Омикрон оцелява цели 193 часа върху пластмаса

Новият вариант на коронавируса има многократно по-висока устойчивост от Алфа, Бета, Гама и Делта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шит ба Омокрона!

Айде стига с тия простотии! 192 часа.., ако го бяхте написали в секунди ще ше да звучи още по страшно! Нещастници!

Брех,мамичката му гадна !

Още през март 2020-та, започнаха със статии колко време се бил задържал коронавирусът върху повърхности. Сега се пробват да завъртят колелото наново с омикрона. Какъв е този страх от омикрон? Нали е най-лекият вариант, според самите тях, а същото така и най-заразния. Значи ще премине за кратко през всички и циркът ще свърши.

И гробовете ще се затворят...ма де толкоз акъл от плоскоземци еднокнижници....

Каквото и да е , по лошо от опг герб няма Мръсна полицейска групировка, наречена мафия Крадции Рекиртьори Убийци

ПИПО

Утре ще "докажат", че вируса може да изкара 100 дни в открития космос.

Големи яйца че оцелява

Много прясна новина е това. Седя си аз и си мисля дали нямаше същата още през март 2020. ЕПИДЕМИЯ ОТ КОРОНАВИРУС 2019-nCoV: - International ...https://www.fip.org › files › content › publicationsPDF Mar 4, 2020 — СЗО препоръчва формите за дезинфекция на ръцете да имат съдържание на спирт. 80% етанол или 75% изопропилов спирт. https://www.fip.org/files/content/publications/2020/CORONAVIRUSGuidanceBULGARIAN_20200304.pdf Я.... 4.3.2020та... Откога вече новините днес се публикуват преди 2 години?

Ми нали през 2 години трябва да те плашат,бре !

Че той живее повече на метал отколкото в човешкия организъм. За три дена си го изкарал

Проблемът с живота върху метал още не е дошло достатъчно назад в миналото да го обявят. Това с живота на ковид върху повърхности и ефекта на спирта е само на 2г новина. Няколко месеца след това след случая с круизния кораб, дето някак си намираха навсякъде следи от вируса с дни, ама не бяха заразени всички, въпреки че бяха затворени на кораба 2 седмици, стигнаха до извода, че остават следи от РНК, но те в рамките на минути, особено в топло време, умират и не могат да заразят. Нещо като да остане разлагащ се труп на мястото. Просто явно разчитат, че хората масово не помнят новините отпреди 2 години.

На кауфланд количките с пластмасови дръжки. Кунчо веднага наложи локдаун на Кауфланд. Има риск всичките 50 интензивни легла са се заемат и закриваме държавата. Егати идиотите.

За малоумници , като тебе, на всеки голям магазин за хранителни стоки стои флакон с дезинфектант и надпис с молба да се дезинфекцират ръцете и дръжката на количката ама нали чукча е писатель...

Може ли белина вместо алкохолен дезинфектант? ;-)

Ковид е вече настинка, трябваха 2 години за да достигне тази фаза. Спрете вече със страховете!

А с белината как стоят нещата?

Пореден юридически плесник срещу "ковид мерките" в САЩ и то в Ню Йорк, "крепостта" на американските либерали. Върховният съд на щата Ню Йорк обяви задължителното носене на маски, включително в училищата, за незаконно. Мотивите на съдия Томас Радемейкър са, че "заповедта за маските" на щатския губернатор Кати Хачъл е в противоречие с конституцията на САЩ, нарушава конституционно гарантираните права на гражданите и е правно неприложима, тъй като Ню Йорк вече не е в извънредно положение.

Ще пусна линкове, че си забравил. https://www.cnn.com/2022/01/24/us/new-york-state-mask-mandate-ruling/index.html https://www.reuters.com/world/us/new-york-state-mask-mandate-struck-down-by-judge-congressman-2022-01-25/ Иначе ще кажат, че това е поредна лъжа на антиваксърите.

Вчера писаха, че след 5 секунди във въздуха, губел способност да заразява. Сега пък пишат, че е устойчив и се задържа с дни по повърхности. Чакам следващата дописка да ни облъчат с поредната небивалица.

Трябва и да кажат хората да не си лапат ръцете и така да се предпазят :D :D

През банан ми е колко оцелява плюнката върху пластмаса! Мийте си ръцете и няма да имате проблеми! Въпрос на елементарна лична хигиена по принци, а не само в конкретната ситуация!

