Коментари - Операторът на летището в Мюнхен е новият концесионер на летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами от около 11 години, на летище София оперира Swissport. И като е Swiss, какво? Експлоатация и незаинтересованост...Не знаете ли?

И кой е "оператора на летище Мюнхен"?

"Концесионерът ще получи Летище София за срок от 35 години. Очаква се от това държавата да спечели над 2 милиарда лева." 2 млрд. печалба на фона на 35 години е смешно. Това означава, че въпросния концесионер, който най-вероятно оперира чрез поредната офшорка, ще спечели поне 10 пъти повече. И идва резонния въпрос, защо държавата доброволно се отказва от 20 млрд., за да вземе само 2? Какво печели държавата от продажбата на естествените монополи - ЕРП и други? Какво печелят гражданите? По-високи сметки и разходи! И огромни парични потоци, които изтичат зад граница, а за българската държава остават само пасивите... Но с 80% дебили в населенито не може да се очаква нещо по-различно.

Е нали щяха да са турци?!?! Нали Курнелия каза, че ще са турци и ще затварят летището?!?! Бах маа-му!!! На кой да вярваш вече, щом и Курнелия лъже????

Болшевиките отново изпълзяха от дупките си. Като отровни змии са.

ГЕРБ бърза да раздаде каквото е останало, преди държавата окончателно да колабира

не се нахраниха ,да продават родината

Набутали са се! Дали ще ни има още 35 г на картата?

Като чета коментарите, мисля, че тук драскат всички злоби от червените кхмери. Явно, от някаде са източили за премиите.

Старата схема: когато се сменя властта, да се сменя ръководството на държавните предприятия - ще спре да работи за летището. В случая, лакомият овчар, усещайки края на мандата си, решава да заколи овцата, която му дава редовно мляко и вълна. За тези, които не знаят : много малка част от летищните такси стигат до летището, повечето се усвоява в министерството на транспорта и любимата партия, да не говорим за спуснати от горе неизгодни договори и дължими от ТИМ груп сигурно вече 80 милиона евро. Да, ама като не е ясно колко още ще се закрепи властта...... ми хайде да оскубем за последно каквото може - след нас и потоп! Нито е първи път, няма и да е за последно. Още ме боли за Балкан , гадината зееви с участието на циганина костов и мистър 10 процента...

А дано оправят скапания паркинг - дето се разпадна на първата година и 10 години по-късно не е пипнат. Не съм виждал другаде такава мизерия и безхаберие

То не случайно това безхаберие.

Забрави за оправяне.

То концсионерът е същият който го е строил този паркинг Щрабаг е единият от участниците в консорциума. Дано това се оправи дано онова, това ще е ниско тарифно летище, за българи, мизерници и тийнейджъри. Няма да е супер лукс. Като гледам какви карикатури летят с Уизеър, ми те не могат да говорят, това са някакви цигановози, не самолети.

Разделете госпожи и господа 2миларда лева или 1 милиард евра на 35 години и ще усетите големият кяр за България и ,,загубите" на концесионера.Сметката излиза по 238096 евра на месец за бюджета.Кръпка от 2милиарда лева за момента на това управление..

Толкова е прихода на бардака Малибу на Златните пясъци.

Пич, приходите ще са 2 милиарда, концесионната такса ще е 24 милиона на година.

От тази сделка губим 17 МИЛИАРДА!!!

Направо трилиони бе дебил

Трябва да се върне старото правосъдие с разстрел за държавна измяна!

Доколкото ми е известно, концесията съвсем не е продажба. А самото име на оператора на второто от най-големите летища в Германия, в Мюнхен - Флугхафен Мюнхен, достатъчно говори за немската организация и дисциплина. Така, че можем да очакваме ПРОСПЕРИТЕТ ЗА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ.

Луфтханза се притежава от еврейската в САЩ United.

Пич от 20 години рботя с немци. По- големи цървули и безхаберници от тях няма. Единствените нхора дето работят в германия добре са или източно гермацни или емигранти. Няма нещо последните 100 години да са направили като хората. Сега мога без да съм врачка да позная какво ще направят - ще докарат менско директорче на германска заплата и ще почнат да го натискат да намалява разходите. И познайте какво ще стане - читавите и работещи хора ще избягат и на тяхномясто ще дойдат некадърни и неграмотни. Тоя филм съм го гледал, така че знам за какво говоря.

