Куриерски бус се разцепи след удар в стълб (снимки)

Куриерски бус на “Спиди“ се разцепи след удар в стълб на столичното Околовръстно шосе тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Куриерски бус се разцепи след удар в стълб (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей , откакто Бойко ви оправи пътищата взехте да се удряте, цепите и гинете всеки ден

не мога да повярвам какви коментари има. хора вие сте безсурдечни и безкруполни,по добре не судете когато дори незнаете за какво става вапрос,вие дори незнаете причината за катастрофата а судите.....дано човека се вазстанови! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

скоростта на куриерските коли досега което съм видял по пътищата винаги е била висока без да спазват ограниченията установени с пътни знаци

Ми, щом е СПИДИ кво да коментираме! Спиди Гонзалес - ЮТюб!

Кой както иска да ме разбира, но е крайно време на всички баничарки, микробуси, автобуси и камиони да им се сложи ограничител на скоростта до 100км/ч. Допълнение - и на летящите куфари Дачия-комби.

Всеки водач на МПС трябва да си го има със себе си.Това чувство на отговорност към себе си и околните.Но както показва ежедневието по-голяма част от водачите са загубили усещането за реалността.Тази,че колите не са самолети,че пътищата не отговарят на стандартите за безопасност,че съществуват физични закони.И други подробности.И че толерантнстта между шофьорите е почти нулева.И да не се разчита на знаци за ограничение на скоростта,а да се прави преценка на ситуацията.Да не се разчита на предимството на всяка цена.Ежедневното бързане ще ни довърши,ако не си вземаме поука от ставащото около нас.

дали е бил фиркан?

По нормалните магистрали около подобни стълбове задължително има мантинели, именно за да се избегне вероятността от такива удари. Защото, съществува ли вероятност, тя все някога ще възникне. Не оправдавам шофьора, но таква сиитуация може да се случи на всеки. Това околовръстно, което го пректираха и правеха "на парче" с безчетните му рязания на лентички на всяка дъгичка, хордичка и завойче, е доста некомфортно за каране. На това място няколко пъти са ме засичали кифли и кифльовци, завиващи на скорост от най-лявата лента в най-дясната. И в такъв случай естествената реакция е да бягаш в дясно по бордюра... където има масивен стълб.

Директно в СТЪЛБА, пак не са стигнали парите за мантинели, надлези и др.

Това е класически пример за трудова злополука. Натоварен работен график, ниско заплащане, безумни срокове и поръчки...резултатът-трудови злополуки. Дано човека да оздравее...

Доволна съм от качеството на Околовръстното - стълба не е мръднал! ..ама новите бусове май не ги правят като едно време! Много се цепят, бе!

В България никой не спазва правилата! Има само два типа шофьори: такива с инстинкт за самосъхранение и такива, които се подчиняват само на законите на физиката. Всичко друго е лицемерие и неразбиране на ситуацията...

Караш пребрже, стигнеш прерано. Македонски билборд.

Добро! Али кЪде?

от Спиди карат като бесни. Предполагам така им нареждат отгоре. И ето ...

Никой нищо не нарежда. За пари е цялото бързане. Спиди плащат твърда заплата плюс добавка, която зависи от броя на обходени адреси или доставени пратки. Някои си докарват до 1800, но и 14 часа не слизат от буса.

По "татово"време за толкова време с прицепа вземах по 6-700. :-)

Така ще е и за напред! Шофьорите от такива фирми управлявят по над16 часа в денонощието. Благодарение на лошото Еврозаконодателство и най-вече на позорния регл 561! Редно е всички фирмени МПС да бедат с ТАХОГРАФ. Да се следи стриктно времето за упраление, полезния товар, произход на стои и задължителен контрол при превозите на опасни товари. Преди година пекап катастрофира натоварен с химикали и трудно се разбра видът на веществото.

Това е ежедневие на оковръстното, въпрос на време бе да се случи. Няма и да е последния случай, поне докато на околовръстното не се сложат повече камери, тази на шел е абсолютно недостатъчна, след нея джигитите продължават с безумията.

Има къде къде по нагли и кухи шофери. Тия дето карат депутати и министри например.

Не е виновен шофьора а ми вижте при какви условия работят да пратят инспекция по труда да се направи контрол и чак тогава съдете , да направил е катастрофа но ако им плащат толкова ,че да си съдерат з-ка за да получат пари значи не е виновен той , че е карал като луд

Без да оправдавам шофьора,но ще се опитам да обясня защо стават такива неща-фирмата им има 20% ръст на пратките всяка година, колите им са си все толкова, шофьорите-също,а за да няма глоби или пък да се покрие изоставането от графиците служителят е подгонил буса. И като сложим преумората и ниското заплащане за такова натоварване става ясно, че е просто въпрос на време да се обърне колата.Дори си мисля,че може да ми е призляло,та да е изтървал колата-определено се сдухват от работа.Само припомням, че при обира на фирмата нямаха застраховка на сумата.Много неща не са както трябва.За съжаление шофьорът ще понесе негативите-а доколкото знам сега ще си плаща и за камиона и за пратките... Дано се оправи бързо и напълно!

