Повишава се цената на олиото и захарта

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отчита цените на храните на едро, се вдигна от 1,822 пункта миналата седмица до 1,823 пункта в петък, съобщават от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Обратно в новината

Коментари - Повишава се цената на олиото и захарта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само така! Продължавайте да мрънката, но Бойко Борисов и Симеон Дянков си знаят работата.

Повишава се цената на олиото и захарта. А ръстана пенсиите????????????? Комунистите за 4 тод. ги вдитнаха с 60 %.

Цените се вдигат предимно от журналистите,които непрекъснато създават паника.Това навежда на мисъл, че обслужват опозицията.Практиката е друга-вдигат цени алчните и некомпетентни производители.Тези, които печелят от оборот и са затворили цикъла, ще останат гарантирано на пазара,те се съобразяват с реалностите.Аз произвеждам пшеница, реалната цена е 200 лв. за тон, при добра печалба плюс субсидията.Над тази цена е чиста спекулация.Високите цени са асоциални и водят до инфлация,което ще удари като бумеранг същите спекуланти...

Ами ще трябва да започнем да си правим маджун от тръстика, вместо да ядем захар (и без това тя е вредна). А олиото- само това изтискано без загряване е добро за здравето, другото е вредно , предизвиква рак. Зехтина също е полезен, по една лъжица на ден . Гъша мас може , не свинска. Бойко-Т на боклуците им!

Нещо да не е поскъпнало? Са мо в словоизлиянията на Бойко и министрите му. Къде си бай Ганьо да им кажеш "всички сте маскари". Кризата си отива до Димитров ден!?!? С Бойко и Дянков май, че ще е на кукув ден. Само кьорфишеци, ленти и фанфари. И ура ние сме велики.

ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГИСТРАЛИТЕ СА ЗАЕТИ ОКОЛО 1200 ЧОВЕКА!!!! Е, И КАКВО Е ТО ЗАЕТОСТ, ЧРЕЗ МЕХАНИЗАЦИЯ!

АМИ НА СТОКОВА БОРСА В СОФИЯ ИМА ВНОСНО ПО 2,40ЛВ/КГ! ТОВА Е НА ЕДРО! А В ИТАЛИЯ Е 2,6ОЛВ/КГ! КОЙТО СИКА МОЖЕ И ОТ ТАМ ДА СИ КУПИ-ДИРЕКТНО ОТ МАРКЕТИТЕ! А, КОЙТО ИСКА ДА ТЪРГУВА, ДА ХОДИ НА ИТАЛИАНСКАТА БОРСА! ТАМ Е ПО 1,85 НА ЕДРО! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО СЕГА!

Опппаа! Дянков? Що така? Бойко не го питам. Той разбира само от рязане на ленти. Това ли обещахте на избирателите? Да вдигате цените?

Пазарна икономика. Виж в гугъл, ако не знаеш какво е. Навсякъде се повишават храните. За доходите - друга бира.

мирослав наиденов маи трябва да ти отговори онзи ден говореше че няма да се покачват

нагли алчини мафиоти които държат цяла България и непрестават да крадът .Смотани и министри и президенти погубихте България

като няма хляб, яжте магистрали...

Много добре казано ...

Точно така, шъ ядьем! Ей утре планирам да отидем да гризнем основите на колоните на виадуктите при Елешница и Потоп!

Що да не ги ям бе, ям ги от доста време, там работя, кой ти е крив че не ставаш за тая работа!

Туй нящу ни мое да и верну ....щото наш Боци у Японску дету утиди с градския транспор за икуномии каза чи ни мои да и верну...туй и пак идна кумунистическъ прувукация на Станишиф и придишнити мисля вий ко ши кажити???

Какви увеличени цени? Това са обещаните, грандиозни успехи на г-н Борисов.

Че да не ги увеличава той бе маоумник. Това да не ти е комунизмът... Вземи работи повече и по-качествено, изкарвай повече пари и няма да ти тежи да си купуваш мръвка от магазина.

Ми като е по-лесно да се лае, а след това да се оближе гъза на някой малоумник за да го назначи на държавна работа...

повече и качествено ама тя заплатата и малко и качествено да работиш пак сащата и ко правиме данаците високи таксите за щяло и нещяло и те високи и какво ти остава да си купиш дати подская или сам се сети

то пак и да си купиш мравка от магазина да не би да е месо.коъ знае от каде е и какво месо е,като знам кви интригарски нехста се правят в бг чак да поварнеш.котки магарета коне отиди яш месо.ако си нормален.

Tакатрябва,.Мор за мръсната българска смрад.

и защо се увеличават, защо се увеличава всичко като се почне от ел.ен., горива и т.н. и т.н. това е благодарение на "умното управление" на ГЕРБ,ПОЧВАМ ДА СИ ПРИПОМНЯМ ЗИМАТА НА 96/97 Г. КАКЪВ АД БЕШЕ.

Точно така, те герберите изкупуват всичко от борсите за да вдигнат цените!

