Окончателно от ВКС: Няма виновни за рухналата сграда и смъртта на двете момичета на "Алабин"

Собственикът, инженерът, управителят на фирмата, ангажирана с ремонта, и строителят са окончателно оправдани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото българското правосъдие не съществува!

съдията - лесбийка, се върна от семинара на Америка за България, оригна се на компот от сливи и изпълни поредата жмичка...

Отдавна костите на момичетата са изгнили дано душите им да се освободили от гнева дето би предизвикало българското ''правосъдие'' след 15 години... В България винаги жертвата е виновна особено когато е вече безмълвна.....

гарантирано от ГЕРБ. хора умират, но няма виновни.

идиотино, 2006г на власт е нашият дрОгар станишевич! чак до 2009г!

Ама присъдите са по времето на ГРОБ.

Някой да е очаквал , че ще има ? БОГ да прости загиналите деца , както и правосъдието ни !

има си виновен бе! гравитацията!! и идиотите дето не дават да се разрушават тези коптори обявени за паметници на културата!

КОГАТО ТОВА СЕ СЛУЧИ, БЯХ МНОГО РАЗСТРОЕН. ДНЕС СЪМ И ГНЕВЕН. ОТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА РАБИРАМ, ЧЕ Е НАЙ-НОРМАЛНО ВСЕКИ ДЕН НЯКЪДЕ НЯКОЯ РЕМОНТИРАНА СГРАДА ДА УБИВА ХОРА И ДЕЦА МИНАВАЩИ ПОКРАЙ НЕЯ. НО НЕ СГРАДИТЕ И ПИСТОЛЕТИТЕ УБИВАТ, А ТЕЗИ КОТО БОРАВЯТ С ТЯХ. ПРЕВЕНЦИЯТА И ПРЕДПАЗНИТЕ МЕРКИ СЕ ИЗГОТВЯТ ЗА НАЙ-ЛОШИЯ СЦЕНАРИЙ. ДО РАБОТНОТО МИ МЯСТО ВЪВ ФРАНКФУРТ РУШАТ СГРДА. ЗА ДА НЯМА ТАКЪВ ИНЦИДЕНТ ОГРАДИХА ЦЕЛИЯ ПЕРИМРТЪР С КОНТЕЙНЕРИ РАЗПОЛОЖЕНИ НА ДВА ЕТАЖА. СЪДИИТЕ ВЗЕЛИ ТОВА РЕШЕНИЕ НЕКА ДА ПУБЛИКУВАТ МОТИВИТЕ СИ.... И АКО УТРЕ ТЕХНИТЕ ДЕЦА МИНАТ ПОКРАЙ ТАКАВА СГРАДА....

В Берлин и аз се учудих като надникнах зад едни ограждения на тротоара три на три метра и високи два метра,а те извадили четири плочки и го оградили.А да да е това решението на съда е ясно,че експертизите сочат,че с ремонт и без ремонт сградата е щяла да рухне точно в този момент на база въпросите към експертите.

По времето на този инцидент съм бил на 25 години, колкото и двете загинали момичета (+/- 1 година). За изминалите 15 години успях да създам семейство, деца ... а така се случи, че по професия съм строителен инженер - десетки проекти минаха през ръцете (и главата) ми, повечето от тях - вече реализирани. За тези 15 години успях да стана на 40, имам чувството, че милиони неща ми се случиха и съм живял не един, а поне 10 пъти ... вероятно така щеше да е и с момичетата. Но в съда нещата не са така ... там се движат на мноооого бавни обороти, за да достигнат след 15 години до извода, че виновни няма ... А виновни всъщност има! Инцидентът не е резултат от природни въздействия или Божия намеса (не съм вярващ, ама ...). Инццидентът е резултат от човешки грешки - куп нарушени правила и норми, както и затваряне на очите за безобразията, които са се случвали!

Лесно се стига до омагьосан кръг - съдии и прокурори възлагат въпросите на които отговарят експертите в експертизите си и ако и адвокатът е само юрист това е резултатът.

Виновни няма почти винаги при дела срещу достойни членове на територията.

Побързали са да го решат защото като изтече абсолютната давност нема да има плащане.

Ако приемем абсурда и решим да гледаме напред трябва архитектът и ли инженерът проектирал и наблюдавали ремонта да носят отговорност. В противен случай може просто тротоара и пътното платно да бъдат блокирани и заградени.

Всички в съдебната ни система заслужават троен бонус за "добре" свършената работа. Как няма виновни, ако тези са невинни, то тогава е виновна общината, че не е приложила достатъчно контрол. Абсурдите продължават. Дали ще доживеем да имаме реално функционираща правораздавателна система?!?

тези келеши - съдиите - освен да оправдават престъпнци и да дават зелена светлина на курви, жени-убийци, джендъри и лекета, които цицтат от нещастните си глупави мъже, друго могато ли да правят?

