Коментари - Румен Радев: Виждам опит за политизация на армията | dnes.dir.bg
назад

Румен Радев: Виждам опит за политизация на армията

„Преди повече от четвърт век ние деполитизирахме Българската армия. Виждам опити за връщане към обратния процес.

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Виждам опит за политизация на армията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още по време на предизборната президентска кампания генерал Радев допусна политизация на "деполитизираната" армия, тъй като се съгласи освен Инициативен комитет, зад неговата кандидатура да застани БСП.

ЗАЩО ЛЕТЦИТЕ НИ НЕ ИСКАХА ДА ЛЕТЯТ В САМОЛЕТИ РЕМОНТИРАНИ В ПОЛША, А ПОЛСКИТЕ ЛЕТЦИ НЯМАХА ПРОБЛЕМИ И ЛЕТЯТ С ТЯХ?

са подстрекавани от русофилските комуняги в армията.

Никога не сме имали по ограничен президент. Но това е прост народ - слаба държава. Само един глупак може да си мисли, че разбира от всичко и да дава компетентни съвети. Дори и комунистът Първанов е класа над фуражката.

През крив макарон,простако!

Нито БНА нито МВР никога не са били истински деполитизирани. През 1990 и след това имаше някакви опити. Но голяма част от висшите офицери си останаха комундета. Самият лайньо радев е най-яркото доказателство за това. Бившият шеф на ВВС - комунде. Бившият НЩ на ВВС ( който сега ми е съветник) - комунде. И като им слушаш приказките огромна част са комундета. Вярно, има и такива, които са се отказали от партията-ръководителка. Но те са най-големите врагове на БСП-то. Много време след т.н. 'деполитизация" и в БА и МВР все още се "другаросваха" - др. полковник, др. генерал. Уж на майтап де, ама май си беше наистина. Не знам как е сега, но до преди 10 години съм сигурен че имаше такива случаи. Сега някой иска да махне любителите на БСП-БКП от рамия, полиция и служби. Не съм сигурен че ще успее, но инициативата е похвална. Какво лошо има кандидатите за генерали да минават "на препитване"? Нали генерал се става по заслуги. И тези заслуги не е добре да бъдат към кремълските другари - Путьо и путьовците около него. Все пак сме член на НАТО. И който си обича БСП-то и Путьо да си ходи от армията. Лайньо радев о кликата около него показаха че деполитизацията на армичта е една фикция. и който си е мислил обратното сега вече знае че БСП и тайните структури на ДС продължават "да колят и бесят" в армията, полицията и спец службите. И това трябва да спре.

сигурно сутринта си се гледал в огледалото

А аз виждам, че освен "добронамерените съвети" на тройката около вас (жена Ви, Йотова и Нинова), нищо друго не виждате - затова са тези "умни" изказвания. Не Ви виждам като президент на всички българи, като дипломат-обединител, туширащ разликите и стремящ се към общите и важни за всички хора, цели. Жалко, че подведохте толкова много народ!

Като не си много умен говори по-малко , за да не ръсиш простотии.

И аз . . . Още не се бе пенсионирал, когато БСП и АБВ те номинираха. А както знаем тези работи не стават за 2 дена. Цял живот си показвал вярност към партията, макар и деполитизиран по документи! Двуличник и престъпник си ти! Позор за длъжността ти, позор за военните, позор и за гражданите на България с IQ > 120!!!

ТУК НЯКАКВИ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА АРМИЯТА И ДА ДАВАТ СЪВЕТ! А БЕ ЛЬЛОВЦИ 90% ОТ ТУК ПИШЕШТИТЕ НЕ СА СТЪПВАЛИ В КАЗАРМА, ДОРИ НЕЗНАЯТ КАК ДА СЕ ОБЛЕКАТ И КАК ДА СЛОГАТ ПРОТИВОГАЗ, НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА БОВ, НЕ СТЕ ГАЗИЛИ В КАЛ С 30 КГ НА ГЪРБА , АК И ПК. АЙДЕ НЕ ДАВАЙТЕ АКЪЛ НА ЕДИН ГЕНЕРАЛ ДЕТО Е ЗАВЪРШИЛ СЛЕД АКАДЕМИЯТА НЯКОЛКО ВОЕННИ КОЛЕЖА И ТО ЗАПАДНИ! ТРАЙ ТЕ СИ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ТЕ СТОЙТЕ МИРНИ! БЪЛГАРСКА АРМИЯ НЯМА ОТ КАКТО ВЛЕЗНАХМЕ В НАТО! МОЛЕТЕ СЕ НА ГОСПОД ДА НЕ НИ НАПЪНАТ НАШИТЕ СЪСЕДИ!