Интересен въпрос - колко ли оцелява върху ослюнчен банан?

Зависи от цвета на банана:)))

Интересно изследване- възрастните(над 60) повишават драстично смъртността си след първата доза ваксина, като говорим и за общата смъртност, не само ковид. След 21 дни от втора доза почти няма видим ефект от ваксината като защита. Изследването е правено по данните за смъртността във Великобритания. https://www.researchgate.net/publication/356756711LateststatisticsonEnglandmortalitydatasuggestsystematicmis-categorisationofvaccinestatusanduncertaineffectivenessofCovid-19vaccination https://bit.ly/3H1fo8I Martin Neil Queen Mary, University of London Norman Elliott Fenton Queen Mary, University of London Scott Mclachlan Queen Mary, University of London Joshua Guetzkow Hebrew University of Jerusalem Latest statistics on England mortality data suggest systematic mis-categorisation of vaccine status and uncertain effectiveness of Covid-19 vaccination December 2021 DOI:10.13140/RG.2.2.14176.20483 Hence, after our offset adjustment we observe no significant benefit of the vaccines in the short term. They appear to expose the vaccinee to an increased mortality, in line with what we know about immune exposure or pre-infection risks, but with perhaps a small protective benefit accruing post second vaccination (although we do not see this in the offset adjusted results). An excellent analogy for what we are observing is made in [15] where the challenge is to get from a foxhole to a bunker, which is protective against artillery but to get to the bunker you must cross a minefield where you are exposed to accurate and deadly sniper fire. The second vaccine is like the bunker, while those in the foxhole are like the unvaccinated; those who die when crossing the minefield are classified as fox-hole deaths. Поради това след нашата корекция на отместването не забелязваме съществено предимство на ваксините в краткосрочен план. Те показват, че поставят ваксинирания в ситуация с повишена смъртност, което съвпада с това, което знаем за експозицията на имунната система или пре-инфекционния риск, но имат малък защитен ефект придобиван след втората доза от ваксинацията(въпреки че не виждаме това в коригираните с отместване резултати. Отлична аналогия за това, което наблюдаваме е направена в [15], където предизвикателството е да се стигне от землянка в бункер, който защитава от артилерия, но за стигане до него трябва да се премине минно поле, в което си подложен и на точен и смъртоносен снайперистки огън. Втората ваксина е като бункера, докато тези в землянката са неваксинираните; тези, които умират при пресичане на минното поле се класифицират като умрели в землянката. Такова същото изследване за Германия- https://notrickszone.com/2022/01/21/analysis-by-german-prof-thousands-of-hidden-deaths-daily-may-be-greatest-medical-debacle-in-human-history/ (University of Regensberg Professor Christof Kuhbandner) https://bit.ly/3GVxBV4

Пак лъжеш.

Пускам линк към изследване и статия. Какво точно трябва да е лъжата според теб? Че има такива изследвания правени? Ако не ти харесват изследванията, вече си пиши на авторите им.

Ужас, нима вече нищо не може да се направи, Добре, че си направих бустер неотдавна. Аз силно вярвам в науката развивана от прогресивното човечество и мощта на фармацефтичната индустрия, но е въпрос на време. Дано успеят час по скоро да направят новата ваксина.

Каква нова,бе.То стара няма:)))

Ваксинаторите квичат като кучки, не могат да контролират безобидната хрема Омикрон, до месец всички ще имаме естествен имунитет за Ковид. Как ще ни карантинират, бустерират, сетрифицират тогава?

Не виждам кьорав ваксинатор да квичи. Затова пък виждам събрание на антиваксинатори :-)))

Ами логично, Уотсън - оцелява в пластмаса за да може да го разнасят до всяка точка на света в пластмасови опаковки ;)

