Коментари - СМГ на първо място в олимпиада с 54 отбора от 17 страни | dnes.dir.bg
назад

СМГ на първо място в олимпиада с 54 отбора от 17 страни

Учениците от СМГ донесоха осем медала от олимпиада в Казахстан и спечелиха първото място в отборното класиране.

Обратно в новината

Коментари - СМГ на първо място в олимпиада с 54 отбора от 17 страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЪРВО - ПОКЛОН ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ! Второ - БРАВО, ДЕЦА. И трето - ето затова охранените румени западняци с тоалетната хартия искат да ни смачкат - нас и Русия - ЩОТО САМИ СИ произвеждаме мозъците. Колкото и малко да останем и да ни опраскват, все ще си сме умни.

Имам някакъв спомен, че при предния си мандат Боко, тиквата пожарникарска, искаше да закрие СМГ. Всичко умно да си трае и да работи за мутрафоните.

Много сме "добри" в България на олимпиади, обаче също така сме най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, а също така и с най-високата престъпност и най-ниска разкриваемост. А демографската криза... И всичко това защото сме много, ама прекалено много умни!

БРАВО! Глупави сме били?! Ето,затова сме "трън" в очите на т.нар." велики нации"! Явно,най-некачественият "материал" изплува най-отгоре - нашите,безродни ,продажни политици ,от които повечето,явно не носят нищо българско в себе си!

Успехът на децата е велик, спор няма! Браво! Ама във века на интернета що поне веднъж не проверите какво пишете. Рекъл PR на СМГ "първи сме" и аре... "първи са" - повтарят тути ла джурналя. А беше достатъчно да отидете на сайта izho точка къзъ (ясно е защо го пиша така) Да, СМГ са на първо място, но има едно място по-напред и то се нарича Grand prix и е на Русия - 7 отбор (пак от едно училище само), докато МАКАР и с малка разлика СМГ e на следващото място, което се нарича 1st PRIZE но си е второ място. Отново намомнам, че това никак не омаловажава успеха на децата, честито да им е!

Браво на децата! Има за какво да се гордеем ние българите все пак!

че умен човек политик не става.

Това е топ новината на месеца!!! Браво на децата!!!

Браво за страхотното постижение. Поздравления за математиците и техните учители.

Браво! Ония държави, които редовно ни съветват как да си реформираме образованието- дуални системи, системи за обучение на обслужваш персонал и др., на кое място са? Ще ви кажа. Прословутата Германия не е печелила каквато и да е Олимпиада от 90-те години на миналия век. През 80-те години на миналия век немците бяха сила, но... кои немци- ГДР-то. За Франция и Англия, милите- те не знаят какво е това Олимпиада, нито пък учениците им имат достатъчно познания за това. И да не забравяме- за 2015г България се класира сумарно на 8 място в света по всички видове Олимпиади. Пред нас няма нито една държава с по- малко население от нашето. Поклон пред българския учител! Поклон пред вечната жажда на българина за знания!

За сведение на посрещачите, които много скоро ще са изпращачи...към онези "западнали" страни, които според вашите статистики нямат умни хора, но пък знаят как да ги съберат от цял свят. Кой е умният сега? Иначе на тези талантливи деца и техните учители, успели въпреки системата ни, а не благодарение на нея, пожелавам още много бъдещи успехи и здраве!!!

Знаете ли, кой бизнес е с най- голяма добавена стойност в света? Точно така, IT индустрията. А, знаете ли, за 2015г коя държава е N 1 в света по outsourcing на високотехнологични услуги. Не, не познахте, България е. И последен въпрос: колко, според Вас, взима месечно ниско ниво софтуерчик в България. Пак не познахте- не по-малко от 3000 лева. Добрите гонят 7-8000, много добрите- 15 000 лева.

Ама това не пречи Германия да е една от най-мощните световни икономики, нали. А къде е България? То само с олимпиади не става, трябва и нещо реално да се произведе.

те понеже на запад са много прости, за това мозъците изтичат точно нататък

За математиката и за науката въобще връзки и привилегии няма, не е имало и няма да има! Който е добър е добър навсякъде по света!

Осем златни медала , признавам новината е страхотна и за самите деца и за държавата като цяло . Единствено то ми притеснение е че тези осем медала , след една година ще се превърнат в осем еднопосочни самолетни билета . Иначе адмирации за СМГ и нейните възпитаници .

