Три условни присъди за смъртта на 4-годишната Гери

Три условни присъди издаде съдът за смъртта на 4-годишната Гери, която почина при oперация на сливиците в болница "Царица Йоанна" в София преди 4 г.

Обратно в новината

Коментари - Три условни присъди за смъртта на 4-годишната Гери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Д-р Рангачев е пример за човещина и професионализъм, и не може да се допуска никой без нужното образование,квалификация и опит дори да изказва мнение за конкретната ситуация!Никой, дори и най-добрият специалист не е застрахован от усложнения, настъпващи непредвидимо в медицинската му практика, и които просто не се овладявят въпреки предприетите мерки!Медицината не е като математиката,където 2 плюс 2 прави 4,възможни са за жалост и нежелани развои на лечението.Много е лесно да се осъжда и да се обижда,но вече е срамно,когато се засягат такива добри лекари(говоря и от личен опит),помогнали на супер много хора!Съчувствам на родителте на Гери,но знам,че такова злощастно стечение на обстоятелствата,не се изключва, и че не е свързано с професионализма на даден специалист.Не е редно да се коментират лекарите,заели се със случая,както и да се оспорват качествата им.Едно,обаче със сигурност знам-с такова отношение и малкото желаещи все още да бъдат лекари в тази държава,ще се откажат,защото просто не си заслужава да се бъхтиш и бориш 100 години и накрая да те изкарват идиот всеки ден по медии и съдилища!!!

Д-р Рангачев вероятно е специалист, но имам директни впечатления от него и отговорно мога да заявя, че се е превърнал в търговско дружество. Скъсва се от прегледи (май от това се печели повече от операциите), обещава да се ангажира в дългосрочен план с лечението на пациентите, след което си слага шапката невидимка и в най-добрия случай прехвърля пациентите на някой асистент. С мен се случи именно това... Операцията ми не беше от най-успешните. Д-р Рангачев обеща, че той ще оперира, приеха ме в ИСУЛ (преди 3 години), след което не го видях повече...Не мога да го определя като сериозен лекар в никакъв случай, предвид фокусите му. Любезен е, ,, и дотам!

Да, абсолютно сте прав за търговското дружество, днес бях при него, за 120 лева се оказа, се оказа, че изобщо не може да помогне! Да ги бях дала за нови обувки...

Познавам д-р Рангачев! Той е отличен лекар, моят син и внукът ми са лекувани от него. Той за мен е пример на професионализъм, всеотдайност, човещина. Случилото се с малката Гери не ми се вярва да е от немърливост. Навярно д-р Рангачев е вярвал повече на колегите си. Няма как да си го обясня. Другата възможност, може би е, че той поема вината и на другите... Жалко, много жалко. Боли ме за малката Гери, но ме боли и за д-р Рангачев. Той е спасил хиляди, сега всякакви тук пишат зли думи. Не е честно, безгрешни люде!

Прекрасно-детенце на два метра под земята,а те с почти оправдателни присъди! Грешки има и прошки също,но що се касае до човешки живот прошка няма! Следих случая-за мен това е немарливо виновно поведение на медиците и самонадеяност,самовлюбеност! Ако са търговци на живот,да си намерят друго поприще и там да печелят!Спи малка рожбо под земната завивка,а дядо Божи си има малко ангелче и ще накаже виновниците!

Много е тежко да се коментира хладно и рационално смъртта на дете, но искам да кажа нещо на тези, които настояват за сериозен действителен затвор. - Кой не греши? Не е ли само този, който не работи? - Лекарите работят много, не е ли нормално понякога да грешат? - И ако един лекар рискува при грешка да отиде в затвора за 10 години дали някой изобщо ще се съгласи да стане лекар и да ви лекува? Аз поне не бих. Та така, наказание трябва да има, но не може да е толкова тежко, че никой да не посмее да лекува от страх да не го опандизят.

