултата? Китай сега е втора икономическа сила в света. .

И като ги нападна-какво стана?! Нали не ги е страх от загуба на жива сила?Що дадоха заден с 200?

XpиcтoTaмapин

Не е имало истинско китайско нападение при Усури. Сбили се били два батальона. От двете страни, по-малко от полк. В крайна сметка китайците доказаха правотата си в оня граничен конфликт чрез преговори и онова островче в реката, за което се бяха сбили, вече го няма. Китайски булдозери наринали пръст и островчето вече е китайска територия.

само едно : Китай втората икономическа сила в света и с население близо до 1,5 милиарда, спешно се нуждае от жизнено пространство.От къде ще се вземе обаче? Отговора е много прост ,от необятния Сибир.В миналото на Усури имаше такъв опит,но тогава Китай беше икономическо джудже, но сега е икономически колос втори след САЩ.На първо време очаквам Русия да се превърне в икономически придатък на Китай а скоро след това и в негов териториален донор.Вече нищо не може да спре 1,50 милиарда икономически силен Китай срещу 180 милионна икономически далеч по-слаба Русия.Какъв е изхода за Русия? Според мен никакъв, тя е сама без надеждни съюзници и спокойно може да се каже в изолация.

Забравяш ядрента мощ. А там изглежда Русия си е на първо място. Макар китайците да имат разработени нови ракети, общата ядрена мощ е десетки пъти по-малка от на Русия. Например бойните им глави са 200-300, а на руснаците 8000.

В необятния сибир има необятно ниски температури и се живее толкова добре, че Сталин си е изпращал враговете на почивка там. На китайците пи*ките са им по принцип малки, а в Сибир ще им се сбръчкат още повече. Трудно ше намериш китаец които милее да живее в Сибир. Това място е като Луната...можеш да минеш само за да изкопаеш нещо на бързо но никой не иска да живее там.

им даде 45 000 хектара под наем за найси години. Догодина като изгладнее още, пак ще даде още толкова. Китайците ще си вземат 1/3 от Сибир, южната част и без война.

Задръж лиричните отклонения. Отвори Гугъл Ърт и виж как изглежда Руско Китайската граница при река Амур. Пустош/Развитие.

КНР е първа икномика в света, по БВП просто е несравнима - 70% индустрия, 30% услуги . При САЩ 20%индустрия, 80% услуги.

Според теб само индустрията има стойност :))) Ееех умното на мама! И в каква посока мислиш че Китай се стреми да развива икономиката си и в какви пропорции? FYI: UK за миналата година е изнесъл услуги на стойност 220 милиарда паунда.

Много любопитно ще стане ако китайците приложат кримския сценарии на мурзилките и спретнат едно референдумче на руския север и развеят китайския флаг.

Що сам си пишеш плюсове тогава?

Напишете в гугъл "Любить дракона. За последние 25 лет Россия отдала Китаю столько земли.." и четете. Поднебесната империя завладява далечния изток.

Е какво, ще ни плашиш ли? За такива "българи" като теб става по-лошо. Ама си толкова тъп, че не можеш да се усетиш.

Докато с в тубата, що не напишеш Dr. Michio Kaku America Has A Secret Weapon за да чуеш как един от водещите астрофизици в Щатите обяснява че в САЩ повечето от научната работа се води от туко що имигрирали чужденци, защото американците са по зле от Лаос в математиката и науката!

Големи бюджети, големи работи. Сащ па харчат 10 пъти повече от русия ама пак ги е страх. Напомня ми за историята с химикалката. В безтегловност мастилото не пише както се очаква. Решили в Наса да решат проблема. По типично западен образец се заделил бюджет от 10 милиона долара и се провел конкурс. Печелившия напаравил супер химикалка с невероятни параметри. Пише в космоса, красива и тн. В СССР имали същият проблем. Решили го за 5 мин срещу 10 коп.....купили молив от близката книжарница защото графита не се влияе от безтегловноста :) Реално САЩ харчи 600 милярда за нещо дето могат да се свършат и за 6 милярда.

Ама дай вица за химикалката до края. Или аз да ти го разкажа? Счупил се графита на молива и се оказало, че там в космоса нямат острилка. Изпратили от земята товарен кораб да я достави. Струвало много повече от това да си бяха разработили химикалка. Та такива работи при руснаците бол...

Един приятелски съвет. Ако се чудиш какво да кажеш, по добре не казвай нищо защото рискуваш да изглеждаш тъпо. Като в случая. Ако искаше да си остроумен, по добре да беше казал че в СССР магазините беха празни и немаше откъде да си купиш молив. Но ти изпусна питомното и сега гониш дивото :)

Молив се остри с всеки по остър предмет или грапава повърхност! А как ли се сменя мастилото на една такава химикалка?Или ще кажеш,че е имало много химикалки и само един молив?!? Просто елементарни сте с такива глупави писаници!!!