писането с главни букви е отчаян опит за налагане на мнение, един вид - крещене и размахване на пръст, но не ви се получава.

Аз мога да ти гарантирам, че Радев не е газил кал докато е бил във ВВС, а противогаз е слагал само първата година в часовете по ЯХБЗ, дори по-малко от ходилите една година казарма. Също мога да ти гарантирам, че умението да слагаш противогаз за 10 сек не ти гарантира повишаване на IQ-то и не е условие за един президент!

Прав е Президента Радев. Ако искате нещо да не стане създайте комисия. И кои "специалисти" ще влязат в тази "комисия" под мъдрото ръководство на Цецо ? Адвокат, лекар, адвокат, лекар и ....някой виден парламентарист от рода на Цецка Рабфака - хахахахахх

Хора, вие нормални ли сте? На Президента на малкия пръст не може да му стъпите. Защо пишете такива глупости. Та това е нашият Президент. Е затова сме на този хал и никога няма да се оправим, защото сме прости, зли, завистливи и много мързеливи.Трябва да се примирим, че наистина имаме Президент, това е.

1. Ние българите не сме хора 2. в демокрация сме и все още това ни остана като свобода да пишем и говорим каквото ни харесва 3. много сте прав че сме изроди българите и за това сме на този хал 4 недей да забравяш че Румен Радев е човек и нищо човешко не му е чуждо

Демокрация, ама друг път! Още сме си в гетото на "развития социализъмЧ!

Сори, ама това НЕ Е моят президент. Това си вашият фатмак, който прави гаф след гаф, чака каките да му кажат какво да говори и какво не. Ако не му спуснат реплики - мълчи като дупe. Дано не му се налага наистина да взема някакви държавнически решения, защото ще стане страшно. КТБ ще ни се види като леко пресвиване на стомаха след преяждане с джанки!

До вт Дааа , по махленско говорене няма равен твоя любимец.

да но не си вт преписал си това име

Може ли слепец да вижда...?!? А тъпанар да мисли...?!? По тъп от Радев в България е само жена му...!!!!!! Тръгнал да се мери с Борисов и Цветанов - ВИДЯЛА ЖАБАТА ЧЕ ПОДКОВАВАТ ВОЛА, ТА И ТЯ ВДИГНАЛА КРАКА...

няма как Радев да се сравнява с Боку и Цоку. Просто няма как те са на светлинни години пред него по тъпота!

Че кои са Борисов и Цветанов? АбсЕлютни мошеници и престъпници.Съсипаха България с поколения напред/заеми,младите избягаха,налетеА ни циганите,болниците фалираха,строи се от нефелници и ремонтите са след тях,хората мрат като мухи от недояждане,пенсия и заплата за месец е ДНЕВНАТА НАДНИЦА НА ЗАПАД. Ееее ? Какво повече?

вярно е че е гоем хитрец но въжето около врата бавно но сигурно се стяга и за това вие на умрело

хитрец и тарикат е нашиот президент,бе.На посешение в Европата се прави на пръв натовец,хвали европейските ценности,дава акъли,а тук в България с Курни Лъжата действат проруски задкулистно и изпълняват сценария за създаване хаос в държавата и да пречат на правителството да си върши работата.Ама накрая,народа го е казал."Хитрата сврака,с двата крака".

то хаоса го имаше много преди него драги. Все по-силно взе да се усеща тоя хаос с появата на Боку. Нал се сещаш когато си прочел само една книга някак си се останал на нивото на детето и все още боравиш с коне и катъри, стрели и пищоли!

Ма как ще го изтърпим цял мандат,него и генерал Деси? ИМПИЙЧМЪНТ.Даже да опитаме.Поне ще бъде първия президент на България подложен на тази процедура.

Радев, изключително неприятен и ограничен човек сте! Не ставате за портиер на селско училище, а Ви избраха за президент!!! Поне си трайте и не се произнасяйте по всеки възможен въпрос, включително и такива, които изобщо не са Ви в правомощията и по акъла! Просто си изкрайте мандата тихо и кротко, докладвайте на началниците си от Москва редовно, уредете още някаква далаверка за нахалната си половинка и..се разкарайте!

Те тия доклади ги правеше Плевню, Цоку и Боку!

една държава трябва да е умен,природно интелигентен,високообразован,уважаван от всички,с широка обща култура,мъдър,да знае кога да говори и кога да мълчи,да не е дребнав и заядлив и най-вече патриот,обединител на нацията и защитник на националните интереси.НЕ СЛУЧИХМЕ ДО СЕГА НА ПРЕЗИДЕНТИ,ТОВА СИ Е.