ами баш така ще стане, няма да стоят тука за 400лв на млад учен и мангалите да ги прибиват по спирките.

С какви пари да отидат в УСА Държавата не е дала една стотинка една. Това правителство е дало за миналата година 50х повече пари на федерацията по бадминтон за международни състезания. Не можете ли да разберете че тези деца участват и печелят въпреки правителството. погледнете сайта на СМГ наградите за миналата година AITMO WMTC

Браво, на децата! Да стават и все по-добри! Голямо БРАВО и техните преподаватели!

НЯКОЙ НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА НАПИШЕ ОТ КОИ СТРАНИ СА ДРУГИТЕ 17 ОТБОРА И НАПРИМЕР РУСИЯ С КОЛКО ОТБОРА Е УЧАСТВАЛА?

В днешно време повече се изучава "науката" икономика, както и "науката" право, както и други "науки". Повечето от тези хора евентуално ще отидат на запад и държавата ще претърпи огромни загуби и перспективи, както се случва от началото на прехода.

2.5 милиона напуснали България. Понеже всички сте "математици и капацитети", то изчислете какви са директните и индиректните загуби за държавата от този загубен човешки ресурс, за който са изразходвани средства за здравеопазване, за образование и т.н.

Гордея се с тези прекрасни ученици! На България и трябват повече такива деца. Желая им още много успехи и да са им живи и здрави преподавателите!

Браво на екипа преподаватели от СМГ - това е наистина елитно училище! Браво и на учениците - има надежда за бъдещето! Синът ми завърши СМГ през 2005 г. и знанията придобити там му помогнаха и за висшето образование, и за работата. Скъпи преподаватели, продължавайте в същия дух! Благодаря ви!

И как може при толкова много бежанци това да е новина едва ли не, номер едно? Тия деца ли ще ни оправят проблемите храната, войните и т.н.? Техните "науки" ли ще донесат щастие на човеството? Да бе...

Ами да, човече, бъдещето ни е в тези прекрасни успяващи умни деца. Ако те не могат да решат проблемите ни, едва ли анонимна злобна мишка като теб ще може.

Ако мислиш от днес за утре ! Ходиш по кофите с боклук. Ако мислиш за след една година, сееш жито! Ако мислиш за след 10-20г, сееш гора. Ако мислиш за след 100г, обучаваш деца. -Учени направиха, ТОВА, пред което седиш и глупости пишеш.

Ей куку. Като ти се коментира за бежанци пълно е с теми за тях бягай там да плещиш. Идея си нямаш колко труд се полага от децата за подобни постижения, не е ка до дращиш по форумите, тъй че млък и къш от темата.

Иван Симеонов още дълги години да подготвя младите таланти на България в СМГ . Да се надяваме че и позабравената вече НМГ(НПМГ) също ще се представи достойно както преди.

Не го знам кой е този, но ако е като другите комунистически номенклатурки по българските държавни училища, мисля, че вече е време да се пенсионира!

Айде тогава да си траеш, като не знаеш.

не пиши глупости!

Този човек Иван Симеонов е може би най-добрият преподавател в България, не само защото преподава добре, но при него децата започват да обичат този предмет - математиката. невероятен талант - браво!!

От Искъро по-длибоко нема и от мене по-прост нема. Нито знам, нито ще знам, щот` съм прост мноого прост :))))

Не виждам какво пък толкова много се радвате на това, че някакви си деца са се разходили до Казахстан и за зели някакви си измислени медали... Все пак това не е Америка, ами някаква си социалистически република, всичко в която ми е много съмнително... Ние, както винаги, се бутаме да ходим все някъде, където се говори руски, защото иначе не можем да се оправим. Все там където другаря Путин ще ни закриля. Ами като са толкова умни да излязат на свободния пазар на пазарната икономика, дали ще могат? Или ще се свият като мишки при първия чичко американец (то за тях всеки, който пише на латиница е такъв!), който поиска нещо да свършат... Да не говорим, че тук отдавна няма кой да ги подготви! Имаме учители ли, така ли си мислите? Хаха, каквото имаше кадърно вече отдавна е на Запад, предимно в САЩ.

когато нашите математици (НМГ,СМГ)ходиха по "Америка" ти си ходил под масата!