Примера ти е тъп, но ти определено доста повече. 1 милион е похарчено за химикалката, а не 10. И то от частен инвеститор. Оттам се пръкват фулмастерите. т.е. човека е спечелил добре. Молив тъпако са ползвали и американците, само че графита се разпръсква в безтегловност и не пада на земята - ситен и се диша направо, влиза по електронните платки и прави къси съединения. След като ползвали молив и видяли че не стявя, чак тогава потърсили решение с химикала за космоса, която после се ползвала и от руснаците. Типично по руски неспособността да се направи нещо се преобръща и с малко лъжа се създава легенда за тъпаци като теб.

Опа. Още един специалист. Що не разказваш цялата история и само части?! Не ти стига английския за да прочетеш останалото? Целта на повечето такива истори и притчи е да се извлече някакъв морал от това. А морала е че в САЩ се работи по един определан начин и той е да се надплаща с държавни пари за да се получават резултати които могат да се получат за много по малко! Това което ти си премълчал е че до този момент НАСА е купувала моливи за $128,29 през 65г което е някъде 5 пъти повече в днешни пари. Само когато това става публично достояние, НАСА решава да търси други решения. Поуката от историята стои - руски моливи за 10коп и американски моливи със същият резултат за почти $130!!!

Малиииииии какъв остроумен се извади!!! Я обърни един фЛУмастер наобратно за 3-4 часа пък после пиши!А да-ти с флумастер ли написа фУЛмастер ?!? :)

Вече е късно, Китай трябва да се превъоръжи и разори. Това е идеята.

Западните стратези очевидно са абсолютно безполезни. Докато се опитват да навредят на Русия те единственно наливат вода в мелницата на Китай. Когато Китай стане достатъчно силен той ще заяви правата си за ново преразпределение на света.

Русия си е виновна с незачитане на договори и ангажименти, както и с завземането на чужди територии през 21 век. Китай ще иска преразпределение на света единствено на север

Когато Китай започне реална експанзия пак Русия ще им е виновна на глупаците! Не се надявай точно севера да ги интересува, по света има доста по-добри места. Удобни за построяване на китайски военни бази.

Ами защо тогава реват толкова много някой държави за разширяването на Китай в Южно китайско море ?

"Китай ще иска преразпределение на света единствено на север" И защо пък само на север? Китайците те избраха да си им говорител ли? Когато човек започне да бърка реалността с фантазиите си, то това не е просто грешка, а диагноза.

Китай може да си позволи въоръжаване защото има икономика, за разлика от Русия, която има най-много да загуби от новото 'преразпределение'.

Бавно, или вече не толкова бавно , но сигурно запада губи своята военна и икономическа хегемония над света. Америка ще се срине болезнено, като римската империя и като съветския комунизъм. Дръпнете си очите, идва новия хегемон-Китай!

Само забравихте да споменете че в Русия могат да работят по всякакви проекти и без пари-само за родината докато в САЩ заплатата на един супер инженер е равна на 1/10000 от руския бюджет. Само с пари нещата не могат да се измерят. Суровините също са скъпи и ако ги нямаш трябва доста да си платиш - например титан които в САЩ почти го няма. И най-накрая мога да кажа че от руското оръжие по-добро няма за сега, ако ще бюджета им да е 1$. Аре със здраве и съвета ми е такива лилипути като България да не се перчат на братски народ като Русия, защото има една стара поговорка - с тар геран не се плюе, защото не знаеш кога ще ти потрябва. Да живее Русия!!! Много се радвам като видя надписи на кирилица в най добрите самолети в света СУ35.

По точната поговорка за България е следната: когато двама си мерят оная работа, не минавай покрай тях със свалени гащи. Щото ние в случая правим точно това.

А така. Само брой милиардите ДОЛАРИ на русия.

1во кирилицата е българска азбука 2ро ако толкова са силни, защо реват от 500 души в Литва ? 3то България е много по-стара държава от Русия !

Ти сам си си отговорил на въпроса. Когато кацне самолет на Еър Чайна някакси подозрително се бил увеличавал броят китайци на терминала. Странна работа.

От нас са го взелиь; Къде и да оди "се си е" това!