грешки - да, но тук става дума за немърливост и пренебрежително отношение към нечий живот. може би родителите не са имали достатъчно "джобни" за да доплатят услугата на докторите, които са превърнати в едни търгаши от нивото на битак в крайния квартал. самата идея, да караш някого да прави повече операции, за да го стимулираш да вземе повече пари (т.е. "пазарен принцип) е толкова безпринципна и долнопробна, че аз лично се съмнявам това да е измислено от нормален човек, а не от пълен психопат с боядисани коси. п.п. коментарът ми по-долу събра доста малко минуси, но ме радва, че нямам плюс на него. може би не всичко е загубено. ти как мислиш?

чета коментарите и се чудя. абе, хора, та нали са си платили пари докторите (300хил.), че са батисали детето. всичко си има парично-изразена цена на този циничен свят, нали така. как се викаше..: "може да е неморално, но е законно и легално". та, нали дедите на създателите и поддръжниците на тази античовешка система за 30 сребърника продадоха Божия Син, убиха брата си от завист... та за такива ли "дреболии" сте се хванали, я! ето, родителите ще си купят нов мерцедес, вила, яхта без да им се налага да играят в някой т.в. сериен биг брадър. какво повече. цинично е, но е законно.

Да не спазиш /елементарни/,задължителни процедури,които са животоспасяващи не е престъпно нехайство а умишлено убийство, макар по непредпазлизвост.Тези лекари да не припарват до бялата престилка.Завинаги.

Това е тотална и безсрамна ситуация. За убийство на дете оправдание, за погазено дете (ПАОЛО) оправдателни присъди...? Какво става тука бе алооооо....? Това е недопустимо. Тези изроди които се гаврят с децата ни трябва да осъзнаят и да понесат сторените от тях простотии. Не може така. Това е недопустимо и нелепо.

Ще ги дера живи. Малко по малко. И ще ги посипвам със сол. Пожелавам на съдята да му се връща. С лихви.

Yжас , и това се случва в елитна софииска клиника! Mила дишица невинна, спи спокоино вечния си сън!

Да почива в мир детето. Все пак не е много уместно,но спокойно се пише е Й /намира се на клавиатурата на фонетика на клавиша /J/ или на БДС на клавиша/Х/....

Много е тъжно, когато е изгубен човешки живот, особено детски. Но не съм съгласна с част от оценките във форума. Оперирал ме е д-р Рангачев и съм с отлични впечатления както от него, така и от колегите му в ИСУЛ. Срещнах изключително внимание. Поради това д-р Рангачев е търсен от цяла Б-я, пред кабинета му е пълно, а той винаги е спокоен, толерантен и готов за диалог с пациентите.

Ало...докторите....добре ли спите след смъртта на 4 г. дете? Ами вие съдиите....добре ли преглъщате на масата като за смърт на дете давате условна??? Тя тая скапана държава няма да ви накаже, но Бог отгоре ще ви халоса така,че ще ви зазвънят меките органи...да, органи защото душа вие нямате, парите ви я отнеха.

Някой пак си е платил стабилно за такава присъда. Всеки е гладен за пари. Корупцията няма край. Ако беше станало в щатите щяха да им пръснат гъзовете на тия. Много сме изостанали във всички отношения.

Нищо няма смисъл и бъдеще, ако нямаме работеща Правосъдна система.

Лекарите не могат да спасят всички пациенти.Има неспасяеми случаи,колкото и да се стараят лекарите.Така се е случило,за съжаление,голяма трагедия е.Но много пациенти са били успешно оперирани и излекувани от същите тези лекари.

Я първо виж за какъв неспасяем случай говориш ! Детето получава кръвоизлив , никой от докторите не обръща внимание на това , че детето се дави с кръв ! Заради скапан шеф , след операцията ! МОГЛИ СА ДА Я СПАСЯТ , МОГЛИ СА !!!

"Заради скапан шеф , след операцията" ?!? Кой шеф е скапан, на ИСУЛ ли ?

Виж по - на долу , единия доктор как ги спасява . И случаят пак е с дете .

