Оманският фонд с план за спасяване на КТБ?

Държавният инвестиционен фонд на Оман и други акционери в българската КТБ ще се опитат да стабилизират закъсалата банка.

Обратно в новината

Коментари - Оманският фонд с план за спасяване на КТБ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът е защо сукалчето и измекяр Чобанов е говорил с Оманския фонд миналата седмица? Защо още в началото не дадоха възможност на акционерите на банката да я изправят, а ги натириха с парите им в Оман? Защо в един глас помиярите ревнаха още на 20 юни, че банката е във фалит? Ами защото такъв е сценарият на бащицата (казват че бил Доган) по който всички помияри и измекяри работят. Направиха огромна манипулация, съсипаха напълно здрава банка с цел нейният бизнес да се придобие за жълти стотинки от преуспелия 33-годишен примат Пеевски, или от мафията, която стои зад него. А с цялото си нахалство бандитите (всички държавни институции, които злонамерено съсипаха банката) поискаха народът с данъците си да плати масрафа. Е, такава държава нема - но мафията си има такава държава. Хора, бдете, защото престъпниците са завладели 90 % от държавата и ако не си я отвоюваме - може и с кръв, ще ни наденат вилките на вратовете ни и ще ни направят роби завинаги. Ще манипулират изборите, ще ни унижават и ние няма да можем да направим нищо. Опасявам се, че наближаваме чертата, след преминаването на която няма да можем да си отвоюваме държавата, а ще ни остане единствено бягството в чужбина!!! Дано всички си даваме сметка, какво ни чака, ако продължаваме да нямаме достойна и гражданска позиция!!

Къде е Волен да им се надупи? Ако му платят достатъчно, дали ще стартира следващата си кампания от Оман, както го направи от Москва с предишната?

Съд за виновните и никакви заеми заробващи балгарите.Всички които са получавали кредити трябва да се накарат да си върнат дълга.Насилствено ако се наложи! Всички мутри в панделата-този път не бива да им се размине!

Дрън - дрън. Поредната партенка. Винаги един и същ сценарий с разпространяване на "партенки". Използваха го преди фалита на БГА "Балкан", "Югоагент", "Ийст-Уест интернешънъл", "Плама" - Плевен, "Кремиковци" и къде ли не още. А завлечените са готови да повярват на всичко, просто защото страшно много им се иска, да е вярно.

И ОТ ТОЗИ ХРАСТ ЗАЕК НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ !! Няма луди да плащат кредитите на ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ на лицето Доган, който чрез КТБ разпределяше ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА !!! Най доброто решение е ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ НА ДЕПОЗИТИ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В АКЦИОНЕРИ КОИТО ЩЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА стриктно да контролират поведението на органите които ще извадят ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ЛИСТОВЕ СРЕЩУ ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ НА ДЛЪЖНИКА ДОГАН !! Интереса на частните кредитори ще има много по позитивен ефект от държавата или някакви си там управлявани от Доган институции!! НЕОБХОДИМ Е НОВ ОДИТ С ПЪЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА БАНКАТА, КОЯТО КЪМ МОМЕНТА УМЕЛО СЕ ПРИКРИВА ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!!!

Мини акционерите не пеят,само тези с високите проценти!

не е здравословно за една банка да е затлъстяла и с наднормерно тегло в държва,където здравната каса е слаба и болна,а за да се постави точна дiaгноза,няма пари...

Да, прав си VAV! Трябва сички банки да се поизтръскат като брашнени чували и ще има за здравната каса!...

Пряко засегнати са над 15 000 служители и работници само от ВПК. Поне 150 000 са засегнатите в други сектори. Застрашена бе националната сигурност на страната...

На изборите ще гласувам за мусюлманите в лицвто на ДПС. Нашите шишковци (шишмановци) ми пречат да си получавам пенсийката в КТБ...