П.К., просперитет ли? Ами че на летище София от 11 години оперира Swissport, не знаете ли? И като е Swiss, какво направиха? Zero! Пълна небрежност, и 400 лв заплати, около.

Не прочетох да се включили се се окоси тревата и бурените около търнмака, освен това и да се запълнят дупките , не само да се залеят с дзив . Също така и да се постави някоя и друга пейка , не е нормално на гейт за Боинг с 400 места да има 4 пейки за по 20 човека

На летище София подобни самолети не кацат, освен товарни и правителствени. Тук самолетите са с м/у 72 110 160 до 250 места макс

Сбогом България и не плачи на тръгване ние останалите ще загасим лампите.

В статията има подвеждане, или грешка! България няма да спечели, а в действителност губи много милиарди лева за тези 35 години в сравнение, ако летището си бе останали под български мениджмънт!

Искаш да кажеш пропуснати ползи но в либералната демокрация кой ти мисли за държавата, те всичко изтърбушили ти нашата държава кой изобщо за нещо я брои с такива продажни управляващи.

Поредната " концесия " т.е. дарение в стил кон за конски фекал . Трябваше да спрем прокълнатите безродници .... Остана ни само ЯЕЦ-а , като последна крепост на съществувалата преди Държава . Никой Народ не заслужава , тая продажна , смрадлива сган . Назначена от чужди , категорично враждебни амбасади . Добрата новина е , че никой никога не е печелиш война срещу собствения си Народ . Когато Държавата е на колене , всички трябва да се вдигнем . Друга алтернатива няма .

Защо се продава държавна собственост на чужденци?!! Нямат никакво право!

Ти колко пъти си летял от летище София? Отиди да видиш тоалетните на какво приличат, после отиди в паркинг и внимавай да не се наръгаш на стърчаща арматура от разбитата подова настилка. Коридорите в паяжини, мръсно и захабено. Вътре в терминала два магина и няколко лафки. Разходи се после до Варна и Бургас и виш там летищата, които са на концесия как изглеждат.

Умник - нали за това нарочно е занемарено - я виж летищата които са ДЪРЖАВНИ в държави с патриоти в управлението а не бойко и гербери!!! Хем печелят и хранят народа - хем са изрядни!!!

Концесията не е равна на продажба, бе шушляк. Що тъпаните като теб и останалите малоумници във форума първо не се образовате и след това да плямпате.

Ало, малкия, 35 г. са си 35 г, - след това, ако си жив, Б-я, ако я има, ще е бананова република като Панама, на която ѝ върнаха канала, обаче тук няма да има банани, а каналът ще е Перловски.

На практика е продадено, концесията по договор се управлява от инвеститорите, не може да бъде развалена, държавата трябва да върне всички взети пари ако иска да си го върне.

Да попитам, защото не разбирам. Може пък и да получа отговор. 1.Летището не е ли част от националната ни сигурност, тъй като аз знам, че е част от обектите, които са в списъка и са от значение за българската национална сигурност? 2.Моля, ако знаете, къде по света има отдадено летище на концесия? 3.И последно, остана ли нещо непродадено?

След като не станахме Задунайская ... ,сега вече сме напълно ,,независими,, ...

1. Това е гражданско летище и въпреки концесията има строго регламентирани правила 2. Да има. Най-близките са Варна и Бургас. Белград в Сърбия също е на концесия. 3. Концесията е наем за 35 години. Летището НЕ Е продадено, а е дадено под наем да го наречем на компания, която ще го развива. Ако сега летището нови 1,000,000 на година примерно, то при добър концесионер, който може да го развие и да му вдигне доходите, то може да докара и 2,000,000 на година. Много от хижите и други държавни обекти се дават на концесия, същото е и с плажовете. Както няма държавни хижи и държавни спасители по морето, така и с летището. НЕ се продава, а се отдава под наем срещу заплащане.

