”Дейли Мейл”: Супер ограда по българо-турската граница

Това е супер ограда, която блокира хиляди имигранти, които се надяват на нов живот в Европа, пише "Дейли Мейл" за оградата по българо-турската граница.

Обратно в новината

Коментари - ”Дейли Мейл”: Супер ограда по българо-турската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква супер ограда бълнуват тези. Някаква мрежичка, която се е наклонила от вятъра и сега ще я ремонтират. Всичко живо е безнадеждно изчаткало.

поредна порция лицемерие на запада. значи, нека тези скапаняци да ги оставим при нас, за да не идат до англия и германия. нали са отчаяни и търсят хубав живот. ами, да си ги вземат там. при нас животът не е добър.

За какво ни е ограда, орките и без това няма да стоят в България, те пътуват към Западна Европа, за да облагородят гените (''гениите'') и религиозните убеждения на местните. В Лондон и Париж трябва 3 дни да вървите пеша, че да срещнете бял. За християни, да не говорим. Като на марокански бит-пазар е : )

Следващата статия на Daily Mail за бежанците от Азия, напиращи към Великобритания ще е под заглавие: ''Welcome to Bollywood!'' : )

Щото като ги хванат, ги връщат в България.

В Германия е същото. Цяла Европа се е превърнала в ислямско гето. Местните са се побъркали вече и не вярват какво става пред очите им.

минните полета си остават най-добрата защита, няма трафикант който да е минал през минно поле

Демагозите от "Дейли Мейл" да не се правят на ощипана мома, защото Британската колониална система, все още е жива. Чий колонии са били Афганистан, Ирак, Сирия, Палестина??? Защо бежанците-емигрантите щурмуват при Кале тунела за Англия? Защото искат да отидат в метрополията си. Защо САЩ не дават визи на българите? Защото техните работници, служители, учени ... ще бъдат изместени от българите. Искате ПРИМЕР? Асен Йорданов и компанията "БОИНГ". Джон Атанасов и "компотите" ...

"Но за хилядите ужасени семейства, бягащи от ужаса на екстремистите, тази ограда означава и край на една отчаяна мечта." ??? Значи първо тези 'ужасени семейства' избягват от ужасите на екстремистите и се спасяват в съседната им процъфтяваща държава Турция, където не само няма екстремисти ами и напира да стане член на Европейския съюз. После плащат на някакви трафиканти хиляди евро да за преминат в нарушение на закона и без документи нашата граница, а ние да вярваме тук на легендите им. Вместо с тези дадени на престъпници пари да бяха хванали самолет до държава с техния манталитет и цивилизованост, че и докумнетите си ще запазят, нали няма какво да крият?!

а журналистическия връх с 'отчаяната мечта' печели награда по нескопосано манипулиране.

Поредния тенденциозен британски буламач. Значи британците могат да насъскват кучета срещу имигрантите, но ние проваляме мечтите на горките сирийци за по-добър живот??? Оградата като я направят най-най-после ще спира контрабандата на хора. Ако нормален човек иска да избяга от Сирия и да потърси убежище в България трябва да отиде на някой от официалните гранични пуктове и да докаже с документи, че наистина е бежанец. Има някакъв, не голям шанс са влезе по официалния начин. Всичко останало е трафик на хора. Къде е гаранцията, че ако ги вкарат нелегално, мангустите няма да ги транжират за органи??? Нещата не са само черни и бели.

Само оградата няма да помогне..... Просто Европа трябва да втвьрди позицията си за имигрантите-да се врьщат всички, които идват от страни без конфликти...... А те са повече от половината бежанци. Хората основно тьрсят по-добьр живот, защо например не бягат кьм Африка, Азия, Индия......??? Европа ги привлича с социалните си фондове, високия стандарт, добрата инфраструктура...... Достатьчно е само за месец да се затворят границите на ЕС за бежанци, и потока ще намалее минимум наполовина!!!!

Прекалено скапан вестник търсещ евтини сензации с цел собствена скрита реклама, не заслужават коментар.

оградата не спира пътя на имигранти, а спира достъпа на престъпници. който иска да влезе легално в европа - пропускателните пунктове не са затворени и работят денонощно, по последни мои данни.

ами какво ще стане ако по същия начин затворят,охраняват и въведат отново визи за нас българите ? Нима нашето население не търси спасение от съществуващото политико икономическо статукво с корени -БКП и ДС?Колко българи са щсливи че са се спасили в по развитата и цивилизована част в Западна Европа и дори кризисна Гърция?

Не GOST, ти си ПРОСТ!Затова се отказвам да ти разяснявам нелепостта на тъпата ти "аналогия"!

Ами защо пазите в Кале границата с острова? Вземете мигрантите и не ги лишавайте от светло бъдеще, ние за съжаление не можем да им помогннем.