И кога е било това нещо бе, многознайко? Все ми приказват за някакви олимпиади и състезания, които са по бившите соц-републики! А, кажи ми един път да са били в САЩ или някоя друга западна демокрация и да са спечелили нещо сериозно! Няма такъв случай! Няма и да има, защото там няма кой да те пази, няма държава, която да те дотира, трябва сам с уменията и знанията си да се бориш! А, на всичкото отгоре, там имат и компютри, които нашите не са ползвали от години насам!

Та ако някой спортист спечели медал от олимпиадата в Рио де Жанейро ще е голям праз, защото в Рио де Жанейро не са на ниво в спорта. Хайде скрий се. А бившите републики са си на ниво в образованието. Иран също е на ниво.

Е, да ама на спортните олимпиади ходят спортисти от цял свят, това схващаш ли го? А по тия олимпиадки ми щъкат само някакви русофилни чавдарчета, сресани като Путин, с ушна кал и явно никога не чували за демокрация! Да си видял Канада да ходи там? Да си чул Германия да участва? Ами няма и да чуеш, защото това са вече много старомодни олимпиади от преди 10 години!

Важното ,че децата ходят ,а вие вместо да се заяждате кажете нещо смислено и позитивно Идиоти тук не говорим за политика а за нашите деца ,които се занимават с нещо смислено.

Хахахахаха, е ти наистина ме разсмя! Не говорим за политика... ти чуваш ли се бе? Всичко е политика на тоя свят, а това, че били намесени деца, какво от това? Всичко е толкова яко дирижино от другаря Путин, че няма накъде повече! Боже, не ставало дума за политика, е на това има да му се смея днес цял ден! Вие, като толкова знаете, я ми кажете, пак ще питам, защо ходим само по такива съмнителни страни, ами един път ня бяхме в Англия или САЩ? Май само в соц-блока можем да оцелеем, а? Иначе друга започват да ни треперят шошонките, а? Няма нещо, което да не е политически предначертано, това го знае всеки, който е живял поне 12 години вече... А тия "деца" така и не се казва все пак кои са родителите им. Хмм, дали "случайно" така крият тази информация? Да не лъсне една такава голяма "изненада" после и да се види как са били "избрани"...

В БГ има учители за деца с талант в математиката, затова имат такива постижения. Жалко е че се подценяват успехите в математиката защото те се постигат много трудно, с много подготовка, с много мозък а признанието е само в средите на математиците. Един път се излъгали журналистите да напишат нещо и вместо да кажете браво вие се опитвате да го принизите.

Не става с по една такава новина на година, виж за Кардашиян и драмите й ни заливате всеки месец... И после що науката била в криза - щото и журналята такива...

Редовно имаме отлични представяния на олимпиади по математика, информатика, ... Само че това са талантливи деца, готвили се в лабораторни условия и не представляват българското училище. И те ще завършат с диплома за средно образование, и някой напълно неграмотен гамен също. Ако вторият е ходил и на бойни изкуства или има баща-мутра, винаги ще постави на място тези "зубъри" и ще се перчи с мощната си кола още на 17 години. Златките и Николетките също харесват лошите момчета, та за "зубърите" остава Терминал 2

Много елементарно бе, Уотсън. На нормалните хора, ама изобщо не им пука за "гамените", "златките" и "николетките". Това са паралелни светове.

Не се безпокойте, тези деца веднага след абитуриентския си бал ще поемат към университетите от бръвляновата лига в САЩ или към Оксфорд и Кембридж, места където за тази мутренска и чалга измет никой не е чувал, няма и да чуе :)

това е шанс за тези деца, ще го използват разбира се! Борят се - браво! Като си нямат мутренска подкрепа, а и не им трябва! Ама на такива като тдебе им харесва говеждото лайно и искат всички да са там (питай някой да ти каже вица за червиите баща и син в лайното, че като ти обръщам внимание се чувствам омърсен!).

Аз не мога да разбера - как може да имаме едни от най-умните ученици и едни от най-тъпите полотици на света?

... политици ...

В България от 1945г. насам се провежда изкуствен подбор на кадри за управлението и изобщо на значими позиции в обществото. С най-голямо предимство са интелигентни гадини от типа на Сергея, например. Дефицитът се попълва с тъпунгери. Свестните хора са потискани или принуждавани към емиграция.