на много столове едновременно, но путлерският стол ще те закопае, номерата ти не минават пред НАТОвските ни съюзници.

Не политизирай президентството много си прозрачен през тебе се гледат всички червени мръсотий.Точка.

Радев,ей фатмак ти който измисля длъжности за любовници си ще се обаждаш за армията.Плюеш Цветанов-ама авторитета Цветанов си го е заслужил през 2009-2014, и има семейство,КОЕТО ТИ НЯМАШ И НЯМА И ДА ИМАШ ПОНЕЖЕ СИНЪТ ТИ Е ПРОСТАК И ОЛИГОФРЕН -МЕТНАЛ СЕ Е НА БАЩА СИ.

Народ, който не може да оценява водачите си, много скоро стига мястото, от където произхождат те. Човек, който говори за армия, защото е инженер и не разбира нито от икономика, нито от право е неадекватен да бъде президент. Избраха си го, а сега гледаме неговата суета как поръчва безсмислено скъпи играчки, които не можем да си позволим. Само заради неговата суета. И то с чужди пари! Президентът няма бюджет за самолети и няма право да преценява какво да се купува и какво не! Защо никой не го отряза в прав текст? Ние сме във валутен борд по вина на комунистите, вместо за прахосване да говори как да си върнем дълговете.

ДОБРЕ УМНИКО...ЩЕ СИ КУПИМ СТАРИ ИГРАЧКИ,ХЕМ СТАРИ ХЕМ СКЪПИ,ЩОТО ГОЛЕМИЯ БАТКО(САЩ) ТАКА Е НАРЕДИЛ ,И СМЕ ДЛЪЖНИ ДА МУ СЕ ОГЪЗИМ !))

Неадекватно е да ръсим пари за играчки, вместо които които парите може да се използват за икономиката. Самолетите не произвеждат сигурност и пари в икономиката, а само разходи. С кого ще се бием с такъв самолет? За какво му е да определя каква е армията, като армията не е адекватна на среща с руски летци над Черно море или на турската авиация? Един Грипен срещу 20 броя F-16 какви шансове за надмощие има? Ята не се правят лесно и трябва далновидна програма, която да не се афишира пред обществото.

Какъв инженер е тоя кочияш бе!

какъв е тогава според тел? Нали и двамата са с техническо образование? Хехехе тролчетааа ама не сме толкова завеяни. Виж икономист инженер неможе да стане но обратното е много по лесно!

Няма авторитет, прави гаф след гаф, но не спира да дърдори глупости в желанието му да го приемат сериозно за важен играч в политиката и държавата какъвто не е.

С 460лв/месец? Трябва да са като комуниститем които цял живот искаха да вземат властта, но партийците не им позволяваха.

Да тогава някои се деполитизираха, а други предпочетоха да напуснат силовите структури, но да останат членове на Партията!

Как така другаря Радев, който не е политик, виждал политизация?

Деполитизиран генерал,върл комунист,някой да е виждал?

цял ден и всеки ден разни и разнообразни фифета и гащи пишат неуважителни и откровено глупави коментари спрямо президента, което е недопустимо

Същото беше и при Плевнелиев. Тогава предупредих, че по този начин се руши институцията и това ще се върне като бумеранг върху организаторите на сатанизирането на Плевнелиев от БСП. Е, този ден дойде и е днес. лекомислено лишената от авторитет институция позволява това да се случва. Здравей,БСП!

Да съгласен съм и Радев има много голям принус за това.

Не се ли пишеше "примус"?

тоя бил деполитизиран комунист ама то БКП не е партия тва е религия! грозна тъпа карикатура

Комунист не е непременно член на някаква си партия-. Комунист е вид психично заболяване.

вече всички виждат че фатмакът си е фатмак комунистически

Друго си е викаш чехлю комсомолския.

Абе, фатмак кух спри да дърдориш под път и над път за щяло и нещяло! Тъпунгер прост! Посредствен, полуобразован и нагъл фатмак с претенции, надул се като пуяк и дава акъл постоянно!! бахти наглата тъпа фуражка!

имаше поне нещичко вярно, нямаше да личи колко е сервилно. Не напразно преди стотици години е изречена фразата "Свещенна простота".

Другаря Президент изглежда е сиромах над пагоните на рамената. Голяма сиромашия.

ТИ НАЙ-МНОГО Я ПОЛИТИЗИРА АРМИЯТА, КАТО ОТ ОМРАЗЕН ТЪРТИЙ СЕ НАПРАВИ НА ПОЛИТИК. ДЕБЕЛОСЕРКО НЕКАДЪРЕН, НАГЪЛ, ПРОТИВЕН И ТЪП СЕЛЯНИН.