поредно разочарование за ъправлението на дарявата.никога няма да гласъвам,никога...кои ще плати на потарпевшите нервите и липсата на средства?!ако бях по-млад,ден нямаше да стоя б бг.ялко за красивата ни природа и хората,които са преварнати б овце и роби. ялко и...тажно.тък не се преследват коръмпираните политици и началници,а точно обратното-трябва да си нагал,алчен,властолубив ибезчовечен,за да заемеш някакав по-висок пост,независимо от сферата.бог и изванземните да пазят балгария,хората не са способни на това. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чедо, гласувай за ДПС - само те искат да се въстанови банката, за да не се скапят и другите, както е тръгнало!..

Защо БНБ МЪЛЧИ ??

Чедо, и те участват в заверата... Не видя ли как се заплитат в лъжите си като пилета в кълчища...

Видях и чух , бабо !! Ама, писна ми вече бе бабо !!

Имат още 2 месеца,защо да прибързват!

Ми щот са на хранилка бе пич

За какво са им 3 месеца, като състоянието се знае, особено на управителния съвет и мажоритарния собственик или пък са решили да я доопоскат за тези 3 месеца !! Да отварят до две седмици вратите на клоновете и хората-вложителите до 196 000 да разполагат с парите си, или да ги предоговорят или да ги изтеглят !!

Попитали радио Ереван Колко пари има Вежди Рашидов Радиото отговорило: 196 000 лв

Сега ако главния пр-р предяви обвинение срещу ИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ,би трябвало да има и...ОСЪДЕНИ....!?Ноо....,ЕДВА ЛИ ...това може да стане у нас....!?Тия служат повече на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,ОТКОЛКОТО НА НАРОДА СИ ,който хем е Потърпевш,хем им ПЛАША И ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И после ПЕНСИИИИ...!?Май е...така ..а...!?Ако не е -ще се извиниме на Гл. -я...,но едва ли ще се наложи....!?

Омански, догански или ердогански е плана, няма значение. Гнусното е, че няколко правителства и депутатите в НС са съучастници. Която и партия да се обади по въпроса, то е за да забърка по-голяма каша. Интересно, кого ще обслужва тази оманска банка, след като никой няма влезе вече в нея?!

Каква оманска банка бълнуваш?Това е държавен фонд на Оман участващ с 30% капитал в КТБ!И тях са ги заблудили!Арабските банки ,особено в обединените емирства са от най стабилните,те си имат специална политика и винаги е успешна там на тяхна територия,а тук е различно!

Спрете с лъжите! От един месец слушаме лъжи и слухове! Господа журналисти спрете да преповтаряте непроверени информации, ако уважавате професията си!

В случаят КТБ наблюдавахме как държавата, в лицето на прокуратурата и БНБ, под диктовка на частни интереси, се опита да открадне спестяванията на вложителите в банката, както и да не си плати кредитите.

След пълния провал на БСП, пуснаха в публичното пространство дъвката КТБ, за да има с какво да залъгват маймунките. За КОЙ ли път?

Е то е ясно, че тази банка вече е история. Нейната задачка е изпълнена да се откраднат едни пари. Българските данъкоплатци ще покрият загубите защото си нямаме държава. И ето двоен грабеж. Като случаят с Лемън Брадърс. Употребяването на банки е опасно за вашето здраве. Хайде със здраве...

ОМАНЦИ, ИСКАТЕ ЛИ ДА СИ ОТВОРИТЕ БАНКАТА ЗА ЕДИН ДЕН ОЗДРАВЕНА? ДОСТАВЕТЕ МИ ЗА ЕДНА НОЩ В КИЛИЯ ЛИЦАТА: ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И АХМЕД ДОГАН. НЕ ПИТАЙТЕ КАКВО СМЕ СИ ГОВОРИЛИ И КАКВО ИМ СЕ Е СЛУЧИЛО ТАЗИ НОЩ! НА СУТРИНТА БАНКАТА ЩЕ Е ОЗДРАВЕНА И ГОТОВА ЗА ОТВАРЯНЕ.

