Инспектори започнаха спешна проверка на спинерите

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) извършва извънредна проверка на антистрес продукти-спинери, съобщиха от агенцията.

Обратно в новината

Коментари - Инспектори започнаха спешна проверка на спинерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"деца със синдром на дефицит" .... Ще се сети ли някой с дефицит на какво хахаха. Еххх родна реч омайна сладка. Реч на мама, баба, тате и на батка.

Агентите в Държавната агенция не са си получили комисионните и сега правят проверка.

А бе какво стана с урана в Хасковската вода?

както досега, там си е ... и там ще си остане :)))

тва ква играчка е?! едно време имаше играчки!!! тва е няква глупос на колела. индустрията се скапа от боклуци, как може да се произвеждат подобни простотии деба и пазарната тъпотия...

E как да ви кажа: малко закъсняхте! Вскъщи имам поне 15! Децата вече повече от месец играят с тези "играчки" :) С други думи.... да бяхте почакали още малко, та да им мине модата :)

от това как пстоянно се СПЪВАТ хората от дребния и среден бизнес (ако е свързано с храна,да).Работя в Анфглия като нани (детегледачка) и повярвайте ми освен застраховка и препоръка никой нищо повече не ми е поискал.Въпросните спинари и тук са под път и над път и са абсолютно същите като тези в БГ,с тази разлика ,че носят някаква печалба на търговците...Аман от институционални ПИЯВИЦИ!!!

айде да си гледаш бебетата у англичко и да не се занимаваш с неща у българско...

Някога стъклените топчета с които играехме, бяха толкова опасни че доста деца останаха без едно и даже без две очи. За съжаление от тях се пръкнаха доста безочливи журналисти. От тези "спинери" е ясно какви последствия ще има. Дано не пуснат и играчка "гейзери"

loyola

аман от глупости ! Тези неща се проверяват на митницата ... другото са т.нар. нелоялна онкуренция

СЕГА КОГАТО ВСИЧКО ДРУГО Е НАРЕД В СТРАНАТА,ДОЙДЕ РЕД И НА ПУМПАЛИТЕ. ХВАЛА. НУЖЕН Е ПСИХИАТЪР И СПЕЦИАЛНИ ПОЗНАНИЯ

са толкова тъпа играчка, че няма накъде. да въртиш нещо на пръста си било голямата работа, хахах баси промивките дето ги правят на децата. Вместо да ги занимават със смислени неща, те ги карат да въртят нещо на пръстите си. А загледайте се в предаването "Лека нощ деца" по Канал 1. Абсолютни простотии, откровени дебилни анимации и напълно безмислени филмчета, и всичките вносни. Едно време имаше поредици като "Педя човек лакът брада", "Хитър Петър и Настрадин Ходжа", приказките на Бате Климент съчетани с рисуване, и разни все така интересни приказки, от които децата научават много, а сега б а с и промивките дето им правят ! Потресаващо просто.

Е и ти доста си научил, "баси" /цит./.

едно време какви пераси имаше ... ехееее вълшебници, не като сегашните...

играчката хич не е безобидна ! Но нашите тъпи журналя се скъсаха да я рекламират, щото тяхна първа цел е да зомбират и промиват мозъци.

Играчката съдържала ОЛОВО и ЖИВАК? Това възможно ли е? И двете съставки са отровни при изпарение, а ако се счупи, какво става? Кой позволи да се разпостранява играчка съдържаща живак, с внушението , че това е антистрес играчка? Моят син, в детството си, разглобяваше по-интересните си играчки за да види кое е това, което ги движи.

Едно време, децата от 80-те си правихме лагерни колички. Днес един спинер се прави с няколко лагера и дървен шаблон. Това, което съм направил на децата ми е на 100% безопасно и няма вредни съставки. Така че едно време, които е сглобявал лагерна количка, знае какво да прави и да се предпази от отровите на брат китаец :).

Добре де, какъв е проблема да се проверят спинарите. Повечето хора се надигат срещу това, че ще бъдат нарушени интересите на фирми..., но дори да е така дано да е за доброто на хората. Аз съм бясна на магазин Хи......д, които е уж гаранция за качество на детски предлагани стоки, а реално вече продават пълни боклуци. Докато го купим и то се е разглобило, счупило,направо разподноло и т.н. Трябва повече контрол и реални мерки!

Ти ако знаеш кой е собственика на хи....ленд и с какво е известна предишната му голяма фирма нема да стъпиш там, камо ли да купуваш нещо :))) ... ама на хората им е къса паметта ...

Ееее .Как може да се нараниш със спинар.Една вилица е сто пъти по опасна. Иначе децата могат без проблем да се хранят с ГМО и стотици Е-та

Не разбрах , от къде капе живака и оловото на спинерите. Да знам дали да го изфърля

Както винаги, отново след дъжд - качулка. Вече стотици продадени спинери са по домовете на хората и в ръцете на децата. Тах кой и как ще проверява?! Ще се изхарчат едни пари, ще се отчете една дейност и нищо.... Булгаристан, Булгаристан.....