герберите се чудаит по какав начин да искарат повече пари от народа дигат таксите за внос на суровините .и на разни деуги неща нормално е и цените да се дигат

Цените в България немогат да "избягат" твърде много от тези в ЕС поради факта, че веднага ще се намерят превозвачи и вносители. Ако олиото стане скъпо в България, веднага ще се почне внос на едро и дребно. Това ще задържи цената му. Същото е и с останалите стоки. За жалост има всеобщо покачване на цените на хранителните стоки. Според мен това се дължи на повишените цени на нефта и горивата, защото те са в основата за производство на зърно и транспорта му. При сегашните цени на нефта /по-високи от миналата година/, нали се сещате, че храните ще поскъпнат още през следващата година!!!

И доверието в правителството на ГЕРБ расте, повече от растежа на цените на олиото и захарта, доказано вредни за човешкото здраве стоки!

Така е, като няма регулатор на пазара на храните. ТОВА НЕ Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА! Това нашето си е жива спекула! Държаваните институции трябва да вземат решение как да управляват нещата! Обаче всички знаем че това няма да стане, защото партиите са обвързани с тези спекуланти!

Ти явно нямаш идея какво е пазарна икономика. В пазарната икономика няма такова понятие, като спекула, а регулаторът на пазара е потребителят, а не държавата. Явно бъркаш пазарната икономика с плановата икономика през комунизма, когато цените се налагаха от партията и държавата.

Как да те разбере човечеца, като си мечтае за цените напечатани на опаковката... 40 години през пустинята. Това е срока. 20 минаха.

ти си голем икономист-да не си от село правец да те направим следващиот вожд

а зплатите не растат, и това не е обедняване, да не си помислите, че като се вдигнат цените и не се компенсират обеднявате, няма такова нещо.............. Правителството си гарантира 6 месеца без право да му се иска вот на недоверие, така, че те си вързаха гащите, а какво ще прави обикновенния човек работещ за 350 лв. ?!!! Мила риодна картинка.

мафия мафия на бунт на бунт да смачкаме скапаните таргаши . ама нема хора само роби роби скапано циганско гето стана балгария .позор позор. позорни министри престапници.

маслените и захарни фирми са на бесепарите

СЕГА ГЕРБ ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРИТЕ И ЩЕ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАДЕНИЕ! НО НАЛИ, ПУСТО, СИ НЯМАТ СПЕЦИАЛИСТИ...

И каква е тя таз ` Държавната комисия по стоковите борси и тържищата ` дето плямпотевничи в стил `Франс прес черно-краченска`, а не си върши работата ( Как коя ?! -- Да регулира на макро ниво цени спрямо реална покупателна способност ! ) за която ние данъкоплатците плащаме ?! .. Я всички Комисионер(к)и на опашката чакащи в Бюрата за безработни ! Със сигурност имаме свестни ( И съвестни ! ) българ(к)и, които знаят кое-как се прави, нали ?!

- Това не е инфлация, да не си помислите нещо? Стандартите на Найденов и те не са инфлация, само дето продуктите по стандартите са с високи цени ама те са нещо "друго" и т.н. Абе, неам думи просто а съм магистър по икономика от НБУ и ги разбирам тези работи. Та като споменах НБУ - поздрави на фараона Игнатов.

Да, вие младите демократчета - американчета-европейчета - магистърчета - бакалавърчета много ги разбирате тия нещица. Затова България скоро няма да я има.

Кашкавалът от злато ли го правят, та е толкова скъп ? Какъв срам- основни продукти, нужни за здравето на хората, да струват повече от пет лева за килограм !

да, но си имаме магистрали *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Повишава се цената на олиото и захарта

Вчера, по СКАЙПА, говорих с приятели в Мадрид. Олиото там е 0.89 Е, свинско 2.45 Е, Пилешки гърди 3.49 Е..... КАКВИ ПОВИШЕНИЯ! ПУСНЕТЕ БЕЗМИТЕН ВНОС - НЕ ОТ ЕС ДА ПУКНАТ ТИЯ ГАДОВЕ - ПРЕКУПВАЧИ И СПЕКУЛАНТИ!

То вносът е безмитен от ЕС. Някакъв проблем?

Хм, КОЙ ГОВОРИ ЗА КРАДЛИВИЯ ЕС?

Не знам как е в Испания,но в Чехия олиото е 2 Е

Внасяй бре Цецо! Мита няма, ДДС няма, митни сборове няма. Внасяй и богатей.

Идеално спираме да ги ползваме и без това са ужасно вредни.

да се живее е вредно, щото накрая се умира....

... и вървим, вървим, вървим нататък по Сартр-овите концентрични кръгове ; До кой стигнахме всъщност, аз ?

Стигнахме до човешки прогрес. Спираме да ползваме два ужасно вредни продукта от което ползите са много много и все хубави. Една от ползите е фалиране на търгашите които изкуствено си измислят цени.