авторс е един дезориентиран смотаняк понеже границата въобще не е супер, както описва той, и въобще не пречи на емигрантите. за приер- държавата се напълни с прииждащи. никой не прави нищо по довършване на оградата. за нея се говори само преди избори

Кво ме интересува кво пише Дайли Меил? Кога една жълта преса в друга дръжава стана авторитет? Тея са същите които бяха публикували цицата на Мадона на предната страница! Защо въобще тяхното мнение се преписва и предава по БГ медите не мога да разбера! Освен че и лайно да е, щом е западно е вкусно!

Винаги съм се чудил дали няма някакъв начин да ги товарим на кораби заедно с "пембяните" и да ги стоварваме някъде по сибирското крайбрежие.Там място колкото му душа иска да се заселват да строят да обработват земята , а за "пембяните" има дърва за сечене до второто пришествие

След мозъчните напъни на жълтурския парцал "Дейли мейл" не е ли по-добра идея кораба да им ги стовари на английското крайбрежие с панделка и картичка "за Дейли Мейл с любов, интегрирайте си ги там, де слънце не ви огрява".

Много по-евтино щеше да излезе да ги товарим на Капитан Андреево и да ги разтоварваме на Дунав мост 2.. ако стигне бензина може и по натам, някъде към Виена.

Ми оградата на границата е нескопосано направена. Трябва да е двуредова, между двата реда минно поле охранявано от дронове и система за събиране на труповете. Всичко това да става автоматично.

Тъпи вескикари от "Дейли Меил" - България била лесен маршрут - А италианците и кралската флота ги събират в Средиземно море за да ги изсипят в Италия!

Българската южна граница е атакувана ежедневно от стотици имигранти - всякакви талибани ислямисти и обикновенни миндили. Външна граница на ес е , обаче страната ни получава най-малко помощи от всички останали. Така , че каква ограда ще има си е лично наша работа. Както и орките явно са единствено наш проблем. Виж , като пропълзят под ламанша , бозавите дебили надават вой и се оказва , че това е проблем на цяла европа ! Двойните стандарти и лицемерието им са ежедневие . И будят само погнуса ....

Британците и хамериканците имат основна заслуга за изграждането на тази смешна ограда, която е на наш гръб финансирана. Някога там имаше минни полета, които вършеха чудесна работа, а разходите по охрана бяха минимални.

Това , което описват западните вестници е СЛЕДСТВИЕТО, А НЕ ПРИЧИНАТА ЗА ИМИГРАЦИЯТА. КОЕ Е ПРИЧИНАТА? Кой и защо РАЗБУНИ ИЗТОКА И СЪЗДАДЕ ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА? Ами сега да ги приема директно от държавите им. България е най-мизерстващата държава в така назованият "Европейски СЪЮЗ" и не може да издържа НАРОДА СИ. Българите бягат от мизерията и безработицата от страната си.

Преди много години нямаше ограда , а имаше кльон разделен на секторе и КСП.Момчетата не даваха пиле да прехвръкне в никоя посока.Но с настъпването на необратимите демократични проблеми/пардон промени/, едно от първите малоумни решения претворени незабавно в дела беше премахването на кльона.Сега бялата застава , там където е кипял живот тъне в разруха и забвение и всякаква измет минава необезпокоявана

Приятелю, истината е, че кльона беше много в дълбочина на наша територия-на около 500-600м.А тези боклуци чакат само да стъпят на БГ територия и по всички ЕС правила и регламенти сме длъжни да ги приютим. Номера е да се отблъснат на самата бразда. Защото като влезат на километър навътре,те звънят на 112 и всичко свършва. Той кльона и сега в повечето места си стои, вярно не както беше, но не е за това време и условия!

И тогава една журналистка мисля, че беше МИХНЕВА - поправете ме ако греша, обикаляше и ни радваше с новата "придобивка". КОЛКО ХУБАВО БИЛО КАТО НЯМАЛО КЛЬОН. Тогава най-силно ревяха плиткоумните, не че сега мълчат де.

нали не ни искаха , а сега да си вземат африканци. Поне са свикнали. Защо у нас, най-бедната страна в европа. Ама малко ни били, те имали повече. Ама територия и населението им е много.Да си ги бият в главата. А като са тръгнали да разпределят да ги разпределят малко и на Путин. Той се хвали,че в тях всичко цъфти и връзва. Пари в излишък - милиони и милиарди. Чудно защо не бягат на там - ама тъпи бежанци затова.

Пак , на тия тъпанари (англичани) сме им в устата.По -рано щяхме да ги залеем,сега пък оградата им боде очите. Те могат да използват сълзотворен газ и сила да възпрат наплива на бежанци,които сами предизвикаха,но оградата им боде очите.Има поговорки -'всяка коза за свой крак" и "на чужд гръб 100 тояги са малко".И да добавя ,дори за бежанците ние сме мизерници и тук не щат да стоят.

