Ограничиха до 5 км/ч скоростта на тротинетките в софийските паркове

Това стана още през юли с решение на градския парламент, а днес председателят на СОС обяви, че промените са в сила. Обособени са и специални места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства

Обратно в новината

Коментари - Ограничиха до 5 км/ч скоростта на тротинетките в софийските паркове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой спира каруците и къде могат да спират, щот са в движение още. Особено събота и неделя яко цирколират из София.

Нощно време как пилкат. Въобще не ги паркират на правилните места .

Ъъъъъъъъ

Караш тротинетка под наем, приключваш си сесията на пътуване и някой за кеф после премести машината някъде извън зоната за паркиране. Интересно тогава кого ще глобят?

Ще си умра от смях.Някой от тези, които говорят глупости,разхождат ли се в парка?Тротинетки,колела и други подобни хвърчат,като на автомобилна писта.Жив полицай не се среща!Предлагам да се изградят тротоари в парка за пешеходци.

Нормално е в пешеходна зона да бъде ограничена скоростта до 5 км. ч. независимо от начина на придвижване, каквато е скоростта на пешеходците. На който му се вижда бавно да си избере друг терен за придвижване.

Да забраним да се тича в парковете?

Нормално е да се направят алеи за тротинетки.

Значи цената ще качи, щото цената е на време

Простете, но това е безумие. За да имаме устойчивост и баланс ни е необходима инерционна сила. Опитайте да се задържите вертикално на велосипед с 3 км/ч примерно.

Ами ше си купиш триколка.

Тогава няма да караш в тая зона. Виж, сърди се на тези, които се засилват сред пешеходците, заради тях е това сега. Не е нормално между хора вървящи с 5 кмч да фучат други с 20-25 че и повече. На запад са го измислили, пешеходна зона и точка. Така се решава и проблема с велосипедните джигити.

А по-малко безумно ли е да изляза с детето да се поразходи из парка и да не мога да насмогна да го пазя от велосипеди и тротинетки по алеите и от кучешки акита в тревата...?

Най добре да ги забранят изобщо, както направи Франция

Те и каруците са забранени в София, но продължават да си се движат. Няма кой да контролира.

Каквито и заповеди да издават и закони Ако няма кой да ги санкционира на терен е безмислено по тротоара 15 души щяха да ме отнесат с по 20 километра в час и никой не ги контролира Даже и с по 30-40 км в час не можеш да вървиш вече спокойно и по тротоара в София то са децата са тийнейджъри то са големи И никой не ги санкционира на тебе няма никой така че ти е правила само си ги пишат там някъде

Смешно. С 5кмч тротинетката е неустойчива.

Еми ходи пеша тогава - тъкмо ще е полезно за отслабване на мозъка ти и да започне да функционира по-добре!

Аз тротинетка не карам. Но все пак съм учил физика. То и затова не карам, тротинетките са много вредни за колената при спиране, всеки травматолог ще ви го каже.

Бах му майката! Ми аз ся ко ши я прая мойта v6 bi turbo 500 nm трутунека?!?

По-тъпоглаво от гербаджийското управление в София не е имало и през турско.

За един приятел да попитам - какво значи ограничиха ??? - Технически (демек тротинетката няма да може да вдигне по-висока скорост в парк) - тогава как ще знае тротинетката къде може с 5 и къде с 35 ??? - законово (демек ползващият ще определя скоростта) - тогава кой ще контролира, на каква база , с какви технически средства , какви ще са глобите и как ще се събират ? Без отговори на тези въпроси е поредната глупост на СО от пожелателен вид ...

Технически и законово. Ще знае от GPS-a.

Да речем че ще се контролира от GPS_a на тротинетката ... Това означава ли че всикчи тротинетки трябва да имат вграден GPS (и е незаконно да се продават и карат тротинетки без ) ? Какво правим с вече продадените тротинетки без GPS ? Това важи за всички тротинетки или за електрическите? А другите ел. превозни средства , които не са тротинетки - и те ли имат същите ограничения ? Кой и как ще проверява дали GPS не е манипулиран ? Мога да задам още 10въпроса (поне), които не са помислени и които правят това ограничение практически неприложимо.

Вероятно по джипиес. В тези и тези координати до 5 кмч, извън тях ограничението се изключва.

Голяма глупост..........ХАХА........ Това превозно средство - първо, няма уред за измерване на скоростта; второ, няма кой да го контролира; С две думи сътворихме - пълна простотия.................................

Верно ли няма уред за измерване на скорост ел. трутинетка ВЕ

едно екранче показващо нещо не е сертифициран уред за измерване на скорост ... кой ще гарантира (и как ) че това е достоверно ?

Ганьо балкански неще да слезе от колата и иска да цапа въздуха и да прави задръстванбия и катастрофи! Угосническата община не иска да направи градът зелен и чист и не прави алеи по автомобилното платно като в развитите държави, защото ганьо ще се разсърди, че трябва да слезе от колата!

Туй недоразумение , как го вкараха в движение?! Нито мигачи има, нито нищо! Корупция на евроейско ниво....

нямат тротинетките. Връхлитат тихичко изодзад, както си ходи човек по тротоара. Велосипедите имат звънци за сигнализиране.

А как ще се осъществи контролът на скоростта?

Софтуерно. Пише си.

А по улиците? Изобщо тези тротинетки трябва да бъдат забранени. И защо на велосипедистите им позволяват да пресичат улиците на колело? Това трябва да се забрани!!

А спийд камери със софтуер за лицево разпознаване ще монтирате ли? Щото не ми се вярва да осигурите хора да следят за прилагане на ограничението и съответно санкциониране на нарушителите:)) Още една пунта мара - то и само деца могат да карат велосипеди по тротоари и пешеходни алеи ама e пълно с дърти лунгури и напушени тинейджъри да "спортуват" целене на пешеходците като кегли....:)))