ОП искат със закон да се глобяват до 5000 лв. чиновници, които си "позволяват да говорят на език, различен от българския"

В Закон за българския език Патриотите предлагат да се запише, че електронните съобщения на мобилните оператори и на банките трябва да бъдат на български език, а не на шльокавица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕЗИ ДЕБЕЛОГЪЗИ ЛЕЛКИ ДЕТО НЕ ГО ГОВОРЯТ ВЕЛИКИЯТ ЧУЖД ЕЗИК СА ВИ РОДИЛИ И СА ВИ ПЯЛИ ПЕСНИ НА БЪЛГАРСКИ Хубаво им се отблагодарихте

Е,сетиха се най-после .Аз отдавна съм си въвел цензура на такива съобщения и ги трия без да ги чета.Бавничко действат и често дълго мудруват а като се разбързат често се налага да се доизпипат работите.Гласувах за тях но се опасявам дали ще им стигнат и два мандата за да свуршат най-спешните работи защото на народа ни български не му остава много време ако иска да оцелее.

Ще видите Вие една Шльокавица когато получите SMS на телефон който няма кирилица.

Крайно време е да се приеме нещо от сорта . Когато иде реч за съобщения от банки , телефонни оператори и пр. на шльокавица в България , глобите са много малки !

Шльокавицата, като домашна ракия с ниско алкохолно съдържание ще забранят ли ? Не е ли време да ходите да ваканцувате бе сладури.

За цял свят "шльокавица" е кирилицата! Само ние и руснаците я разбираме!

ПОДКРЕПЯМ ........ в БЪЛГАРИЯ, САМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ..... КОЙТО ИДВА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ НАУЧИ ДА ПОЛЗВА И ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК .......

Трябва да се ЗАБРАНИ писането на кирилица!!!!

за сърбия или още по-добре за казахстан.

1000 лв. та и нагоре!!! Браво бе умници, то патриот с глоби се прави, много акъл се иска за подобни изказвания. Земете нещо разумно да направите, щото малцинствата скоро ще станат мнозинства, както управлявате. Тогава пък тъпото ви предложение ще бъде абсолютен 80% та и отгоре.

другари псевдопатриоти, прекалено големи заплати взимате, за да ни баламосвате с евтиния си популизъм. Съхраняването на българската култура и писменост тръгва от комисиято по култура в НС и Министерство на културата, където именно трябва да се трудите, а не по вестници и тв студиа. Така че вземете се с коалиционния ви партньор и с другите марионетки от НС и отивайте на "Големанов".

БРАВО, ТОЧЕН, ЯСЕН И ВЕРЕН КОМЕНТАР, ПОДКРЕПЯМ ТЕ !

Всички сме съгласни. Така е във всички Напреднали държави.

България няма никаква полза от тези "националисти" Занимават с абсолютни безполезни глупости ,това да се преименува, на тази планина да се смени името, това не българско, на онова дере да се смени името и т. н.т .Погледнете какво правят тези прости "гаджали" Купуват 100 броя ф-35 наведнъж, БГ губи от такива като вас

ок... не искам са чувам повече никой от тях да говори на руски!!!! Особено Болен Сидеров. ба си идиотизма.

Що, развален ли руски говори?

Сега като са на власт патриотите, защо не подкрепят местните инициативи за смяна на турско-арабските имена във всички области на България? Нещо не им се чува гласа?

А кой ще им "входира" законопроекта? И не само това, после ще трябва да го "изходират", а накрая и да го "валидират". Трудна работа.

Да глобяват и националните медии, които продължават да използват географски наименования, различни от официалните, например прохода Хаимбоаз и прочие.

Подкрепям! Ето затова винаги ще гласувам за ОП защото държат на българското! Кирилицата е българския език, ние сме създали език който го ползват 160 милиона по света, още повече че и на евро банкнотите пише на латиница, гръцки и кирилица т.е. на български език, а управляващи и други с висш пост да си позволяват да пишат на маймуница шльокавица и прочие е недопустимо! Глоби и това е! Докато се научат да уважават българския език!

ще умрете от глад, загубен народ сте..

Ти първо се научи да пишеш грамотно, тогава давай акъл, цървул малоумен!

навсякъде в Българските институции ,банки и прочие трябва да се говори и пише на Български, доста програмни продукти ползвани в български институции не са на български

И ти си един малоумник.

Този, които наистина могат да работят с програмни продукти, обикновено езикът на интерфейса не им е проблем! За дебелогъзестите лелки обаче, които молят някой да им настрои компютъра да тръгва на кирилица, чуждият език е бедствие!

В пеевските медии рекламират членове на слугинажните му партии извън ДПС. СМРАД !!