Не са тъпи политиците, знаят си интересите и ги постигат. Лошо, че не съвпадат с нашите.

Браво на тези бъдещи имигранти. Най-добрите сме!

Повече емигранти на глава от населението и от Сирия, даже.

Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки - СРООПН, е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2010 г. по инициатива на Фондация Америка за България. С финансовата подкрепа на Фондацията Сдружението подпомага развитието на националните олимпийски отбори по природни науки в България, като организира подготовката им за участие в международни състезания и олимпиади и информира българското общество за наистина забележителните успехи на учениците олимпийци. Участниците в олимпийските отбори по природни науки у нас са ученици между 8-ми и 12-ти клас. От създаването на българското олимпийско движение по природни науки нашите ученици са донесли на страната ни общо 698 медала - 124 златни, 246 сребърни и 328 бронзови - от най-престижните международни състезания и олимпиади по астрономия, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

Те и преди да има сдружение бяха на ниво. Министерството на образованието ги подпомагаше чрез станциите на младите техници по места. Не знам как е сега. Жалко че даже и сдружението е с чужда помощ вместо да си е българско. Освен това обучението зависи и от наличието на ученици на ниво. Не от всеки става. Та тези ученици са което е в повече на глава от населението в Бг. Около 3% са! При това и момичета, дето е рядкост на запад. Ама не го ценим и си унищожаваме хубавото образование, слушайки чужди съвети, дето не змаем добро ли ни мислят или как да ни закопаят.

Това е една от малкото (5%) полезни за България дейности на фондацията. Останалите 95% са деструктивни, и ако бяхме нормална държава, тази фондация незабавно щеше да бъде изгонена оттук.

Тези 5% са за прикритие на 95%. Бой се от данайците, дори когато носят дарове.

Защо ли Колко спортни зали се построиха този мандат? Колко училища в София ремонтираха? Ремонтираха училища само в циганските махали. Миналата година Танев спря и парите за олимпядите, Всички тези успехи са въпреки държавата. Радвайте се за тези деца. Участието, самолетни билети и хотели -Изцяло се финансира от учители, съботните курсове и малко малко фирми спонсори. Нито кметство нито правителство е дало една стотинка. До там стигнаха че ремонта на училището е от фондация Америка за България, жалко че чужденците инвестират в умните ни деца, а боко във футбола.

Специализираните гимназии са едно от най-хубавите неща, които има България. Не случайно отвън викаха толкова срещу тях. Да им е честито и да намерят добри университети с добри степендии да учат. Между другото математическия факултет на СУ е доста добър. Физическия не е -- за физика се искат доста пари.

УАУ, даже и повече от три ! И понеже вече сме Евриди, в смисъл "Демократи", Ние си мислиме, че отборите са следните: Мъшки, Дамски, Гейски и Лесбийски ! баба Тодорка, бес Вишо, не-завършен Трети клас.

ще прославя българската нация по света..

практиката показва, че почти всички заминават и повече не работят за България - тежък кръвен данък плаща народът ни

Не е само нашия народ. Всички колонии.

... и кои са страните, другите 17 ???

Дали в България са останали и 3млн. българи, но децата ни продължават да са на първо място пред САЩ, Русия, Китай, Индия, Великобритания, Германия... Българинът, очевидно, има огромен потенциал. Затова е и потискан така жестоко. Но диамантите се образуват при висока температура и налягане.

децата ни са много добри, но с китайците не могат да се мерят; за огромно съжаление, ресурсът ни вече е доста изчерпан - споменатите изявени учители са по над 50 години, а след тях нищо не идва; децата са плод на системата, която, уви, е срината със земята

Професорите, които преподаваха и създаваха добри учители за гимназиите вече ги няма. А школите и тези, които идваха след тях им ги пръснаха като пилци по света мутрите на прехода. Прогониха ги повечето с мизерни заплати.

браво !!! да са живи и здрави и никога да не забравят , че преди всичко са българи и наша гордост !

Дали ще се гордеят толкова с държава, която не им предоставя големи възможности за просперитет!!