Преди повече от четвърт век Българската армия и полицията,НСО и други военизирани структури се деполитизираха на ... книга,а всъщност посочените структури в момента са безвъзвратно разделени на червени и другите.Г-н Лъжа,къде виждаш опити за връщане в обратния процес?Дори и да се заблуждавах малко,че имаш президенте наш,малко воинско достойнство и чест,и ще отстояваш националните интереси и служиш в името на народа,сега вече безвъзвратно ме убеди,че ти си недеполитизиран бивш военен и президент/по стечение на обстоятелствата/ и създаваш паралелен властови център в Президентството на парламентарната партия в опозиция - БСП.Ти си първия президент който за шест месеца обезличи Президентството на България и стана филиал на БСП.

Генералите помнят какво значи армия - 107 000 офицери и войници , 3000 танка ( Турция и Гърция заедно имаха толкова) , 400 самолета . А днес имаме небоеспособен остатък .

Това в кой розов сън с Кобри го видя ?

лекинко си се пообъркал знайко...малко си незнайко в случая:)) Никога, ама абсолютно никога не сме имали повече танкове дори само от една от тези две държави, камо ли от двете заедно. Трябва да се борави с факти, когато се пишат такива неща, а не да се плещи ей така....

И когато Нато ни накара да си нарежем ракетите Скъд , генералите плачеха . Ама много бързо забравяте всичко !

Това не е реплика.Сайтът дали не обслужва НЯКОГО?Президентът е ОБИЧАН и към него има очаквания.От ГЕРБ и гербери вече се изложиха и ни разочароваха,тях ги видяхме ,не стават,само празни думи. Показвате,че сте злобни и жалки.

които оправдава с липса на зонодателство. На кой нормален Президент ще му хрумне, да се оправдава с пропуски в законодателството, вместо да е пример затова, че законите трябва да се спазват, такива каквито са. Ако има пропуски да внесат поправки. Но към момента са били такива и е трябвало да ги спазва.

ОКАЗА СЕ, ЧЕ СЛАМЕНИЯТ ЧОВЕК ПРИТЕЖАВА СПОСОБНОСТ И ДА ВИЖДА ???

колко си деполитизиран генерале след като се кандидатира за президент от БСП още докато беше генерал??!?!? в сащ не можеш да заемаш висока длъжност 7 години след пенсионирането от войската!

и как са ви деполитизирали а генералите сте все БКП???

Също като Борисов и Цачева ОТ БКП и пЛЕВН'АЛИЕВ от ДКМС.

този път г-жа Лъжа.В България има паралелни структури и знаем кой ги създаде.Същите тези сега създават паралелен властови център в президентството който да обслужва опозиционната парламентарна партия БСП,т.е Президентството на Република България се е политизирало.Така,че фърчилко,не армията се политизира,а институцията в която те курдисаха.

Добре са ви мобилизирали,все пак Цв Цв ви е партийния гуру,личи си старата школа.Блъскайте + и да си въобразявате,че ИСТИНАТА е ваша.Проумейте -Президентът е много по-напред в сърцата на българите от ГУРУТО и ШЕФА ви.Тях вече ги видяхме що за стока са.

ПРОСТИЙ БЪЛГАРСКИЙ НАРОДЕ, ЗАЩО ИЗБРА ТОЗИ ТЪП И ПРОСТ ФАТМАК???

отговорът е във въпроса ти...защото е ПРОСТ

По време на така наречената деполитизация истинските мъже се направиха на "верни пратийци " и напуснаха блатото наречено армия , а мижитурките като тук цитирания си скриха партийните книжки под възглавниците и се "деполитизираха" да драпат за генералски пагони и пенсии . Ама и какво ли да направят като за нищо друго не стават . Знае да козирува и да слуша

Президент кажи , с очите ли гледаш или с главата.

ти си само друг, но не си мислещ, това не е по силите ти. Напъни се и си спомни с кой от гербаджийските генерали и адмирали, а те не са никак малко, бяхте в една ППО. Не пропускай седесарите и не забравяй, мисленето е сложен процес.

... не знам как виждаш, като все си скляпаш, с тези гуреливи клепачи..... дай на деситуууу думата бе, тя поне крак ще покаже.....

След като не спечелиха изборите, от БСП решиха, че с помощта на зеления чорап ще направят паралелен властови център. Е, няма да стане, ако ще и по задника да се ухапят от яд.

Моя Президент!