Къде са черните кутии на КТБ? Много лоши времена се задават.:( Имам усещането, че краденето ще става все по - трудно.

На всички тролове, налазили този форум искам да кажа, че ако оманския държавен фонд оздрави банката, Елка - жената на Орешарски ще остане с пръст в устата, а на нея бяха обещали Креди агрикол. Това е една от авантите на Орешарски - бъдещият скромен преподавател. Много трудно е Оманския фонд да е офшорен, след като е държавен, още по-малко Ройтерс ще си плюе на физиономията и ще се позовава на източник от този фонд. Къш, ТРОЛОВЕ, къш!!!

Ехе,ти да не си Цветан Василев "обещателя",големи глупости!Креди Агрипол е купена от КТБ и се управлява от дъщерята на Василев,а ти си дрънкаш али бали да разсейваш аудиторията,що ще жената на Орешарски там,не си наред,и ти като Борисов съвсем изпращяхте бе!

val55

Ще научим точно как стоят нещата на кукуво лято. Така де, изкараха вложителите за по голяма лихва включително и фирмите независимо какви са -кукувици. Сега всички го разбраха, какви са включително и вложителите на КТБ. С една дума г.з глава затрил. По рано една банка даваше капитал на .... и те си правеха нова банка, а сега... В бъдеше най добре е ликвидността на всяка една банка имам предвид до 200 000лв. на всички вложители да се държи в БНБ поне да се знае, че тези влогове са на 100% гарантирани при поискване, а останалите парички над тази сума божа работа. Всеки да си прави сметката къде, и по колко да държи и в какво още.... Продължат ли по този начин да се управляват банките винаги, ще има опасност да се източва държавата, като гарант не, че над законовата гарантирана сума няма да изкуши някои далавераджии. В този случай държавата няма да даде и лев от бюджета. Лихвите по депозитите, и кредитите да се определя от банков пул и да се одобрява от БНБ. По бързо променяне на закона за банките, а не да се ограничава свободата на словото т.е., никои да не смее да критикува банките от това, което му причиняват те, като техни клиенти...... По тая логика, която искат някои да се узакони следователно няма да може да се критикуват Парламент, МНР, ДАНС, БНБ съд, прокуратура и т.н., Дайте да си върнем диктатурата, и така да си караме до пълното ни разпадане, защото няма да има никакъв коректив от тези, които избират па макар и на хартия.....

Днес, 21 юли КТБ я отвориха, а септември ще е още по-по и най-отворена банката! Съвсем ще я проветрят! Цял свят им се смее днес на "банкерите" от БНБ - думата им на 2 не става.

Опряхме ли пак до османците, иначе не се даваме ама за пари......!!!!

БНБ-то, завторете я тая банка, че както обявихте и я отворихте днес на 21-ви юли много течение става - ще настине някой.

Защо въобще БНБ позволи на прокуратурата да събори една банка. Как така първо не се опитаха да я подкрепят, а след това да я затварят. Защо господа Управители на БНБ. Какво като г-н Пеевски твърди, че някой ще го застреля, защо хвърлихте на кучетата хората, фирмите. Тук наистина имаше замисъл да се дестабилизира държавата и нищо не може да ви извини господа Магистрати, управители и под управители, а и г-н Борисов. За ДПС въобще не говорим за тях само кокала е важен. Всички ВИЕ проявихте лицемерие, безотговорност и голям егоизъм спрямо народа си. Дано Ви накажем на изборите. Г-н Борисов Вие показахте, че сте готов да минете през трупове, за да управлявате. Дори и да се стекат, като овце избиратели да гласуват за Вас есента на съвестта Ви ще тежи голям грях и не Ви завиждам, защото от себе си човек не може да избяга.