Да, ще се гордеят. Не съм виждал български студент на запад който да не го казва с гордост, въпреки че го възприемат с отхвърляне. Университетски преподавател съм, за съжаление на запад. Прехода ме прогони още 88 г.. Иска ми се да имам студенти като тези момчета и момичета. Досега от някъде три хиляди студенти които са минали през ръцете ми съм имал само 4 такива. А в СУ е пълно! . Не е само знанието, също и мотивацията. Само в Бостон съм виждал подобни студенти. Малко по малко на запад се налага че информатиката в Бг е на ниво на всички нива -- средно образование за завиждане, висше образование съвсем приемливо, а за цената си от най-високо качество, мастер също, работа в развой на фирми на много високо ниво. Математиката също знаят че е добре. За съжаление в Бг не се привличат професорите, които се разбягаха и това няма да е вечно. А повечето биха се върнали и за половината от това което получават на запад. Ако и за един семестър се върнат като гости или на обмен ще е чудесно за студентите.

Голям праз.

Не "голям праз", братчет - ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ! Те гони.

Поредните мозъци на далавера за щатите и англия, какво радостно има не мога да разбера ?

Най-добрите са СМГ -то! Браво!

Не знам. Всичко е много оспорвано. Борбата за класирането е жестока. И въпрос на шанс и усет от учителите дето ги подготвят. И на много труд на учениците. Ако отиде втория в Бг класирането може и той да е първи на международното състезание. Абе браво на отбора!

Вземи се замисли за тия умни деца!!!Направи нещо за тях за да не побегнат утре в чужбина..........

с нЕколко футболни топки...

Аз пък си помислих че успехът е за Сливенската математическа гимназия. Поздравления за успеха. Браво на децата

Браво, деца! Поздравления за успехите! Учете усилено английски, очакваме ви в най-добрите университети!

Браво дано по пътя към Кеймбридж ..разберат какво наистина успех..освен това което се вижда.....предпочитам да си говоря с някой изстрадал емигрант"..джихадист"..

Къде сте дежурните писачи???Тия със смелите регистрирани имена....И Другарката Михайловна я нема...СПИ ЛИ ТАЯ???

Браво на младежите и на екипите, които им помагат в подготовката!

Браво млади хора,вие сте нашата гордост!Единствено вие ни радвате!Нека се поучат от вас нашите политици!! Бъдетев здрави и още много,много нови успехи!!!

Затова карат по системата за бръз просперитет..

завърши СМГ, спечели пълна стипендия в Щатите, направи магистратура, Phd и намери пълноценна житейска и професионална реализация в Страната на Неограничените Възможности, където талантът и трудолюбието се подкрепят от Обществото.

и моето дете също завърши смг, направи PEng и намери реализация в страната на неограничените възможности....

"Щатите" крадата и с гАза си от по света и у нас. (От Ирак крадоха злато със шлепове. В Украйна, първата им работа като стъпиха, беше да изнесат златният резерв със самолети. Либия, Афганистан, Сирия...) После с откраднатото купуват и мозъците. След това са "велики" в очите на слепите.

не окрадоха ли младостта на не едно поколение..Или кофите за боклук са предоставени на бившите първенци за развойна дейност?!

Най-добрата новина, това е единствения път тази държава да оцелее!

на олигархичната мутризация тези деца ще бъдат или безработни, или с мизерни заплати ще се борят за биологичното си оцеляване.

Не си съвсем прав. Заплатите в информатиката са съвсем сравними с тези на запад, имайки в предвид цените. Просто подготовката е добра и са по-подготвени по матвматика, това дето на запад му казват мейджър-мейджър в Бг е норма. Та затова фирмите се натискат и изобщо не е лоша перспектива. Купуват си 2 висши с един човек. Математиците засега не ги забелязват. Макар че и те са добри. Изобщо всички дето не се изисква скъпа техника за обучението са добри. Абе ако на тиквата може да му се обясни че там е далаверата на десетилетието, а не в асфалта... Ама то с СМС по-лесно става, пък и политик дето да мисли повече от 4 години напред няма.

смг, винаги е било елитно учище и преди 1989 год. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

трябва да пишем най- много!!! Браво на децата, учителите и родителите!!!

Браво!!!

Браво, деца! Само така!

от нашия "просперитет".

а родителите научиха ли колко е 18 +1

вагно е децата какво магат и знаат а те могат и знаат мнохо бравооооооо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на учениците и техните преподаватели! Любов и отдаденост на тази работа се иска, за да се постигнат тези резултати.

А информатиците?