в Гърция почти всички летища са на концесия, в Турция също, в цяла Латинска Америка, Африка.Това е нормалната стратегия за развитие.Частния капитал влага пари и иска да печели, затова и управлението е добре, и летищата се развиват и изглеждат добре, защото в частните компании печалбата не изтича в жадните бюрократични гърла чрез кражби и далавери, а си имат акционери тези консорциуми и си търсят всеки вложен цент, като това става чрез КОНКУРЕНЦИЯ.Просто големите оператори са все от богатите и развити държави, затова са германски, холандски, френски.

да дадем и БДЖ на концесия викаш.

Браво!!!!!! Продадохме и последното печелившо предпричтие в Р България за жълти стотинки! Годишната му печалба бе около 100 милиона а ние го дадохме за една трета от тази цена!! СРАМОТА!!!

ЗАЩО за 35 години ??? САМо след 10 години няма да има кой нито да излита нито да кацва , ЗАЩОТО няма да има ДЪРЖАВА и НАРОД !!!!!! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !!!! ГЕРБ -- ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!!!

Радвайте се, че са германците, а не смотаните турци, които на времето ви колиха и бесиха.....

В България всичките германци са турци!

А немските фашаги колко милиони са избесили, гръмнали и изклали? Образовай се!

Не сме били от германско робство! Учи история, ако изобщо имаш на предствата за историята на България!

Само тъпанар се радва.Та тука от 11 години оперира Swissport. Не го ли знаете? И като е Swiss, какво ви впечатли? Не сте и разбрали!

Наистина е хубаво да се построи и трети терминал. за да може да поеме напускащите посткомуняшката кочина Болгария българи, които до един се изнасят в Западни държави, където руски ботуш не е газил и не е превземал държавата.

Забрави да споменеш мурзилките, ватенките, новичок, баришник и хакера хакнал базата на НАП. А, ама той май не беше русняк. И защо трябва да търсиш все другите да са ни виновни. Те ли са виновни, че имаме малоумни, крадливи, дебилни и продажни политици, които мислят само за собствения си келепир?

И двете ли фирми са концесионери във Франкфурт, или само едната?

нито една от двете. що ли всички мълчат, че консорциума е между Меридиъм (киро гела) и Щрабаг (шиши), а Мюнхен е посочен само като бъдещ оператор на летището

Надявам се поне да изгонят копърките и да въведат строги правила за такситата, които обикалят като гладни хиени около терминала !

КОПЪРКИТЕ ГИ ХАПЯТ И НА УЛИЦАТА :)) ДА ЗАТВОРИМ И УЛИЦИТЕ ЛИ ? ЩОТО ГЛУПАЦИТЕ СА 99% !!

Кво стана бе бакшиш ? Нещо май на болното място те попарих :) Свиквай, кат ви взема по 100лв. такса паркинг на ден ще лъжете дедовия на терминала :)

а не за евро или долари??????? Дори да има лев.... след 35 години.....те на колко долара ще се равняват примерно??????

ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОСЛЕДВАЩИЯ ГО ХАЛ !! ИДЕТЕ ЗА ГЪБИ И СИ СКУБЕТЕ КОСИТЕ ! ИЗБИРАЙТЕ СИ ГИ СЪЩИТЕ МАЛОУМНИЧЕТА И ЧАКАЙТЕ ДОБЪР ЖИВОТ !!! СТРИГАНЕТО НА ОВЦЕТЕ НЕ ГИ ПРАВИ ПО-УМНИ :))

Който и да беше избран, щеше да е добър избор. Всички знаем нивото на летището в момента!

разбрах че частника ще прибира печалбите, ама да питам като е на загуба държавата ще му ги покрива ли, я ни осветлете по тази точка от "споразумението", освен класическия банкрут и пито-платено какви задължения е поела държавата към тойзи частник.Благодаря за вниманието, очаквам отговор.

млъкни бе, потинофил нещастен. аман. пуу бре един и същи кретен само драска и бълва злъч. как пък не пукна от злоба, та да ни отървеш, комунист грозен.

"чужденеца" ще се отблагодари подобаващо като сложи на високите постове едни наши калинки герберски а на ниските позиции работливите пчелички с мижави заплатки.И е взел концесията с разрешение на Баце защото на баце така му е поръчано, а той е добро и послушно момче кат работи за другите.