Нали знаеш, че задаваш отговори;о(( Защото всичките изброени групи са в кюпа КТБ. Или по-скоро на хранилката КТБ с преференциални лихви по депозитите! Да си чул за повдигнато обвинение към Цветан Василев?!

В Закон за гарантиране на влоговете в банките, чл. 5, ал. 1 се казва: Не се изплащат гарантираните размери на влоговете в банката на лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия Та който си е договарял с Василев за нещо по-специално, сега ще остане с пръст в устата. Даже не и в устата

А бе тя тази банка много "тънка" нещо .... Щом за 129 млн. се купуват 30% от нея, значи цялата струва около 400 млн. Че ако бях чул - да съм си я купил цялата !!!!!

Последна цена на акция: 78.05 Брой емитирани акции: 6 551 731 Пазарна капитализация: 511 362 605 / По данни на Инфосток бг

А бе има ли още не разбрали, че Оманския фонд е оффшорен, а всички оффшорни компании имат за контакт само и единствено Fax или телефонен секретар. Та ми е чудно финансовия министър какво толкова си е говорил с призраци.

От Оман станаха Oнан!

ЕЙ, ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПИШЕТЕ ЗА СВЕЩЕНАТА БАНКОВА СИСТЕМА! ПРЕДУПРЕЖДАВАМ! ПОМНИТЕ ЛИ КАК НИ СЕ КАРАШЕ ОВЧЕВ ПО ТЕЛЕВИЗОРА! СЕГА СЕ ПОКРИ И ТОЙ, ДЕ! КАК МОЖЕ СРЕЩУ ТАЯ АНГЕЛСКА СИСТЕМА ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ? МОМИНА СЪЛЗА! ЩЕ ВИ ГЕПЯТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ! И МЕН ВКЛЮЧИТЕЛНО!

КТБ ЩЕ БЪДЕ ВАЖНА КАРТА В ПРДЕИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ! НЯМА ДА Я ОТВОРЯТ НА 21.09, ЩОТО Е 2 СЕДМИЦИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ОПАШКИ ПРЕД БАНКИ! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ ПОЧНЕ ДА ИЗТИЧА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОДБРАНИ КЛИЕНТИ НА КТБ- ПР. Я БОЧКО ИМАЛ ВЛОГ, Я ЦЕЦО, ЦЕЦКА, СТАНИШЕВ И ПР...

какво ще стане с купената от КТБ преди месец френска банка Креди Агрикол България ЕАД. След стабилизиране на КТБ със средства на България, отново ли щех се продаде на Французите. С други думи как се измъква френска банка с български средства.

Каква ти ''помощ'',нали всичко в банката е ''наред'',...УЖ била нарочена?????

Банката: ни отворена, ни фалирала. Парите за спасяване ту ги има ту ги нема. Ту един ще спасява, ту друг, ту няма да спасяваме, ту ще я фалираме, ту няма. Едно е ясно: Дребните вложители ще си видим паричките на кукуво лято.

За огромно съжаление май натам отива работата ?

Поведението на институциите прокуратура, данс, следствие, мевере, бенебе, медии и приносът им за катебе кейса ?

Тия дето свиркаха с вувузелите миналото лято къде са?

Чакат протест против оставката на Орешарски.:)

Aз от това съобщение разбрах, че банката няма да отвори септември, а на Нова Година. Обаче на коя ще трябва да хвърлям боб.

Оман предлагал това, Оман предлагал онова. Добре други инвеститори ще вземат част от дела на Цв.Василев и ще закърпят собствения капитал на банката. Питам колко е привлеченият капитал, каква част от него се покрива от активи на банката, каква част не достига и кой ще я плаща?

има ли наоколо зелени отровни капути

Та доколкото разбрах - един сюнет на Цветан Василев и банката е спасена ... :)

Оманският фонд с план за спасяване на ,,,,,,,,,,,,, . Е то османците почнаха , нормално е оманците да приключат процеса .