Онкоболният Айвън Андреев осъди НЗОК заради отказано лечение, защото е мъж

Върховният административен съд се произнесе, че решението на касата е незаконосъобразно, а пловдивчанинът, който страда от рак на гърдата, е дискриминиран по пол

Обратно в новината

Коментари - Онкоболният Айвън Андреев осъди НЗОК заради отказано лечение, защото е мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борете се хора с държавна мафия !

във форума, дето не са разбрали, че дори и при мъжете има рак на гърдите?! Гледайте малко по-умни приказки да пишете, а не само да се подигравате за всичко.

Егаси да не си мъж в тази държава - всеки те използва и не ти се полага нищо. Но сега идват избори нека си охажват по-бедните пенсионери и държавната администрация, която те са назначили. От работещите и от майките с деца ще получат един голям в тъпата кратуна и големите задници - без нас няма да има нито икономика нито ще оправят демографската криза и изчезването на нацията ни.

Не че нещо, ама за ракът няма лечение. Има само курс с медикаменти/терапии, който струва камара пари. Огромна камара пари.

По принцип животът е болест, предавана по полов път и свършваща фатално. Ти, примерно, с твоите 'познания', защо не се отстреляш, за да не хабиш въздуха?

Не че нещо, но си изключително неосведомен. Познавам хора в ремисия от почти 20 години, при това със сериозни онкологични заболявания (дебело черво, панкреас, черен дроб). Познавах и един, който беше в ремисия от рак на червото 33 г., почина миналата година на 95 г., но не от рак, а от тежка пневмония. При откриване в ранна фаза шансовете са по-големи, но и в по-късни етапи има надежда. Лечението на рака не е това, което е било преди 50 г. Скъпо ли е? Да, скъпо е. Но животът е безценен.

А забавянето на лечението с една година как се отразява на шансовете за успех и на цената?

Що не вземеш да млъкнеш,а!?

До по долния дебил: Явно не само ти си тъп.....явно и тия в НЗОК са дебили

Абе само аз ли мога да мисля в тая държава?! Рак на гърдата как ще има, след като е мъж? Само аз ли си задавам тоя въпрос и за пореден път май само аз мисля тук, а?

Отвори първия ти попаднал учебник по анатомия и помисли върху видовете тъкани в мъжката гърда. После отвори гугъл и напиши рак на гърдата при мъже. Помисли и върху тези данни.. После плюй в пазва..

Абе ти ако вярваш на учебници, писани от нашите "акдемици" или но гугъл, ясно ми е защо си на това дередже.И да знаеш, скоро няма да се оправиш.

Обаче вярвате на 'теориите' за джендър.

Да, само ти си толкова тъп! Двете зърна над пъпа ти какви са?

Бъркаш го с рак на яйчниците.

Мисля, че си най-тъпото парче от всички тук.

Спомням си как си празнувах 17тият рожден ден в караокето му. Ходихме редовно с компанията. Дано оздравее и се оправи!

Робите в днешна колониална окупирана от САЩ пропаднала България въобще и не подозират какви отрови наречени "хранителни стоки" консумират. Храни бъкани с ГМО и химически елементи от цялата Менделеева таблица. Ултра скъпи хранителни стоки, месо, мляко, плодове, зеленчуци и яйца на спекулативно високи астрономически петорно надути цени. А всъщност - жива отрова и жива болест. Всички храни в колонията са пълна шитня, но най-гадните си остават пилетата. Пилета гъчкани с всякакви видове хормони и ГМО, в резултат на което на мъжете им порастват цици, а на жените хуища. Пилета, които не струват и 15 стотинки, ама спекулантите ги шиткат на робите по за 15 лева! Въобще не е майтап това!

Ако ти кажа, че в "полезното" мляко и производните също е пълно с хормони, кво праим?

при това не нарочно - храната за добичетата е такава.

До иво..ще му духаш ли че искаш да знаеш какво е, ясно е едно, човека е болен и има нужда да се лекува , накрая сметките от към гробищата знаете на кой ще ги плащаме всички.

Ами то дискриминационно е и това, че има ваксина за папилома вирус, но само за момичета е безплатна в БГ, а за момчетата трябва родителите им да си я купят ??? Защо след време и едните и другите ще имат полови контакти и ще се зараяват взаимно.... Тъпаци

Не е същото. Ваксината за папилома вирус е превантивна мярка срещу рак на маточната шийка. Мъжете нямат нито матка, нито шийка към нея. Както и ние, жените нямаме простата. Но гърди в една или друга форма имат и двата пола.

Тази ваксина я пласираха компаниите на Бил Гейтс. И ударно я пласира неговата организация СЗО. Ако сси направите проверките, ще видите, че тази ваксина обикновено причинява стерилитет на девойките. Също можете да проверите и за много хиляди дела, моито водят пострадали, вече стерилни срещу производителите на тази ваксина. Грозно звучи, но така ще се получи естествен отбор и глупостта ще намалява. Не разбрахте ли още, че политиката на СЗО и кукловодите е населението на земята да намалява. И всички да работят за тях. А не да охолствате. Предвиден ни е статус на роби. А те се опитват да ни унищожават по всички възможни писти. Дебиле у нас им целуват гза. Ба си гаврата с човешки същества е това.