Политиката не е нещо особена за разбиране, само че на малцина и се удава това изкуство. Никога не съм приемал за сериозно, че Русия и САЩ са някакви врагове, които се дебнат. Това, което ги прави близки е много повече от това, което ги разделя. И ето я една от причините - нарастващата мощ на Китай. Те вече са икономически гигант. При това положение, те повече не могат да си позволят да бъдат военно джудже. Това не го казвам аз. Казал го е преди години Фюрера, преди за ги започне подред. С Русия Америка утре може да се разбере. На Русия не и е нужно "жизнено пространство" и суровини. Тя си ги има достатъчно. С Китай нещата не стоят по тоя начин. На нея и е нужно и едното и другото. С Китай Америка няма как да се разбере. И понеже не и се воюва едновременно и с руснаци и с китайци, тя неминуемо ще обърне мекият брус. Лично аз съм напълно спокоен да утрешният ден на руско американските отношения. Ще омекнат милите, ой как ще омекнат. Ще забравят, че уж били загрижени за съдбата на Крим. Защото ще бъдат заети да оправят своите проблеми. . Тия лафове, дето ги пуска Тръмп, са само пушилка за заблуда.

Абе може да сте с еднакви интереси с някой и пак да не може да се разберете кой да кара влака.

Тогава трябва да се съобразяваш сам ли ще си срещу всичките или ще се примириш да те возят. :) Нали знаеш поговорката - пораснаха пилци, проеб-ха квачки.

Китай по-лесно ще се разбере с Америка (САЩ), отколкото с Русия. Ако Китай се разбере по някакъв спорен въпрос с Русия, това означава, че Русия веднага се е предала и е възприела китайската гледна точка, както стана с прословутото островче на река Усури. Китай получава технологиите си от САЩ и намира пазар на стоките си предимно в САЩ. На това се държи икономическият просперитет на Китай. Единственият опасен пункт е Тайван.

Няма какво да ги мислим китайците те са фабриката на света ,имат хора имат ресурси и пари ако не им достигат технологии ще си купят или откраднат така че ще се въоръжават толкова колко пожелаят няма кой да ги спре.

Да не ви пука! Китай не е нападал никого. Така ще е и за напред. Ако не го нападате, няма страшно.

Остров Даманский?

Властелинът на Пръстените?

Китай нападна Виетнам. Китай в съдружие със Северна Корея и СССР нападнаха Южна Корея. Китай в съдружие със СССР и Северен Виетнам нападнаха Южен Виетнам. Китай в момента се опитва да заграби Китайско море.

Ти сигурен ли си, че можеш да различиш китаец от виетнамец от кореец от малайзиец? Какви са ти изводите?

за тва спечели тръмп! във всички области САЩ са вече втори.

Най опасно ще бъде на границата на Европейския съюз c Китай!

Обществен контрол е това което липсва в диктатурите. Идва някой пишкомерец и хиляди индоктринирани започват да мрът за Родината. Да заградят парче земя става по-важно от храната на децата им, братушките са пресен пример.

Знаете ли какво е китайски противотанков взвод - хиляда китайци въоръжени с гаечни ключове

Всичко това е куп мъртво желязо. Вижте кая е истинската сила на Китай. "ПРОЩАНИЕ СЛАВЯНКИ - КИТАЙСКОЙ ВЕРСИИ". Приятно гледане на клипа.

Китай има нужда от жизнено пространство. А Сибир си стои все по - празен и изостанал.... Сега вземат части от него под аренда, след някоя годинка - завинаги.

Интересно, излиза, че САЩ които са с най-големи разходи за въоръжаване не са заплаха, а Китай и Русия са. Защо? Значи критерият не са парите, а нещо друго, например положението на звездите. Поучителна статия за силата на пропагандата за промиване на мозъците на населението на България.

Е то е очевидно - съветската военна техника е като съветските коли - за нищо не става. Справка прехвалените съветски танкове - Грозни, Ирак, Сирия.. Виж Китай може и да открадне нещо стойностно и да го произвежда в голям обем.

Шило

Забравяш Йемен и едни танкове, наименовани "Абрамс"

Много зависи техниката в чии ръце е! Не е все едно дали кара танка брадат неук амуджа някъде от пустинята или добре обучени танкисти от таманската дивизия. За Грозни нещата са други: Там имаше грешка на командването, че са изпратили наборници а не професионалисти и все пак загубите са в градски боеве. Американците изгубиха сума ти абрамси в градски бой в Багдат и други градове, повечето от РПГ.... В градски бой танковете не са голямо предимство.

Просто е тъпунгер! САЩ поддържат бази по цял свят и там отиват основно парите. От друга страна заплатата на войник в САЩ е 5000 долара на месец, докато в Русия е 500 долара. Съответно военната продукция се оскъпява заради по-високите заплати. В Русия се отделят средства за военни разработки прикрити зад всякакви други насоки. Отделно в бюджета имат около 20% за секретни разходи - основно за разработка на оръжия. Цифрата която се дава за Русия трябва реално да се удвои. И докато САЩ се мъчат да изпълняват ролята на световен полицай и съответните разходи за това. Русия играе ролята на световен бандит с цел да заграби нещо.