Така е случват се лекарски грешки, повечето даже въпреки старанието на докторите да решат проблема. Но в този случай прочетет в статията има препратка към статия от 2011 в която е описан случая не е просто лекарска грешка. Лекаря особенно опериращият просто е проявил абсолютна небрежност и непрофесионализъм. Не стига че рискува ненужно да го опрерира докато е болно но като се е влошило втори път изписва детето, че му нямало нищо. Поне втория път да бил погледнал по сериозно на нещата или да повика колега като не може сам да се справи, това е дете за бога.

Това, че са излекували хиляди пациенти не омаловажава вината им в случая с Гери.

Очаквам много минуси по коментара ми! Има корумпирани и престъпници във века професия, бялата мафия е огромна, тя търгува с живота на хората, поточно изнудва, подкупи, ненужни изследвания, консумативи, протези, пари на рака... Те са като рекетьори, само че са по-лоши и не ги пандизят. По случая мога да кажа следното, във всяка професия има процент на грешка при работа, от шлосер, шофьор, дърводелец, автомонтьор подобно и за лекарите. Доколко за всяка грешка в работата се вкарва в затвора трябва да сме всичките там. При лекарите от техните грешки умират хора, обаче не винаги може да се намери точна диагноза или да има независими от никого усложнения, не са преценили колко кръв е изтекла при операцията дали 10 или 500мл и се получило това. Не зная какви са тези трима лекари, дали са от мафията или не, за конкретния случай не са търсили подкуп и мисля, че не са виновни. Да не забравим, че в живота има късмет и божия воля, лека и пръст на момичето.

..." за конкретния случай не са търсили подкуп и мисля, че не са виновни." Т.е. щом не са искали подкуп са си свършили работата?! Това дете са го уморили насила, бе!!!

Прочети за този случай новините от преди 4 години.- не само е искал подкуп... Оперирал е в нетрезво състояние.

Абе защо като чуя за смърт на детенце и нещо ме стяга като в менгеме.. Какви са тези хора бе как спят.. Ако са виновни де...

Не разбрахте ли че лекарите са просто БИЗНЕСМЕНИ. Погледнете пред всяка частна болница какви са лимузини, джипове, а плачат вечно за пари.

Разбрахте ли, че лекарите са над закона! Кои са вещите лица, които дават експертните заключения, от които съдът се ръководи? Лекарите са единственото съсловие, на което не само всички работещи в държавата плащаме данък, но дори безработните трябва да си платят осигуровките, преди да потърсят медицинска помощ. Редовно бюджетът покрива недостига /разхищенията/ в Здравната каса. При замръзяване на мин. работна залата и на пенсиите, пенсионерите пак ще плащат т. нар. потребителска такса. Сега се готвят да увеличат здравните застраховки с още 4%. Рекитирането на пациентите в болничните заведения е банално ежедневие, и никой вече не повдига дума за него. Новият здравен министър готви приватизации, закриване на болници, увеличено финансиране на частния сектор и създаване на още една здравна каса.

Наистина са възможно най-голямата мафиотска мрежа! И какво ?!!! Едно дете си отишло, експертите доказали ,че е лекарска грешка, но пък съдът се смилил над тях и им дал условни присъди, а над детето, дето се е мъчило от лекарска "Хуманност" няма кой да се смили. Тримата солидарно ще плащат и какво, това компенсира ли едно дете?!!!

Няма как в една УСЛОВНА държава да се очаква нещо по-различно от УСЛОВНИ присъди.

След това което прочетох вече имам поредица от въпроси породени от нещо недоизказано... Значи, анестезиологът бил допуснал грешки които обаче не били причинили смъртта. Какви точно грешки? Аз съм пациент, не лекар, но от личен опит знам, че в анестезиологията грешки няма. Ако има, значи са те приспали завинаги. После, единият лекар осъден условно бил със забрана да практикува за 2 години. А същевременно бил уволнен дисциплинарно? Това са две противоречиви макар и не напълно изключващи се обстоятелства. Интересно ми е след 2 години, когато пак му дадат право да работи като лекар и е дисциплинарно уволнен, ще го вземе ли някой? С какви препоръки? Изобщо морално ли е да ти разрешат да режеш хора отново след 2 години след като си убил човек? И още неясни за мен обстоятелства подозирам за които в момента не мога да се сетя.

