Обявиха мотивите на съда да пусне от ареста шофьора, прегазил 15-годишния Филип

Според градските магистрати няма опасност Петър Тодоров да се укрие, макар и да има риск да извърши друго престъпление

Обратно в новината

Коментари - Обявиха мотивите на съда да пусне от ареста шофьора, прегазил 15-годишния Филип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stanko

Странна работа.Когато пуснат престъпник който няма опасност да се укрие той вземе,че се укрие.Самият израз"няма опасност да се укрие" е неправилен от логична гледна точка.Опасност да се укрие има,може да е малка но съществува А пускайки човек обвинен в умишлено предизвикване на смърт,с 2 промила алкохол (утежняващо обстоятелство) за който няма даже съмнение,че е извършил престъплението в което е обвинен се води "заподозрян" и почти сигурно ще получи тежка присъда.Та има ли опасност да се укрие?Да има.

При какви условия, този който е сгрешил, може да осъзнае това което е сторил? С цъкане на дистанционното на телевизора? С добра храна и гозби полети с питие? С посещение на приятели и атмосфера на купон? С лежане и необезпокояван от каквито и да е служители? Е, имал бил гривна, ще му накривят шапката. Това което е получил е награда, не е ограничение, не е наказание. Колкото и все още да не е осъден, елемент на наказание трябва да има. И то след като е пределно ясно, че е виновен и несъмнено трябва и ще бъде осъден.

Закони у нас няма!

Каквито и да са "мотивите" на съда, ясно е, че някой в тази съдебна система е прибрал едно или няколко пликчета. На родителите бих препоръчал да излязат с контра предложение в пликче, но на едни други хора за да издадат присъда без право на обжалване. И между другото - това пликче със сигурност ще е по тънко от съдебно/прокурорското!

Тоест - абе, той няма да се скрие, ама я да го пуснем да направи още някое престъпление?!? Ужас и безумие е това!

си разумен човек, но тук не си обективен. Прочети НК / само в тази част/, някоя разработка в Лекс и малко от практика на оня безумен съд по правата на човека /на майната си в ЕС/. ще ти е достатъчно. час работа. Не 5 г. магистратура и 1. г. стаж. Това е отговарящото на закона решение /дали удовлетворява чувствата за мъст на хората - перифазирам - това е друг въпрос/. Кофти е, че може наистина да се укрие. Лош закон, но закон /лаиците да си го преведат на латински/. Админ кое не е на български - това за майка ти и сестра ти също е българско. И латинска сентенция не пиша. Заври си го откъдето си се пръкнал. П.П. Съжалявам за вулгарността, но тези наистина искат да се махнем от този форум.

още известно време и за този ще се разбере , че си е на свобода "защото такъв е закона и не може да му се ограничават правата" и така ще ни баламосват , докато сме така любезни да ги търпим.

В омразния загниващ САЩ, за причинена смърт на пътя освен всичко друго, оставаш и без книжка до живот.

Същото и ако бутнеш пешеходец. без значение дали си го убил, или не.

Няма опасност да се укрие?! Ти да видиш. Страха е голяма работа. А след 2 седмици кат намерите гривната срязана у тях а той междувременно минал границата и не е ясно в коя държава е, какво правим? Или той спокойно ще си седи у тях, чакайки да мине делото и да го приберата за 10-15 годинки у дрънголника?

Запомнете: В една съдебна система има прокурори. В една Съдебна Порнография като в ШОПландия има - ПОРНОкурори !!!!

"Нотариуса" не е бил починал, когато са се разрешили проблемите на водача на МПС-то. Къде ли е заровено кучИтУ?

почти всички коментари са идиотски. Никой не е прочел дори мотивите на съда- този, който ги е прочел не ги е разбрал и бърка присъда с мярка за неотклонение, както и не е запознат с различните им цели. Не знаете и какъв е максималния срок за задържане под стража. Друг е въпроса, че обвинителния акт още не е изготвен и внесен в съда. Както и да е. Ако беше бутнал мангалче да е убит на място. По форумите се репчите, но всъщност сте благи душички. Кротички. Сега може да ме псувате на воля, но сте необразовани и страхливи. Мангустите са необразовани, но поне отмъстителни.

Щом и това средностатистическо бачкерче със стария Мерцедес и "шестте бирички" е на път да пуснат, какво остава за богаташките синчета и мутрите...

Има си процедури, бе, хора... За всеки отделен случай безброй.

Сега се качва на колата и гази децата на тъпия съдия и още по-тъпия прокурор. После си ходи в къщи и се напива. Ебаси държавата ебаси правораздаването...

Напивам се, карам пиян, убивам човек, лежа 5-6 месеца и ме пускат ... Добре ли е ?!

Проблемите са в законите и правилниците за прилагането им - воновните са депутатите, допуснали с "експетизата" си закон, според който пиян, с над 60км/ч шофиращ в сърцето на града да убие дете на пешеходна пътека без да опита да спре. Какви избираме? Това хора ли са?

Потрес!

Чета ей тия аргументи на съда и не разбирам " Сред тези цели не са удовлетворяване на обществени нагласи, преодоляване усещането за липса на справедливост у обществото" Та се чудя до кога това нещо наречено Съд ще продължава да не удовлетворява обществените награси след като тези дето са обществото им плащат заплатите и то тези заплати хич не са малки пък става ясно, че те като едни истински Мечо пухчовци действат на принципа "Колкото повече, толкова повече!" и непрекъснато "гърмят" с рушвети. И Второ нямали за цел преодоляване на усещането за липса на справедливост. Ами чудя се за какво са ни тия съдии тогава?!! Това означава ли, че ако започнем сами да си организираме вендети за да възвърнем чувството за справедливост съдилищата в България трябва да бъдат разпуснати, а съдийте ще хванат по една мотика и ще станат земеделци?!! Примерно!