"стотици" ?? хаха :) аз не живея в българия, ама тук има поне 2 милиона :) няма дете без поне 2-3.

Ясно, някой правилен вносител се е позабавил и сега неправилният вносител трябва "да се удари".

Ама кокошките дали са щастливи?

...поредната глупост, с които ни занимават! И на това, модата му бързо ще отмине и ще отшуми, както на много други такива джаджи от миналото...

Юдомасонското управление иска да ги забрани , защото приличат на знака на слънцето. Защо не забранят автомобилите, 10% от частите съдържат олово. Детските ютийки също са 80% олово. Алуминия и никела в определени отношения също са вредни. Най-големия проблем в българската икономика е това, че създадоха цели армии "кучета" , които определят кой да печели и кой не. Спомнете си за тефтерчето " Ц.Ц., Цв.Цв. и т.н.... ще ударим този... ще ударим онзи". Комунистическият тоталитаризъм мутира в демократически тоталитаризъм.

Значи за аутисти може , а сега станало играчка и не може ?

ами... когато се тровят аутистите - на никого не му дреме. явно тая играчка е поаднала в ръцете на внучето на когото не трябва и човекът се е притеснил. има разлика дали се трови обикновената палач или дете на богоизбрани...

Разбрахте ли, как Комунистически Китай стана голяма икономика? Произвежда отпадъци от отровни отпадъци и ги продава на бунаците като булгарите!

Ати пиши правилно-бЪлгари!

Баси навремето с лагери си правехме лагерни колички и се пързаляхме по асфалта на улиците. Като гледам колко тъпизми изписаха за тия малки лагерчета и си задавам въпроса. Как сме оцеляли без някой чиновник да ни обеснява колко е страшно положението.?????

не помниш за това. и тогава се обясняваше, че понеже са прекалено ниски, а ние прекалено малки много лесно се влизало под колите... и докато тук лагерните колички бяха екстра, която малко можеха да си позволят - на запад процъвтяваха разни скейборди и тн.

stan_posta@

"Лагерните колички - екстра" ?!? Която "малко може да си позволят" !?!? Това може да го напише само човек, който или не е бил роден, или е прекарал целите 70-те години в мозъчна кома !

Прав си наборе, още си спомням това време. Въпреки обелените колене и кокалчета по пръстите на ръцете беше страхотно.

На мен по-скоро ми прилича на искане на пари...

Всичката мара втасала та стигнаха и до тая джаджа:)))))Там където трябва да проверяват и да наказват ги няма никакви ама видите ли това дето трябва да му се направи допълнителна реклама явно им е на дневен ред

Не мисля, че сте прав/а! Всичко, което касае здравето на хората и децата най-вече е важно да се провери и то на време!

И как точно някакъв процент олово или живак в това нещо касае нечие здраве. Колко от масата на цялата играчка се губи през целия и живот като такава, та да бъде и част от нея погълната и количестовото олово/живак да бъдат значими - ако въбще измерваеми. Абсолютна идиотщина е такъв напън, или са се вгледали в нечии пари или просто търсят работа на разни чиновници роднини дето са изпоназначили, че по цял ден нямат какво да правят.

Тази платена статия я бяхте пуснали преди няколко седмици. Явно ефектът не беше добър и сега са ви "помолили" да я пуснете отново. Нека направо ви кажат да пишете, че спинерите на еди кой си вносител са здравословни и полезни за децата, а на еди кой си са направо отровни. Да е ясно кой за какво плаща.

с полифенолите в пластмасовите опаковки, които не се препоръчват от Световната здравна организация, да унищожат гръцките набези върху киселото мляко, те се занимават с глупости и харчат моите данъци за почти невероятни неща. Пак някой конкурент е пуснал сигнал (донос) и разчиства пазара за себе си, като е натопил друг в Агенцията.

До какви нива еволюира РЕКЛАМАТА...

Какво ще прави живакът и оловото в парче пластмаса с 4 лагера..?

Прочети до долу. Някои модели имат малка батерийка, която е от старите смески с олово и живак. Малко като сигнал на едните вносители към другите ми изглежда.

не помагат а забраняват. Така наречените дронове са регистрирани в цяла Европа като играчки, а тия от Надзора като местни вълци са налазили в БЪлгария и искат сертификати за комуникационни устройства. Трябва да си много умопобъркан да не правиш ралзика между играчката дрон и професионалното изделие дрон.

абе що не ги обявят направо за военно средство? една играчка без проблеми може да носи половин килограм. а половин килограм пластичен кесплозив може да направи чудеса...