сгради рухват и затрупват хора и коли, дела се точат по 15-20 години, деца загиват по улиците от падащи тухли и керемиди... обаче според корумпирания съд и алчните строители всичко това си е напълно "нормално" и виновни няма - освен загиналите, ощетените, и тези които не са им дали рушвети

Според съдиите в територията наречена България най вероятно вината е в земното притегляне и законите на физиката които важът за всички.

FFF

Сега разбирате ли защо в България е на практика невъзможно да изкараш разрешително? Може някой баща да реши да вземе закона в свои ръце.

Кой е бил кмет на София 2006?

От 10 ноември 2005 г. до 27 юли 2009 година (ГЕРБ 2006 - 2009 г.). Моткаха се 15 години и сега "няма виновни"! Няма и да има защото е изтекъл и давностния срок и каквато и наказателна, макар и минимална, условна, присъда да произнесат тя ще бъде нереална и подлежаща на оспорване и оборване! А това е време през което всички следи са заметени и "куче влачи - дира нема"! Престъпление има, но улики и доказателства вече няма!!!

Как така няма - давай по навик ... виновни са Петров и Баширов .

Прекрасната ни правосъдна система! Наследство от прекрасния КОМУНИЗО-СОЦИАЛИЗЪМ. Доразвита, обсебена и наложена от децата Ченгетата, които са независими и несменяеми. СЪДИИ по наследство! Това е запазена БГ марка. Колко пъти само изтичаха в медиите казусите за изпитите за магистрати.

Как ще има виновни при толкова калинки за 30 години,ни Костов ни Боко ни цвъко,никой. Те нещата стават от самосебе си и кюлчетата и банките и “бизнесите” и за тва няма виновни само матряла е виновен че не по тъп!

15 години родителите на двете момичета чакат за някакво справедливо възмездие на погубените животи на техните деца!! 15 ГОДИНИ! Това е правосъдната ни система! Явно и аз няма да дочакам наказание за преждевременната смърт на съпруга ми, убит в реномираната софийска болница Софиямед, поради безхаберието на завеждащия лекар, който му забрави тампона, след рутинна, но напълно ненужна манипулация, но само и само да се вземат повече пари по здравната пътека! Плати се, за да го убият! Три години вече се мъча да постигна някакво възмездие, дори и след решение на медицинския одит за установени нарушения! Но нищо! Сигурно няма и да съм жива да доживея за справедливост, както той не доживя да се радва на живота, на децата си и внуците!!! Светла му памет! Бог забавя, но не забравя!

15 години по съдилищата не са никак малко. Особено сега като са и официално и окончателно оправдани. Въпроса е, кой е виновен и защо 15 години са съдили неправилните хора.

Така наречените "магистрати" отново ни се подиграха. Като не са виновни тези четирмата, които съвсем очевадно са виновни, то КОЙ е виновен? Съдята в чувала!

Съдът казва, че те не са виновни. Да речем че е така, но част от сградата е паднала. И щом съдът ги оневинява, значи знае защо сградата се е срутила. Все пак дори и на съдът му е ясно, че някой е причинил падането

сградата да бяха обвинили, изроди

Сградата е умишлено съборена и е собственост на фирма, която се контролира от Иван Костов, няма как да има виновни, но има господ.

Това е абсурдно ! Трябвало е да спрът движението , край рушащата се сграда!

Нещо да ви учудва? В България сме все пак!!!

Никога няма виновни…типично по гербаджийски..

е по вярното

FFF

То е абсолютно едно и също.

Недей приказва глупости щото си луд трол. При соца тези вече щяха да са осъдени и да наближава да ги освобождават...

Ама тогава той не управляваше а вие които обичате да правите барикади

Кмет 2006 е ББ.

Момичетата не са спрели на улицата. Случи се в час пик, след работа, в задръстване. Съдба е, че само една кола пострада. Колежка мина точно, когато се е случило. Върна се в офиса побеляла. Сграда с проблемна собственост, странни прехвърляния, съседи, които дни преди това и дори в деня се оплакват за нерегламентирания ремонт... Трагедия, която се случи в Сърцето на София, между институциите.

ама при кой се срути сградата . При вашите червени болшевишки кхмери. И докато бяхте на власт никого не съдихте.Направихте така че да няма осъдени още при вашето управление

Ей това е след управление на комунистите и после 10 години на ГЕРБ как няма нито една осъдителна присъда за убийство. Онзи в парка го освободиха. Сградата убиец - няма виновни. Онзи дето прегази дете - невинен.

Позор!!! Но едва ли на някой съдя или пък адвокат му пука за това! Те така или иначе си взимат едни хубави заплатки, че и бонусчета които така между другото си ги гласуваха сами. ГНУСНА КОРУМПИРАНА СГАН! Всички до един трябва да бъдат съдени и затворени с доживотни присъди за това, че дават такива безподобни присъди!