Аре ся всички калинки-връзкари, които са седяли години на топла ясла, да ходят в бюрото по труда да търсят работа, че пред чужденеца няма " знаеш ли на кого съм човек?".

драги българи, идва време, когато само СОПАТА ще може да сложи нещата в ред за съжаление...

Дрането да започне СЕГА! 2 милиарда как се избиват, а? Държавата била лош стопанин...Ето сега си намерихте добър стопанин !И никакви приказки да не чувам за т.н. "национална сигурност". Ние такава нямаме! А парите ще бъдат наляти в БДЖ, което е каза без дъно -ще изтекат към нечии джобове....

Разпродадохте Българи ! Доно Народното презрение ви достигне ,многократно и лично !

Амин!

Все си мисля каква можеше да е България, ако я управляваха умни, образовани и национално отговорни хора. Виждам го, когато съм в някоя от бившите соцдържави и ме боли сърцето за родината ми. Имат щедри европейски фондове и въпреки това раздават всичко, което може да бъде предложено. Това никога не е било.

тия дето управляват сега да не са паднали от небето, нали някой е съгласен такива да го управляват, значи нещо им има на тия съгласните и безхаберните кой ще ги управлява, с тяхно съгласие става всичкото това ограбване и управление на мутрите, така че като им дават баница нека си хапват хората.

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ПАК СИ ГИ ИЗБИРАМЕ ЕДНИ И СЪЩИ , ИЛИ ОТИВАМЕ ЗА ГЪБИ !! БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА , НАСЕЛЕНА ОТ ОВЧЕДУШЕН НАРОДЕЦ ! НО ХЕГЕЛ Е КАЗАЛ ПРЕДЕЛНО ТОЧНО : ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО .

Това не е крайно лоша новина. Даже е положителна. Сега тимаджийската българия еър иска-не иска, ще трябва да плаща летищните си такси. А пък дано фалира в крайна сметка.

Много сте отворени и знаещи всички! Те така или иначе си плащат нужното!

Леле, колко тъпи коментари има в този форум!!!!!!

ЗА ДА СПАСИМ РОДИНАТА СИ , КОЛКОТО МОЖЕ ПО-БЪРЗО ТРЯБВА ДА ДАДЕМ НА КОНЦЕСИЯ НАРОДНОТО НИ СЪБРАНИЕ , С ПРОИЗВОДНИТЕ МУ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕРИВАТИ !! ТУМОРИТЕ ЩЕ ИЗМРАТ ОТ ЛИПСА НА ПОДХРАНВАЩА ГИ ПЛЪТ !!! ДРЕМЕ МИ ДАЛИ ЩЕ КРЪСТЯТ НОВАТА ДЪРЖАВА БЪЛГКЪНЕКТ - ВАЖНОТО Е ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЖИВА !!!

сега плювки по Германия!

Корнелия каза ли нещо? А пРезидентът? Волен?

на герберастите им харесва като кухото племе само ръкопляска и ги остави да си крадат на спокойствие, то и затова им е воя срещу Корнелия, Президента Радев и всеки който дръзне да им пречи.Иначе това сме го виждали при соца но беше в много ниска степен, а сега крадете и с г'ъза си

Ще пооберат колкото могат и след годинка две ще обявят банкрупция!Няма да е първият случай,спомнете си рейндж ровър ,БМВ,вече и китайците не правят автомобили в Ловеч,спомнете си и еврейна гад зееви който направи далаверата с "великият"костоФ,а колко още има дето не съм и чувал за тях.......! вЧЕРА ГЛЕДАХ ИНТЕРЕСНО ВИДЕО И ЗА избиването на животните по Странджа и делиормана,а сега вече и из цяла България,това чудо го нямаше дори по времето когато тия дето ни управляваха по времето на соца се превърнаха в "капиталисти"!Интересно ми с какво Садам заслужи да бъде убит,а наще се "борят"за благоизбиването на българският народ и никой от тях не е убит от американците , понеже според тях тия не са ТИРАНИ, а онзи бил тиранин?