Струва ми се, че за 5 месеца едно такова нарисувано престъпление трябваше вече да е приключило с осъдителна присъда на първа инстанция. Прокуратурата тепърва ще предявява материалите по делото на семейството на убитото момче?! Сякаш те могат нещо сами да направят, вместохда чакат тая чумава прокуратура да внесе обвинението в съда?! Инак, съгласен съм с пускането на свобода на тоя убиец. Какво точно е постигнато, като е висял 5 месеца в ареста? Или се държи 24 часа да изтрезнее, че да не убие още някого, или се държи вътре до края на делото. Това в момента е безсмислено средно положение.

ни смучат парите от бюджета с претенции и високомерие, а са просто едни боклуци! Доказано!

Съдебна Порнография

такъв е законът, който е гласуван от от българския парламент, депутатите дето са го гласували тоя закон вие сте си ги избрали, пък сега крякате... хайде крякайте патки заспали

goose

(4) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2013 г.) Мярката за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от осем месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление, и повече от една година и шест месеца, ако лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от петнадесет години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание. Във всички останали случаи задържането под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от два месеца. Пак търсите под вола теле. Вместо да питате прокуратурата защо в законовия срок от 2 месеца не е предявила обвинение, скачате защо съдът е бил принуден да го освободи, заради бездействието на прокурора.

а убийството на дете и то умишлено (качил се в колата пиян, видял детето на пешеходната пътека и ускорил, за да мине преди него) не е ли тежко умишлено престъпление, за което се полагат до 15-20 години затвор? Как два месеца задържане за убийство на дете от пиян изрод?

Обзалагам се, че вече не е в България боклука... А прокурора и съдията и те са за затвора. Господ бави, но не забравя, нещастници! Всичко ще ви се върне с лихвите, нали знаете?

трият дирлайнарките чакат мас от престъпниците !!само в булгаристан престъпниците има бонус -споразумения !само в булгаристан имат в затвора отпуски и помилвания доста така и не лежат- има и над 1400 осъдени и на свобода- нямало места!? !само в булгаристан няма повече от 10% Изплатена"кръвнина?конфискация !само в булгаристан съдиите са милионери ! няма нито един дори заплют съдия !има тройни стандарти по прилагане на законите !А те са като паяджина силния.богатия минава и ги разкъсва слабия и дребен се оплита !трябва съдебен борд от Китай,Сингапур.... !!!!за мафията е виновен съдът той ги пуска и Не осъжда!за липсата на свобода и демокрация и всичко това с три пиндостански бази -няма да се промени и няма да има за населението нормален живот и бъдеще за децата му!на запада му е изгодно да сме малко да сме прости вечно в паника и страх.

А когато лицето избяга зад граница, в панделата да влезе съдията и да гние там докато лицето не му заеме местото!

Ами... ПТП не е от престъпленията, за които се лежи в затвора, за съжаление. Ако говорим чисто практически, първо трябва да влезнат всички убийци, изнасилвачи, крадци, всички наркодилъри, и тн, и тогава да почнат да влизат тези с птп-тата. На всеки може да се случи да причини ПТП - съвсем друго е с умишлените убийства, изнасилвания и тн.

Това според теб , ПТП-е ли е? Знаеш ли разликата между убийство по непредпазливост и ПТП??? А ако твой роднина беше на мястото на това младо момче,пак ли щеше да е ПТП??? Не ми отговаряй, кух си като мандолина!

Аз не мога да разбера посред бял ден, насред улицата в най големия град в България пиян идиот убива човек и на прокуратурата са й необходими шест месеца работа преди всичко да влезе в съда? Ако същото се случи посред нощ в някое село, без свидетели колко време ще го разследват и обработват?

100 години! Елементарно, Уотсън!

Съдиите да бъдат проверени с Детектор на Лъжата ДАЛИ са ВЗИМАЛИ ПОДКУП, да се провери ИМУЩЕСТВОТО на тях и на всички близки и да се преразгледат ВСИЧКИТЕ ИМ ДЕЛА!!!

Това не е от съда - пише че скапаната прокуратура още не е внесла обвинителния акт. "Предстои прокуратурата да предяви материалите и на обвиняемия. Когато процедурата приключи наблюдаващият прокурор трябва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд." Колко скапани месеца трябват на прокуратурата да направи обвинителен акт, след като има всички доказателства и дори свидетели. Не е ш*бана истина.

И от съда е. Много удобно все се извиняват с други. Съдът е дълбоко в блатото.

Каква наглост! Какви мотиви може да има освен корупционни?

Егати глупостите -невероятни мотиви на съда да пусне този отпадък !

Това може да се случи само в България, да пуснат пиян шофьор убил дете да си стои вкъщи.

Колко ли пари е дал, където трябва??? Няма виновни, има само потърпевши,.... До кога???!!!

Съдът постановява, че лицето било само заподозряно в извършване на престъпление. Интересно, какви още доказателства трябват на съда, след като имат очевидец, признание от извършителя и жертва за да стигнат до заключението че "заподозряният" всъщност е извършител на престъпление. От къде ги изравят тия в съдебната система. Абсолютни неграмотни и бездарни същества.

Имат колата.Само от следите по нея в друга държава може да влезне затвора.