Ако Ципрасите не ни бяха прецакали 1911-та година, сега нямаше да има нужда от ограда.

Никви българи не сте, другари с минусите, фанариоти!

ако не бяхме опитвали да глътнем като фитур повече отколкото можем да преглътнем то да ,границата щеше да е само на 40 км от пролива и доста къса Ама пуста алчност ни изяде главътъ и на оръбиха сички И елините и сърбетата и румъняската Въпросът е--защо през 16 не си взехме нещо което никой нямаше да оспорва а подгонихме миаля и пак на опънаха всички съседи без комшията оти и него опъваха Групов секс майна

Ако кажат,че ще ги вземат веднага у тях, пускаме ги да минават през нас.Но лошото е,че те остават тук и чакат изгладнелия и мизерен български народ да ги гледа и изхранва.Искат неща, каквито няма за бедните българи.Стигат ни циганите, даже са ни в повече.Случайно да искате да интегрирате и тях???

Добре че циганите са неграмотни и не знаят български, та досега нямаше да остане и помен от оградата.

не знам защо все още не се разбира, че такива некомпетентни, двулични и безгръбначни ръководители европа досега не е имала. проблемите (политически, икономически и военни) си ги създаваме сами, защото се мисли само как да се угоди на америка, после не можем да ги решаваме, обвиняваме се еди други и тъпо гледаме как емигрантските вълни ни заливат. а още не сме видели голямото преселение от украина, което неминуемо ще стане като гледам икономическите им "успехи" под вещото американско ръководство.

Ами, имаше ги и преди, но ние нямахме информация за тях! Или си меслехме че и те са умни и красиви като нашите пишман комунисти.

Тогава ни управляваха друг чешит хора. Сега ни управлява най-алчната и безскруполна пасмина нарекла себе си политици.

Друго си беше Хитлер, нали?

Защо си мисля че на Българо - турската граница има абсолютно редовен контролно - пропусквателен пункт и както аз отивайки в Англия трябва да мина границата през КПП, така и всички останали двуноги би трябвало да преминават границата.Какъв е проблема с оградата - тя е направена за да спрат говедата да преминават от едната държава в другата и обратно.И не заради друго, а заради фитосанитарния контрол.Нали не искате епидемии от заразни болести по говедата?

с тухлите на берлинската стена ще построим вътрешни стени в ЕС демонстриращи всеобщата любов и интеграция на демократичното европейско семейство с неинтегрираните цигани на идил и цяла африка. Е от това, само даването на още 90 млрд на Гърция вместо на Украйна е показателно за Новия хаос, пардон ред.

zeddd

Ох миличките от Дейли мейл колко се загрижили. Ами защо не пуснете всичките дето чакан в Кале? Или на тях вече им е минало от "ужаса на войната", и те няма нужда да ходят в Англията?

Не мога да разбера лицемерната западняшка измет ЗА емигрантите ли е, или ПРОТИВ емигрантите? Не мога да разбера също така и самите емигранти- защо бягат от ИДИЛ, а не се бият срещу нея? Здрави,прави,яки..... могат да бягат значи, а не щат да се бият!

Защото умните бомби не подбират върху кого да се изсипват и не ги интересува кой на чия страна е.

Орлин Данев

Само не ми казвай,че САЩ,Турция,Сауди Арабия други страни от НАТО бомбардират ИДИЛ:) На тази опашата лъжа,вече никой не се връзва!

"...безскрупулните криминални банди, които експлоатират семействата" Добре казано, ингилизино. Но го казваш само когато ти опре на теб това до онова. А когато чехите преди десетина години в Усти-На-Лабе опитаха да оградят циганите вихте на умряло, че са дискриминирани. А не дай си боже ние да опитаме да опазим майките и бабите си от циганската паплач - знам, каво ще пишете тогава!!! И, btw, какво стана с приказките на мазния ви премиер отпреди 1-2 години, че българи и румънци ще залеят Англия? Не виждам такива по телевизията в репортажите от Кале. Търсете сега солидарност от Гърция и Италия да затегнат границите си!

Да бе верно, некой замислил ли се е какъв процент от южната граница покрив ''супер'' оградата? Или ''супер'' оградата е за отбиване на ''спер'' номер....

zeddd

По цялата граница с Турция е. Какъв е процента си го сметни сам. Но Гърция отдавна има ограда по сухопътната си граница с Турция.

Не лъжи!!! Границата с Турция е 259км. Оградата е 107 или 130 км - не съм сигурен колко е постоено. Така че не лъжи! Ако си се объркал, провери статистиката....