Макар да няма посочени за виновни, би трябвало да има обезщетение от собственика на сградата, защото елементи (тухли, греди, мазилки и др. части от сградата) от неговата собственост са причинили смъртта на двете момичета. Това е по аналогия за причинени щети от МПС без да е виновен шофьора. Всеки собственик на МПС затова има полицата за ГО, защото дори и без водач, МПС може да причини щети на околно друго имущество.

Питам се, ако беше изоставена сграда и се беше случило - кой щеше да е виновен - собственика или общината, ако го няма собственика. Сега собственик има и от неговите намерения има мъртви хора. Как да не е виновен собственика?? Особено млади хора, те не са паркирали там в нарушение. Отговорността е още по-голяма. Ани ако я нямаше тази сграда там, това нямаше да се случи. Значи По закон, отново няма отговорни, въпреки, че има смътни случаи. Ами да се промени закона и то така че да отговаря максимално на чувството за справедливост на нашето общество. Този закон е именно за това, не да е същия както е някъде другаде, а да е справедлив за нашето общество, та дори да е различен от целия свят. Нашето общество има свое чувство на справедливост и законоте ни трябва да отговарят на това. Крайно време е вече нещо да се направи за Нашето Общество !

Нима някой се се съмнявал, но забравяте едно божият съд ще отсъди !!!

Това няма да върне хората, но все пак може от все сърце да пожелаем на съдиите от всички инстанции това да се случи на техните деца, после внуци и така до девето коляно.

Разбирам те напълно, но не мисля, че е правилно това, което си написал!

Възможно е, но така или иначе така е устроена вселената и ако някой от тия пробити съдии е отсъдил под нечии натиск или е бил насочен с подходящите суми то рано или късно ще плати.

Толкова хора заети със сградата и пак няма виновни, поне едничък. Ако всички те си вършеха работа както трябва, нямаше да се тигне до тази трагедия. Жалко за момичетата и семействата им, за тях няма справедливост.

В България, никога не е имало виновни. Виновен е българският народ, защото търпи корумпираната съдебна система!

Няма такава държавица ... имаща за национален празник "Ден на храбростта", но някак си била 500 години под турско и 200 под византийско робство ???

Що ли не съм учуден?! След толкова години......... Спомням си случая, заради особеностите на самата сграда там, но след толкова време помни ли въобще някой какво стана? Сигурно потерпевшите са виновни, че са спрели на неподходящо място.....

prokleta durjava i durjavnici. Mir na praha im ....

ще си хване и тоя с пилците от Градус. Да осъди оня зърнар по всички възможни дела.

В случая сграда, която в продължение на 60 години не пада, но поради някаква случайност пада точно като й правят ремонт няма никакви виновни. Но ако излезна и отида до общината без маска вътре веднага ще ми лепнат глоба, че и ще ме заплашват сякаш съм най-опасният човек на планетата за всички живи същества. Да живее демократиЗЪма, другари!!!!

Подкупният български съд узакони убийството на 2 невинни лица. Няма Виновни след калпавия ремонт, за това че не са оградили/обезопасили опасен обект. И това го разглеждат цели 15 години - заплата на съдиите течат и бонусите всяка година, платили са си хората и са невинни. Затова по-добре да не съдиш в България , а да теглиш куршума и на виновния и на подкупния съдия....

Съдия трябваше да реши спор между предприемач и клиент за некачествено извършен ремонт. И двамата адвокати естествено с какви ли не доводи твърдяха че клиентът им е прав. Инженер беше представил в съда изготвена от него експертиза относно извършения ремонт. В нея той не отговаряше на поставените му въпроси , а шикалкавеше повече от адвокатите. Изразих моето становище : Съдът да възложи нова експертиза на друг експерт. Изготвилия експертизата да бъде отстранен от списъка с експертите към съда и да не получи хонорар заради несвършена работа. Съдът не можеше да постанови правилна присъда в никакъв случай. Все едно да решиш уравнение с четири неизвестни.

Явно на тоя свят справедливост няма!

Собственикът, инженерът, управителят на фирмата, ангажирана с ремонта, и строителят са окончателно оправдани. НОМЕР ЕДНО СМЕ. ! ! ! Искам румънката за главен прокурор и стотина съдии от Италия!

разбира се, че ще са виновни момичетата! ако не бяха спрели под сградата - тя нямаше да падне върху тях! а и кой знае каква музика са били надули... и на сградата и се е доповръщало и решила да покаже мнението си по въпроса! у нас няма начин да си загубил живота си без активно да си участвал! дори да пресичаш на зелен светофар - ако те сгазят - виновен си, че не си се огледал и водача на колата получава условна... ако имаш нещо проитив - имаш пълното право да излезеш от гроба си и да протестираш в съда!

Няма такава държава!

Абе докога ще ги търпим и съд и мафия и всички боклуци?!