Въй! Продължаваме с рекламната кампания.... Ето я истината защо ни лъжат, че един по-силен грип засягащ само възрастни и с тежки хронични заболявания е супер невероятна епидемия и ни затварят, тормозят със сертификати и ваксинации. Просто е бизнес https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/01/25/4305934lekaripecheliatogromnipariotvaksinaciisreshtu/?ref=homeNaiNovoto#comment-51 Поставянето на ваксина срещу коронавирус е толкова добре платено, че се превръща в доходен бизнес за множество лекари в Германия, разказва "Дойче веле". Нима лекарите могат да вършат добре своите задължения само ако получават много пари? Пандемията поглъща от държавата пари, а това означава и от всички нас, гражданите. И то много пари. Ако това е необходимо от медицинска, икономическа или социална гледна точка, нека се дават. Но когато на отделни професионални групи се правят "подаръци" за сметка на всички останали, разбирането се стопява. В късното лято на 2021 имунизационните центрове бяха затворени, макар че само половин година по-рано те бяха изградени с големи усилия и с много пари. Само няколко седмици след закриването им обаче изведнъж бяха препоръчани подсилващите имунизации с бустерни дози. И трескаво започна да се обмисля как може за най-кратко време да се поставят максимален брой ваксини. За търсещите информация кои всъщност са жертвите, ето за Израел, щото е с графика- над 70 годишните. Едва ли събраните под 40 годишни са и 2% https://www.science.co.il/medical/covid-19/Death-statistics.php УК- https://www.theguardian.com/world/2022/jan/16/what-do-we-know-about-people-who-died-covid-uk 2% са жертвите под 44г! САЩ-75% от умрелите от ковид са с ПОНЕ 4 ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. https://anthonyblogan.com/cdc-director-rochelle-walensky-says-majority-of-virus-deaths-are-from-unwell-people/ Цитирано е изказване на директора на CDC и има линк към видео с интервюто. https://twitter.com/i/status/1479641832346763264 - видео У нас 1.4% от умрелите от ковид(записани като такива) са под 40 годишни, а 62.8% са над 70 и още 23% са 60-69 годишни. Стресират ни с единствена цел да не се усетим как прибират едни огромни пачки от нищо. Заради тези пари ни затварят и тормозят. Дали не е време да ги спрем? https://news.bg/health/meditsi-skochiha-sreshtu-ivan-madzharov-i-aleksandar-simidchiev.html Лекари подадоха жалба срещу д-р. Иван Маджаров, председател на БЛС и д-р. Александър Симидчиев относно грубо погазване на професионалната етика на лекарите в България. Позицията* е разпратена до медиите и адресирана до Централната етична комисия на БЛС и до Столичната комисия по професионална етика към БЛС от Център по интегративна медицина и подписана от д-р Христо Дамянов, д.м., д-р Владимир Павлов, д-р Александър Тодоров, д-р Стоян Алексов, проф. Лъчезар Аврамов. В последно време, средствата за масова информация са завладяни от изявите на д-р Александър Симидчиев, който не само, че изнася пред широката българска общественост абсолютно неверни, доста смехотворни и неподкрепени с факти и доказателства данни, представяйки ги за истина, но и си позволява да обижда и клевети инакомислещи колеги - лекари и особено доц. Атанас Мангъров във връзка с професионалната позиция на последния по диагностиката и лечението от COVID-19, както и ефективността на предприетите от управляващите ограничителни мерки. Публичната позиция на народния представител д-р Симидчиев очевидно му предоставя по всяко време широка медийна трибуна, от което положение лекарят Симидчиев се възползва без оглед на факта, че темите, които коментира в националния ефир и останалото публично пространство извън пленарната зала на НС, не са от притежаваната от него медицинска специалност, което го поставя в категорията на изпълнители на политически поръчки или некомпетентни лица по дискутираните теми. Това обаче очевидно не притеснява д-р Симидчиев, който с апломб и патос се е вживял в ролята на Ковид-ваксинационен инфлуенсър и критик на гражданите, които имат обратното мнение, включително и на колегите си - лекари с такова професионално мнение. С това свое все по-натрапчиво и предимно необосновано от притежаваната от него професия и опит поведение, д-р Симидчиев е нарушил и продължава да нарушава грубо професионалната етика, както спрямо обществото и гражданите, така и спрямо колегите си.

пластмаса в тази Япония.

Чакам статия за ваксината, която го убива за секунди, дори върху пластмаса. Само с поглед от ваксинирания.

Пълни глупости

на човек и дрехите му колко дълго оцелява?

Време е да изхвърлим пластмасата от бита си!

Местя в другия крачол !!!!

Какво местиш в другия крачол?

Вземи си лупа и ще видиш.

Алкохолен дезинфектант - Без коментар. Хау!

Има и неалкохолни-например сярна киселина. Не оцелява и една секунда.

Пия си "огнената вода" на дедо, мия се с пърцуцата на тате и ми е през дедовия. Хау!

През дедовия ми е