"...7 офицери наблюдават телевизионни екрани, показващи на живо кадри покрай оградата...." Аха, хитряги - хем наблюдават границата, хем гледат новините по кабелната телевизия. :-)))

86 км. при граница от 274 км. останалите са свободни за преминаване никой няма минавай както си щеш,турските войничета ги пропускат бодро....

"Но за хилядите ужасени семейства, бягащи от ужаса на екстремистите, тази ограда означава и край на една отчаяна мечта." А, за милионите ужасени европейски семейства, мислейки си за ужасните престъпления на екстремистите си мислят за още по-големи и по-дебели добре охранявани огради, за да могат да опазят своята мечта за по-спокоен живот.

Европа да не се чуди как да спре бягащите от ИД и от войната, а заедно с Русия и САЩ да създадат условия на хорицата да си стоят спокойно по домовете.

Африканските хардалисти я прескачат от трупче такава ограда.

Питам аз, след като изповядващи исляма бягат от радикалните ислямисти, защо не бягат към други изповядващи исляма държави в Азия и Африка, ами бягат към християнска Европа?!!! Нали според тях ние сме лошите и не знам какви си!!!

Това е експанзия на исляма в Европа, затова не бягат при своите.

Но не бягат в Израел да завземат, защото там ги стртелят на месо. И нямаще да има нещо гнило в тази работа, ако критиците на България и Европа, че не примеали бежанци, не бяха евреи. Защо се критикуват другите държави когато постъпват като Израел? Къде са САЩ, Русия, ЕС , че и Турция и Иран и С. Арабия да се изкажат. И НИТО един арабски шейх не е казал - бягайте към Израел. Всъщност ислям и христянство превръщат хората в доброволни послушници на еврейските схеми за влияние над обществения морал и оттам власт на д света. И затова по света е само упадък и бързо развиващо се невежество и осмисляне като на насекоми със строго предопределни функции в мравуняка.

защо не остават в Турция? Нали Турция е много богата и просперираща икономика сподобна на тяхната религия.

Имам едно чудесно предложение за многознайковците от Дейли мейл: Драги журналисти, вместо да дъните глупости по българската ограда, просто предложете на премиера на Нейно Величество да сключи спогодба с Турция всички желаещи бежанци да се прехвърлят на кораби от Турция директно за Великобритания. Така ще можете да демонстрирате прочутата британска демократичност, толерантност и остроумие.

Слаба е оградата!!! Трябва да се минира и от двете страни,само така рязко ще спадне интереса към преминаването й....

Бежанците не е редно да имат право на избор къде да живеят щом първата държава, в която влизат е сигурна като Турция. То всички искат Германия ама това не е нормално

Пуснете няколко милиарда - бълха ви ухапала, конкретно за охраната на южната граница на ЕС.

Не я е построил но е дал парите да се построи ;))))) Гаранция

ББ - от колко години все дава, дава и пак не е свършил парите, много пара, много нещо в тази Банкя ! Иначе е повече от ясно, че оградата е полезна за България по ред причини и точно около случаите в Кале можеше да се използват политическите настроения и наистина да се изгради такава по цялата граница с Турция. Не се знае в кой момент Ердоган ще отвори шлюза и ще ни залее такава вълна, каквато само десетките специални язовири в Югоизточна България могат да върнат обратно в Турция.

какво да каже човек? Европа хем я сърби, хем я боли....

Не можах да разбера - дали статията е хумореска или е сериозна?!? Западна Европа от много, много години провежда алогична политика, спрямо имигрантите. Мислеха си, че ще бъдат използвани, като евтина работна ръка. А, какво излезе? За да изпишат вежди, извадиха очи. В най-скоро време, ако не се вземат драстични мерки, Европа ще се превърне в огромен бежански лагер. Не случайно, като отидеш в Германия няма да видиш нито един натурален германец, в Франция - натурален французин, В Англия - натурален англичанин. и н.т. Натуралното население е смачкано, тормозено от собственото си правителство. Наред с собственото си изхранване, плащане на данъци към държавата, то трябва да работи и за имигрантите. Луда работа!

Чного точни думе, а към посочените примери можеш спокойно да добавиш и Италия, където нещата са още по-трагични. Не мисля, че управляващите ни евролидери са идиоти и не виждат какво става. Напротив - убеден съм, че провеждат напълно съзнателна политика на геноцид спламя европейците и искат да унищожат всеки опит за свободомислие сред европейците. За целта ислямизацията, арфиканизацията и азиатизацията са прекрасни инструменти за тях.

Да, забравих Италия - осбенно след 22.00 часа излизат араби, африканци, кришнари, индиици...може и да пропусна някои и друг етнос. Имигрантите се чувстват недосегаеми, въпреки че, безчистват из европейските градове.

Защо не коментират стената, която строи Унгария на границата със Сърбия?

Да коментират оградата на Израел и на сащ с Мексико ...