щом детето се е събудило след операцията няма за какво да съдят анестезиолога, той трябва да го приспи така, че после да се събуди - това му е работата

Е толкова ли струва животът на детето - 100 000 лева и две условни присъди.. А тоя "лекар" след 2 год. и половина пак ще има право да "лекува".. Егати скапаното "правосъдие".. И тия съдии са ги купили, както и всички останали.. Ай сиктир!

Гадно, мръсно място за живот е България!!! Отвратителни и лошо гледащи бедни хорица навсякъде!! Голяма беднотия и корупция - България се казва мястото!!

тук в ук щом повръщаш си в болница...без диагноза бях 2 дена , само защото повръщах не ме пуснаха в къщи-това е ако си редовен платен на данъци,ако си на социални помощи те държат в спешно до 24 часа и после според зависи.

Докато няма осъдени лекари ефективно, ще си правят каквото си искат.

Детенцето е умряло в мъки! Това ли е справедливо??? Трябват ефективни присъди и за тримата!

Точно този Рангачев , няма да го назовавам доктор , щото не е , ме изпращаше да си ходя в къщи с дъщеричката ми 2г и 6м , която направо посиня , защото не можеше вече да диша , заради сливиците . Та историята е следната , бебичка имаше проблемни сливици , нощно време буквално се давеше , защото не може да си поеме въздух . Отиваме на преглед и мнение при този прехваления Рангачев . Чакаме почти 2ч. да се появи господина , сред отпадъци (правеха ремонт в ИСУЛ ), виждам , че в едната стая там има някакви с бели престилки , питам ги аз кога ще се появи доктор , щото вече би трябвало да има , а те си пият кафенцето на спокойствие и нищо. В един момент спирам една сестра , коята мимоходом преминава по коридора , заповам да крещя и й показвам бебичка , която вече едва диша. Е , Бога ми тая жена отиде в тая същата стаичка извика някой и к`во да видя тоя същия Рангачев дето го чакам 2ч пред кабинета . Идва си спокойно господина поглежда детето ми и най - спокойно ми казва , че тя е супер нищо и нямало да си ходим. Развиках му се и на него , исках някой да прегледа давещото ми се дете , в един момент някакъв , който се оказа шеф на отделението УНГ , чул врявата и влиза при нас . Прегледа ми детето и каза , че е за спешна операция ! Сами си правете изводите дали тоя Рангачев е лекар , шефа му даже му се навика , че ако сме си тръгнели след около час -два бебичка е щяла да спре да диша !!!

В крайна сметка каква беше спешната операция?

В крайна сметка , направиха ни спешни изследвания ,вкараха дъщеря ми в операция , отстраниха и трите сливици . Операцията води шефа на отделението , не помня в момента името му , но беше възрастен и с огромни уши , помня изказването му след операцията " Това малко дете , къде побра тия сливици бе , нищо чудно , че щеше да се задуши. " За протокола , господина Рангачев , каза след прегледа , че сливиците й са си съвсем добре , нормални размери .

За другите дввама не знам, но Рангачев е страхотен лекар и човек. Това го казвам след две операции, правени от него. Пред кабинета му винаги е пълно с хора. Познайте защо? Какъв е бил случаят тук - не знам.

.....защо ли не ти вярвам???

Защо ли не ми пука? Отиди пред кабинета му и виж колко хора чакат. А ако си много отворен, да се хванем на басче по хиляда лева и да ти нося епикризите. Аре отворко?

По рано тази година имах операция при д-р Рангачев. Нямам никакви забележки нито към него , нито към екипа на ИСУЛ. За да се дореди до него опашките са ужасни, но си струва чакането. А на някой направило ли му е впечатление къде работи ?- Първо УНГ отделение по онкологични заболявания на глава и шия. Там че са най-сложните случаи е ясно, та въпроса е какво правят там мамите със спешни случаи на деца с възпалени сливици. Спешна помощ няма ли за такива ситуации?