Жените нямат тестиси, пенис и простата, мъжете нямат вагина, матка и яйчници, млечни жлези имат и двата пола, въпреки, че при жените са по-развити. А нещо щом го има може да хване злокачествени изменения. Какво неясно има? Апропо инструкцията е писана от лекари между другото, хахаха, 6 години учене, а?

В абсолютно всички смрадливи, пропаднали, капиталистически кочини дискриминацията по всички възможни параграфи, признаци и критерии си е нещо напълно в реда на нещата. Дискриминация, робство и фашистки практики са лицето и визитната картичка на днешния корпоративен либерал-фашистки капитализъм от англосаксонски тип. При капитализма човешки права няма и не съществуват - то няма как и да има такива права, след като самият капитализъм е всъщност робовладелски строй по своята същност и съдържание, а всички обикновени хора на наемния труд са просто роби, чийто живот не струва дори пукната пара. Най-широко разпространената дискриминация в условията на сегашния, див, варварски, уродлив, "либерал" капитализъм от англосаксонски тип, за колониална България пък да не говорим, където е истински ад, е дискриминацията по възраст. Изритват те и те изгонват от работа още на 40-41 годишна възраст, максимум на 45. Щото по англосаксонските "стандарти"(възприети от всички фашистки капиталистически кочини по цял свят) на 40-45 си вече в предпенсионна възраст. Капиталистът-робовладелец наема на твоето място някой млад роб на 20-25 години, не за друго, а за да му плаща 4-5 пъти по-малко отколкото на теб. Този младият роб като мине 40-42г също бива изритван от своя робовладелец-капиталист, който го заменя с друг млад роб, и те така - този цикъл си върви цяла вечност. Не дай си Боже пък по някаква причина да останеш без работа на 50 или над 50 - отиваш директно в гробищата, защото посмъртно за теб на такава възраст абсолютно никъде не те искат на работа - дори и като уличен метач, чистач или боклуджия. Ако искаш отивай се оплаквай на арменския поп. Ама иначе пък соросоидните ЦРУ-медии по света и у нас от зори до здрач, а после от здрач до зори 24/7 365 дни в годината промиват мозъци и ни убеждават колко хубаво, прекрасно, готино, мило и много окейско нещо било капитализма в днешния му вид.

в мацква как е здравеопазването

Изритан си за некадърност и трябва да ти съчувстваме ли?

Луди полицаи убиват хора в град Бобов дол, докарват си роми(ДЖИПСИ) в града, тропат по вратите влизат и убиват! Спрете лудите полицаи, къде е СОБТ тези в Бобов дол са луди роми !

и в НЗОК работят олигофрени и идиоти, щом делят болестите на женски и мъжки!... Точно, както и в Народното събрание и в МС... Направо сме, като в някакъв кошмарен филм!

Това на снимката ми прилича на мъж,последно какво е ?

точка

Човек!!!!!! Нещо, което ти НЕ си!

Конституция Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Абсолютно правилно сте копирали текста от Конституцията. Има само един проблем, който пропускат и болния и касата и съда - препаратите за лечение са различни а дъртия п...л иска женски препарати. Равенството постигано по този начин е чиста дискриминация на останалите хора и предпоставка за хаос и парадокси не само в правния мир.

Лекарството е само рестриктирано в България. Мъжете също боледуват от рак на гърдата. А ти пропусна да разбереш точно това, че само по себе си това лекарство не е "женско"!!!! Ама е трудно да се мисли когато като теб имаш две мозъчни клетки с перманентен конфликт!

Лечението е с едни и същи медикаменти. На много хора може да им е странно , но и мъжете също могат да страдат от рак на гърдата. Разликата е ,че много рядко. Можете да потърсите ,лечението е идентично ,със същите медикаменти.

Ти тъп ли си бе?

То е очевадно, че е тъп. Само си представи, че има право да гласува подобен индивид и да определя посоката на страната.... Мъка, мъка! Лошото е, че такива като него не са единици, а са ужасно много!

Много благодаря за изключително компетентните мнения, като щрих само да поясня, че съм служител на голяма болница с голямо онкологично отделение и информативно да ви кажа, че препаратите НЕ са едни и същи. Пожелавам на всички, определящи ме като "индивид" с особено лоши качества никога да не опирате до нужда да разберете разликата. Останете си със здраве.

Тежко ни, ако наистина сте в здравеопазването. Много "мило" отношение към пациента имате- "дърт п..ал" !

Жалко, ако това сте "специалистите", на които разчитаме... с тези думички... ей го проблема със здравеопазването! И дано си чистач/ка... че жална ни майка с такива като теб! И да, мненията тук са доста по-компетентни от твоето! И това е жалко също!