Окончателно: Жените, навършили 43 години, имат право на безплатно инвитро

Петчленен състав на ВАС потвърди решението на за отмяна на разпоредби на здравния министър

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Жените, навършили 43 години, имат право на безплатно инвитро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2 години ни обясняваха че трябва да следваме науката и майна та им на всички правни норми и права. Сега на обратно...

Майка ми на 43 стана баба - това е нормално. Не искам с моите данъци, някакви баби кариеристки да се оплождат изкуствено

Това някакъв майтап ли е

А бе мен на 24 ме бяха писали възрастна първескиня. Кой ражда след 40 ??? То време за внуци станало

Сле 43 г изобщо не трябва да раждат,природата си знае работата

До 43 ще градят кариера и правят пари, а след 43 ще гледат държавата за ин в витро процедури. Ебете се и си раждайте навреме нищо няма да им стане на драгоценните ви путки. Това им е предназначението.

А кво пречи на 22 24 в разцвета на младостта си да си направят деца и да си ги гледат. Аман от еманципация.

43 а.Ми що не почват опитите след 50.На 43 някой са в менопауза вече.Това е разхищение на държавна пада за жени които са градили кариера и са,решили да раждат след 40и ти да видиш не става.Гавра с хората.

Който не го е изпитал, ..няма какво за говорим. Господ да се смили над тях!

Евала!

Безплатното инвитро сваля качеството на услугата "инвитро" и е слабо ефективно. Ако искаме висока раждаемост, трябва да се насърчава начин на живот, при който по-рядко да се стига до инвитро.

Т.е. живот по ромски?

Sm3hurk0

По метода ИНВЪТРЕ няма пропуск.., ама преди това трябва яко джуркане !

Браво, само семействата, които не могат да имат деца знаят колко ценна е информацията.

За останалите 15000 които се дават от джоба нищо не се казва

на 43, поне година процедури, 9 месеца чакане - станаха 45. Е, доколко години ще може да го отглежда, да порастне, да се изучи по веригата на образованието и да започне да се самоиздържа. Дали се връзва, а.

Не е това проблемът, в днешно време е масово... Проблемът е, че десетилетия подред 40 годишни жени нямаше как да заченат, а искаха, сега са на по 50-60-70 г. без деца.

проблемът е, че сега поощряват дамите да стоят до 40тата година без деца. после те могат но едва ли ще отгледат повече от едно, при това с риск (да пази Бог) от проблеми с детето. по-лесно е да се дават адекватни пари на млади семейства и на дами, които искат да работят и да гледат детето си. ама кой съм аз, не работя в НПО и не съм адвокат в Анимус

Принципно всяка жена, която посещава гинеколог, е информирана как драстично спада фертилността само за някоко години. Но, която иска да има деца на 40 г., е много вероятно да е опитвала и много по-рано. Единици са, които умишлено протакат до 40 г., просто наистина не е намерен партньор поради ред обстоятелства, или не се е получило зачеване. Такива, които изобщо не са били готови за майчинство преди 40-та си година - няма да са готови и след това, така че не за тях е темата.

минусчиите. Изказвам мнение, доколкото ми се струва оправдано. Да имаш дете не е самоцел, а отговорност. Длъжен си да го отгледаш, образоваш, издържаш до определен момент, когато то може да живее самостоятелно. Инак си е егоизъм от типа- искам и нищо не ме интересува в бъдеще.

Все по-малко са тези със "самостоятелното". Пълна олигофрения се отглежда в момента. Станало на 14г. а още : "сипал/а съм ти в една чиния за обяд. Извади от хладилника и си стопли". На други пък даже не им дават да ползват микорвълнова. Какво остава нещо само да си нареже, запече, абе, изобщо приготви. Да не говорим какви са им интересите за 12-14-16 годишни. Скоро няма и да се загаджат.

Интересното е, че минусчиите нямат аргументи и могат да праскат само -. Ерго, хич не им пука за деца и задължения.