сега потомствените червенотиквеничковци дето са на хранилка там ще трябва да си ходят

ЕДВА КОГАТО СИ ТРЪГНЕ ЛУКОЙЛ ОТ ЛЕТИЩЕТО !

Не знам за цветовете, но в РВД се намират места за роднини и приятели на най-висшата номенклатура. Хубави заплати плюс примамливи екстри.

НЕ СЕ КОНЦЕСИОНИРА :) ИНАЧЕ, ЗЛОБЕЙ ПО-МАЛКО - ЩЕ СИ ЗДРАВ ПО-ДЪЛГО :)))

Летището в Мюнхен е много приятно. Дано пооправят и нашето, че прилича на селска автогара!

ВТОРО : ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИЛИ ЩЕ СА ЗАМИНАЛИ ВЕЧЕ, ИЛИ ЩЕ СА ИЗМРЕЛИ И ТРЕТИ ТЕРМИНАЛ НЯМА ДА Е НУЖЕН . ВТОРА ПИСТА ПО УСЛОВИЕ Е САМО ХИПОТЕЗА ЗА ПОТЕНТНОСТ НА ОФЕРТАТА ;) АКО НОВИЯТ КОНЦЕСИОНЕР ЗАПАЗИ И 1% ОТ НАСТОЯЩИЯ МЕНИДЖМЪНТ, ЩЕ БЪДЕ ОМЕРЗЕН ДО КРАЯ НА КОНЦЕСИОННИЯ ДОГОВОР .

то това е целта да ни разкарат, ама ще бъдем добре заместени от "други", "различни", може и като Ю.Корея да станем с 50 млн на същата територия.Позна само че няма да има българи, политиката работи особено със слугите от герб и матр'яла дет ги крепи, много са добри... в гоненето ни.

Честито поредно разпродаване! О, концесия за 35 години. Браво, то летището изобщо не касае националната сигурност, изобщо нищо вече не касасе България, която бе разпродадена и бавно, но сигурно загива. Благорадим ти вожде наш, успя да ни разкажеш играта! Народеца е обречен и примирен!

Иди до Варна да видиш как изглежда летище, дадено на концесия и го сравни с кенефа в София!

едно време поне прескачахме до БГ а сега заради "матр'яла" дето крепи шайката мутри хич не сме стъпвали едно за 20г веднъж преди 6-7г, А сега с новата облъчена соросоидка дет вчера сложихте на ЕК хич няма и в европа да стъпвам, тази откачалки какво чудо ще направи още първите 100 дни не ми се мисли, ама като сте си избрали такива лапайте им ги сега, нека живеят герберастите и шкембелиите, време на продажниците да е'ба и кухо племе облъчено.

Къде видя точно продажба ? И да не би само в България да има "национална сигурност" ( да не кажем че е обратното !) ?!? Едва ли има голямо летище в Европа, което да не е на концесия ... само нашето (не че е голямо) ще създаде видиш какъв голям проблем за "националната сигурност" ... И как ще го създаде точно , след като ще има полиция, гранична полиция, митница ?

и те по кои закони работят бре, да не би да има закони за тебе, гласуват се само закончета удобни за една шайка,а ти да го д'ухаш, чакай на полиция митници и прочие, ще дочакаш само "удобни" цени и ще си трайкаш даже, няма да можеш и да гъкнеш, което и правят с разни закончета.

Абе друго си е да дойде германец и да сложи табела на немски , друго си е да дойде ЧЕЗ и да ти каже че енергията е по- хубава , вървим и напредваме.

Българина му е кеф да го крадат с негови пари да се строи после някой друг да прибира печалбата така е било и така ще бъде.

Много добро решение, което включва и изграждане на нов терминал. Воят на червените другари и тролове е разбираем - от държавното се краде, от частното няма как да им мине номера.

а той частника хич не краде, всичко му е честно и почтено, ама на тебе направо ти одира кожата, че и нищо не мож му каза,щото си купува депутати и министърчета и му правят закончета специално за него да е недосегаем и ненаказуем, нека е, щот сте умници ..

Аз не познавам немска частна фрима в която да не се краде. И ткак крадат , че нашите са като първокласници пред тях