Другарю марков - катастрофиралият е служител на фирмата, в която очевидно и вие работите ! След като на фирмата не и пука за културата и възпитанието на шофьорите, които наема, значи е безотговорна и към клиентите си - интересува я само и единствено печалбата ! Ами ако това говедо беше сгазило дете - пак ли щеше да лаеш така злобно ? Унищожена е общинска собственост - кой ще я плаща ? Ти ли ? Затова замълчи и вземете мерки, за да не се повтарят тези безотговорни прояви на кретенизъм - ако ги подкрепяте - ще се повтарят !

Шофьорите на Спиди са най-големите нарушители - карат бързо и неадекватно, нагли са и случилото се въобще не е изненада ! Безобразното каране е характерна черта за шофьорите на тази фирма !

Jeni

Най-бързата кола- служебен бус и баничарка! Доказано!

Мен ме е задминавал клекнал бус на спиди на магистралата с над 160 км/час.

Добре, че не е имало пасажер на дясната седалка....

ЕМИ КАТО КАРАТ КАТО ЛУДИ ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ

Ауууу,отиде ми китайския порцелан ...!!!!

...ТОЙ АКО Е "КИТАЙСКИ" ПОРЦЕЛАНЪТ ДЕ ...Е СУПЕР...НАВРЕМЕТО (ПО ТОШОВО),ЩО ГАДЖЕТА ОБЪРНАХ С ЕДНИ СЕРВИЗЧЕТА ЗА КАФЕ,ВАЗИЧКИ И РАЗНИТЕ МУ ТАМ КРЕХКИ ВАЯТЕЛСТВА.... ЕХ СПОМЕНИ ...СПОМЕНИ...

куриерите=бакшиш+маршрутка..................карат все едно са линейки или все едно превозват бомба с включен часовников механизъм

Знаеш ли пък...

Баааа! Па то линейките да бързаха толкова! Човек ще си умре като едното нищо докато се дотътре линейката с умиращите от апатия и досада лекари у нея; а ако не вмъкнеш да споменеш някоя трицифрена сума мож изобщо и да не доди линейката!

Шофьорите на куриерските фирми започнаха да задминават маршруткажиите по идиотизъм. За това къде и как паркират пък изобщо да не споменавам. И това е масово за всички куриерски фирми - на SPEEDY са повече и затова се набиват на очи.

А ако колата е Ваша и такъв "джигит" я кара като във Ф-1 ?

Прекаленото SPEEDY е равно на тотално спиране...

....и на трупове по пътищата

Очевидно е, че стълбът е проектиран добре, не е мръднал. Да е жив и здрав шофьорът!

да е жив и здрав стълба...че е спрял кухия куриер щото инак щяха невинни да погребват

Сега ще има: - Тя пратката така си беше, нищо не сме и правили!

Да е жив и здрав колегата, бързо да се оправя!

и утре да гази наред пак

По цяла вечер карат като луди.

Hека му е! щото ги гледам всеки ден тия от спиди как се фучат напред назад, все едно сме на състезание а не в градски условия!

Случва се. Важното е, че няма жертви. Дано момчето да се оправи. Те че си понастъпват газта е ясно, но не знам какви са им задълженията, времето, с което разполагат и въобще логистиката. Всеки се бори за хляба си, така че нека не съдим без да сме запознати с детайлите.

Поведението им на пътя е отвратително и най-вероятно не им пука нито за останалите участници на пътя нито за нас,НО...тяхните клиенти тоива сме НИЕ, и аз мисля да им сперетна ,,малка,, накаъателна акция......мисля да се откажа от услугите на ,,Спиди,,...ако забележа, че са променили отношението си към мен (като участник в движението) може и да се върна при тях като клиент, ако не ....проблемът си е тяхен, особено ако и други разсъждават като мен.....

Шофират отвратително и нагло......

Дано тия с по-ценните пратки са си ги застраховали , че не се знае какво е останало от тях ;)

Напълно нормално е да се случи. Редовно ме подминават бусове на тази фирма при ограничение 80 те се движат с не по-малко от 120. Няма държава, няма полиция, резултатите са видни на всички.

...колегата,за "Спиди"..бълха ги е ухапала...голяма фирма,но така е като не залагат на стари и опитни "карачи",търсят се млади...които наистина се кефят да "гонят" ...независимо мизерното заплащане....

Преди около десетина години търсеха някакъв си там офис-мениджър, бяха поставили високи изисквания, като висши образование, компютър и какво ли още не. Не ме одобриха, даже не ме допуснаха да видят практическите ми възможности. Досетих се защо, след като видях и останалите недопуснати даже до интервю - ми то всичките бяхме "дъртофелници" около и над четиридесетте. След време разбрах какъв огромен късмет сме имали.