Дали така щеше да се развие случая ако детето беше на някой депутатин /или внук/ ?

Подигравка с целия народ!!! Кога ще има осъден РЕАЛНО лекар!!! Съдиите също са пациенти, как можаха да дадат условна присъда, та това е смъртен случай, къде се е чуло и видяло за смъртен случай да се дава условна присъда! Отвратена съм и от лекарите и от съдиите!!!

Когато има осъдени банкери, депутати и корумпирани съдии.

Начинът, по който е убито - да! Убито!- това дете, е ужасяващ! Не виждам коментарите на гилдията по въпроса за "професионализма" на колегите им?!

"Не народ, а мърша..."

убили детенцето преди четири години . съсипали живота на най малко три семейства за винаги . три условни присъди ? в една държава , дето е много гадна ако си ритнеш кучето те осъждат повече ! отнели правата ?! ми те тези из роди отнеха ЖИВОТ бе и съсипаха съдби .

в същата държава ако същото дете извади пистолет играчка към полицай ще получи 2 куршума...

И само вижте от кога е случая. Боже та това се е случило преди почти 4 години. Тези 4 години този некадърник и касапин сигурно продължава да си реже и си кюта. А момиченцето сега щеше да е вече ученичка. След 4 години ще му отнемат правата, а досега той какво правеше в тези 4 години? Практикуваше нали?

А, работеше си човека в поликлиниката в Дианабад!

А ние през тези 4 години плащаме заплати на съдиите да си вършат работата, а също така и заплатата на този лекар да си работи в поликлиниката. Е това ако не е върхът на подигравката!

лекари трябва да стават хора с добри души, не само да са взели изпити. аз познавам човек, които изобщо не ставаше да помага на хора, които стана стоматолог с вразки и подкупи, дано сега се е променил поне малко.

Ами, попаднал е при по-лошите. Тия направо са си таковали майката.

Бог да прости и лека му пръст натова клето измъчено детенце!! Нищо не може да го върне, а престъпните лекари пак отнесоха минимални присъди.

Явно толкова струва един човешки живот в този бантустан.

НАРОДЕЕЕЕЕ , НЕ РАЗБРА ЛИ , ЧЕ СЪС ПИСАНЕ НЕ СТАВАААА

bravo, на съда и на лекарите за професионалната работа.

Дано ангелчето е на по-добро място .И дано тези УБИЙЦИ не намерят мир никога !!

Условни присъди за подобно престъпно отношение към дете, наистина какво да говорим. То дори не е лекарска грешка, а немарливост, незаинтересованост, некадърност и липса на човещина. И човек който не се трогва от страданието на 4 годишно дете, дали изобщо ще му пука за условна присъда. Тия сигурно повече ги боли, че ще трябва да плащат обезщетение и че на единия му секват доходите, отколкото че имат условни присъди. А детенцето си е отишло в мъки и вече нищо не може да го върне. Кога ще започнат нашите съдилища да налагат адекватни присъди за отнети животи, за да се осъзнаят малко тези от които зависи човешки живот, че от него по ценно няма, още повече от детски. И като не можеш, не искаш за малко пари или грам не ти пука потърси друга професия в която няма да отговаряш за живота на хората.

Три условни присъди издаде съдът за смъртта на 4-годишната Гери, която почина при oперация на сливиците При такава лека операция, да причиниш смърт, това означава че при по-тежко заболяване , пациентите няма смисъл да влизат в болница , ами направо да ги карат към гробището.

това е ужасно...

Живота на едно семейство е завинаги изгорен,заради небрежността и безхаберието на тези престъпници в лекарски престилки.За причинена смърт на дете ,било по непредпазливост,било заради липса на мозъчни клетки,било заради неопитност и незнание - строг режим поне 10 години,всеки трябва да си понася отговорността пред обществото.Какво значи това- лекарите могат да си правят експерименти с нас,и после да ни замазват очите с условни бля-бля..Нов наказателен кодекс !

Ех Кан Круме, къде си,къде си ???

И условните присъди са успех щото можеше да осъдят и детето че е развалило рахата на докторите